Tuvalet Eğitimi Tuvalet eğitimi :( çıldırmadan yardım edin nolur :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
hmmm değişik bişeymiş dışarıda kullanmaya çok uygun
sağolun :)

arkadaşım kullanıyor arabada bile çişi gelince yaptırıyor kızına :) birde diyelim misafirliğe gittiniz başkasının klozetine oturtana kadar bunu lazımlık gibi kuruyorsunuz içinde poşette kalın ped var emiyor sıvıyı. gidene kadar yapıyor çocuk sonra bez gibi toplayıp atarsınız. aynı mağazada başka markanın 19 liraya olanı da var aynı ürün :)

arkadaşım kullanıyor arabada bile çişi gelince yaptırıyor kızına :) birde diyelim misafirliğe gittiniz başkasının klozetine oturtana kadar bunu lazımlık gibi kuruyorsunuz içinde poşette kalın ped var emiyor sıvıyı. gidene kadar yapıyor çocuk sonra bez gibi toplayıp atarsınız. aynı mağazada başka markanın 19 liraya olanı da var aynı ürün :)
süpermiş ya çok teşekkür ederim :)

• Beğen
Reactions: GCA
Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki;
Çocuğun gözünde tuvalet eğitimini psikolojik baskıya dönüştürmüşsünüz,sizin beyninizdeki bu işi ortalık daha fazla batmadan biran evvel halletmeliyim duygusu çocukta ters etki göstermiş,ve oda beyninde size karşı direnç oluşturmuş..
Şimdi bir hafta yada 10 gün bu işe ara vermeli ve aslında önemli olmadığı hissini ona geçirmelisiniz ve daha sonra yavaş yavaş,çişin varmı? diye değilde,direk elinden tutup,hadi anneciğim tuvalete gidiyoruz diyerek başlayın,oda bunun doğal bişey olduğu duygusuyla size uyum sağlıyacaktır,tecrübelerimle sabittir...

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki;
Çocuğun gözünde tuvalet eğitimini psikolojik baskıya dönüştürmüşsünüz,sizin beyninizdeki bu işi ortalık daha fazla batmadan biran evvel halletmeliyim duygusu çocukta ters etki göstermiş,ve oda beyninde size karşı direnç oluşturmuş..
Şimdi bir hafta yada 10 gün bu işe ara vermeli ve aslında önemli olmadığı hissini ona geçirmelisiniz ve daha sonra yavaş yavaş,çişin varmı? diye değilde,direk elinden tutup,hadi anneciğim tuvalete gidiyoruz diyerek başlayın,oda bunun doğal bişey olduğu duygusuyla size uyum sağlıyacaktır,tecrübelerimle sabittir...
haklı olabilirsiniz :KK43:
bu iş beni çok gerdi istemsiz, muhtemelen kızım da bunu hissediyordur :KK43:

günaydın, güzel bir gün olsun hepinize
Kızım 3 yaşını bitirdi ve kendi isteğiyle bezi attı biz de kreşteki öğretmeniyle beraber tuvalet eğitimine başlattık
Ama evde katiyen tuvalete oturmuyor
On dk bir çiş var mı kaka var mı diye soruyorum yok gelmedi diyor
Kreşte öğretmenin yaptığı gibi biz yine de deneyelim belki gelir deyip oturtmak istiyorum ama çırpınıyor ağlıyor bağırıyor kucağıma almaya çalışıyorum balık gibi kayıp gidiveriyor
Dün gece gözümü kırpamadım çünkü tuvaletini yapmadan uyudu o yüzden gak dese kalktım guk dese kaldırmaya çalıştım çiş mi var hadi yapalım diye ama yok yok
Sabah oldu eee bütün gece çiş yapmadın di mi kesin vardır çişi tuvalete oturtmaya çalıştım yok oturmadım çişim gelmedi deyip ama içeri gidip kanepe üstüne yapıvermiş
Niye böyle yapıyor bilmiyorum
Kreşte tuvalete oturmuş çok azıcık altına kaçırmış
Ama evde oturmak istemiyor yanıma alıyorum tuvalette, babası çişim geldi ben hemen tuvalete gidiyorum diye ona haber vere vere gidiyor ama yine de beceremedim :KK43:
Neyi yanlış yapıyorum nolur bir yol gösterin ya
Acaba çok mu sık soruyorsunuz tuvaletin var mı diye? Çocuk ona tepki gösteriyor olabilir.

Bu konuda cok sorun yasamis biri olarak soyliyim kesinlikle zorlamayin.Ben 6 ay ugrastim hep altina kacirdi inatlasti.En son biraktim 4 yasina dogru kendiliginden sorun cozuldu.Her cocuk bir degil.Ne kendinizi yipratin ne o onu.Milletin ne dedigini umursamayin benim cocugum 3 bucuk yasina kadar bez takti bi yeri mi eksildi.Keske kendimi o kadar yipratmasaydim o donem.

merhaba,
yorumları okuyamadım ama konuyu görünce direk cevap yazmak istedim. benim kızımda şu an 3.5 yaşında ve biz tuvalet eğitimine çevrenin baskısı yüzünden 2.5 yaşını geçtikten sonra başladık. hatta ben eğitime falan gidip öyle başladım 10 gün kabus gibiydi. kızımda bende çok yıprandık. şimdiki aklım olsa kesinlikle eğitim falan vermeye kalkmazdım. bizde durum şöyleydi: çişin var mı? -yok. gel bi oturalım annecim. oturuyordu uzun da bekletmemek gerekiyormuş. neyse yapmıyordu. kalkıyorduk hop altına. sinirlerim çok bozuldu. heryer mahvoldu birkaç defa öyle ıslak bıraktım ağlaya ağlaya helak oldu yavrum. sonra pes ettim geri beze döndük. o sırada osho nun çocuk kitabını okudum ve eğitim verdiğime bin pişman oldum. bir ay geçti tatile gittik orda bağlamadım altına işedi gezdi :) tabi batan bir tek bikinisi oldu. akşamları bağladım o kadar. sonra bi baktım anne çişim geldi diyor tutuyorum yapıyor. ve kendi kendine öğrendi. ve hiç ne gece ne gündüz kazası bile olmadı çok şükür. diğer yanda eğitim veren tanıdıklarım çok erken yaşta çocuklarını çok zorladıkları için yaşı büyümüş olmasına rağmen hala gece altlarına işiyorlar ve bu da tamamen yanlış eğitimden kaynaklanıyormuş. her çocuk farklıdır kas gelişimi farkındalık. en güzeli akışına bırakmak. bezli kalan kimse yok :) elbet öğrenir. kendinizi de kızınızı da yıpratmayın bence :) sevgiler..

Bu konuda cok sorun yasamis biri olarak soyliyim kesinlikle zorlamayin.Ben 6 ay ugrastim hep altina kacirdi inatlasti.En son biraktim 4 yasina dogru kendiliginden sorun cozuldu.Her cocuk bir degil.Ne kendinizi yipratin ne o onu.Milletin ne dedigini umursamayin benim cocugum 3 bucuk yasina kadar bez takti bi yeri mi eksildi.Keske kendimi o kadar yipratmasaydim o donem.
inanın milletin ne dediği umrumda değil
hep kendi ne zaman isterse o zaman başlar dedim
kızım kendiliğinden bezi attı bir daha da izin vermedi takmama ben de zamanı geldi diye düşündüm o yüzden başlattım eğitimine

merhaba,
yorumları okuyamadım ama konuyu görünce direk cevap yazmak istedim. benim kızımda şu an 3.5 yaşında ve biz tuvalet eğitimine çevrenin baskısı yüzünden 2.5 yaşını geçtikten sonra başladık. hatta ben eğitime falan gidip öyle başladım 10 gün kabus gibiydi. kızımda bende çok yıprandık. şimdiki aklım olsa kesinlikle eğitim falan vermeye kalkmazdım. bizde durum şöyleydi: çişin var mı? -yok. gel bi oturalım annecim. oturuyordu uzun da bekletmemek gerekiyormuş. neyse yapmıyordu. kalkıyorduk hop altına. sinirlerim çok bozuldu. heryer mahvoldu birkaç defa öyle ıslak bıraktım ağlaya ağlaya helak oldu yavrum. sonra pes ettim geri beze döndük. o sırada osho nun çocuk kitabını okudum ve eğitim verdiğime bin pişman oldum. bir ay geçti tatile gittik orda bağlamadım altına işedi gezdi :) tabi batan bir tek bikinisi oldu. akşamları bağladım o kadar. sonra bi baktım anne çişim geldi diyor tutuyorum yapıyor. ve kendi kendine öğrendi. ve hiç ne gece ne gündüz kazası bile olmadı çok şükür. diğer yanda eğitim veren tanıdıklarım çok erken yaşta çocuklarını çok zorladıkları için yaşı büyümüş olmasına rağmen hala gece altlarına işiyorlar ve bu da tamamen yanlış eğitimden kaynaklanıyormuş. her çocuk farklıdır kas gelişimi farkındalık. en güzeli akışına bırakmak. bezli kalan kimse yok :) elbet öğrenir. kendinizi de kızınızı da yıpratmayın bence :) sevgiler..
ağzınıza sağlık
iyiki konu açmışım yanlışlarımı gördüm böylece :KK43:
teşekkür ederim tavsiyelerinize uyacağım
sevgiler :KK200:

yok ya dediğiniz gibi en basitinden bişe alacağım yeterki korkmasın diye

bunu da yeni gördüm :) bence hiçbişey almayın. bu defada onu bıraktırmak zor oluyor. ondada arkadaşlarımın çocuklarında yaşadım dışarda asla tuvalete girmeyip tutuyorlardı bu da böbreklere zarar. ben heryerde yaptırdım hiçte yadırgamadı. yolda biyer bulamadımsa ağaç dibine yaptırdım :) o aparatla gezmekte yıpratır bence. en güzeli direk alışsın

Tuvaleti biraz süsleyin
Kartona sevdiği çizgi film kahramanlarının resmini çizin tam oturduğu esnada görebileceği bir yere yapıştırın .

Ona özel terlik ona özel havlu alın

Birde Adem Güneş diyor ki bir kaç gün altına yapıp rahatsız olmasını bekleyin ondan sonra çözüm olarak tuvaleti sunun diyor.

Acaba kreşte birşeyden mi korkuyor, tuvalete gidince aklına o geliyor da o yüzden mi karşı koyuyor bu da aklıma takıldı

bunu da yeni gördüm :) bence hiçbişey almayın. bu defada onu bıraktırmak zor oluyor. ondada arkadaşlarımın çocuklarında yaşadım dışarda asla tuvalete girmeyip tutuyorlardı bu da böbreklere zarar. ben heryerde yaptırdım hiçte yadırgamadı. yolda biyer bulamadımsa ağaç dibine yaptırdım :) o aparatla gezmekte yıpratır bence. en güzeli direk alışsın
yapmayın ya, yanımda taşısam o aparatı?
bilemedim bu konuda ikiye bölündüm kimisi aparatı al diyor kimisi alma bunu biraz düşünmeliyim sanırım :)

Tuvaleti biraz süsleyin
Kartona sevdiği çizgi film kahramanlarının resmini çizin tam oturduğu esnada görebileceği bir yere yapıştırın .

Ona özel terlik ona özel havlu alın

Birde Adem Güneş diyor ki bir kaç gün altına yapıp rahatsız olmasını bekleyin ondan sonra çözüm olarak tuvaleti sunun diyor.

Acaba kreşte birşeyden mi korkuyor, tuvalete gidince aklına o geliyor da o yüzden mi karşı koyuyor bu da aklıma takıldı
birşeyden korktu ama ne olduğunu henüz çözemedim :KK43:
önerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkürler

ağzınıza sağlık
iyiki konu açmışım yanlışlarımı gördüm böylece :KK43:
teşekkür ederim tavsiyelerinize uyacağım
sevgiler :KK200:

ben 10 günü bile yaşamamış olmayı çok isterdim. hala kızıma baktıkça o günlerin vicdan azabını hissediyorum. biz onların çocuk olduklarını unutuyoruz bazen. ve çevredeki büyüklerin de geç kalmışsın baskısı malesef yanlışa itiyor. eskiden hazır bez yokmuş çocuklar işediklerinde ıslaklığı hissettikleri için farkındalık erken oluyormuş. şimdi öyle değilki bezler hop hemen emiyo ıslaklık yok. çocuk nasıl farkedicek. mecbur açıcaksınız işeyip gezicek. bunun içinde en ideal ortam tatil :) bu sene tatile giderseniz açın altını gezsin :)

birşeyden korktu ama ne olduğunu henüz çözemedim :KK43:
önerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkürler

Oyun oynarken sorun. Bebeklerle oynarken bu bebek tuvalete gitmek istemiyormuş neden diye ona sorun
aa korkmuş neden korkmuş böyle falan diyin , kendi korktuğu şeyi söyleyebilir

yapmayın ya, yanımda taşısam o aparatı?
bilemedim bu konuda ikiye bölündüm kimisi aparatı al diyor kimisi alma bunu biraz düşünmeliyim sanırım :)

nereye kadar taşıyabilirsiniz ki? ya da ben kızımla çok gezdiğim için bana hep uzak geldi :) hijyen için endişelenirseniz de küçük spreyler var onlardan alırsınız. hemen sıkıp üstüne peçete serip ucuna oturtursunuz veya hiç oturtmadan eski yöntemlede tutabilirsiniz. her türlüsüne alışmış olur kızınızda. ona alıştı diyelim biyere gittiğinizde unuttunuz o zaman yapmama ihtimali de çok yüksek.

kızımın yemesi dışında herşeyi o kadar sorunsuz ilerledi ki sanırım bu rahatlığa alıştığımdan tuvalet eğitimi de kolay olacak diye düşünmüştüm bu kadar zor olacağı aklıma gelmemişti
kızıma da üzüldüm ya yavrum korkuyor mudur nedir :KK43:
Benim kızım da beni hiç yormadı. Tuvalet eğitimi 3 gün sürünce bende sinirlendim, çünkü hiç bir konuda zorlamadı. Tabi cevremdekilerde bana kızdı çocuk daha 2 yaşında biz 3 yaşındaki çocukla 1 ay uğraştık diye. Galiba çocuklarımızın kolay çocuklar olması bizi çok fazla beklentiye sokuyor.

evet biraz sık sordum :KK43:
offff ben çok yanlış başladım bu işe yaaa :KK43::KK43::KK43:
Bütün dikkatinizi çocuk üzerinde hissetmesin. Mesela tuvaleti onun için hazır edin. Özel bir ekleme yapabilirsiniz. Kızmıydı çocuğunuz onu unuttum. Varsayalım kız olsun. " kızım tuvaleti gelince buraya yapacak, o zaman seni bir süpriz bekliyor hey tuvalet" diyin. Bir kaç tanede oyuncak dizin karşısına. Bunlarda süprizi merak edenler diyebilirsiniz mesela. Ben olsam bu şekilde oyuna dökerdim. Çocuğunuz tuvaletini tuvalete yapınca da küçük bir ödül verirdim. Mesela banyonun aynasına rujla gülen yüz çizebilirsiniz.

X