Tutumlu hanımlar

Bizim evde 3 tane kumbara var.Iki tanesi kızların,demir para bazen kağıt para atıyoruz.Bir tanesi de bir bankanın kilitli çelik kumbarasi. Ona da büyük kucuk farketmez altın atıyorum. Ne koyulduğu unutulduğu için açmak çok eğlenceli oluyor 😊 Başka şeylerden kisamıyorum savurganim ama bak birseye daha dikkat ederim. Telefonuma market uygulaması indirmiştim,misal deterjan lazım. Aratıp hangi markette indirimdeyse ordan alıyorum. Bunu da geçmiş dönemlerde 54tlye bulaşık deterjanı alıp ,aynı markanın deterjanının 24 liraya indiğini başka markette tesadüfen görünce yapmaya başladım.
Hangi uygulama ☺️

Benim biri 8 biri 2,5 yaşında iki çocuğum var. O yüzden biraz daha farklı oluyor durum tabi. Meyveyi normalde kendim için hiç almam, sevmem. Ama çocuk söz konusu olduğunda bazen fiyatına bile bakmıyorum. Ama israf etmemek adına 3 çeşit alsam bile miktarları az tutmaya çalışıyorum.
Muazzam bir mutfak masrafımız var, et balık tüketimimiz oldukça fazla. Ceviz, badem gibi kuruyemişleri az da olsa kendi bahçemizden tüketebiliyoruz ama miktar az oluyor yine onlara da aylık masraf ediyoruz.
Çocuklardan ötürü daha seçici davranmak zorunda kalıyorum ve aylık bütçemizin önemli bir kısmını mutfağa veriyoruz .
Bunlar sanırım önceliklerle alakalı, baktığım zaman bu kadar olmak zorunda mı? Kimisi bunlardan kısıp birikim yapar, ama ben mutfaktan kısmayı tercih etmiyorum. Güzel yensin içilsin istiyorum :) ekonomi de malum zaten güzelce yedikten sonra geriye fazla bir şey kalmıyor.
Allah herkese selamet versin, sevgiler

Çocuk olunca mutfak farklı tabi, bizde mideler hassas aldığım meyveleri eşim yer sadece, çiğ meyve mideme çok dokunuyor. Kış dönemi balık her hafta olur evde fırında yapılabilecekleri tercih ediyorum. Et,tavuk benzeri şeyleri aylık alış verişte alıyorum, ortalama 200 lira gibi tutuyor. Her hafta yemek planımda sebze, et, bakliyat olmasına dikkat ediyorum malum yaşlar genç değil artık. Ne kadar tutumlu davransakta hayat çok pahalı, Rabbim herkese kolaylık versin.

Yol parası neden kısılmıyor

Yani 500 yol parası günlük 25 eder ilçeye vs mi gidiyorsunuz tek araç mı

Mesela arkadaşın biri demiş ki sana 5 kg deterjan 3 ay gider diye bence 3 yıl gider

Ocak başında 1,5 kg yazıyla yazayım birbuçuk kg deterjan aldım renkli ve beyaz ayrı ayrı

Renkli olan bayramda bitti yenisini aldım 14,90 beyaz olan daha aylarca gider

Biz üç kişilik çocuklu evinde her gün çamaşır yıkanan aileyiz

Sizin su faturanızın elektrik faturanızın da az gelmesi bu tarz masraflarınızın da az olması lazım

Her gün bulaşık, çamaşır makinası çalışır çamaşır kurutma makinam var o da çalışır hafta sonu ikiler üçer çalışır bunlar

Fırın çok kullanılır vs kışın kombi çalışırken bile elektrik 100 gelmiyor su faturası 50-60 bandında

Ben faturaların da fazla geldiğini düşünüyorum

Evet arkadaşlar kumbara gün vs demiş de sonuçta harcamada hata varsa onu da kısmamız lazım parayı altına güne vs yatıralım da faturaları Nasıl ödeyeceğiz

Deterjan ne kadar ölçek koyuyorsunuz makineye ben çok fazla kullanıyorum galiba hemen bitiyor örneğin renklilere 6 kg OMO almıştım 2 ay ya da 3 ay oldu olmadı dibi görülmeye başladı bile

Ben cok tutumluyumdur. Cunku para harcamayi hic sevmem.
Alisveris yapmaktan igrenirim mesela. Sevdigim seyleri alirim. Beni gercekten mutlu edecekse. Mesela daha bugun kendime gunes isiticili kamp dusu aldim:)) cok da ekonomik. Omurluk kullanacagim birsey. Boyle icine su bulup agaca asiyorsun. Su isiniyor ve hortumuyla rahat rahat yikaniyorsun. Plajlarda kamplarda dus 10 lira mesela. Bu aldigim sey kendini cok kisa surede amorti edecek:) o yuzden acimam alirim
Ama salak bir kiyafete 50-60 lira da veremem. Icim almaz. Ellerim titrer :))
Is yerinde yemek almayi sevmem. Evden goturmeyi tercih ederim. Iki katli sefertaslari var. 30 tlye almistim ben benimkini. Ona dolduruyorum. Is yerinde dolaba atiyorum. Molada da tabaga koyup mikrodalgada isitiyorum olup bitiyor.
Cantamda sulugum var. Sokaklarda oyle bir liraya su alip durmam.
Kendimin yapacagi birseyi satin almam. Benim sanatsal bir bakis acim var. Cogu seyin bir benzerini tasarlayabiliyorum kafamda. Ayni sekilde bana yardimci olacak eli becerikli arkadaslarim var:)) onlar da sagolsun yapıyoruz yani beraber.
Mesela dekorasyon urunleri...
Ya da universitede kitaplik almayip tuglalarla - parkelerle kendim yapmistim.
Ayrica hediye olarak el yapimi seyler veririm . Ya da sevgimi katarim,oyle suprizler yaparim. Tutup da elin ogluna 400 liraya ayakkabi almam mesela (kendime de almam).
Mutfak alışverişinde de kilolarca almam taneyle alirim genelde. Dolapta curumesin bosu bosuna:)
Ve maasi alir almaz hic yoktan bir gram altin al,kumbarana at.
Inan ki 250 liranin yoklugunu cok da farketmezsin. Ama varligi birikir birikir neler neler eder sana:KK66:

Her ay kıyafet falan alıyorsanız birikmez. 2.5 sene bekardim 4200 tl maaşım vardı.. sonuç elde sıfır.. sonradan anladım ki ben gereksiz çok harcama yapıyormuşum. Yoksa duzce gibi bi ilde o maaşla tek başima ev yapardım kendime 2.5 sene de ama iş isten gecti... gün icinde ne alıyor iseniz yazin kagida sakizi bile... o zaman ortaya çıkar nereye ne kadar gidiyor...

Ya ben fark ettim de eşimle ben dana gibi yiyoruz. Pazardan elimiz kolumuz dolu dönüyoruz. Yani cumartesi günü 1 kg kiraz, 1 kg şeftali, 1 kg kayısı, 1 küçük karpuz alıp salı gününe sade yarım karpuzun kalması bence anormal.
Çok kızdım kendime ya aaa 😁😁😁

Konu sahibi sana dönecek olursam, 3000’den kalan yokmuş gibi davranmaya başlamanı tavsiye ederim ilk etapta. Emin ol hayatında değişen bir şey olmicak 😁

Ben cok tutumluyumdur. Cunku para harcamayi hic sevmem.
Alisveris yapmaktan igrenirim mesela. Sevdigim seyleri alirim. Beni gercekten mutlu edecekse. Mesela daha bugun kendime gunes isiticili kamp dusu aldim:)) cok da ekonomik. Omurluk kullanacagim birsey. Boyle icine su bulup agaca asiyorsun. Su isiniyor ve hortumuyla rahat rahat yikaniyorsun. Plajlarda kamplarda dus 10 lira mesela. Bu aldigim sey kendini cok kisa surede amorti edecek:) o yuzden acimam alirim
Ama salak bir kiyafete 50-60 lira da veremem. Icim almaz. Ellerim titrer :))
Is yerinde yemek almayi sevmem. Evden goturmeyi tercih ederim. Iki katli sefertaslari var. 30 tlye almistim ben benimkini. Ona dolduruyorum. Is yerinde dolaba atiyorum. Molada da tabaga koyup mikrodalgada isitiyorum olup bitiyor.
Cantamda sulugum var. Sokaklarda oyle bir liraya su alip durmam.
Kendimin yapacagi birseyi satin almam. Benim sanatsal bir bakis acim var. Cogu seyin bir benzerini tasarlayabiliyorum kafamda. Ayni sekilde bana yardimci olacak eli becerikli arkadaslarim var:)) onlar da sagolsun yapıyoruz yani beraber.
Mesela dekorasyon urunleri...
Ya da universitede kitaplik almayip tuglalarla - parkelerle kendim yapmistim.
Ayrica hediye olarak el yapimi seyler veririm . Ya da sevgimi katarim,oyle suprizler yaparim. Tutup da elin ogluna 400 liraya ayakkabi almam mesela (kendime de almam).
Mutfak alışverişinde de kilolarca almam taneyle alirim genelde. Dolapta curumesin bosu bosuna:)
Ve maasi alir almaz hic yoktan bir gram altin al,kumbarana at.
Inan ki 250 liranin yoklugunu cok da farketmezsin. Ama varligi birikir birikir neler neler eder sana:KK66:
Güneş ısıtıcılı kamp duşu nedir yahu😂😂😂 tarifinizi de düşündüm ama hayal edemedim bir türlü ( hiç kampa gitmediğim anlaşılmıştır sanırım)
Tebrik ederim gerçekten çok mantıklı yaklaşımlarınız var, hayatta beceremeyeceğim bir tarz☺️

Ya ben fark ettim de eşimle ben dana gibi yiyoruz. Pazardan elimiz kolumuz dolu dönüyoruz. Yani cumartesi günü 1 kg kiraz, 1 kg şeftali, 1 kg kayısı, 1 küçük karpuz alıp salı gününe sade yarım karpuzun kalması bence anormal.
Çok kızdım kendime ya aaa 😁😁😁

Konu sahibi sana dönecek olursam, 3000’den kalan yokmuş gibi davranmaya başlamanı tavsiye ederim ilk etapta. Emin ol hayatında değişen bir şey olmicak 😁
Bak işte bu tam benim tarzım😂😂😂 yiyeceksin arkadaş can boğazdan gelir😂 hele hele alınanlar israf edilmiyorsa( bazen oluyor malesef ) benden mutlusu yok.
Hunharca yiyip içelim :halay:

Bak işte bu tam benim tarzım😂😂😂 yiyeceksin arkadaş can boğazdan gelir😂 hele hele alınanlar israf edilmiyorsa( bazen oluyor malesef ) benden mutlusu yok.
Hunharca yiyip içelim :halay:
Ne israfı karı koca ımmmh diye diye yiyoruz 😁
Boğazdan kısılmaz derler ama biraz da ölçülü olmak iyidir meyveleri salı günü bitirip cumartesiye kadar meyvesiz kalmaktansa az yiyelim her gün yiyelim 😁

Deterjan ne kadar ölçek koyuyorsunuz makineye ben çok fazla kullanıyorum galiba hemen bitiyor örneğin renklilere 6 kg OMO almıştım 2 ay ya da 3 ay oldu olmadı dibi görülmeye başladı bile

Azıcık koyuyorum

Zaten giysiler az kirli oluyor birkaç saat giyiliyor en kirlisi 24 saat giyiliyor

Makinamın sadece durulama ayarı var

Makina bittikten sonra tekrar duruluyorum ve bazen deterjan hala oluyor o aşamadan sonra azalttım deterjanı

Zaten kimyasal aslında makinanın içinde hiç köpük görünmemesi lazımmış yıkarken ama bizim ülkede makinanın tüm camı köpük olur

Üstünde 10 yıkama yazıyor 1,5 kg omo nun bana 6 ay gidiyor

Makina bittikten sonra tekrar durulayın ve makinayı izleyin durularken

Çıkan köpüğe göre çok mu az mı deterjan değerlendirin

Azıcık koyuyorum

Zaten giysiler az kirli oluyor birkaç saat giyiliyor en kirlisi 24 saat giyiliyor

Makinamın sadece durulama ayarı var

Makina bittikten sonra tekrar duruluyorum ve bazen deterjan hala oluyor o aşamadan sonra azalttım deterjanı

Zaten kimyasal aslında makinanın içinde hiç köpük görünmemesi lazımmış yıkarken ama bizim ülkede makinanın tüm camı köpük olur

Üstünde 10 yıkama yazıyor 1,5 kg omo nun bana 6 ay gidiyor

Makina bittikten sonra tekrar durulayın ve makinayı izleyin durularken

Çıkan köpüğe göre çok mu az mı deterjan değerlendirin

Teşekkürler ben fazla koyuyorum evet sonuçta bir giyip çıkarıyoruz kimyasal zararlı ben de azaltayım artık 😊

Hazir gida tuketmiyorum,kendimi bildim bileli yapabildigim her seyi evde yaparim. Konserve,tursu,recel,dondurma,tatli,tarhana,eriste,sucuk,sosis,zeytin,yogurt,salca,domates suyu,meyve suyu gibi gidalari evde yaptiginizda hem inanilmaz ucuza geliyor,hem de saglikli oluyor. Sutu paketli almiyorum sokak sutcusunden aliyorum. Camasir makinesine deterjani yok denecek kadar az kullaniyorum. Bulasik makinesine deterjani kendim yapiyorum. Yumusatici,parlatici vs kullanmiyorum. Bunlar hem para tuzagi hem de kanser sebebi. Eti kasaptan almam,koyden hayvan kestirir derin dondurucuda depolarim. Tavuk ve hindi de ayni sekilde. Salam sucuk sosisi de bunlardan kendim yaparim. Pazar alisverisini sehrin en ucuz pazarindan yaparim. Her seyi yetecek kadar alirim. Yumurtayi ciftlikten kendim toplamaya giderim.

Kiyafetlerimi sadece belli markalardan senede bir defa alip senelerce giyiyorum. Ayakkabilarim da ayni sekilde. Belki 15 yillik kazagim vardir,10 yillik cizmem vardir. Gereksiz yere ucuz sacma markalardan almam,daha pahaliya geliyor o sekilde

Elektrigi suyu bosa harcamam,dusa girerken bile suyun isinmasini bekledigimde soguk suyu temiz kovaya ayiririm,onunla balkon yikar cicek sularim mesela. Kullanilmayan elektroniklerin fislerini cekerim.

Cocuklugumdan beri kumbaram vardir,tepeleme dolar oyle acarim doviz veya altin alirim. Parali gunlerim var,onlarla tatil aliyorum yilda 2 defa.

Kuafore sadece agda yaptirmaya giderim. Diger her seyi evde yapabiliyorum. Sac boyasi kullanmiyorum,fon mumkun oldugunca cektirmiyorum.

Esasen sagliginiza dikkat etmek amaciyla yaptiginiz her sey cebinizi korur arkadasim. Ben memur ailede buyudum,israf etmemeyi ogrendim ama luks de yasadim diyebilirim. Cunku cevremdekiler gereksiz harcama yaparken ben o parayi hayat kalitemi yukseltecek seyler icin kullandim. Memur maasiyla oyle uber duzeyde birikim yapilamaz ama butceye dikkat edilirse elde fazladan bir seyler kalabilir. Siz aile degilsiniz bu sebeple israfiniz cok olur. Tek yasayinca masraf az olur zannediyoruz ama
Aksine daha fazla para gidiyor. O yuzden sizi anlayabiliyorum

Selam hanımlar tecrübeli ablalarımızdan fikir ve yardım isteyeceğim belki konu açılmıştır ama hiç denk gelmedim.

Devlet memuruyum yalnız yasıyorum kalem kalem yazayım
maaş 3350 gibi
kira 850
yol 500
elektrik su doğalgaz (yazın) 200 gibi
Kredi kartım 500 tl kıyafet alışverişini olabildiğince kredi kartı ile yapmaya çalışırım
150 işte yemek desek aklıma gelen böyle harcamalarım bunlar.
MArket pazar alışverişini unutmuşum o da aylık ortalama 300-400 gibi zaten bitti
bir yılda 2000 tl zar Zor biriktirdim oda tatil parası inşallah yeterse 15inde kenara koya koya.
asla çok çok sosyal değilim çok gezen biri de değilim

Ev hanımları bile benden çok para biriktiriyor bu işin formulü yöntemi vs nedir bana bi taktik verin

Kendime yatak almak istiyorum yazın para biriktirip doğalgaz yok ya.
Maaş günü para koymak dışında yöntemler taktikler varsa Burda toplanalım lütfen 🙏🙏🤗😒 nelerden kısılır neler yapılabilir akıl verin lütfen

edit: malesef işe yakın ev tutamıyorum ben şehir merkezinde oturuyorum ve işim ilçede ilçe ise küçücük bi yer memurların hiçbirisi yasamıyor yaşanacak gibi değil o yüzden o ihtimali suan değerlendiremiyorum
Her ay maaşını alınca bir yarım altın al
Adet haline getir

Ise daha yakin ve 1+1 ev kirasi az olur kisin kolay isinir isi cabuk biter her konuda tasarruf saglar...ev yemegi her zaman ucuz dışarıda yemeyin hazir kofte difrize atin ne yicem diye dusundugunuzde kurtariciniz olur bi salata bi kofte misal 😊

Ev arkadaşı düşünür müsünüz bilemem.. bunun dışında her şey dahil apartlar var böylece fatura derdiniz olmaz.

Birikim için de güne girin derim

Konu sahibi tek basina yasiyor galiba, tek kisi icin o mutfak masrafi asla az degil. Bizde de esim ve ben variz + ekmek yemiyoruz 😂😂

Esim zaten bir tek aksam yemegini evde yiyor ee benim de yedigim bir avuç bisey zaten haftanin yarisinda disarda yemek yemesek beslenme butcemiz 500lirayi gecmezdi bence ddiye dusunuyorum.
Yinede cok az tamam ekmek almayin deterjan sampuan et yogurt tavuk kuru baklagil bunlarin hepsinin fiyati ucmus durumda markete girdigim anda 100 liram gitmis oluyor aldigim 3 parca sey. Hele birde bir deterjan aldiysam ohooo oleyim ben

X