Tutumlu hanımlar

Al benden de o kadar.
Ben markete selam vermeye girsem 100lira bırakıp çıkıyorum.
İki salkım üzüme 7 lira verdim bugün.
Ayda 300-500 mutfak masrafı çok ilginç durmadan makarna yiyor olsalar gerek.
Biz aylık 2000liraya iyi kurtardık bu ayı diyoruz.
Cok normal boyle olmasi fiyatlar ucuk durumda tek kisi bile olsan yarim kutu sampuan alamiyorsun ki. Gecen girdim elimde 3 parca urun var yok hepside ara urunler yani direk yemek olamayan seyler 80 lira odedim. Bizde 2 yetiskin ve 2.5 yasinda bir cocuk olan minnak bir aileyiz

Hadi 1 kere kıyafet aldın, sonraki ay yine aldın, eee, her ay kıyafet mi alıyorsunuz? Ben aylarca almıyorum kıyafet, kıyafetim varsa. Buradan kısabilirsiniz.
Yemeği evde yapıp işe götürmek de çok ciddi tasarruf benim tecrübelerime göre.

En son olarak, " ihtiyacım yok" demeyi öğrenin. Ben eskiden zaten evde var olan malın bir de öteki markasını, beriki boyutunu alırdım. Her marka, bir diğerinin laciverdi, hepsi aynı. " Buna ihtiyacım yok, almayacağım" demeye başlayınca çok hafifleyeceksiniz. Tecrübe ettim.

Boğaz’dan ve giyimden kısacaksınız.Diğerleri sabit zaten .İlçeye giden servis ortak arkadaş yokmu .Mesela oradan geçen başka yere giden servis filan .
Kiraya ortak arkadaş bulunabilir belki .Ev idare eder mi iki kişiyi.

Bizim evde 3 tane kumbara var.Iki tanesi kızların,demir para bazen kağıt para atıyoruz.Bir tanesi de bir bankanın kilitli çelik kumbarasi. Ona da büyük kucuk farketmez altın atıyorum. Ne koyulduğu unutulduğu için açmak çok eğlenceli oluyor 😊 Başka şeylerden kisamıyorum savurganim ama bak birseye daha dikkat ederim. Telefonuma market uygulaması indirmiştim,misal deterjan lazım. Aratıp hangi markette indirimdeyse ordan alıyorum. Bunu da geçmiş dönemlerde 54tlye bulaşık deterjanı alıp ,aynı markanın deterjanının 24 liraya indiğini başka markette tesadüfen görünce yapmaya başladım.
Süpermiş uygulamanın ismini paylaşır misin

Hazir gida tuketmiyorum,kendimi bildim bileli yapabildigim her seyi evde yaparim. Konserve,tursu,recel,dondurma,tatli,tarhana,eriste,sucuk,sosis,zeytin,yogurt,salca,domates suyu,meyve suyu gibi gidalari evde yaptiginizda hem inanilmaz ucuza geliyor,hem de saglikli oluyor. Sutu paketli almiyorum sokak sutcusunden aliyorum. Camasir makinesine deterjani yok denecek kadar az kullaniyorum. Bulasik makinesine deterjani kendim yapiyorum. Yumusatici,parlatici vs kullanmiyorum. Bunlar hem para tuzagi hem de kanser sebebi. Eti kasaptan almam,koyden hayvan kestirir derin dondurucuda depolarim. Tavuk ve hindi de ayni sekilde. Salam sucuk sosisi de bunlardan kendim yaparim. Pazar alisverisini sehrin en ucuz pazarindan yaparim. Her seyi yetecek kadar alirim. Yumurtayi ciftlikten kendim toplamaya giderim.

Kiyafetlerimi sadece belli markalardan senede bir defa alip senelerce giyiyorum. Ayakkabilarim da ayni sekilde. Belki 15 yillik kazagim vardir,10 yillik cizmem vardir. Gereksiz yere ucuz sacma markalardan almam,daha pahaliya geliyor o sekilde

Elektrigi suyu bosa harcamam,dusa girerken bile suyun isinmasini bekledigimde soguk suyu temiz kovaya ayiririm,onunla balkon yikar cicek sularim mesela. Kullanilmayan elektroniklerin fislerini cekerim.

Cocuklugumdan beri kumbaram vardir,tepeleme dolar oyle acarim doviz veya altin alirim. Parali gunlerim var,onlarla tatil aliyorum yilda 2 defa.

Kuafore sadece agda yaptirmaya giderim. Diger her seyi evde yapabiliyorum. Sac boyasi kullanmiyorum,fon mumkun oldugunca cektirmiyorum.

Esasen sagliginiza dikkat etmek amaciyla yaptiginiz her sey cebinizi korur arkadasim. Ben memur ailede buyudum,israf etmemeyi ogrendim ama luks de yasadim diyebilirim. Cunku cevremdekiler gereksiz harcama yaparken ben o parayi hayat kalitemi yukseltecek seyler icin kullandim. Memur maasiyla oyle uber duzeyde birikim yapilamaz ama butceye dikkat edilirse elde fazladan bir seyler kalabilir. Siz aile degilsiniz bu sebeple israfiniz cok olur. Tek yasayinca masraf az olur zannediyoruz ama
Aksine daha fazla para gidiyor. O yuzden sizi anlayabiliyorum

Çok güzel şeyler yapıyorsunn :)
Konuyu dağıtmamak adına özelden yazmak istedim ama mesaja kapalı sanırım ayarların, bulaşık makinası deterjanını nasıl yaptığını yazar mısın. Uzun zamandır parlatıcı kullanmıyorum tabletten de kurtulursam çok mutlu olacağım

Çok güzel şeyler yapıyorsunn :)
Konuyu dağıtmamak adına özelden yazmak istedim ama mesaja kapalı sanırım ayarların, bulaşık makinası deterjanını nasıl yaptığını yazar mısın. Uzun zamandır parlatıcı kullanmıyorum tabletten de kurtulursam çok mutlu olacağım
Canim valla mesaj ayarlarimin farkinda degilim,nasil duzeldigini bulamadiydim :KK66:
Ben cok tarif denedim,en guzel temizleyenini Erkan Şamci yapiyor. Adamin sivi sabun,deterjan tarifleri internette var,bence dene. Pisman olmazsin,en az kimyasal icerenler bunlar.

Güneş ısıtıcılı kamp duşu nedir yahu😂😂😂 tarifinizi de düşündüm ama hayal edemedim bir türlü ( hiç kampa gitmediğim anlaşılmıştır sanırım)
Tebrik ederim gerçekten çok mantıklı yaklaşımlarınız var, hayatta beceremeyeceğim bir tarz☺️
Screenshot_2019-06-12-09-39-36~2.png

Basitce boyle birsey.
Sirt cantasinda cok yer kaplamiyor.
Kampta plajda icine su doldurup (20litre) koyuyorsun gunesin alnina. Isiniyor.
Sonra sicak su ile ister dus al,ister bulasik yika,ister kumlarini temizle...

valla tek yaşayan biri için 3.350 anca yetiyor, özellikle İstanbul'daysanız.
tek önerebileceğim altın günü yapmak.
zaten markete gir çık 100 tl gitti, ben mutfak masrafınızı çok cüzi buldum. o kadarla yettirebiliyorsanız bravo.
tatil için 2000 anca yeter, çok fazla diyenleri inanın hiç anlamadım. Yol-yemek-otel muhakkak tutar, tatilde pazardan bezelye alıp yiyecek haliniz de yok sonuçta. O da makul geldi bana.
yani yapabileceğiniz her şeyi yapıyorsunuz zaten ekstra altın günü yapabilirsiniz.

Canim valla mesaj ayarlarimin farkinda degilim,nasil duzeldigini bulamadiydim :KK66:
Ben cok tarif denedim,en guzel temizleyenini Erkan Şamci yapiyor. Adamin sivi sabun,deterjan tarifleri internette var,bence dene. Pisman olmazsin,en az kimyasal icerenler bunlar.

Çok teşekkür ederim, izledim videoların bir kısmını şimdi
Sadece parlatıcı gözüne sirke koymakta tereddütlüyüm, bunu asla yapmayın plastik aksamı eritiyor demişti servis, o yüzden makinayı çalıştırdığımda az bir şey bulaşığın üzerine döküyorum hijyen sağlasın diye ama haliyle mat oluyor bulaşıklar

ben tanıdık bir kuyumcudan 2 çeyrek alırım birinin parasını öderim digerini borca yazdırırım ,
sonraki ay o borcu öder bir çeyrek daha alırım , bu şekilde çok fazla birikim yaptıgım yıllar oldu ,

gün gelir 10 dolar aldıgımı bile bilirim , maksat birşeyler almak aza çoğa bakmam atarım kenara

Her ay 500 tl kiyafet fazla
Tek kisi ve calisansınız yaz gunu 200 fatura da fazla bence.

orda kıyafetide kredi kartı ile almaya calısıyorum yazdım 500 tl lik
Ben cok tutumluyumdur. Cunku para harcamayi hic sevmem.
Alisveris yapmaktan igrenirim mesela. Sevdigim seyleri alirim. Beni gercekten mutlu edecekse. Mesela daha bugun kendime gunes isiticili kamp dusu aldim:)) cok da ekonomik. Omurluk kullanacagim birsey. Boyle icine su bulup agaca asiyorsun. Su isiniyor ve hortumuyla rahat rahat yikaniyorsun. Plajlarda kamplarda dus 10 lira mesela. Bu aldigim sey kendini cok kisa surede amorti edecek:) o yuzden acimam alirim
Ama salak bir kiyafete 50-60 lira da veremem. Icim almaz. Ellerim titrer :))
Is yerinde yemek almayi sevmem. Evden goturmeyi tercih ederim. Iki katli sefertaslari var. 30 tlye almistim ben benimkini. Ona dolduruyorum. Is yerinde dolaba atiyorum. Molada da tabaga koyup mikrodalgada isitiyorum olup bitiyor.
Cantamda sulugum var. Sokaklarda oyle bir liraya su alip durmam.
Kendimin yapacagi birseyi satin almam. Benim sanatsal bir bakis acim var. Cogu seyin bir benzerini tasarlayabiliyorum kafamda. Ayni sekilde bana yardimci olacak eli becerikli arkadaslarim var:)) onlar da sagolsun yapıyoruz yani beraber.
Mesela dekorasyon urunleri...
Ya da universitede kitaplik almayip tuglalarla - parkelerle kendim yapmistim.
Ayrica hediye olarak el yapimi seyler veririm . Ya da sevgimi katarim,oyle suprizler yaparim. Tutup da elin ogluna 400 liraya ayakkabi almam mesela (kendime de almam).
Mutfak alışverişinde de kilolarca almam taneyle alirim genelde. Dolapta curumesin bosu bosuna:)
Ve maasi alir almaz hic yoktan bir gram altin al,kumbarana at.
Inan ki 250 liranin yoklugunu cok da farketmezsin. Ama varligi birikir birikir neler neler eder sana:KK66:

Vaovv kaydettim bunu hepsini olmasa da bi keskini yapabilirim 🤗

Sadece parlatıcı gözüne sirke koymakta tereddütlüyüm, bunu asla yapmayın plastik aksamı eritiyor demişti servis, o yüzden makinayı çalıştırdığımda az bir şey bulaşığın üzerine döküyorum hijyen sağlasın diye ama haliyle mat oluyor bulaşıklar
Yaa bende bulamadım güvenli birşey yapan kullanan yazsın tarif hayrına.Bi arkadaş bulaşık makinesini bozdu korkuyorum.Borular erimiş demiş servis ..Limon tuzu mu sirke mi birinden ☹️

Rica ederim ne demek🤗
Ben kullanilmis yarım limon koyuyorum bardak rafina. İnanilmaz parlatiyor tavsiye ederim

X