Ben cok tutumluyumdur. Cunku para harcamayi hic sevmem.
Alisveris yapmaktan igrenirim mesela. Sevdigim seyleri alirim. Beni gercekten mutlu edecekse. Mesela daha bugun kendime gunes isiticili kamp dusu aldim:)) cok da ekonomik. Omurluk kullanacagim birsey. Boyle icine su bulup agaca asiyorsun. Su isiniyor ve hortumuyla rahat rahat yikaniyorsun. Plajlarda kamplarda dus 10 lira mesela. Bu aldigim sey kendini cok kisa surede amorti edecek:) o yuzden acimam alirim
Ama salak bir kiyafete 50-60 lira da veremem. Icim almaz. Ellerim titrer :))
Is yerinde yemek almayi sevmem. Evden goturmeyi tercih ederim. Iki katli sefertaslari var. 30 tlye almistim ben benimkini. Ona dolduruyorum. Is yerinde dolaba atiyorum. Molada da tabaga koyup mikrodalgada isitiyorum olup bitiyor.
Cantamda sulugum var. Sokaklarda oyle bir liraya su alip durmam.
Kendimin yapacagi birseyi satin almam. Benim sanatsal bir bakis acim var. Cogu seyin bir benzerini tasarlayabiliyorum kafamda. Ayni sekilde bana yardimci olacak eli becerikli arkadaslarim var:)) onlar da sagolsun yapıyoruz yani beraber.
Mesela dekorasyon urunleri...
Ya da universitede kitaplik almayip tuglalarla - parkelerle kendim yapmistim.
Ayrica hediye olarak el yapimi seyler veririm . Ya da sevgimi katarim,oyle suprizler yaparim. Tutup da elin ogluna 400 liraya ayakkabi almam mesela (kendime de almam).
Mutfak alışverişinde de kilolarca almam taneyle alirim genelde. Dolapta curumesin bosu bosuna:)
Ve maasi alir almaz hic yoktan bir gram altin al,kumbarana at.
Inan ki 250 liranin yoklugunu cok da farketmezsin. Ama varligi birikir birikir neler neler eder sana