Tutumlu kadın,savurgan koca

Güzel taktikmiş:KK45: Ama her seferinde benden istemiyor,üzerinde şirket parası var onu harcayıp maaşını eksik alıyor.Ben adamın peşinden dolaşıyorum şu kadara mazot aldın,şu kadara şunu aldık sen de nasıl hala para var diyorum vb.Bir de bendeki kredi kartına güveniyor,bunu yok etmem lazım:KK43:
aa evet o bende de vardı iş yerinin parasını alıyordu benimde kredi kartım vardı, gittim kredi kartını gözünün önünde kestim dedim kapattırdım artık yok bu dedim (ki hemen sabah ilk iş yenisini istedim :KK70:) sonra dedim ozaman telefon faturanı ödeyemezsin, şunu alamazsın çünkü para kalmıyor dedim dükkandan almayı kesti :KK70:

Benimki de bana tutumlu olmayı öğretmeye çalışıyor
ev kredisi ödüyoruz çok mutluyuz :rolleyes::cool:

bizde durum tam tersi. kocamı nasıl savurgan yapabilirim,beraber savursak ne ka güzel olur :KK53:
Hiç tavsiye etmem bacım,düşünsene eksiye giriyorsunuz ama adamın umrunda değil. Paramız yok ama hadi kahvaltıyı dışarıda yapalım,hadi gidelim kendimize bişeyler alalım...Marketten bir şey istiyorum, istemediğim şeyleri de almış oluyor. Ya biz kadınlar pazara bir yere gideriz uygunları alırız dimi.Adamın meyve sebzenin sezon fiyatından haberi yok gidip kazıklanıp geliyor. Tek göndermemek için uğraşıyorum

Hiç tavsiye etmem bacım,düşünsene eksiye giriyorsunuz ama adamın umrunda değil. Paramız yok ama hadi kahvaltıyı dışarıda yapalım,hadi gidelim kendimize bişeyler alalım...Marketten bir şey istiyorum, istemediğim şeyleri de almış oluyor. Ya biz kadınlar pazara bir yere gideriz uygunları alırız dimi.Adamın meyve sebzenin sezon fiyatından haberi yok gidip kazıklanıp geliyor. Tek göndermemek için uğraşıyorum
abooww o da kötüymüş yaa. benmki de fazla sıkı,bu şekilde sinir bozucu :110:

şirketin parasının kendisinde bulunması kötü birşey kendi parası gibi harcıyor her ayda elinde para olacağını biliyor siz maaşları aldıktan sonra her ay özel alışverişler için bir miktar belirleseniz onun dışına çıkmasanız her ay pan yaparken özel günleride göz önünde bulundurarak yapsanız bu planı nasıl olur
Mantıklı canım aslında. Mesela bu ay anneler günü var,onu hesaba katmamız lazım. Beynim zonkluyor artık evin gelir giderini düşünmekten

Eşine tutumlu olmayı öğretebilen var mı? Kıyafetinde,evine yaptığı harcamasında,yeme içmesinde para savurmamayı kafasına vura vura öğreteceğim yoksa en sonunda:KK34:Yok mu bunu başaran kk hatunları,bana da bir el atın.
Ben varım canım. Baktım evlendiğimiz ilk aylar ben sıkıyorum bu savuruyor, sağa sola borç para veriyor. Ben de ne bulduysam aldım. Har vurup harman savurdum. Baktı sıkıştı, kredi kartlarını ödeyemedi, bunaldı. Altın bozdurmak zorunda kaldı. Şimdi hiç savurmuyor :-) Eşimi biraz borca soktum. Güne girdim. Bir sürü eşya aldırdım. Ödesin şimdi. Artık ben harcıyorum. Baktım o tutmuyor. Ben de tutmuyorum. Böyle olunca mecburen kendi harcama yapmamaya başladı.

Ayy biride benim kafama vura vura öğretse keşke :KK70:

bazi kadinlar okadar cimriki adam 3 kurus harcasa -parayi sactida ,savurduda-40 tane laf soyluyorlar.cevremde 3-5 tane bu tiplerden var. mesela benin oyle kocam olsa anlasamam cimri derim. bir baskasi icin savruk adam oluveriyor.bakis acisi yani.
3 gunluk dunyada cok sıkip da ne olacak
Eşimle 3 kuruş için asla tartışmam ama benim istediğim bir kaç ay dişimizi sıkıp borcumuzu biriktirip kurtulalım istiyorum. Arabamız dışında bir birikimimiz yok,kızım hastalansa ya da acil bir şey olsa kenarda paramız yok. Bunları düşünen kişi tek ben olmamalıyım.Her hafta sonu dışarı çıkıyoruz ve gereksiz para gidiyor.Ben cimri olsam evde oturalım,hiçbişey almayalım derim.

Kardeşim başarmış bunu ama sırrını bilmiyorum.
Eniştem maaşını çeker kardeşime verir. Kardeşim çalışmıyor bu arada.
Sonra kardeşimden harçlık alır.
Günlük 5 lira versen 5 lira harcıyor 20 lira versen 20 lira harcıyor:KK70:
Bu sayede 1500 TL maaşla araba aldılar ve her ay altın yapıp kenara koyuyorlar.
Ben bu kadar tutumlu olamam ama.
Ne guzelmis ya masallah :KK66: keske biz de oyle olabilsek

O kişiye göre değişir ki.

Mesela benim eşim kendine üst baş almaz ama yer içer.

Bazen takılıyorum; git pantolon al desem 50 tl çok dersin bir yemekte 50 tl yiyoruz diye gülüyor.

Bir de meslek; gün içindeki ortam önemli.

Ben bir iş yerinde çalışıyordum; öğlen yemek iş yerinden, çay kahve de var. Sabah 8.30'da girip akşam 18.30'da çıkıyordum; ee harcama hafta sonuna kalıyordu.

Eşim de aynı meslekte ama o gün içinde dışarıda yiyip çay içip vs zaman geçiriyor en az 20 tl gidiyor.

Bir de nereden kısmak istediğiniz önemli; örneğin bence mutfaktan kısılmaz; yiyecek maddeleri kaliteli olmalı; alınan su bile.

Eşiniz de benim gibi düşünebilir yani; örneğin arabam alt sınıf olsun ama kaliteli yiyeyim; evimde eşyam son model olmasın ama gençliğimde gezeyim gibi.

bu konuyu karşılıklı konuşup ne oranda hangi alanlardan tasarruf edebileceğinizi belirleyin; giyime çok masraf yapıyorsa da evdekileri kombinlemesine yardımcı olun; yeni gibi algısı yaratın.

Kolay gelsin
Kısmak istediğim yerler aslında kıyafet, parfüm ve kahrolası mazot parasıyla digiturk:KK62:

Kardeşim başarmış bunu ama sırrını bilmiyorum.
Eniştem maaşını çeker kardeşime verir. Kardeşim çalışmıyor bu arada.
Sonra kardeşimden harçlık alır.
Günlük 5 lira versen 5 lira harcıyor 20 lira versen 20 lira harcıyor:KK70:
Bu sayede 1500 TL maaşla araba aldılar ve her ay altın yapıp kenara koyuyorlar.
Ben bu kadar tutumlu olamam ama.

Maşallah ya ne güzelmiş:KK51:

Ceyz; ne alıyor peki?

Hani en son ne aldı da doldun; buraya yazdın.

Biraz örneklesene
300liraya parfüm aldı( hatta bilmem kaça tamamlarsak 1000 liralık alışveriş yaparsak 200 lira indirim vardı da aynı fiyata ben de parfüm almıştım,pişmanlıktan sıkmıyorum bile,beyefendininki bitmiş yine alacakmış),3 tane pantolon aldı beğenmedi evde öyle duruyor.Bir tane de kumaş pantolonla gömleğe de ihtiyacı varmış giyecek bir şeyi yokmuş,ayakkabısı yokmuş.Ev onun kıyafetleriyle kaynıyor hem de.Arabayla bir yerlere gitme konusunda da kısmıyor.Başka bir yığın şey var da hepsini yazmayayım:KK43: İlk sene çok borçlanmıştık düğünden dolayı.Ozaman daha az maaşla daha iyi geçiniyorduk.Şimdi geçinemiyoruz

Kısmak istediğim yerler aslında kıyafet, parfüm ve kahrolası mazot parasıyla digiturk:KK62:

Kıyafetleri kombinle; bak bu da var diye önüne koy; o da olmuyorsa birlikte almaya gidin. Sen uygun olanlarından seç. Biz karı koca eski kıyafetlerimizden ayrılamadığımız için yıllardır aynı şeyleri giyiyoruz; pek tavsiye veremedim.

Parfümde de bir parfümünü beğen; diğerlerine laf et; seni öksürtsün vs. Tek parfümlü kocan olsun; hiç olmazsa alınıp yarım yarım ortada gezen şişeler olmaz.

Mazot parasını bilemiycem; yani araba ile gittiği yerlere otobüs ile gitmez gibi. eşimin poposuna araba yapışık; ekmek almaya git oğlanla diyorum araba ile gitmiş ya amaç çocuk gezsin bizimki fırına da araba ile gidiyor. Onları arabadan uzaklaştırmak zor.

Bizim bir tanıdık ay başında depoyu full yapıp ay sonuna kadar o depo ile geziyordu; gezmesini vs benzine göre ayarlıyor ama bana onunki abartı geliyor. Kapıda araba duruyor o akşam 8'de işten çıkıp 9'u geçerek eve geliyor çünkü otobüs ile ancak geliyor; araba ile 15 dakikalık yolu. bu tasarruf değil işkence bence. Bu şekilde yaşayıp eski arabasını 20 bine satıp 55 bine yeni araba aldı geçen sene ona da binmiyor. Binmeyeceksem ne gereği var. 20 binlik arabaya binerim ama binerim; mazottan da kısmam kafasındayım ben.

Digitürk e gelince modası geçti; alın bir uydu; ne izliyorsa izlesin; sanki günde kaç saat tv ye bakabiliyor ki

X