Tutumlu hanımlar

ama işte market masrafı 500 diyorlar sonra kimse deterjan masrafı diye ayrı kalem saymıyor. 200 lira faturaya fazla deniyor. eee benim yaz ayları için 30lira su 100 elektrik 30 lira doğalgaz geliyor. ettimi 160 kimse evinde telefon internet cep telefonu kullanmıyor sanırım. hayır evimde elektirikli aletler az çalışır bir de. hergün süpürmem donuma kadar ütülemem. bir akvaryumum var oda taş çatlasın 15 lira yakmaz ya yakti diyelim. digitürk falan onlar keyfime diyelim kıyaslamıyorum. hayır oğlumun pilli oyuncaklarına bile ayda 50 lira pil alıyorum. :KK57: 3kilo meyveyi 1 hafta yiyelim de geçen pazara gittim poşetlerde sayıyla ürün varken bile 100 liram gitmişti.

Deterjan gida kadar sık alinmiyor bizde yani her ay biten birsey degil. Ben o yuzden aylik mutfaga katarak dusunmedim. Sampuani, macunu, pili de hesaplayacaksak yasamayalim. :KK70: hic o kadar derinlere inmedim.

Sözde evin butcesi bende ama bu kadar kucuk seylere ne gidiyor bilmiyorum hic.
Koni sahibi 200 lirayi sadece elektrik,su, d.gaz icin yazmis. Tek basina yasayan,
sadecee aksam eve gelen biri icin elektirik mesela 100tl fatura olmaz saniyorum. Biz iki kisiyiz evde ve ben calismiyorum yani gunduz evde de vakit geciriyorum devamli cay makinasi calisma durumunda, kedinin su şelalesi filan calisir. 80-90 arasi geliyor genelde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Deterjan gida kadar sık alinmiyor bizde yani her ay biten birsey degil. Ben o yuzden aylik mutfaga katarak dusunmedim. Sampuani, macunu, pili de hesaplayacaksak yasamayalim. :KK70: hic o kadar derinlere inmedim.
Sözde evin butcesi bende ama bu kadar kucuk seylere ne gidiyor bilmiyorum hic.
200 lirayi sadece elektrik,su, d.gaz icin yazmis. Tek basina sadece aksam eve gelen biri icin elektirik mesela 100tl fatura olmaz saniyorum. Biz iki kisiyiz evde devamli cay makinasi calisma durumunda, kedinin su şelalesi filan calisir. 80-90 arasi geliyor genelde.

valla elektrik 80 den aşağı ödemedim hiç kış yaz ortalaması olarak yazdım zaten onu. kimi zaman az kimi zaman çok.

Valla bu zamanda 300 400 lira ile market pazar halledenler bir de bana anlatin ya gunde bir somun ekmek alsan ayda 30 somun eder 1.25 liradan 40 lira yapti ortalama. Daha ekmek aldik 3 gunde bir 10 liralik yogurt alsan etti 100 140 lira simdiden bitti meyvesi sebzesi deterjani eti tavugu nasil 300 liraya bitiyor ki bir kilo pirinc bile 15 lira olmus ben baska ulkede mi yasiyom ya 300 400 diildir o 300 olsa duramazsin o_O

Kac kisi yasiyorsunuz?
3 günde bir 10 tl lik yogurt cok degil mi ya?
Ben 500 gr yogurt aliyorum bitmek bilmiyor 😂 fiyati da 3.5 tl

Ekmek sabah birer dilim yiyoruz ben genelde onu da yemiyorum 1 somun ekmek de bize 3 4 gunde ancak bitiyor (ekmegi kendim yapiyorum zaten, ayda 7 8 tane yapip donduruyorum. Yetiyor)

Bir paket makarna 3 kerede haslaniyor yoksa ziyan olur atilir bizde.

Meyveyi hep taneyle alirim.
Bir elma bir seftali bir muz bir avuc cilekten meyve tabagi yapariz yeriz. Hergun de meyve tabagi hazirlayacak vaktimiz olmuyor yani haftada 1 veya 2 ancak.

Kac kisi yasiyorsunuz?
3 günde bir 10 tl lik yogurt cok degil mi ya?
Ben 500 gr yogurt aliyorum bitmek bilmiyor 😂 fiyati da 3.5 tl

Ekmek sabah birer dilim yiyoruz ben genelde onu da yemiyorum 1 somun ekmek de bize 3 4 gunde ancak bitiyor (ekmegi kendim yapiyorum zaten, ayda 7 8 tane yapip donduruyorum. Yetiyor)

Bir paket makarna 3 kerede haslaniyor yoksa ziyan olur atilir bizde.

Meyveyi hep taneyle alirim.
Bir elma bir seftali bir muz bir avuc cilekten meyve tabagi yapariz yeriz. Hergun de meyve tabagi hazirlayacak vaktimiz olmuyor yani haftada 1 veya 2 ancak.
kebir bidon yoğurt 1 kg 3 kişiyiz. oğlum her yemeğinin yanına bir kase yiyor. bizde yiyoruz. yoğurtlu yan yemekler yapılınca bitiyor valla. fiyatı 10 küsür lira. bir somun ekmek 3-4 gün yetiyor mu gerçekten. bizin tüketimimiz günde 1 ekmek oluyor genelde. evde çocuk ve meyve sever ben varız. hiç bir muzla marketten çıktığımı hatırlamam ziyanda olmaz ama yeriz. oğlum seviyor ben severim. eşim pek yemez. ayda bir kilo kıyma bir kilo kuşbaşı et alınır. 1 ayda biter bunlar. çamaşır çok yıkanır oğlumun elbiseleri çok çıkıyor. eşiminkileri de ayrı yıkamak zorundayım. hatta onunkiler yıkanınca birde boş durulama yapıyorum. pazara her hafta giderim. kilo ile de ürün almam ama 100 liradan aşağı geldiğimi hatırlamıyorum valla. geçen markete girdim. pirinç yoğurt ekmek yumurta bir iki ıvır zıvır aldım ödedim para 60 lira.bazen diyorum nasıl 400 lira oluyor insanın mutfak masrafı mümkün değil benim öyle çıkmam.

valla elektrik 80 den aşağı ödemedim hiç kış yaz ortalaması olarak yazdım zaten onu. kimi zaman az kimi zaman çok.

ilk yorumumda da yazdım o elektrik çokkk fazla

neden fazla mesela bunu araştırmak lazım

çok mu ütü yapıyorsun mesela ya da uyurken de tv müzik vs açık mı bir yerde kaçak mı var

ya da elektrikli su ısıtıcı vs mi var

her gün bulaşık makinam çamaşır makinam çamaşır kurutma makinam çalışır hafta sonları 2-3 çalışır bunlar

evimde fırın çok kullanılır kettle de keza üçüncü elim modundadır

akşamları tv açık olup bilgisayar vs de

saç kurutma makinası da çalışır her gün ama evime kombinin yandığı kış aylarında bile 105 civarı geliyor fatura

biz 3 kişiyiz siz tek kişisiniz

yemeği evden götürüp ( akşam kalanları , ekmek arası tost vs) kredi kartına da kıyafet için bu kadar harcamazsanız olur bence bu iş.
kıyafet 1 senedir neredeyse almıyorum, hamileyim şimdi bir tek hamile taytları ve iç maşaırları alacağım gerisi eşimin tshrtleri kazakları yeter diyorum mesela.

ben taksitli avans çekip aylık onu ödedim
taksitli avansı vadeliye yatırdım
şuan hala ödüyorum nisanda yaptım ama şimdilik yenide olsa birikecek diye düşnüyorum

kebir bidon yoğurt 1 kg 3 kişiyiz. oğlum her yemeğinin yanına bir kase yiyor. bizde yiyoruz. yoğurtlu yan yemekler yapılınca bitiyor valla. fiyatı 10 küsür lira. bir somun ekmek 3-4 gün yetiyor mu gerçekten. bizin tüketimimiz günde 1 ekmek oluyor genelde. evde çocuk ve meyve sever ben varız. hiç bir muzla marketten çıktığımı hatırlamam ziyanda olmaz ama yeriz. oğlum seviyor ben severim. eşim pek yemez. ayda bir kilo kıyma bir kilo kuşbaşı et alınır. 1 ayda biter bunlar. çamaşır çok yıkanır oğlumun elbiseleri çok çıkıyor. eşiminkileri de ayrı yıkamak zorundayım. hatta onunkiler yıkanınca birde boş durulama yapıyorum. pazara her hafta giderim. kilo ile de ürün almam ama 100 liradan aşağı geldiğimi hatırlamıyorum valla. geçen markete girdim. pirinç yoğurt ekmek yumurta bir iki ıvır zıvır aldım ödedim para 60 lira.bazen diyorum nasıl 400 lira oluyor insanın mutfak masrafı mümkün değil benim öyle çıkmam.

Her yemegin yaninda yogurt yemenin dogru bir sey olmadigini biliyorsunuzdur umarim :)
Mesela biz et varsa yemeyiz bakliyat varsa yemeyiz. Ancak sebze yemegiyle (bu da sadece kabak ve patlicanla) yeniyor, ıspanakla fasulyeyle yenmez, bu yuzden bitmiyor. Veya yemek yoksa bazen yoğurtlu makarna falan yeniyor iste.

Mesela bu sabah birer haslanmis yumurta, biraz da sütlü cilekli yulaf yedik. Ekmek aramadik.

Herkesin beslenme sekli farkli. Muzu ben de tekli almam oglum yiyor ama elmayi hep 1 veya 2 alirim.

Pazardan hic 100 liralik alisveris yapmadim. Uygun bir semte gidiyorum pazara. Kendi yasadigim yerde domates yaz gunu 29 liraya satiliyor :) Yalniz meyveyi cok yiyor olabilirsiniz. Sebze problem degil yiyin afiyet olsun da meyve oyle bol bol tuketilecek bir sey malesef degil.

Siz calisiyor musunuz? Butun gun evdeyseniz tabi ki sizin tuketiminizle bizimki bir olmaz. Benim bazi gunler evde tek lokma yemek yemedigim oluyor 😂

ev kirası ve yoldan kısamıyormuşsun tamam.
gerisi için konuşalım.
telefonunda en düşük tarifeye geç derim. benim 39 tl idi, aradım ben faturasıza geçeceğim dedim. size şöyle indirim böyle indirim yapalım derken 25 tl ile aynı dakika ve internet şartlarımda kaldım. :)

bir diğeri kıyafet ayakkabı çanta...
kapsül gardrop şeklinde bir şey deneyebilirsin. ben 2 senedir kendime ayakkabı almıyorum mesela :) alırken kaliteli ve her şeyle kullanabileceğim şeyler almaya çalışıyorum.

ikinci el kıyafet sitelerini (tarz2.com çok iyi bu konuda) tercih edebilir, kendi kıyafetlerini bu yolla satabilirsin. yerine de o paralarla başka alırsın.

ben ekmeği ve yoğurdu evde yapıyorum. Bu da hem sağlık hem kar getirdi uzun vadede.

Her yemegin yaninda yogurt yemenin dogru bir sey olmadigini biliyorsunuzdur umarim :)
Mesela biz et varsa yemeyiz bakliyat varsa yemeyiz. Ancak sebze yemegiyle (bu da sadece kabak ve patlicanla) yeniyor, ıspanakla fasulyeyle yenmez, bu yuzden bitmiyor. Veya yemek yoksa bazen yoğurtlu makarna falan yeniyor iste.

Mesela bu sabah birer haslanmis yumurta, biraz da sütlü cilekli yulaf yedik. Ekmek aramadik.

Herkesin beslenme sekli farkli. Muzu ben de tekli almam oglum yiyor ama elmayi hep 1 veya 2 alirim.

Pazardan hic 100 liralik alisveris yapmadim. Uygun bir semte gidiyorum pazara. Kendi yasadigim yerde domates yaz gunu 29 liraya satiliyor :) Yalniz meyveyi cok yiyor olabilirsiniz. Sebze problem degil yiyin afiyet olsun da meyve oyle bol bol tuketilecek bir sey malesef degil.

Siz calisiyor musunuz? Butun gun evdeyseniz tabi ki sizin tuketiminizle bizimki bir olmaz. Benim bazi gunler evde tek lokma yemek yemedigim oluyor 😂
hemen hemen her yemeğin yanında ya yoğurt ya ayran yerim başka türlü malesef yiyemiyorum. oğlumda bir tas yoğurt yer yoğurt yemese de ayran içer yada cacık. toplam kaç tas çıkıyor ki. yoğurt bizim evin vazgeçilmezi. biz bakliyat yemeyiz. ben sevmem yapmam. hiç kahvaltıda çilekli yulaf yemedim. peynir zeytindir kahvaltımız. bir yoğurt bize 3 bilemedin 4 gün yetiyor. yoğurt çorbası yada bir karadeniz yemeği olan silor yaparsam 2 günde temiz. meyveyi severim hele yaz meyvesini yeriz valla. pazara gelince bir kilo domates bir kilo salatalık 3 tane kabak patlıcan marul maydonoz meyve yarımşar kilo biber derken 100 liradan çıkamıyorum. uygun bir semtteyim. olmasamda zamanım yok açıkçası pazar pazar gezecek. çalışıyorum. kahvaltımı ve akşam yemeğimi evde yiyorum. valla ben yolunu bulamadım. sadece 300 lira ile aylık alışverişimi yapıyorum diyenlerle gezmek istiyorum yani. birde kaliteli yeriz onunda etkisi var. kaşar peynir o lastikleri yemem az alırım ama iyisini alırım. yada yoğurt damak zevkime uyanı bilirim gider onu alırım. bunlarda benim masrafımı artırıyor yani.

ilk yorumumda da yazdım o elektrik çokkk fazla

neden fazla mesela bunu araştırmak lazım

çok mu ütü yapıyorsun mesela ya da uyurken de tv müzik vs açık mı bir yerde kaçak mı var

ya da elektrikli su ısıtıcı vs mi var

her gün bulaşık makinam çamaşır makinam çamaşır kurutma makinam çalışır hafta sonları 2-3 çalışır bunlar

evimde fırın çok kullanılır kettle de keza üçüncü elim modundadır

akşamları tv açık olup bilgisayar vs de

saç kurutma makinası da çalışır her gün ama evime kombinin yandığı kış aylarında bile 105 civarı geliyor fatura

biz 3 kişiyiz siz tek kişisiniz

ev iskan alınmadı sanırım o yüzden yüksek bu kadar ben tek yaşıyorum

Ben yalnız yasıyorum ki haftada bir belki iki ekmek
Zaten hep aparatif seyler yiyorum akşam çorba bi çeşit yemek yada bazen geçiştiririm en çok 500 dür fazla da geçmez ki sağlıksız da beslenmiyorum

şuan ki yazdıklarına göre hesaplamama bakılırsa toplam 2600 ediyo zaten.. 750 tl size kalıyo kenara atmak için . . Yola çare bulsanız daha da fazla kalır.. kalınacak gibi değil dedinz neden? Evinzn yakınnda bi tane 101 bm vs yada ne biliyim mahalle marketi olsa bile yeter..

Konuya faturaları filan eklemedim telefon internet diğer harcamaları tek tek ama benim meselem tutumlu olabilmek birazcık maaşım az değil ama yetiremiyorum

Konuya faturaları filan eklemedim telefon internet diğer harcamaları tek tek ama benim meselem tutumlu olabilmek birazcık maaşım az değil ama yetiremiyorum
Anladım. Bence yolu hallettiğinzde bu durumnzda çözülecek. gereksz yol parası çok..

X