- 28 Kasım 2010
- 41.685
- 138.135
-
- Konu Sahibi Nebaktincanim
Evet. Sirke koymasaniz da olur,ben bazen koyuyorum hic boru falan eritmedi 5 yillik makinemOnu hep koyuyorum da tam tarif soda limon tuzu ve sirke mi yapıyordunuz .
Tmm sağolun deneyeyim .Çamaşırı ne yapıyorsunuz kül denemek istiyorum ben de renklilerde eşim çok hassas bozmasın renklerini .Evet. Sirke koymasaniz da olur,ben bazen koyuyorum hic boru falan eritmedi 5 yillik makinem
Ben bor matik de kullandim camasirlar icin. Evde sabun rendesi,soda,kaya tuzu ile yapilan bir tarif var Feridun Kunak’in. Onu da denedim ikisi de guzel oldu. Herkesin kullandigi ariellerden omolardan daha ucuz ve guvenliTmm sağolun deneyeyim .Çamaşırı ne yapıyorsunuz kül denemek istiyorum ben de renklilerde eşim çok hassas bozmasın renklerini .
Yinede cok az tamam ekmek almayin deterjan sampuan et yogurt tavuk kuru baklagil bunlarin hepsinin fiyati ucmus durumda markete girdigim anda 100 liram gitmis oluyor aldigim 3 parca sey. Hele birde bir deterjan aldiysam ohooo oleyim ben
3 kg meyve artı yarım karpuz. Obur muyuz neyiz anlamadım kiSampuan ve deterjani mutfak masrafi olarak saymiyorum ben kendi adima, mutfak sadeca gida olarak dusundum. Et, balik, sebze vs aliyorum ben de.
Tek kişi ve sadece aksamlari tek ögün evde yiyen biri için 400-500 tl az degil bence.
Bi de şimdi yemek var yemek var.BettyRuble yazmis mesela 3 kilo meyveyi 3 gunde yemisler. Bizim evde olsa 3 kilo meyvenin bir kismi çürürdü mesela.
Mutfak masrafim belli bir rakam olmadigi icin yazamiyorum ama disarda yemeyi kessek tam 500 olmasa da 500tlnin cook cook ustune cikmayacagini dusunuyorum sanki
Aylık bir limit belirleyin, elinize para geçer geçmez o parayı ayrı bir hesaba aktarın ve hiç dokunmayın. Sonra harcamalarınızı yapın. Çünkü ne kadar gelirse o kadar gidiyor para.yol parası mecburen öyle başka çarem yok
market alışverişide aylık 300 400 elimde kalanıda atmaya calısıyorum
3 kg meyve artı yarım karpuz. Obur muyuz neyiz anlamadım ki
Yok dün konuştum eşimle dedim her şeyin bir kararı var ölçülü tüketelim lütfen.Siz baya iyi yiyorsunuz
Ebrosur uygulaması. Google playden yukleyebilirsin,benim kullandigim sarı renkli olanı.Süpermiş uygulamanın ismini paylaşır misin
Yok dün konuştum eşimle dedim her şeyin bir kararı var ölçülü tüketelim lütfen.bakalım anlaştık gibi.
ama işte market masrafı 500 diyorlar sonra kimse deterjan masrafı diye ayrı kalem saymıyor. 200 lira faturaya fazla deniyor. eee benim yaz ayları için 30lira su 100 elektrik 30 lira doğalgaz geliyor. ettimi 160 kimse evinde telefon internet cep telefonu kullanmıyor sanırım. hayır evimde elektirikli aletler az çalışır bir de. hergün süpürmem donuma kadar ütülemem. bir akvaryumum var oda taş çatlasın 15 lira yakmaz ya yakti diyelim. digitürk falan onlar keyfime diyelim kıyaslamıyorum. hayır oğlumun pilli oyuncaklarına bile ayda 50 lira pil alıyorum.Sampuan ve deterjani mutfak masrafi olarak saymiyorum ben kendi adima, mutfak sadeca gida olarak dusundum. Et, balik, sebze vs aliyorum ben de.
Tek kişi ve sadece aksamlari tek ögün evde yiyen biri için 400-500 tl az degil bence.
Bi de şimdi yemek var yemek var.BettyRuble yazmis mesela 3 kilo meyveyi 3 gunde yemisler. Bizim evde olsa 3 kilo meyvenin bir kismi çürürdü mesela.
Mutfak masrafim belli bir rakam olmadigi icin yazamiyorum ama disarda yemeyi kessek tam 500 olmasa da 500tlnin cook cook ustune cikmayacagini dusunuyorum sanki
Anormal değil yahu 3-4 günde ben tek başıma da yerim bu saydıklarını, Agopun en kör kazı benim anlaşılanYani cumartesi günü 1 kg kiraz, 1 kg şeftali, 1 kg kayısı, 1 küçük karpuz alıp salı gününe sade yarım karpuzun kalması bence anormal.
buda mantıklı 1000 tl olmasada gram çeyrek filan koyabilirimAylık bir limit belirleyin, elinize para geçer geçmez o parayı ayrı bir hesaba aktarın ve hiç dokunmayın. Sonra harcamalarınızı yapın. Çünkü ne kadar gelirse o kadar gidiyor para.
Mesela biz kredi çekmiştik ayda bin küsür ödememiz vardı şükür zorlanmadık. Sonra kredi bitti 2-3 ay o bin küsür bize kalmasına rağmen artış yapamadık. Şimdi kredi ödüyormuşcasına maaşımızı alır almaz hemen aktarıyoruz, ay sonunda hesapta kalan olursa 3e 5 e bakmadan onuda aktarıyoruz, şükür iyi gidiyor.
Di mi di mi kibrit kadar peynir yanında koca dilim karpuz bir galeta işte benim bir öğünüm.Anormal değil yahu 3-4 günde ben tek başıma da yerim bu saydıklarını, Agopun en kör kazı benim anlaşılanMeyve öğün yerine bolca yenen bişey yaz günü
Bizim evde 3 tane kumbara var.Iki tanesi kızların,demir para bazen kağıt para atıyoruz.Bir tanesi de bir bankanın kilitli çelik kumbarasi. Ona da büyük kucuk farketmez altın atıyorum. Ne koyulduğu unutulduğu için açmak çok eğlenceli oluyorBaşka şeylerden kisamıyorum savurganim ama bak birseye daha dikkat ederim. Telefonuma market uygulaması indirmiştim,misal deterjan lazım. Aratıp hangi markette indirimdeyse ordan alıyorum. Bunu da geçmiş dönemlerde 54tlye bulaşık deterjanı alıp ,aynı markanın deterjanının 24 liraya indiğini başka markette tesadüfen görünce yapmaya başladım.
C captain priceEbrosur uygulaması. Google playden yukleyebilirsin,benim kullandigim sarı renkli olanı.
Para biriktirebilmenin bence en etkili yolu önce birikimi ayirmak sonra ihtiyaclari karsilamak .. mesela 3500 tl maastan 500 ayirin 3000 bin ile ihtiyaclarinizi karsilayin..