Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi :( çıldırmadan yardım edin nolur :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Benim kiz 6 ay lazimliga yapti sonra basamakli klozet adaptorunu kullanmaya basladi, ayaklari yere basmayinca korkuyordu. Siz de ya altina bir basamak alin (binbir cesitcilerde bile var banyo oturagi alsaniz isinizi gorur) ya da lazimlik deneyin.

koca klozetle tuvalet eğitimine başlanır mı yav :)
şöyle renkli tatlı bir lazımlık alın

bide 3 yaş makesef geç diyeceğim de zorlamak da olmuyor çocukları
önceden de denemişsinizdir zorlamamak da gerek tabi
ben kendi haline bıraktım ne zaman rahatsız hissederse o zaman tuvalete başlayalım diye evet yaş olara geç kaldım ama zorlamak istemedim
haklısınız yaa koca tuvalet kimbilir ne hayal ediyor onu :KK43:

Yegenime bizim tuvaleti sakin kullanma dedim ( onu gidiklayarak oyunn havasinda) benle inatlasti kullanacam dedi. Ben kullanmayacaksin dedim o kullanacam.dedi. oyle oyle.butun gun oynadik bu oyunu. Her tuvalete gittiginde yine mi bizim tuvaleti kullandin gel bakalim. Diye kovaladim.
Bana inat gunde 50 defa tuvalete gitti. Her seferinde de kovaladim gidikladim falan derken 3 gunde cocuk alisti.
Hatta yengem hediye aldi bana :))))
Belki sizde oyun havasinda kandirabilirsiniz. Mesela babasi tuvalete gittiginde ben gidiyorum sen sakin gelme. Tuvalet benim falan derse onu da gaza getirir..
vayy canına süper fikir aslında
benim kızım inattır da ne söylesem tersini yapar :)
bunu deneyeceğim sağolun :KK28:

Klozet olmaz zaten ilk etapta.
Banyods dura n bşr lazımlık ve bikaç güzel sevdiği sticker işi çözer.
Her yaptığında alkışlayın. Ve ödül olarak da banyoya sticker yapıştırın.
Görecek sinix çok heveslenecek.

yok aksine bu konuda hiç üstüne düşmedim ben
cumartesi günü anneannesi külot almış ona heveslenip bezi kendi çıkardı attı
bi daha da istemedi
ben de konuştum bez istemiyorsan artık tuvalete yapabilirsin çişini diye ertesi gün de öğretmeni artık tuvalete çişimizi yapıyoruz demiş başlamışlar
belki bundan sonraki süreçte üstüne gitmiş olabilirim doğru :olamaz:
ben de kaka konusunda hata yaptım bir süre daha kakasını beze yapmak istedi mesela.
oluyor geçiş aşamasında..
merdivenli klozet kapakları var. ya da tabure olabilir.ama doğrudan klozete alışsın diye de ısrar etmeyin.
basit bir lazımlık da iş görür. illa müzikli filan olmasına gerek yok. pepe çişimiz tuvalete şarkısı da işe yarıyor :)

Işe yarayacağını düşünüyorum Bence başka bir arkadaşın yazdığı gibi bir sefer de oyun oynarmış gibi kandırmayı deneyin
Yok illa oturmuyorsa da lazımlıkla devam edersiniz Nasılsa 20 yaşına kadar lazımlık kullanacak hali yok
Merak etmeyin elbet bu günler de geçer bir de inatlaşmamanızı tavsiye ederim çünkü çocuklar çok inatçı oluyorlar Bu yaşlarda
evet o oyun fikri çok cazip geldi
evet hem ne inat ne inat :olamaz:

ben kendi haline bıraktım ne zaman rahatsız hissederse o zaman tuvalete başlayalım diye evet yaş olara geç kaldım ama zorlamak istemedim
haklısınız yaa koca tuvalet kimbilir ne hayal ediyor onu :KK43:
22 aylık kızım var afedersiniz ben yaparken bir heyecan cişşşş diyor
maalesef ben wc de iken basıyor beni
gel kızım sen otur dedim nasıl korktu orda düştü jeton

Klozet olmaz zaten ilk etapta.
Banyods dura n bşr lazımlık ve bikaç güzel sevdiği sticker işi çözer.
Her yaptığında alkışlayın. Ve ödül olarak da banyoya sticker yapıştırın.
Görecek sinix çok heveslenecek.
evet en güzel ödülle yapmak bu işi :)

ben de kaka konusunda hata yaptım bir süre daha kakasını beze yapmak istedi mesela.
oluyor geçiş aşamasında..
merdivenli klozet kapakları var. ya da tabure olabilir.ama doğrudan klozete alışsın diye de ısrar etmeyin.
basit bir lazımlık da iş görür. illa müzikli filan olmasına gerek yok. pepe çişimiz tuvalete şarkısı da işe yarıyor :)
ayy pepee'ye de bayılır bu şarkıyı söyleyim sürekli onunla da bakalım :)

Canım lazımlık al koridora koy ilk asamada. Anlat güzelce burası senın tuvaletin sana aldım artık buraya yapablirsin de. Hatta gidin beraber seçin lazımlıgı. Alısacaktır zamanla umarım :anne:

Aynı sorunu ablamın kızında yaşadık, bir defa kakişini yaparken canı acımış yavrumun, sonra günlerce tutmaya başladı.
Artık en son noktada üşüyüp üzerine battaniye örtüp bir köşeye siniyordu, biz o an anlıyorduk tutamayacak duruma geldiğini, yoksa tuvalete oturtmak kakiş var mı diye sormak, güm gelince haber ver tamamı teyzem demek.. faydasızdı

sonra sevdiği çizgi filmlerin stikırlarını bulduk :)
nehircik eğer gümüm (güm derdi sıpa :)) ) geldi diye haber verirsen ve bizimle tuvalete gelip kakiş yaparsan bu stikırlardan duvara yapıştırabilirsin diye :)

her yaptığında bir stikır yapıştırdı, öyle öyle aştı yavrum sorunu, ilk başta kabız olmuş sonra hep ağrıyacak sanmış minnakım :)

onu teşfik edecek şeyler bulabilirsiniz, sevdiği şeyler neler bunu en iyi siz biliyorsunuz :)

4 yaşında yeğenim var. Yeğenim her wc ye gittiğinde kızımda gitmek istiyordu. 2 yaşına girdikten birkaç gün sonra bezi çıkardım. Banyoya lazımlık koydum. Klozete ben lazımlığa kızımı oturttum. İlk 3 gün, özellikle 3. Gün sürekli altına yaptı. Lazımlığa yaptığı birkaç damlayıda törenle tuvalete döktük, arkasından el sallayıp beraber sifona bastık. Pepee'nin şarkılarını söyledik.

3. Gün pes ettim artık, 4. Gün kendi söyledi. Nasıl olsa tekrar söylemez diye tuvalete götürüp peşinden bez bağlıyordum ama kızım inatla bezine yapmadı, o günden beri bez bağlamıyorum. Biraz sabredin, biliyorum çok zor ama sinirlenmemeye çalışın.

Canım lazımlık al koridora koy ilk asamada. Anlat güzelce burası senın tuvaletin sana aldım artık buraya yapablirsin de. Hatta gidin beraber seçin lazımlıgı. Alısacaktır zamanla umarım :anne:
umarım canım, dün gece gözümü kırpmadım resmen çişi gelir gitmek ister vs diye ama nerdeee
lazımlık gidip alacağım akşam,

Aynı sorunu ablamın kızında yaşadık, bir defa kakişini yaparken canı acımış yavrumun, sonra günlerce tutmaya başladı.
Artık en son noktada üşüyüp üzerine battaniye örtüp bir köşeye siniyordu, biz o an anlıyorduk tutamayacak duruma geldiğini, yoksa tuvalete oturtmak kakiş var mı diye sormak, güm gelince haber ver tamamı teyzem demek.. faydasızdı

sonra sevdiği çizgi filmlerin stikırlarını bulduk :)
nehircik eğer gümüm (güm derdi sıpa :)) ) geldi diye haber verirsen ve bizimle tuvalete gelip kakiş yaparsan bu stikırlardan duvara yapıştırabilirsin diye :)

her yaptığında bir stikır yapıştırdı, öyle öyle aştı yavrum sorunu, ilk başta kabız olmuş sonra hep ağrıyacak sanmış minnakım :)

onu teşfik edecek şeyler bulabilirsiniz, sevdiği şeyler neler bunu en iyi siz biliyorsunuz :)
ahhhh kuzum kıyamam ben ona yaa :KK200:
sticker işi bana da mantıklı geldi bunu da deneyeceğim sağolun

4 yaşında yeğenim var. Yeğenim her wc ye gittiğinde kızımda gitmek istiyordu. 2 yaşına girdikten birkaç gün sonra bezi çıkardım. Banyoya lazımlık koydum. Klozete ben lazımlığa kızımı oturttum. İlk 3 gün, özellikle 3. Gün sürekli altına yaptı. Lazımlığa yaptığı birkaç damlayıda törenle tuvalete döktük, arkasından el sallayıp beraber sifona bastık. Pepee'nin şarkılarını söyledik.

3. Gün pes ettim artık, 4. Gün kendi söyledi. Nasıl olsa tekrar söylemez diye tuvalete götürüp peşinden bez bağlıyordum ama kızım inatla bezine yapmadı, o günden beri bez bağlamıyorum. Biraz sabredin, biliyorum çok zor ama sinirlenmemeye çalışın.
dişimi sıkıyorum sinirlenmemek için ona yansıtıp korkutmak istemiyorum :KK43:
ama ben de pes etmek üzereyim inatlaşıyor çünkü
bi de uykusuzluk da perişan etti beni o_O
inşallah kuzucuk kolay alışır :KK200:

dişimi sıkıyorum sinirlenmemek için ona yansıtıp korkutmak istemiyorum :KK43:
ama ben de pes etmek üzereyim inatlaşıyor çünkü
bi de uykusuzluk da perişan etti beni o_O
inşallah kuzucuk kolay alışır :KK200:
Bu süreç çocuk için ne kadar zor ise anne içinde bir o kadar zor. Rahat ol, altına yaparsa ilgilenme, normal bir durum gibi karşıla. Kızını temizlerken artık söylemesi gerektiğini, büyüdüğünü telkin et. Yatağına sıvı geçirmez alez ser. Yedekte de olsun. Üzerine eski bir çarşaf ser. Kendini uykusuz bırakıp daha da gerilme. Birgün kendiliginden söylemeye başlayacak.

Bu süreç çocuk için ne kadar zor ise anne içinde bir o kadar zor. Rahat ol, altına yaparsa ilgilenme, normal bir durum gibi karşıla. Kızını temizlerken artık söylemesi gerektiğini, büyüdüğünü telkin et. Yatağına sıvı geçirmez alez ser. Yedekte de olsun. Üzerine eski bir çarşaf ser. Kendini uykusuz bırakıp daha da gerilme. Birgün kendiliginden söylemeye başlayacak.
kızımın yemesi dışında herşeyi o kadar sorunsuz ilerledi ki sanırım bu rahatlığa alıştığımdan tuvalet eğitimi de kolay olacak diye düşünmüştüm bu kadar zor olacağı aklıma gelmemişti
kızıma da üzüldüm ya yavrum korkuyor mudur nedir :KK43:

kızlar ya bu bebek klozetlerinden alacağım ama ankara kızılayda çocuk mağazası mı yok ben mi bulamadım internette
bugün öğlen almak istiyorum kızılayda nerde bulabilirm fikri olan var mı

X