Tutumlu olmak

tabıkı es deger degıl :) hamur dedıgımız mayalı un patates sadece nısasta patates hamura gore daha saglıklı
3 tane patatesle bır borcam pızza olurken 3 kg unla hamur olur nasıl eş deger olur
patates havuc gıbı besınler sınırlı tuketılır bılınclı tuketılır bu sekılde tavsıye verılır yasak degıl ama hamur ısı yasak hastalara

pırınc de hamurdan daha saglıksız degıl :) oturup 2 tabak pırınc yersenız tabıkı saglıksız olur ama 3 tane pogaca yıyecegınıze 3 yemek kasıgı pırınc yıyın daha saglıklı ...mesela çikolata yıyecegınıze kurutulmus meyve yıyın , kuru meyvede yuksek seker ıcerır ama daha saglıklı...
zaten eger pızza yıyeceksen hamurla yapma patatesle yap dedım pızza yıyebılen seker hastası degıldır

madem saglıklı beslenmeye gectınız su en onemlı kural kac kalorı aldıgından ote o kalorıyı neyden aldıgın onemlı, nısasta bırcok seyde var ama o nısastayı neyden aldıgın onemlı

mesela ben 3 senedır agzıma bır lokma ekmek koymuyorum asla hamur ısı yemıyorum ama karbonhıdrat almam gerek , karbonhıdratı sebzelerden kabak ve havuctan ozellıkle onlardan alıyorum cunku sebzeler aynı zamanda karbonhıdrat ıcerır 2 dılım ekmek yıyecegıme 2 tabak sebze yemegı yıyorum ıkısıde karbonhıdrat anlatabıldım mı :) sekere ıhtıyacımız var ama cıkolata asla yemem hurma yerım kuru kayısı yerım ıkısıde yuksek sekerlı ama sekerı vucuduma nerden temın ettıgım onemlı

Son düzenleme:
Cocuklarimin 1 yogurda gecti digeri de beni emiyor zaten biberona hic alismadi haftalik 5 kilo yogurt aliriz ben fazla sevmem yeter oda
Burda ekmek 1 tl ben zaten duzenli beslenme yapiyorum 1 dilim bilemedin 2 dilim yiyorum oda haftada
Bir erkek ne kadar para haracayabilir ki yinede birikimleri var bence
Alah uzak etsin oyle arkadasi
Bence de gram az olmus sonucta torunu icin yatirim
Kizimin dogumun da 3 ceyrek bir miktarda birikti defterimde yazar
Ogluma da 4 ceyrek bir miktar para birikti hepsi hesapli yarin bir gun borc bittiginde hesaplarina yatiracagiz insAllah ondan sonra araba icin para biriktirecegiz
Bence de ama kv gelin arasi bir sikinti olmasa takardi misal halam takti burma
Ama kuzenimin ihtiyaci yok ki duruyor oyle
Ha bir de aileler arasi yaris var annemde takacak mi diye bekliyor ama daha kardeslerimin cocugu yok ha olursa takar mi bilmem beni de fazla ilgilendirmez

valla tunik dikecek ise 2,5 metreden oluyor.
benim kilomdan dolayı o kadar tutuyor.
kendime tunik dikiyorum.

zehirlenirdiniz allah korusun.donmuş gıda çözdürülüp tekrar dondurulur mu.4. sınıf kızımın fen kitabında bile yazıyorrr
Ah ah dinlemediki çözüp bölüp atacak eşimde bende dedik yok tutumlu olmak başka cimrilik başka sünger eskir değiştirtemem ,tahda kaşıkda ,sarı bezide eskir aynı halbuki bunlarda bakteri olur enfeksiyon senebi daha çok masraf hemde sağlık yaniİyi yapıyor lar öğretilmeli böyle şeyler çoçuklara

Insan tabi ki yarinı düşünmeli yatırım yapmalı 3-5 kenara para atabilmeli ama bu yiyip içmeyip sadece para biriktirmekte saçma

Evet bende tanıyorum boylelerini. Acaba diyorum Ruhsal bir hastalık mı para harcama korkusu. ve durumu çok iyiyken fakir hissetmek. dilenci gibi gezmek. hep başkasının eşyaşını istemek. Ama tanıdığım Ultra zengin arkadaşlar Ultra cimrilwr suya 2 tl almışlar diye aylarca nefretini kustu. Ben bunu fark bile etmem

Gelirim giderlerimi karşılamıyorsa tasarruf etmek için planlar yaparım. Yada gelecekte ki bir yatırım içinde bir süre dişimi sıkabilirim.
Ama sizin kadar değil...
Eşek gibi çalışıyorsam paşalar gibi de yerim mantığı var bende.

Valla bu benim tanıdığımdaki aç gözlülük. Sofrada falan farkediliyor nasıl desem mesela et varsa kendisi der ben et varken ekmek yemem eti daha çok yemek için diye yani bunun hesabını yapmak falan çok komik değil mi

Lütfen beni yanlış anlamayın, ama ben kendi adıma şaşkınlıkla okudum konunuzu.
Benim bildiğim, tasarruf denilen şey, en az kaynakla en çok verimdir. Amacı budur en azından.

Parayı insan vücudu için bir besleyiciliği olmayan yapay bir şeye harcıyorsunuz, bunu da sadece edinmiş olduğunuz bir damak zevkinin tatmini için yapıyorsunuz. Para bu manada beslenmeye değil, zaten havaya gidiyor. Bunu görmeyip, hangi ölçüde salam alıp kalanını ne yaptığınızdan başlamak, bence, doğru yerden bakmak değil. Diğer bir anlatımla bu, -naçiz kanaatimce- beslenmeyle/mutfak masrafıyla ilgili tasarruflu davranmış olmak değil.

Keza pişirme kağıdını alıp yağlayacağınıza, fırın tepsinizi -poğaça hamurunu koyacağınız yerlerin altını- yağlayın direkt. O kağıtların temel amacı zaten, yapışmayı önlemek için yapılan yağlama işlemini ortadan kaldırmaktı. Şimdi hem pişirme kağıdına para harcadınız, hem yağı harcadınız...

Kumaş zaten, sadece matematik hatası. Eğer muhatabınıza, tamamen atıyorum, gel bu tuniği kolsuz yapalım, zaten içine uzun kollu gömlek giyerek kullanacaksın, iki kez kola gerek yok hem daha da az kumaş gider demiş olsaydınız örneğin, bu tasarruf olurdu.

Bu arada, lütfen yanlış anlamayın, sadece örnekler ve konu hakkındadır bu yorumum, o da verdiğiniz örneklerle "tasarruf"u bağdaştıramadığım için, yoksa, afiyetle yiyin salamınızı, güle güle kullanın pişirme kağıdınızı.

Ben tasarrufluyum demiyorum zaten ama cevre buzlugumda herseyin az az paketli olmasindaan tut evin duzenine kadar dedikleri tek sey tasarruflu yok herseyi pratige dokmus ben etkilenmemeye calistikca cevremi degistirdikce bu sefer yeni kisiler diyor bende bir hata var dedim o yuzden buraya yazdim
Ama hata bende degil soyleyenlerdeymis konuya tek tarafli bakmamak lazimmis

Ben asla dedigim bir diyet yapamiyorum. Hatta diyet yaomiyorum,yapamiyorum sadece ozen gostermeye calisiyorum biraz.
Hocamjn bana dedigi 2 kaşık pilav 1 dilim ekmege esdeger onu yiyeccegine yemegine 2 dilim tam bugday ekmegi ekle öğün suresinde.
Patates tadimlik olabilir yani 1 patatesle isi cozmem gerek en fazla.
Kestane misal 2 tanesi 1 ekmek kadarmis
Muz yarim yenebiliyor sadece buyuk boy ise.
Ben seker icin konustum belki bu sebeple farkli yorumladi bilmiyorum. Sen zayiflama diyeti yapmıştın arada fark vardir.
Zaten genelde diyetisyenlerde ekmegi tamamiyla hayatiniza katmayin demiyor. Tam bugday , cavdar vs gunde 2 3 dilim yenebilir deniyor.
Nereden aldigimizdan ziyade ne kadar aldığımız ve hareket bence en önemli etken.
Yoksa pirinc yerine ekmek, ekmek yerine ederi kadar pirinc seçilebilir örneğin.

Ben acaba sevdgim icin patatesli pizzayi mi eklesem diye sormustum aslinda menume. Ama 3 patatesle kumkun degil ben bir borcam pizza cikaramam. Ama 2 bardak unla koca firin tepsisi icin cikariyorum. Incecik acıyorum.
Tam bugday unu mu patates mi arasinda kalmstim sen boyle yazinca yani

Tasarruflu olmakla cimri olmak arasinda cok ince bir çizgi var. Insan tasarrufu abartiyorsa surekli aklinda hesap kitap varsa hosgeldin cimrilik.
Cok efsane cimrilik ornekleri var. Cok güldüm okurken. Ben cimri insanlardan net nefret ederim. Paranin lafını yapan kisilerle bir samimiyetim asla olamaz.
Boyle insanlar bana misafirlige gelse yedigi bir cekirdek tanesi bile gozume batar. Cunku adam kendinden bile esirgiyor, senden zaten esirger ve icimden gelmez isin açığı.

Candostum dedigim bir arkadasim var. Unide tatile gittik. Bir yakinimin arkadasinin evinde kaldik. Saolsun bize evini vermisti. Donmeye yakin evde bir yumurta bir de bir paket makarna kaldi. Yumurta ya yumurta bir tane. Arkadasim o yumurtayi otobusle antalyadan ankaraya getirdi. O gun bu gundur o arkadaşımla eskisi gibi degilim.

Bi de bizim is yerinde parayi cok seven pinti bir arkadas var. Esiyle birlikte çalışıyoruz ayni is yerinde. Bu arkadaslar yillik izinde ogle yemeklerine ise gelirler yemek ucuz diye.

Bazi insanlar şaka gibi

Gercekten saka gibi 1 yumurtaya şehirlerarası yolculuk yaptirmak nedir? Kırılmasin diye elinde mi tuttu seyahat boyunca? Birak 1 yumurtayı kisi size evinizi açmış ben olsam biraz alışveriş yapar birakirdim teşekkür mahiyetinde
Yıllık izindeyken yemeğe ise gelmek hayatımda hic duymadım nasil bir rezillik öyle, ayrica hakkı da değil enteresan...

un tam bugdayda olsa altından da olsa undur ekmek ekmektır yanı :) saglıklı ekmek fıkrıne ınanmıyorum benım hem ınsulın dırencım vardı ılac kullanmak zorundaydım hemde troıd dengesızlıgı vardı ılac kullanmam gerekıyordu bunlarda kılo vermeme zorluk oluyordu ve bana ıc hastalıkları aynı zamanda kalp uzmanı olan profum bu sekılde onerıde bulundu

yerıne secme metodu kullan dedı sınırlı tuketmen gerekenler bunlar dıye lıste verdı bunu bır omur surdurebılmenın yollarını soyledı yanı aynen yazdıklarımı soyledı sakın 3 ana 3 ara olmak uzere 6 ogun de beslenme ılla ki ekmek yemem lazım dıye dusunme çölyak hastaları seker hastaları nasıl beslenıyor sanıyorsun yerıne koyma metodu kullan tercıhler en saglıklısından yana olsun tarafını sec dedı

6 ayda 45 kıloyu verdıgım gıbı 3 senedır de koruyorum ve ınsulın dırencı gectı troıd duzene gırdı
mesela yarım muz yenılebılır dedın ya doktorum dedı kı meyve yıyeceksen sadece sabah ye ve en kucuk porsıyon ye muz gıbı meyvelerıde kucuk boy ve ham ye dedı ama ekledı sen meyve yemesende olur ınsaatda calısmıyorsun evlere temızlıge gıtmıyorsun sporcu degılsın senın besın kaynagın meyve degıl sebzede de aynı vıtamınler var dedı halbukı ben meyve baska sanıyordum ve aksamları yıyordum bu dırekt sekere donusurmus meyve yıyeceksen yanında yogurt yemen lazımmıs ve meyve ısını en gec oglene kadar bıtırmek gerekmıs yanı besınlerı yemek gereken saatler bıle varmıs leptın hormonu varmıs cok agır calısanlar maksımum 3 ogun yemelıymıs sık sık yıyenlerın leptın hormonu bozulurmus ınsulın dengesı sasarmıs organlar yorulurmus kansere yakalanma rıskı daha fazla olurmus

ya bu beslenme aslında o kadar ınce ıs kı :) ne yersen o oluyorsun

tercıh meselesı acıkcası ben hamurdan yapılmıs 1 dılım pızzaa yıyecegıme 2 dılım hamur yerıne patates kullanılmıs pızza yemeyı tercıh ederım en basıtı gluten hassasıyetınden dolayı hamurdan zaten kacınılmalı civciv gıbı sısırıyor benı bu arada ben 3 senedır patatesde yemıyorum pırıncde ekmek de ama yemnem gerekırse ve tercıh hakkım varsa bu sekılde yapardım yıyen ıcın de ıcıne sosıs sucuk hamur bastırılmıs bos enerjı alacagına yedıgıne degsın barı seklınde onerı sundum

kıs geldı kombıde tasarruf zamanı geldı
mesela petek ustlerınde kıyafet kurutanlar petegın tam onune camasır kurutmalıgı koyanlar gece gunduz sureklı aynı derece ve ekstra calıstıranlar bunlara dıkkat etmelı

Yumurtaya sehirlerarasi yolculuk yaptirmak ah dili olsa da konussaydi o yumurta. O sicakta o kadar yol. Ay bir de bavula koydu. Kirilip kiyafetleri batsa daha fazla zararda. Simdi onun icin su gidecekti deterjan gidecekti. Kesinlikle katiliyorum, eve alisveris yapacagimiz yerde son kalan yumurtayi bile getirdi.

Yillik izne gelen arkadaslarin maasi da hatri sayilir maaslar. Ben yillik izinde birakin isyerine gelmeyi isle ilgili bir sey duymak istemem, onlar ogle yemegine geliyor

Allah gönül zenginligi versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…