Tutumlu hanımlar

Yerinizde olsam eger gercekten ileriye donuk birikim yapmayi dusunuyorsam once calistigim yere yurume mesafesi bir yere tasinmakla baslardim. Ilcede hic memur yok yasancak biyer degil gibi bisey demissiniz ama bir devlet dairesi varsa mutlaka oturmaya musait evler de vardir. Hem merkezden daha uygundur kiralar. 500 tl net yol parasi cebinizde kalir boylece, tasindiginiz ev simdikinden ucuz da olunca ordan da kalir cebinize, sirf tasinarak yaptiginiz tasarrufla her ay kendinize bir yarim altin alabilirsiniz.

Ben bekarken asgari ucretle calisirken her ay mutlaka altin aliyordum. Tamam ailemle yasiyordum ev gecindirmiyordum ama benimle ayni kosullardaki bir arkadasim her ay kredi kartinin bile ancak asgarisini odeyebiliyordu, degil ki tasarruf yapsin. Tutumluluk gercekten biraz karakter ozelligi diye dusunmusumdur hep. Yani ben mesela kucukken de bana verilen harcliklari hep saklardim,harcamazdim hemen:))

Yerinizde olsam eger gercekten ileriye donuk birikim yapmayi dusunuyorsam once calistigim yere yurume mesafesi bir yere tasinmakla baslardim. Ilcede hic memur yok yasancak biyer degil gibi bisey demissiniz ama bir devlet dairesi varsa mutlaka oturmaya musait evler de vardir. Hem merkezden daha uygundur kiralar. 500 tl net yol parasi cebinizde kalir boylece, tasindiginiz ev simdikinden ucuz da olunca ordan da kalir cebinize, sirf tasinarak yaptiginiz tasarrufla her ay kendinize bir yarim altin alabilirsiniz.

Ben bekarken asgari ucretle calisirken her ay mutlaka altin aliyordum. Tamam ailemle yasiyordum ev gecindirmiyordum ama benimle ayni kosullardaki bir arkadasim her ay kredi kartinin bile ancak asgarisini odeyebiliyordu, degil ki tasarruf yapsin. Tutumluluk gercekten biraz karakter ozelligi diye dusunmusumdur hep. Yani ben mesela kucukken de bana verilen harcliklari hep saklardim,harcamazdim hemen:))

bu dediklerinizin hepsinin farkındayım ama evi taşıyabilecek durum ne yazık ki yok.
şuan en mantıklısı maaşı alır almaz kenara bi tutar koymak

ev kirası ve yoldan kısamıyormuşsun tamam.
gerisi için konuşalım.
telefonunda en düşük tarifeye geç derim. benim 39 tl idi, aradım ben faturasıza geçeceğim dedim. size şöyle indirim böyle indirim yapalım derken 25 tl ile aynı dakika ve internet şartlarımda kaldım. :)

bir diğeri kıyafet ayakkabı çanta...
kapsül gardrop şeklinde bir şey deneyebilirsin. ben 2 senedir kendime ayakkabı almıyorum mesela :) alırken kaliteli ve her şeyle kullanabileceğim şeyler almaya çalışıyorum.

ikinci el kıyafet sitelerini (tarz2.com çok iyi bu konuda) tercih edebilir, kendi kıyafetlerini bu yolla satabilirsin. yerine de o paralarla başka alırsın.

ben ekmeği ve yoğurdu evde yapıyorum. Bu da hem sağlık hem kar getirdi uzun vadede.

mesajınızı okuyunca ne kadar alısveriş yaptıgımı düşündüm ben cidden alıyorum ya bi markanın ceketinin 3 rengini belirli aralıklarla aldım. Bunu yapmamda bütün kıyafetlerimin hala eski eş kisisinin evinde olmasının etkisi var ama yine de abartıyorum

Ben yalnız yasıyorum ki haftada bir belki iki ekmek
Zaten hep aparatif seyler yiyorum akşam çorba bi çeşit yemek yada bazen geçiştiririm en çok 500 dür fazla da geçmez ki sağlıksız da beslenmiyorum
evet öyle olduğunu söyleyen çok kişi var ama bence yazın. ne aldınız ne kadar aldınız. tek kişi olduğunuza göre takip etmesi de kolay olur. hatta bazı programlar var kalem kalem harcamalarınızı yazabileceğiniz. para tasarrufu biraz kişiden kişiye değişen bir durum. kimi kıyafet almaz yemeğe harcar kimi tam tersi. kendinizin harcama kalemlerinizi çıkarmanız gerekir. her gün kahve içen biri için kısma kalemi bir termos almaksa kimi içinde kitap almak yerine bir kütüphane kartı çıkarmaktır. bunun yoluda tüm masraflarınızı yazmaktan geçiyor. öyle farazi değilde gerçekten gün gün. böylece paranız nereye gidiyor (hesabınıza göre elinizde para olmalı ama yok) görebilirsiniz. hesap çıktıktan sonra neler yapabilirsiniz bakabilirsiniz. mesela bugün ne harcadınız. şimdiden yazmaya başlayın. ufak bir defter yanınızda bulunsun sonra masraflarınızı bulmak kolay olur. birde bazen internet alışverişi çok uyguna gelir. mesela ben deterjanlarımı trendyoldan market indirimi döneminde alırım. ayrıca bazen çok kilolu almak toplamda uyguna gelir. ilk yüklü olur ama sonra uzun süre kullanılır. deterjan bozulmaz etmez. hemen not düşeyim sakın ola istiflemeye başlamayın. o insanı bilinmeze sürüklüyor. ama kampanya takip etmek bozulmayacakları çok kilolu almak bazen iyi olur.

Selam hanımlar tecrübeli ablalarımızdan fikir ve yardım isteyeceğim belki konu açılmıştır ama hiç denk gelmedim.

Devlet memuruyum yalnız yasıyorum kalem kalem yazayım
maaş 3350 gibi
kira 850
yol 500
elektrik su doğalgaz (yazın) 200 gibi
Kredi kartım 500 tl kıyafet alışverişini olabildiğince kredi kartı ile yapmaya çalışırım
150 işte yemek desek aklıma gelen böyle harcamalarım bunlar.
MArket pazar alışverişini unutmuşum o da aylık ortalama 300-400 gibi zaten bitti
bir yılda 2000 tl zar Zor biriktirdim oda tatil parası inşallah yeterse 15inde kenara koya koya.
asla çok çok sosyal değilim çok gezen biri de değilim

Ev hanımları bile benden çok para biriktiriyor bu işin formulü yöntemi vs nedir bana bi taktik verin

Kendime yatak almak istiyorum yazın para biriktirip doğalgaz yok ya.
Maaş günü para koymak dışında yöntemler taktikler varsa Burda toplanalım lütfen 🙏🙏🤗😒 nelerden kısılır neler yapılabilir akıl verin lütfen

edit: malesef işe yakın ev tutamıyorum ben şehir merkezinde oturuyorum ve işim ilçede ilçe ise küçücük bi yer memurların hiçbirisi yasamıyor yaşanacak gibi değil o yüzden o ihtimali suan değerlendiremiyorum

tabi faturaları eklemeyi unuttum bi yorumu görünce aklıma geldi zaten giderler önemli değil suan bana para biriktirme hileleri lazım :KK70:

Her maaşı aldığınızda gidin kuyumcuya ve 2 gr altın alın.
Bunun dışın masraflarınızdan kısmanız lazım ki çok da masraflı birisi olmadığınızı görüyorum. Maalesef artık paranın değeri olmadığı için hemen bitiveriyor.

Size bir tavsiye olarak, akşamları ve hafta sonları eve iş almanızı önerebilirim. Mesela bazı firmalar evlere iş verir, kutulama, paketleme, yapıştırma ya da elişi gibi. Ekstra gelir elde edebilirsiniz ...

Tutumluluk gercekten biraz karakter ozelligi diye dusunmusumdur hep.
Sizce sonradan öğrenebilir mi insan tutumlu olmayı 😁 benim felsefem elimdeki parayı harcamaktı, harcanmak işin vardı. Ama şimdilerde biriktirmekten mutlu olur oldum, birikim havuzuma attığım para harcanmış gibi mutlu ediyor beni. Öğreniyorum sanki yavaş yavaş.

Sizce sonradan öğrenebilir mi insan tutumlu olmayı 😁 benim felsefem elimdeki parayı harcamaktı, harcanmak işin vardı. Ama şimdilerde biriktirmekten mutlu olur oldum, birikim havuzuma attığım para harcanmış gibi mutlu ediyor beni. Öğreniyorum sanki yavaş yavaş.
aynı ben memuriyetin ilk yılları asla 1 lira bile koymadım kenara ama baktım olmuyor biriktirip sonradan toplu harcamanında güzel olduğunu anladım :))

Merhaba
Konunuzu bölmüş olmak istemem ama
Kendi durumumu merak ettim
Tutumlu muyum acaba bende
Maaşlarımız 6.000,00 TL yi buluyor
2 adet kredi:1.300,00
Kredi kartımız her ay :1.500,00 TL geliyor
1 tane gram heray: 250,00
Lazer epilasyon:250,00
Elektrik su :200,00
Kurban parası biriktiriyorum:200-300 maaştan
Eşimin iş arkadaşlarıyla günü:100,00
Elimize kalan 2.000,00 yada aya göre değişiyor 1.500,00 TL ile ay içinde mutfak,market alışverişi yapıyorum
2 tane oğlum var bu arada
Sizce nasılım
Lazer ve Kurban ödememiz bitince her ay 2 gram almayı düşünüyorum
Teşekkür ederim:)

Merhaba
Konunuzu bölmüş olmak istemem ama
Kendi durumumu merak ettim
Tutumlu muyum acaba bende
Maaşlarımız 6.000,00 TL yi buluyor
2 adet kredi:1.300,00
Kredi kartımız her ay :1.500,00 TL geliyor
1 tane gram heray: 250,00
Lazer epilasyon:250,00
Elektrik su :200,00
Kurban parası biriktiriyorum:200-300 maaştan
Eşimin iş arkadaşlarıyla günü:100,00
Elimize kalan 2.000,00 yada aya göre değişiyor 1.500,00 TL ile ay içinde mutfak,market alışverişi yapıyorum
2 tane oğlum var bu arada
Sizce nasılım
Lazer ve Kurban ödememiz bitince her ay 2 gram almayı düşünüyorum
Teşekkür ederim:)
Güzel bence kredi kartının limitini düşürebilirsiniz. Geçen sene 1.000 tl gelen kredi kartım savaşlarım sonucu 400 geldi, sıfırlamak hedefim.

Güzel bence kredi kartının limitini düşürebilirsiniz. Geçen sene 1.000 tl gelen kredi kartım savaşlarım sonucu 400 geldi, sıfırlamak hedefim.
Teşekkür ederim
Benimde hedefim sıfırlamak ama yapamıyorum
Kartta sadece yakıt kıyafet çocukların doktor ilaç masrafları bazen de market oluyor
Birde Her ay 2 adet tüp parası
Kıyafetleri falan netten alıyorum mecbur kart kullanıyorum
Nasıl düşürdünüz
Kullanmayarak mı
Nakit kullanarak mı

Teşekkür ederim
Benimde hedefim sıfırlamak ama yapamıyorum
Kartta sadece yakıt kıyafet çocukların doktor ilaç masrafları bazen de market oluyor
Birde Her ay 2 adet tüp parası
Kıyafetleri falan netten alıyorum mecbur kart kullanıyorum
Nasıl düşürdünüz
Kullanmayarak mı
Nakit kullanarak mı
Limit 7 bin idi ve full doluydu kredi kartı. Bin tl yükler yüklemez bankayı arayıp limit düşürme talebi yaptım. Böyle böyle 2 bin limite kadar indim.

Valla siz ogrenmeye baslamissiniz sanirim😀😀 bir insan ne zaman ki para biriktirmekten, ne bileyim mesela her ay gidip bir ceyrek altin almaktan mutlu olmaya basladiyda o zaman hosgeldin tutumluluk:))

belki yazılmıştır bilmiyorum ama bireysel emeklilik hesabı açtırın, direk maaşınıızdan kesilsin
bende pek para yönetimi yapamıyordum bireysel emekliliğe başvuru yapmıştım birkaç yıl önce
sonra otomatik katılım çıkınca bir bakayım dedim bireysel emekililiğime çok şaşırdım çünkü tahminimden daha çok para birikmişti, en düşükle başlamıştım 50 miydi 80 mi öyle birşey, sonra yıllık olarak artıyor 100, 125 filan şeklinde
çocuğum içinde bir tane açtırmayı düşünüyorum, Allah korusun acil bir ihtiyaç olduğunda kimden borç alıcaz, yok kredi filan uğraşmadan direk kendi paranız sizde bir düşünün derim, sistemden istediğiniz zaman çıkabiliyorsunuz toplu paranızı alıp :KK5:

Tek kisisiz daha uygun daha kucuk bi eve gecebilirsiniz ve tek basiniza yine faturalar cok yaz ayinda biz 4 kisiyiz evde gunluk banyo camasir ve bulasik mknasi calisir camasir 3 4 olur bazen 50 lira su yukluyorum 3 ay gidiyor elektirik 60 geliyor dogalgaz yazin 35 aylik 200 bulmuyor. Bide aylik 500 tl gercekten kiyafaetmi aliyorsunuz her ay iki parca orta halli alsaniz yazin para biriktiremezseniz kisin hic olmaz

X