- 19 Kasım 2018
- 4.097
- 6.974
- Konu Sahibi Nebaktincanim
Yerinizde olsam eger gercekten ileriye donuk birikim yapmayi dusunuyorsam once calistigim yere yurume mesafesi bir yere tasinmakla baslardim. Ilcede hic memur yok yasancak biyer degil gibi bisey demissiniz ama bir devlet dairesi varsa mutlaka oturmaya musait evler de vardir. Hem merkezden daha uygundur kiralar. 500 tl net yol parasi cebinizde kalir boylece, tasindiginiz ev simdikinden ucuz da olunca ordan da kalir cebinize, sirf tasinarak yaptiginiz tasarrufla her ay kendinize bir yarim altin alabilirsiniz.
Ben bekarken asgari ucretle calisirken her ay mutlaka altin aliyordum. Tamam ailemle yasiyordum ev gecindirmiyordum ama benimle ayni kosullardaki bir arkadasim her ay kredi kartinin bile ancak asgarisini odeyebiliyordu, degil ki tasarruf yapsin. Tutumluluk gercekten biraz karakter ozelligi diye dusunmusumdur hep. Yani ben mesela kucukken de bana verilen harcliklari hep saklardim,harcamazdim hemen:))
Ben bekarken asgari ucretle calisirken her ay mutlaka altin aliyordum. Tamam ailemle yasiyordum ev gecindirmiyordum ama benimle ayni kosullardaki bir arkadasim her ay kredi kartinin bile ancak asgarisini odeyebiliyordu, degil ki tasarruf yapsin. Tutumluluk gercekten biraz karakter ozelligi diye dusunmusumdur hep. Yani ben mesela kucukken de bana verilen harcliklari hep saklardim,harcamazdim hemen:))