Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi :( çıldırmadan yardım edin nolur :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Annem beni direk klozete oturtmuş
Ne lazimlik ne aparat hiç birşey yoktu
Ayağımın altına tabure koyardı sırtımdan tutardı bitti dediğimde balıklar suda yüzüyor diye şarkı söyleyerek bay bay yapar sifona basardık ve her WC den sonra kurabiye verirdi

2 yaşında başlamıştım hatırlarım ama..

Kuzenimi de lazimliga alistirmisti teyzem
Klozete geçmesi çok daha uzun oldu klozete zor alisti

Hatırlıyorum altıma kacirdigimda annem hiç kizmazdi aa otobüs burda indirmis evine yollayayım diyerek silerdi

Bende kızıma böyle ogreticem

Annem beni direk klozet oturtmuş
Ne lazimlik ne aparat hiç birşey yoktu
Ayağımın altına tabure koyardı sırtımdan tutardı bitti dediğimde balıklar suda yüzüyor diye şarkı söyleyerek bay bay yapar sifona basardık ve her WC den sonra kurabiye verirdi

2 yaşında

Kuzenimi de lazimliga alistirmisti teyzem
Klozete geçmesi çok daha uzun oldu klozete zor alisti

Hatırlıyorum altına kacirdigimda annem hiç kizmazdi aa otobüs burda indirmis evine yollayayım diyerek silerdi

Bende kızıma böyle ogreticem
ahhh ne sabırlı ne güzel bi annen varmış ya :KK200:
ben de yapabilsem keşke ama niyeyse çok geriliyorum yaa bu konuda
normalde her konuda çok rahatım ama bu konuda çok kastım kendimi :KK43:

ahhh ne sabırlı ne güzel bi annen varmış ya :KK200:
ben de yapabilsem keşke ama niyeyse çok geriliyorum yaa bu konuda
normalde her konuda çok rahatım ama bu konuda çok kastım kendimi :KK43:
Aslında annem tam tersi çok sabırsız ve fazla titizdir
Çabuk alisayim diye böyle yapmistir yoksa 10 yaşıma kadar bezlerdi beni :)

Benım kız halen lazımlık kullanıyor. Wc yada banyoya gırsın istemıyorum. Cok meraklı herseye ellıyor.
Lazımlık cok işe yarıyor dıkkatını cekıyor. Bı kac gune alısır canım :anne::KK48:

Kolzete oturtmak en son aşama.Üç üçbuçuk yaşına kadar lazımlığa oturması gerek hatta biz her yere taşıyoduk lazımlığımızı ne günlerdi!!!

7-8 yaşında olup hala lazımlığa tuvalet yapmak normal değil. o yüzden öyle müzikli eğlenceli şeyler alıp abartmamak lazım.
en basit lazımlık iş görür.

Belki tuhaf gelecek ama benim büyük kızım ilk bir ay kreşte klozete yapmasına rağmen evde hiçbir şekilde yaptıramıyorduk. Çözümü annem buldu . Bir süre balkonun giderine yaptırdı. Çocuklar insana yapmam dediği şeyleri yaptırıyor.

Belki tuhaf gelecek ama benim büyük kızım ilk bir ay kreşte klozete yapmasına rağmen evde hiçbir şekilde yaptıramıyorduk. Çözümü annem buldu . Bir süre balkonun giderine yaptırdı. Çocuklar insana yapmam dediği şeyleri yaptırıyor.
Alaturka yerine balkona neden ?

tuvaletin kapısına bir çizelge hazırlayın. hani bulmaca olur ya. tavşanı havuca ulaştırın gibi .Başlangıç noktasına çocuğunuzun resmini yapıştırın ve 30 tane fln birbirini takip eden daire çizin yol gibi olsunçişini her yapıştırmanda bu dairelere sticcer yapıştırcaz diyin. 15. daireden sonra mesela ufak bir hediye olsun. en son daireden sonra da mumlu fln pasta olsun. buraya gelince üflicceksin diyin. belki teşvik eder. (umarım anlatabilmişimdir. Görsel aradım ama bulamadım. Karpuz tasarım var ıg de onda görmüştüm kızına yapmıştı çok hoşuma gitmişti)

aaaaa tuvalete yapmayıp oraya mı yaptı ilahi bu çocuklar :KK70:

tuvaletin kapısına bir çizelge hazırlayın. hani bulmaca olur ya. tavşanı havuca ulaştırın gibi .Başlangıç noktasına çocuğunuzun resmini yapıştırın ve 30 tane fln birbirini takip eden daire çizin yol gibi olsunçişini her yapıştırmanda bu dairelere sticcer yapıştırcaz diyin. 15. daireden sonra mesela ufak bir hediye olsun. en son daireden sonra da mumlu fln pasta olsun. buraya gelince üflicceksin diyin. belki teşvik eder. (umarım anlatabilmişimdir. Görsel aradım ama bulamadım. Karpuz tasarım var ıg de onda görmüştüm kızına yapmıştı çok hoşuma gitmişti)
çok iyi anladım hem de çok harika bir fikir tuvalet nasıl eğlenceli hale gelir böylece :KK200:
aklınıza sağlık
ne güzel fikirler çıktı

• Beğen
Reactions: GCA
  • Beğen
Reactions: GCA
X