Tutumlu kadın,savurgan koca

300liraya parfüm aldı( hatta bilmem kaça tamamlarsak 1000 liralık alışveriş yaparsak 200 lira indirim vardı da aynı fiyata ben de parfüm almıştım,pişmanlıktan sıkmıyorum bile,beyefendininki bitmiş yine alacakmış),3 tane pantolon aldı beğenmedi evde öyle duruyor.Bir tane de kumaş pantolonla gömleğe de ihtiyacı varmış giyecek bir şeyi yokmuş,ayakkabısı yokmuş.Ev onun kıyafetleriyle kaynıyor hem de.Arabayla bir yerlere gitme konusunda da kısmıyor.Başka bir yığın şey var da hepsini yazmayayım:KK43: İlk sene çok borçlanmıştık düğünden dolayı.Ozaman daha az maaşla daha iyi geçiniyorduk.Şimdi geçinemiyoruz

Valla hayatta 300 liraya parfüm almadım almam. Bilemedim şimdi.

Bence gereklilik kavramında sıkıntı var. Kimse başkasının parfüm kokusundan çok da memnun değil; ne olacak 300 tl parfüme. Benzin araba vs neyse de çok para

300 Tl öğrencilere burs diye versen kaç kişinin hayatı kurtulur; derdini şimdi daha net anladım.

Kıyafet konusunda da sen ayarla önüne koy; giymeyeceklerini de aldırma; aldın giy de; sen onu giymezsin diye ben bazen karşı çıkıyorum; altına ne giyicem diyor bu sefer çünkü.

Yukarıda pazar manav yazmıştın; o konuda da klasik erkek mantığı; pahalı olan iyidir; iyisini alayım da söylenmesin.

Eşim dedi ki ben şurdan alıyorum hani onlar pahalı satıyor diye ama onların meyvesi iyi çıkmıyor; çünkü herkes pahalı olanı alamadığı için ellerinde kalmış bayatlamış; taze iken iyiymiş ama şimdi değil.. Böyle ayrımları zamanla öğreniyorlar; tabi eşin kaç yaşında bilemiycem..

Kıyafetleri kombinle; bak bu da var diye önüne koy; o da olmuyorsa birlikte almaya gidin. Sen uygun olanlarından seç. Biz karı koca eski kıyafetlerimizden ayrılamadığımız için yıllardır aynı şeyleri giyiyoruz; pek tavsiye veremedim.

Parfümde de bir parfümünü beğen; diğerlerine laf et; seni öksürtsün vs. Tek parfümlü kocan olsun; hiç olmazsa alınıp yarım yarım ortada gezen şişeler olmaz.

Mazot parasını bilemiycem; yani araba ile gittiği yerlere otobüs ile gitmez gibi. eşimin poposuna araba yapışık; ekmek almaya git oğlanla diyorum araba ile gitmiş ya amaç çocuk gezsin bizimki fırına da araba ile gidiyor. Onları arabadan uzaklaştırmak zor.

Bizim bir tanıdık ay başında depoyu full yapıp ay sonuna kadar o depo ile geziyordu; gezmesini vs benzine göre ayarlıyor ama bana onunki abartı geliyor. Kapıda araba duruyor o akşam 8'de işten çıkıp 9'u geçerek eve geliyor çünkü otobüs ile ancak geliyor; araba ile 15 dakikalık yolu. bu tasarruf değil işkence bence. Bu şekilde yaşayıp eski arabasını 20 bine satıp 55 bine yeni araba aldı geçen sene ona da binmiyor. Binmeyeceksem ne gereği var. 20 binlik arabaya binerim ama binerim; mazottan da kısmam kafasındayım ben.

Digitürk e gelince modası geçti; alın bir uydu; ne izliyorsa izlesin; sanki günde kaç saat tv ye bakabiliyor ki
Eşim kilo vermeye başladı spora gidiyor.Şuan çok acil değil ama bir kaç aya mecbur almaya başlayacağız kıyafet.Benim zoruma giden "2 gün sonra maaş alacağız kartla almayalım,maaş yatınca alalım" dediğimde "sen de babete bir sürü para verdin" demesi.Trip atması.İlla alacaktı o an yani.
Parfüm konusunda sağolsun tek parfümü var 2 ayda bitiriyor malesef,bir kaç tane alsa yandık:110:
Araba poposuna yapışmış,doğru :KK48:
Digitürkü lig tv yüzünden kullanıyoruz her ay 100küsür tutuyor.Ondan vazgeçiremiyorum,4 yıldır oraya verdiğimiz paraları bankaya yatırsaydık güvencemiz olurdu

Daha kötüsü var bende eşim göya tutumludur ama hani para nerde yok ahah nasıl ümünü sıkasım var:KK57:

Bi çaresi var mı bilmiyorum iki.iz de öyle oldugumuzdan :KK70: bi kere geliyoruz dünyaya bırakın yiyin gezin tozun giyinin.. diye dusunuyorum.

Eşim kilo vermeye başladı spora gidiyor.Şuan çok acil değil ama bir kaç aya mecbur almaya başlayacağız kıyafet.Benim zoruma giden "2 gün sonra maaş alacağız kartla almayalım,maaş yatınca alalım" dediğimde "sen de babete bir sürü para verdin" demesi.Trip atması.İlla alacaktı o an yani.
Parfüm konusunda sağolsun tek parfümü var 2 ayda bitiriyor malesef,bir kaç tane alsa yandık:110:
Araba poposuna yapışmış,doğru :KK48:
Digitürkü lig tv yüzünden kullanıyoruz her ay 100küsür tutuyor.Ondan vazgeçiremiyorum,4 yıldır oraya verdiğimiz paraları bankaya yatırsaydık güvencemiz olurdu

Lig tv ye de bir şey diyemedim şimdi; tek lüksüm bu der muhtemelen çünkü. Sen başka şeyden kıs o zaman diye de üste çıkar.

Mesela öyle gereksiz gider bizde çok; ben sana onları sayayım da rahatla azıcık. İşte ve evde internet; ikimizin de cebinde 4 GB internet; ev, iş telefonu, iki bende bir eşimde cep telefonu; ev kirası kadar gelen su, elektrik, doğalgaz faturaları...

bunlar çok deyince temizlikçiye de ayda 200 gidiyor diyor; sen de küçücük çocuğa şu kadar paraya bunu aldın diyor.

Yani çaktırmadan tasarruf yaptıracaksın; ihtiyacı olanı alacak; çok da takmayacaksın; gençlik gidince de hiçbir şeyin tadı kalmıyor. Annem diyor paramız var da sağlığımız yok diye. Evleri arabaları; yeterli maaşları ve birikmişleri var ama gezemiyorlar; gençlik gelmiyor; giyinme vs hevesi de geçiyor; alsam da evde mi giycem diyor; giyip eşofmanları oturuyoruz babanla dedi geçen.

Çok da sıkma geleceği düşünmek önemli ama anı yaşamayı da kaçırmamak lazım.

Bi çaresi var mı bilmiyorum iki.iz de öyle oldugumuzdan :KK70: bi kere geliyoruz dünyaya bırakın yiyin gezin tozun giyinin.. diye dusunuyorum.
Ben öyle değilim ki sınırı biliyorum en azından.O da harcasın ama aylık bir limit olmalı,sonunu hesap etmeli:110:Yanlış mı düşünüyorum

Lig tv ye de bir şey diyemedim şimdi; tek lüksüm bu der muhtemelen çünkü. Sen başka şeyden kıs o zaman diye de üste çıkar.

Mesela öyle gereksiz gider bizde çok; ben sana onları sayayım da rahatla azıcık. İşte ve evde internet; ikimizin de cebinde 4 GB internet; ev, iş telefonu, iki bende bir eşimde cep telefonu; ev kirası kadar gelen su, elektrik, doğalgaz faturaları...

bunlar çok deyince temizlikçiye de ayda 200 gidiyor diyor; sen de küçücük çocuğa şu kadar paraya bunu aldın diyor.

Yani çaktırmadan tasarruf yaptıracaksın; ihtiyacı olanı alacak; çok da takmayacaksın; gençlik gidince de hiçbir şeyin tadı kalmıyor. Annem diyor paramız var da sağlığımız yok diye. Evleri arabaları; yeterli maaşları ve birikmişleri var ama gezemiyorlar; gençlik gelmiyor; giyinme vs hevesi de geçiyor; alsam da evde mi giycem diyor; giyip eşofmanları oturuyoruz babanla dedi geçen.

Çok da sıkma geleceği düşünmek önemli ama anı yaşamayı da kaçırmamak lazım.
Annenin söyledikleri beni konuyu açtığıma pişman ettirdi. Ne kadar da haklı,ellerinden öpüyorum ikisinin de :KK43:

kızlar siz yine iyisiniz bizim duruma ne demeli adam biriktirdiği parayı kredi kartına yatırıp borcu kapatıyoruz güya bir sonraki ay borcumuz 1,200tl maaş kadar güya tutumluyuz şuda var hoş bende öyleyim ortada birşeyde yok parada yok ufak ufak atmaya başlıyorum o kadar :KK70: şu kredi kartlarını kapatsak iyi yani eşiminkini kapattırmayı düşünüyorum borçları bitince inş. o zor tabi neyse

Çok savurganı da kötü çok kısanı da.
Bir kere eşin lüksüne gereğinden fazla düşkün 300 tl lik parfümü 2 ayda bitiriyorsa ,5 adet pant. beğenmedim diyorsa bunun adı savurganlık -israflıktır.
Maaşı sizdeyse her ay o parayı 100-200 tl eksik görün.. ya gram altın yapın bankada ya da çeyrek alın evde biriktirin.
Evet gençlik bir daha gelmiyor ama yiyip içip gezerken de biraz ilerisi için keseyi de doldurmak lazım. Bir daha bu yaşlardaki gibi verimli çalışıp biriktiremeyeceğiz sonuçta.
Allah korusun hastalığı var ölümü var.Kenarda unutmalık para olması gerekli her hanede bence.
Bir de Akasya Akasya nın örneği çok güzel 1500 tl maaş ile araba alabilmek ve her ay çeyrek yapabilmek. Bir yerde o paranın bereketli olması lazım.Paranın bereketine inanmak lazım.

Sizin yerinizde olsam eşinizin o beğenmediği pant. burda ya da 2.el satım yerlerine satar paraya çeviririm.
ve dediğim gibi maaşını 100-200 tl eksik görüp kenara altın atın.

ev alın araba alın kredı cekın yanı parayı bı yere bağlayın bakın o zman nasıl mum gıbı olurlar :) tecrübeyle sabittir :)benden önce düşünüyor artıkk ohhh

Ayyy birkaç yıl önceki halimiz!!! bende aynıydım yalnız :KK66: ay sonunu getiremiyoduk, her gün dışarıda yemekler, sürekli alışveriş, işin cılkını çıkarmıştık yani. Bi ay tam düze çıktık, eşim kredi kartını yatırmayı unutmuş hadi onu ödedik, ertesi ay eski bir maaş kartından para çekmiş onu unutmuş onun faizi, bi sonraki ay diğer kredi kartını hep geç yatırdığı için asgarisini ek hesaptan çekmiş aylarca ve 800 lira olana kadar haber gelmemiş hoş gelsene eşimin sorumsuzluğu olabilir. Ne oluyo be eyyyyyt dedim ve gidip eşimin tüm kredi kartlarını, ek hesaplarını, eski maaş bankalarını herşeyini kapattırdık. Direk ekonomiyi ben devraldım, o suçlu olduğu için :-) eft, gelen giden herşey bendeydi eşime harçlık verdim çok zevkliymiş bu arada :KK66: neyse biz bi süre sonra arabamızı değiştirdik, sonra bana araba aldık, şimdi onları satıp ev aldık vs vs.... Baktım eşim bu arada akıllandı artık beraber yönetiyoruz ekonomik durumumuzu. Kısacası borç insanı olgunlaştırıyor.

Ayyy birkaç yıl önceki halimiz!!! bende aynıydım yalnız :KK66: ay sonunu getiremiyoduk, her gün dışarıda yemekler, sürekli alışveriş, işin cılkını çıkarmıştık yani. Bi ay tam düze çıktık, eşim kredi kartını yatırmayı unutmuş hadi onu ödedik, ertesi ay eski bir maaş kartından para çekmiş onu unutmuş onun faizi, bi sonraki ay diğer kredi kartını hep geç yatırdığı için asgarisini ek hesaptan çekmiş aylarca ve 800 lira olana kadar haber gelmemiş hoş gelsene eşimin sorumsuzluğu olabilir. Ne oluyo be eyyyyyt dedim ve gidip eşimin tüm kredi kartlarını, ek hesaplarını, eski maaş bankalarını herşeyini kapattırdık. Direk ekonomiyi ben devraldım, o suçlu olduğu için :-) eft, gelen giden herşey bendeydi eşime harçlık verdim çok zevkliymiş bu arada :KK66: neyse biz bi süre sonra arabamızı değiştirdik, sonra bana araba aldık, şimdi onları satıp ev aldık vs vs.... Baktım eşim bu arada akıllandı artık beraber yönetiyoruz ekonomik durumumuzu. Kısacası borç insanı olgunlaştırıyor.
Kırmızı işaretlediğim kısım bizde de aynı oldu:KK45: Ama devamını getiremedik,bizde mi arabanın modelini yükseltsek bilmiyorum ki. Şuana kadar kafamda tek kalan,paranın bir kısmını biriktirip haber vermemek oldu. Aylık 500 tl ayırsam ruhu duymaz, sonra sonra da söylerim biriktirdim diye.Zorlasam 1000tl bile haberi olmadan atabilirim kenara. 2 türlü de aysonu eksideyiz napalım

Bizde ikimiz de savruk, ölmüşüz ağlayanımız yok:KK12:

Kırmızı işaretlediğim kısım bizde de aynı oldu:KK45: Ama devamını getiremedik,bizde mi arabanın modelini yükseltsek bilmiyorum ki. Şuana kadar kafamda tek kalan,paranın bir kısmını biriktirip haber vermemek oldu. Aylık 500 tl ayırsam ruhu duymaz, sonra sonra da söylerim biriktirdim diye.Zorlasam 1000tl bile haberi olmadan atabilirim kenara. 2 türlü de aysonu eksideyiz napalım
Olabilir neden olmasın, yapabiliyosan yap. Sonuçta yine ikiniz kullanacaksınız. bankaları zengin ediyoruz yoksa

Eşine tutumlu olmayı öğretebilen var mı? Kıyafetinde,evine yaptığı harcamasında,yeme içmesinde para savurmamayı kafasına vura vura öğreteceğim yoksa en sonunda:KK34:Yok mu bunu başaran kk hatunları,bana da bir el atın.

***Gelen yorumlarla maaşlarımız bende olduğu için bir kısmını saklamaya karar verdim,isterse yok, kalmadı, harcadık ya diyeceğim:KK45: Kredi kartını kapatacağım. Başka öneriler varsa yardım rica ediyorum kızlar:KK48:

benimki de öyle ben nakitten kırpıyorum kumbaraya atıyorum ama bi ekmek almaya göndersem 2 torba şeyle dönüyo kredi kartı kullanma diyorum alışmış nasıl geçincez diyo, abur cubur alma desem 2 liralık zevkimiz var ona da göz koyma diyo :)) benimde en büyük hayalim kredi kartı borçlarını sıfırlayıp kırıp atmak

sen de savurgan ol.yapında olmadığı için zorlanabilirsin ama dayanacaksın.ya hep böyle gider ya da buna dayanarak halledeceksin.

hep söylüyorum bazen riskleri göze alacaksın korkmadan.miladın olacak.

her konuda böyledir bayanlar.sen neye önem verirsen eşin tam tersidir.

eşlerde hep biri fedakar diğeri bencildir.bu tesadüf değil ki hep böyle denk gelsin de mi...

bunun sebebi şudur evlendikten sonra eşler birbirini hemen tanır.erkek bakar kadın fedakar evi çekip çeviriyor ohh be der rahatlar ve hayatına böyle bencil rahat devam eder.

çaktırmadan ,yavaş yavaş değiştirin kendinizi ama çok yavaş ,kahren ve bilerek yaptığınızı asla anlamasın.uzun sürebilir ama sabredin.sakın çakmasın çakarsa bir daha kine inanmaz.

absürt şeyler yapmayın sakın.yapacağınız şey onun yaptığı ve sizin hoşlanmadığınız şeyler olsun abartmayın yani...

mesela müsrüf dediniz.siz de alın 300 liralık parfüm.siz de alın pantolon kıyafet v.s. ve gayet rahat olun bunları yaparken...

VE VE VE sen bunları yaparken de aynı zamanda onun harcamalarına da sakın kızma bırak yapsın..burası önemli..

:KK70: çok fenayım de mi...ama böyle başka yolu yok.erkeklerde hiçbir şey değiştiremezsin.aslında hiçbir insanı değiştiremezsin.bu İMKANSIZZZZZZZZZ

....BİRİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSAN ÖNCE KENDİN DEĞİŞECEKSİN.....

Son düzenleme:
Eşim maddi konularda benim daha mantıklı olduğuma inanıyor. Öyle olunca harcama yapmadan önce bana danışıyor. Ne alınacaksa ben araştırıp en uygun fiyatı buluyorum. O da benim fikirlerime güvenir ve sorgulamaz pek.

Bu arada ben de esasen su karikaturdeki gibi bir tipim:
7013_410_1417636553_e76899.png

X