Tutumlu hanımlar

Tmm sağolun deneyeyim .Çamaşırı ne yapıyorsunuz kül denemek istiyorum ben de renklilerde eşim çok hassas bozmasın renklerini .
Ben bor matik de kullandim camasirlar icin. Evde sabun rendesi,soda,kaya tuzu ile yapilan bir tarif var Feridun Kunak’in. Onu da denedim ikisi de guzel oldu. Herkesin kullandigi ariellerden omolardan daha ucuz ve guvenli

Para biriktirebilmenin bence en etkili yolu önce birikimi ayirmak sonra ihtiyaclari karsilamak .. mesela 3500 tl maastan 500 ayirin 3000 bin ile ihtiyaclarinizi karsilayin..

Yinede cok az tamam ekmek almayin deterjan sampuan et yogurt tavuk kuru baklagil bunlarin hepsinin fiyati ucmus durumda markete girdigim anda 100 liram gitmis oluyor aldigim 3 parca sey. Hele birde bir deterjan aldiysam ohooo oleyim ben

Sampuan ve deterjani mutfak masrafi olarak saymiyorum ben kendi adima, mutfak sadeca gida olarak dusundum. Et, balik, sebze vs aliyorum ben de.
Tek kişi ve sadece aksamlari tek ögün evde yiyen biri için 400-500 tl az degil bence.
Bi de şimdi yemek var yemek var. BettyRuble yazmis mesela 3 kilo meyveyi 3 gunde yemisler. Bizim evde olsa 3 kilo meyvenin bir kismi çürürdü mesela.

Mutfak masrafim belli bir rakam olmadigi icin yazamiyorum ama disarda yemeyi kessek tam 500 olmasa da 500tlnin cook cook ustune cikmayacagini dusunuyorum sanki

3 kg meyve artı yarım karpuz. Obur muyuz neyiz anlamadım ki

yol parası mecburen öyle başka çarem yok
market alışverişide aylık 300 400 elimde kalanıda atmaya calısıyorum
Aylık bir limit belirleyin, elinize para geçer geçmez o parayı ayrı bir hesaba aktarın ve hiç dokunmayın. Sonra harcamalarınızı yapın. Çünkü ne kadar gelirse o kadar gidiyor para.
Mesela biz kredi çekmiştik ayda bin küsür ödememiz vardı şükür zorlanmadık. Sonra kredi bitti 2-3 ay o bin küsür bize kalmasına rağmen artış yapamadık. Şimdi kredi ödüyormuşcasına maaşımızı alır almaz hemen aktarıyoruz, ay sonunda hesapta kalan olursa 3e 5 e bakmadan onuda aktarıyoruz, şükür iyi gidiyor.

şuan ki yazdıklarına göre hesaplamama bakılırsa toplam 2600 ediyo zaten.. 750 tl size kalıyo kenara atmak için . . Yola çare bulsanız daha da fazla kalır.. kalınacak gibi değil dedinz neden? Evinzn yakınnda bi tane 101 bm vs yada ne biliyim mahalle marketi olsa bile yeter..

Yok dün konuştum eşimle dedim her şeyin bir kararı var ölçülü tüketelim lütfen. bakalım anlaştık gibi.

Cok yemek cidden gereksiz ama ya eşim bir ara yedigine ictigine dikkat etmedi hafiften göbeklenmisti normalde gobekli degildir kilolu biri de degildir 1.85 boya 75-76 kilo civarlarinda gezer.
1 ay boyunca oruc zamani daha az yedi ve 1 ayda gobek gitti resmen. Normalde millet oructa kilo alir bizimki gobegini eritti

ama işte market masrafı 500 diyorlar sonra kimse deterjan masrafı diye ayrı kalem saymıyor. 200 lira faturaya fazla deniyor. eee benim yaz ayları için 30lira su 100 elektrik 30 lira doğalgaz geliyor. ettimi 160 kimse evinde telefon internet cep telefonu kullanmıyor sanırım. hayır evimde elektirikli aletler az çalışır bir de. hergün süpürmem donuma kadar ütülemem. bir akvaryumum var oda taş çatlasın 15 lira yakmaz ya yakti diyelim. digitürk falan onlar keyfime diyelim kıyaslamıyorum. hayır oğlumun pilli oyuncaklarına bile ayda 50 lira pil alıyorum. 3kilo meyveyi 1 hafta yiyelim de geçen pazara gittim poşetlerde sayıyla ürün varken bile 100 liram gitmişti.

Bizim pazar baya uygun sanırım
Şeftali 4 tl
Kayısı 3 tl
Kiraz 8 tl
Karpuzun adedi 5 tl idi
Ucuz bulunca gömdük biz de yarınlar yokmuşçasına

buda mantıklı 1000 tl olmasada gram çeyrek filan koyabilirim

Hangi uygulama bu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…