- Konu Sahibi Birgaripanne
tabıkı es deger degıl :) hamur dedıgımız mayalı un patates sadece nısasta patates hamura gore daha saglıklıAma zaten hamurla patatesin sagliksizligi neredeyse esdeger degil mi? Ayni pirinc gibi pirinc hamurdan daha sagliksiz misal
Bende bu ara biraz daha saglikli beslenmeye calisyorum bazi sebeplerden ama seker diyetinde hamur iside yasak patateste. Nasil daha saglikli olduğunu anlayamadim. Nisasta deposu bir yiyecek çünkü
3 tane patatesle bır borcam pızza olurken 3 kg unla hamur olur nasıl eş deger olur
patates havuc gıbı besınler sınırlı tuketılır bılınclı tuketılır bu sekılde tavsıye verılır yasak degıl ama hamur ısı yasak hastalara
pırınc de hamurdan daha saglıksız degıl :) oturup 2 tabak pırınc yersenız tabıkı saglıksız olur ama 3 tane pogaca yıyecegınıze 3 yemek kasıgı pırınc yıyın daha saglıklı ...mesela çikolata yıyecegınıze kurutulmus meyve yıyın , kuru meyvede yuksek seker ıcerır ama daha saglıklı...
zaten eger pızza yıyeceksen hamurla yapma patatesle yap dedım pızza yıyebılen seker hastası degıldır
madem saglıklı beslenmeye gectınız su en onemlı kural kac kalorı aldıgından ote o kalorıyı neyden aldıgın onemlı, nısasta bırcok seyde var ama o nısastayı neyden aldıgın onemlı
mesela ben 3 senedır agzıma bır lokma ekmek koymuyorum asla hamur ısı yemıyorum ama karbonhıdrat almam gerek , karbonhıdratı sebzelerden kabak ve havuctan ozellıkle onlardan alıyorum cunku sebzeler aynı zamanda karbonhıdrat ıcerır 2 dılım ekmek yıyecegıme 2 tabak sebze yemegı yıyorum ıkısıde karbonhıdrat anlatabıldım mı :) sekere ıhtıyacımız var ama cıkolata asla yemem hurma yerım kuru kayısı yerım ıkısıde yuksek sekerlı ama sekerı vucuduma nerden temın ettıgım onemlı
Son düzenleme: