- 31 Ekim 2013
- 20.814
- 68.566
- 40
-
- Konu Sahibi Jasminium84
bu akşam salıyorum Allah sonumu hayır eylesinhahayaz geldi kaldır halıları ört koltukları sal çocuğu
bu akşam salıyorum Allah sonumu hayır eylesin
inşallah :)amin amin. kuzucuk inş kendi yorulmadan annesini de yormadan halleder bu işi
Mrb bahsettiginiz sprey ne acaba?Ozelden de yazabilirsiniz cok sevinirim.
Ya kurban olurum çok tatlı deyiller mi ya benim çişimi yuttuysa beni de yutar10 dakikada bir eşiniz size
Acıktın mi susadın mi hasta mısın neyin var diye sorsa ??
Sık sık bunlari sormanız tuvalet bilincini pekiştirmez aksine çocuğu bunaltır.
Kendisi bu kontorlü sağlayacak yasta bence bırakın gunde 1 2 kere de olsa tuvalet kazası yaşamayı göze alin .
Okulda yapıyor evde yapmıyor ise
1 .bu kadar sık sormanizdan
2.wc adaptöründen kaynaklıdır
Lazimlik mi ? Wc ye monte edilmiş klozet kapağı mi kullanılıyor evde.
Kreşlerde çocukların boyuna göredir wc ler .oyle olması gerektiği icin degil tamamen psikolojiktir
"Bu tuvalet benim çişimi yuttu ise beni de yutar "
benim bir tanıdığım oğlu annesi telefonla çok uğraşıyor diye kaldırmış telefonu klozete atmışYa kurban olurum çok tatlı deyiller mi ya benim çişimi yuttuysa beni de yutarmantıkta yürütüyorlar demek çocuklar su dunyadaki en güzel en masum seyleeer
amin canım Allah senin de yardımcın olsun zor bir süreçmişMrb canim yazmadan gecemicem bende oglumda sorun yasiyorum 3,5 yasinda ve bezden vazgecemiyor bezi cikarirsam idrar yapmiyo 19 -20 saat yapmadigi oluyo ne yapicam bilmiyorm neler neler deniyorm kuzenleri yaninda gidiyo kendinden kicukleri yapiyo ama kendi istemiyo ..ilk basta ogrendi gitti ama sonra altima yapicam ev kokacak ustum kirlenecek diye korkttu ..Allh yardmcn olsun canm
benim bir tanıdığım oğlu annesi telefonla çok uğraşıyor diye kaldırmış telefonu klozete atmış
annesi diyor ki uzun süre telefonla ilgilendim o da çok sıkıldı ilgisiz kaldı eeee kafasında da kötü şeyler tuvalete gier diye bir mantık var demek ki atıverdi telefonu içine
dün lazımlığını verdim
böyle kocaman bi kutu içinde görünce bayıldı tabi
bu artık senin, çişin kakan geldiği zaman buraya yapacaksın dedim
nereye koymak istersin dedim banyoya koydu
bi kere oturdu ama boş boş oyun yaptı kendince
veeee
tam 3 kere altına yaptı
altına yaptıktan sonra geliyor yanıma anne çiş yaptım, anne kaka yaptım diye
bende benim kocanın telefonunu mu atsam ki o zaman yada yok yok ben onu atsam kökten çözüm olacak gibi benim oğlum 15 aylık konunuzu takip ediyorum ilerde isime yarar insallah bilgiler sizde en kısa zamanda çözersin inşallah
hayyy Allah o zaman anneanne engel olduğu için yanlış birşey yapıyor olduğu düşüncesine kapılmış o yüzden tekrar kızabilir korkusundan yapmak istemiyor olabilirBırak o rahatsızlığı hissetsin, alışıcaklar inşallah.
Benim kızım da 2,5 yaşındayken bayaa öğrenmişti, çişini lazımlığa ya da klozete yapıyo bayaa uzun süre de tutuyordu, ama o dönem kızımda bi merak başladı; özel bölgesi ve göbek deliği. Ha bire oynuyo da oynuyordu. Başka uğraşlar vermeye çalıştım, oyun oynadık falan ama yine gizli bi vakit sessizce oynuyodu. Ananesi bu böyle olmaz diyip geri bez bağlamış, milletin içinde de yapıyordu çünkü. O gün bu gündür bezli yeniden. 3 yaşına 1 ay kaldı. Şimdi çabalasam da yapmıyo tuvalete, dün konunuzu gördüm dedim deneyelim yine, kaç kez sordum yok dedi, sonra köşeye geçip şıkır şıkır yaptıçişe kakaya hiç tahammülüm yok valla. Dayanamıyorum. Tekrar bu işe el atmak lazım da doğru vakti kaçırdım mı acaba bilemiyorum. Of çok fena bu durum ya
hayyy Allah o zaman anneanne engel olduğu için yanlış birşey yapıyor olduğu düşüncesine kapılmış o yüzden tekrar kızabilir korkusundan yapmak istemiyor olabilir
elbette o da öğrenecek ama biraz o zamanı unutturmanız gerekiyor sanırım sizin
peki hala göbeğiyle ve özel bölgesiyle oynuyor mu
hala bu sıkıntı yoksa açın altını yapa yapa gezsin
valla benim de hiç tahammülüm yokmuş 4 gün de bunu anladım
altını bezlemek en kolayıymış işin
o çişleri kakaları sağdan soldan temizlerken resmen kulaklarımdan ateş çıkıyor en kötüsü de kızıma yansıtıp da korkutmamak için sıkıyorum kendimi bu sefer patlayacak gibi oluyorum
Bana da size tepki veriyor gibi geldi . İletişiminiz nasıl ? Herhangi birşeyden dolayı size kızıyor olabilir mi?günaydın, güzel bir gün olsun hepinize
Kızım 3 yaşını bitirdi ve kendi isteğiyle bezi attı biz de kreşteki öğretmeniyle beraber tuvalet eğitimine başlattık
Ama evde katiyen tuvalete oturmuyor
On dk bir çiş var mı kaka var mı diye soruyorum yok gelmedi diyor
Kreşte öğretmenin yaptığı gibi biz yine de deneyelim belki gelir deyip oturtmak istiyorum ama çırpınıyor ağlıyor bağırıyor kucağıma almaya çalışıyorum balık gibi kayıp gidiveriyor
Dün gece gözümü kırpamadım çünkü tuvaletini yapmadan uyudu o yüzden gak dese kalktım guk dese kaldırmaya çalıştım çiş mi var hadi yapalım diye ama yok yok
Sabah oldu eee bütün gece çiş yapmadın di mi kesin vardır çişi tuvalete oturtmaya çalıştım yok oturmadım çişim gelmedi deyip ama içeri gidip kanepe üstüne yapıvermiş
Niye böyle yapıyor bilmiyorum
Kreşte tuvalete oturmuş çok azıcık altına kaçırmış
Ama evde oturmak istemiyor yanıma alıyorum tuvalette, babası çişim geldi ben hemen tuvalete gidiyorum diye ona haber vere vere gidiyor ama yine de beceremedim
Neyi yanlış yapıyorum nolur bir yol gösterin ya
Yok aksine herkesten daha iyidir benimle iletişimiBana da size tepki veriyor gibi geldi . İletişiminiz nasıl ? Herhangi birşeyden dolayı size kızıyor olabilir mi?
Ayrıca madem gitmek istemiyor 3 yaşındaki bir çocuğa çişin var mı diye sormayın 10dkda bir . Ben 22 aylık oğlum ile tuvalet eğitimine başladım , sormayı çok abartırsam yada fazladan götürürsem kızıyor . Bende psikolojisi bozulacağına madem istemiyor bırakayım bi çişini de altına yapsın diyorum
Daha amadiysan ben baybmall varya ordan hem klozet adaptoru hemde lazimlik olan seyden aldim ikisi bir arada istedigin yere goturuyorsun tabi bizimki kullanmadi onuda bakalim bezi cikarirsak deneyecegizoraya telefon açtım ama klozet aparatı varmış sadece
klozet yokmuş
offf yaa koca kızılayda tek bi mağaza var iyi mi
Daha o gün öğle arası aldım hemen sabredemedim :)Daha amadiysan ben baybmall varya ordan hem klozet adaptoru hemde lazimlik olan seyden aldim ikisi bir arada istedigin yere goturuyorsun tabi bizimki kullanmadi onuda bakalim bezi cikarirsak deneyecegiz
son durum nedir ne kadar zaman aldi tavsileriniz nelerDaha o gün öğle arası aldım hemen sabredemedim :)
Yine de sağol