Tutulmayan sözler

turuncudolap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
41
20
Yaklaşık bir ay önce ailemin karşısına çıkıp bütün cesaretimle evlenmek istediğimi söyledim -ki daha önce aileme uzun süre evlilik düşünmediğimi söyleyip duruyordum, karşıma çıkan biri fikrimi değiştirdi-. Tabi önce bir şaşkınlık, sonra günler süren sorgulamalar ve sonunda hafiften mutlu olmalar art arda geldi. Erkek arkadaşım hayatıma giren ilk adam, güven vermek için o kadar çok uğraştı ki ailemin karşısında asla kötü duruma düşmeme neden olmaz gibi saçma sapan bir düşünceyle ailemi gazladım da gazladım. Daha aileler tanışmadan annem çeyiz hazırlar hale geldi. Babam şaşkın şaşkın bendeki değişimi gözlemeye başladı, evlenmeyi bu kadar kendisinden uzak tutan biri nasıl bu kadar tutulur bu işe diye. En sonunda tanışmaya kaldı üç gün; ben ailemi ayaklandırmışım, annem misafirlere ne yemek yapacağına bile karar vermiş, başka şehirde yaşayan amcama haber verilmiş tanışma sırasında yanımızda olsun diye ama beyefendinin ailesinin üç gün sonra bize davet edildiklerinden haberleri yok. Benden haberleri var ama tanışma gününden haberleri yok. Üstelik beyefendinin kısa süre izni var, kısa süre içinde ailesinin yanında ayrılıp işe gidecek. Ne zaman söyleyeceksin diyorum; hallederiz ya diyor, üç gün sonra kesin sen merak etme diyor. Misafirimiz çok, bir türlü aileyi toplayıp konuşamadım diyor. Bak ailem şu an tatilde, dönüşü size göre ayarlayacaklar, artı işten izin alamıyorum, o yüzden gün değişmemeli, amcamın plana dahil olması da cabası diyorum; tamam ben konuşacağım deyip deyip ortadan kayboluyor. Sonra telefonlarıma çıkmıyor, mesaj gönderince de halledicem hayatım deyip yine ortadan kayboluyor. İşte tüm bu sorunlarla hayatımın en kötü bayramını geçiriyorum şu anda, 24 yıllık hayatımda ailemin karşısında bu kadar utandığımı, bu kadar mahcup olduğumu hatırlamıyorum. Ailemin son sözü 'sen birine tamam dediysen o kişi mutlaka adam gibi bir adamdır, sana güveniyoruz.' olmuştu. Bu durumda aileme bu işin olmayacağını nasıl söyleyeceğim hiç bilmiyorum. Beyefendi bana 1-2 saat içinde döneceğini söyledi ama saf saf beklemenin anlamı yok tabi ki, durum ortada. Şimdi aileme ne demeliyim?

Bu Ada'm size evlenme teklif etti değil mi? Keşke biraz daha Zaman verseydiniz. Sanki kendi kendinize gelin güvey olmuşsunuz gibi görünüyor adamdaki rahatlığa bakınca. Ortadan Nasıl kayboluyor yani. Aynı şehirde değil misiniz?

Sandigim.kisi degilmis diyeceksin senlik bir durum.yok canim.herkesi taniyamiyorsum ben nisana 2 gun kala ayni seyi yasamistim

Böyle önemli bir meselenin çok misafir var daha söyleyemedim şeklinde bir bahanesi olamaz.
Günler öncesinden söylenip ortak bir tarih belirlenmeliydi.
Belki söylemiştir de ailesi acele etme demiş olabilir.
O da sizi söyleyeceğim diye oyalıyor olabilir.

Maalesef bastan hatalisin. Gunu siz belirleyin tamam, ama annesi anneni arayip musait olup olmadiginizi ogrenip gelmeli. Hic aileler/anneler gorusmemis anladigim kadariyla. O yuzden biraz kendi kendinize gelin guvey olmussunuz.
Tavrini sert bir sekilde belirtmeni tavsiye ederim. Sen bir yumurtadan cikmiyosun sanirim, nasil sen ailene herkese bu durumu anlatmisken o seni bu derecede belirsizlik icinde birakip buyuk ihtimal rencide edebilir.

Sahsen uc gun sonra gelmemesini soyler, ya ayrilir, yada adabinca usulunce herseyin yeniden olmasini beklerdim sanirim. Iyi sanslar.

1 gün daha bekle eğer hala ortada yoksa, bence bitir. Ailene de mecbur bu şekilde anlatacaksın. Baştan belli etti kendini iyi ki, yoksa evlendikten sonra ayrılsam daha kötü olurdu falan diyerek biraz duygusal konuş. Ailen seni anlayacaktır bence...

Ama gerçekten büyük bir ayıp var ortada, gelinmeyecekse bile haber vermeli, kaçmak ne demek?

o da ailesine söyleyecekti, gün belirleyecektiniz öyle geleceklerdi.. keşke hemen amcana filan haber vermeseydiniz.. ama içini rahat tut, gelirler bence.. telaş yapma..

Buldumcuk olmussun evi ayaga kaldirmissin.. Esim evlenme teklif ettiginde bile paldir kuldur tanisma diye ayaklanmadik once bir aileler telefonda gorusur ayarlanir. Umarim mahcup olmazsin.

karşına çıkan ilk adama hemen evet demişsin o da hemen eveti aldığı için ipe un seriyor tam tanımadan hemen ailenize anlatmanız da yanlış. sorgular filan boş yani anlayacağın.

dereyi görmeden paçaları sıvamak denir sizin bu duruma.

Annesi anneni aradi mi hayir .... gun soyledi mi hayir .... yok ben evlenmeyi dusunmuodum da guven verdide guvenimi bosa cikardida di di di bitmez bunlar ... essegibi saglam kaziga baglamamissin herseyi kendi kafanda planlamissin sadece kendi aileni kendi amcani vs vs dudunuyorsun ama obur taraf musait mi demiyorsun .... zaten gidisat sacma ve bence bencillik yapiyorsun kendini on plana atarak...

Bu adam sana evlilik teklif etti mi?
Karşılıklı tanışma kesinleşmeden amcana kadar haber vermeseydiniz keşke.
Önce anneler tanışsa ve ailecek toplanmak için gün belirlense daha iyidir.
Adam resmen seni oyalıyor. Hiç niyeti yok sanki.
Bence dediği gibi o süreyi de geçir ve hala hareket yoksa bitir. Ciddiyetsiz, gevşek bir insan demek ki.
Ailene açıklaman gereken şey senin kabahatin değil. Herkes yanılır. Zaten tanışma, söz, nişan evresi tanımak için var.

O kadar çok güven vermeye çalıştı ki bir yıl boyunca.. Kaç defa vazgeçiyordum, ailesini aradı yanımda konuştu, babası bizden yana sorun yok kız ailesine söylerse senden haber bekliyoruz dediler. Evlenme teklifini de yaptı yüzüğünü de aldı, kardeşiyle kuzenleriyle tanıştırdı, halasıyla telefonda görüştük. Ailesinin kültürü benimkinden biraz farklı, köyde yaşıyorlar, o yüzden anneler arasında önceden iletişim kutmamız mümkün olmadı. Bir yıl boyunca günde bir milyon defa arayıp şimdi böyle sallamasını anlamamak saflık mı yoksa gerçekten kendi kendime mi gelin güvey olmuşum ben de bilmiyorum. Tanıştırma gününü bile kendisi belirledi, işten zar zor izin alıp ailesinin yanına geldi bunun için. Şimdi de oyalamalar babamın bi işi var onu halledecekler falan filan. Aileme durumdan bahsettiğimi hayal ettikçe tüylerim diken diken oluyor

Geleceğiz dediği gün hangi gün? Belki gelirler zaten. Geleceğiz dediği gün için gelemeyecekmişiz mi dedi? Öyle ise ailenize söylemeniz lazım. Hatta onun gelip, hatasını anlatıp onlardan özür dilemesi lazım.

Ailesi koyde yasiyor diye neden iletisim kurama aileler? Konusmayi bilmiyormu bu insanlar? Kendi kendinize gelin guvey olmussunu gibi duruyor disaridan. Benim bildigim aileler ilk once gunu belirler eder filan. Sizin sulale geliyor onlarin ailesinin haberi bile yok

böyle durumlarda evet biz gençler anlaşıyoruz ancak iki anne konuşmalı gelme günü konusunda.
böyle aksaklıklar olmaması açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum.
adam evlilik teklifi etmiş ancak var bi sıkıntı.

anlasilan kararsizlik var karsinizdaki insanda is ciddiye binince sasirmis ne yapacagini.bende esim hazirlanmis beni istemeye gelecekler o gun gelme istemiyorum dedim tartisma da yasamistik ailemde hazirlandilar aileme olmucak bu is dedim cunku esimden hala emin olamamistim o asamalar zordu ailemde hayirlisi olsun dediler olgun davrandilar ama nasib olacakki tekrar iletisime gectik bi gun sonra gelindi

Sen konuyu annene acip anneler arasi iletisim olana kadar gun belirlemeseydin keske. Kendi kendinize gelin guvey olmus gibisiniz.

Kultur farki iletisim kurmaya engel mi? Tuhaf bu biraz. Annesi olmazdi ablasi, halasi arardi..

Erkek arkadasinin tavri hos degil. Telefonlari acmamasi, bu sekilde davranmasi guven sarsici...

Biraz daha dusunmek istiyorum dersin ailene. Is ciddiye geldiginde emin olmadigim taraflarını gordum, bekleyip gormek istiyorum dersin. En dogrusu bu zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…