Türkiye'yi özlediginizde....

Bxoxgxuxrtlennn

En güzel hediyem...
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
407
6
hani bazen olur ya, o kadar özlersinizki,cekip gitmek gelir icinizden.sadece sevdiklerinizi degil tasini topragini özlersiniz.kk da gurbetteyim annemden ayri bilmem hangi sehirde yasiyorum diyenlere kizarsiniz, cünkü siz ona bile razisinizdir....
ne yapar insan bu gibi zamanlarda? nasil hafifler bu özlem?
her zaman degil de bazen olur bana.cok özlerim.o kadar özlerimki baska bise düsünemem.
bu gibi bi durumda siz ne yaparsiniz?

ay nihayet birisi cevap yazmis ya:-)
hepimizin sorunlari ayni aslinda.hepimiz yalnizliktan sikayet ediyoruz ama su topice bi konu acildiginda da cevap yazmadan gidiyoruz.topicimiz ne kadar da cansiz hareketsiz.
arkadasim ne güzel türkiye ye tasinma imkanin var galiba.ama benim yok.esim hayatta kabul etmez böyle biseyi.aslinda ben buraya geleli o kadar uzun zaman olduki bende korkuyorum geri dönmeye acikcasi.keske maddi imkanlar elverse de her bunaldigimizda atlayip ucaga bi gezip gelsek....

ay nihayet birisi cevap yazmis ya:-)
hepimizin sorunlari ayni aslinda.hepimiz yalnizliktan sikayet ediyoruz ama su topice bi konu acildiginda da cevap yazmadan gidiyoruz.topicimiz ne kadar da cansiz hareketsiz.
arkadasim ne güzel türkiye ye tasinma imkanin var galiba.ama benim yok.esim hayatta kabul etmez böyle biseyi.aslinda ben buraya geleli o kadar uzun zaman olduki bende korkuyorum geri dönmeye acikcasi.keske maddi imkanlar elverse de her bunaldigimizda atlayip ucaga bi gezip gelsek....

Ben bekarim yani evli olmadigim icin beni buraya baglayan bir sey yok. O yüzden bosuna zaman kaybetmeden dönmek istiyorum. Cünkü dedigin gibi evli olunca, hele coluk cocuk olunca, kolay kolay gidilmiyor.
Sen Türkiye dogumlu musun yani? Ben burada dogdugum halde dönmek istiyorum. Aslinda dönmek kelimesi bile yanlis cünkü hic "orali" olmadim ki :KK5:

evet türkiye dogumluyum.buraya evlenip geldim.üniverste okudum.yani öyle cogu türkiyeden gelenler gibi dil bilmez biri degilim.kendime göre cevremde var ama kafa uymuyo iste.türkiye yi cok ariyorum.havasini suyunu denizini...............

mrb kizlar bende avusturyadayim hic alisamadim buralara her günüm mutsuz geciyo ben lise ikiden ayrilip evlendim geldim buraya alisamadim
esimle düsündük 4-5 yil sonra dönmeyi düsünüyoruz cocuklar iyice büyümeden

ben burda dogdum burda büyüdüm.. Vede Türkiyeden Buraya gelmek icin ugrasan insanlarii hic anlamiyoyrum zaten.. Vatan özlemi gibisi yok.. belki Buralarda rahat yasiyoruz fakat herzaman icin bi yanimiz eksik.. Ben Hayatimii burda deil orda kurmayi düsüniyorum.. Cok insanda orda yapamazsin diye gibi Yorumlar yapior ama hepsi viz gelior.. is imkanimda Yaklasik 2-3 sene sonra bi Degisim olursa orda hayatimi kurmaya calisacagim.. Tabiki annemii babami götürecegim.. ilk sirada onlari ikna edmek var tabiki :)))

Merhaba arkadaslar,
bende geri dönmek istiyorum, hatta ölüyorum özlemimden. Nefes alamiyorum artik burda.
Cocuklugumdan beri dönmek istiyorum. Simdi evliyim 5 aydir ve esimde dönmeyi cok istiyor.
Esimi isyerinde sömürüyorlar, 10 yildir ayni sirkette calisiyor ve sirf türk diye en agir isleri ona veriyorlar, hammal yerine koyuyorlar. Ben üniversitede ögretmenlik okuyorum. Disliyorlar, asagliyorlar, kücümsüyorlar. Üniversite okumamiz burda kimsenin umrunda degil, onlar icin hep aptaliz. Gercekten canima tak etti artik. Türkiyede pazarda satici, denizde balikci olmaya bile razi olurum, o derece yani.
Ama gel gelelimki ailem burda. Annem üstüne üstelik rahatsizda. Onlari geride birakip gidemiyorum. Hadi diyorum onlarida ikna etsem, bu seferde annemin durumunu düsünüyorum. Annemin seyyar oksijen tüpü var. Türkiyede hastanelere sorduk: O ne dediler, yok bizde öyle bisey dediler.
Offf offf ne yapacagimi bilmiyorum. Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?

Merhaba arkadaslar,
bende geri dönmek istiyorum, hatta ölüyorum özlemimden. Nefes alamiyorum artik burda.
Cocuklugumdan beri dönmek istiyorum. Simdi evliyim 5 aydir ve esimde dönmeyi cok istiyor.
Esimi isyerinde sömürüyorlar, 10 yildir ayni sirkette calisiyor ve sirf türk diye en agir isleri ona veriyorlar, hammal yerine koyuyorlar. Ben üniversitede ögretmenlik okuyorum. Disliyorlar, asagliyorlar, kücümsüyorlar. Üniversite okumamiz burda kimsenin umrunda degil, onlar icin hep aptaliz. Gercekten canima tak etti artik. Türkiyede pazarda satici, denizde balikci olmaya bile razi olurum, o derece yani.
Ama gel gelelimki ailem burda. Annem üstüne üstelik rahatsizda. Onlari geride birakip gidemiyorum. Hadi diyorum onlarida ikna etsem, bu seferde annemin durumunu düsünüyorum. Annemin seyyar oksijen tüpü var. Türkiyede hastanelere sorduk: O ne dediler, yok bizde öyle bisey dediler.
Offf offf ne yapacagimi bilmiyorum. Siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?

Seyyar oksijeni nasil bilmezler yaa?!! benim babamin dayisi türkiyede yasiyor ve son 10 yildir oksijen kullaniyor. özel saglik sigortalarida cok uygun...

Seyyar oksijeni nasil bilmezler yaa?!! benim babamin dayisi türkiyede yasiyor ve son 10 yildir oksijen kullaniyor. özel saglik sigortalarida cok uygun...

Gercektenmi? Hangi sehirde yasiyor babanizin dayisi? Biz Izmir´de ve Bursa´da sorduk, hastanede kullanilanlari biliyoruz, ama seyyar oksijen dediginizin ne veya nasil veya nasil birsey oldugunu bilmiyoruz dediler.Resmini bile cekip yollamistim ben akrabalara, gidip göstersinler diye. Sirf bu yüzden izinimizi iptal etmistik gecen yaz. Acaba baslarindanmi savmak istediler bizi, anlamadimki.
Tuhaf gelmisti bize´de zaten, türkiyede sanki hicmi akciger hastasi yok diye.

Bende çooook özlüyorum :KK14:
Hiç ama hiiiç sevmiyorum buralarıı insanları ortamı nefret ediyorumm..
Türkiye gibisi yok yok yok şimdi bile okadar üzgünüm ki:KK43:
okadar özledim kiiiii

Bende gitmek istiyorummm orda kurmak istiyorum düzenimi..
Burda doğmama rağmen.. 21 sene burda yaşamama rağmen
alışamadım ben yaa yapamıyorum... bıktımm bıktım :KK14:

Bende çooook özlüyorum :KK14:
Hiç ama hiiiç sevmiyorum buralarıı insanları ortamı nefret ediyorumm..
Türkiye gibisi yok yok yok şimdi bile okadar üzgünüm ki:KK43:
okadar özledim kiiiii

Bende gitmek istiyorummm orda kurmak istiyorum düzenimi..
Burda doğmama rağmen.. 21 sene burda yaşamama rağmen
alışamadım ben yaa yapamıyorum... bıktımm bıktım :KK14:

sana katiliyorum arkadasim, bende burda dogdum büyüdüm, ama 23 senedir alisamadim

sana katiliyorum arkadasim, bende burda dogdum büyüdüm, ama 23 senedir alisamadim

off offf nasıl alışır ki insan
çık bi bak dışarııı.. insanlara bak hepsi soğuk soğuk suratsııız.
Ortam soğuk insanlar soğuk zaten havasıda soğuk :KK5:
Ama türkiye öyle miii çıkınca cıvıl cıvıl heryerr insanlar herşey yaa.
Türkiyede insan sıkılınca fln en azından ailesiyle bi çay bahcesine gidiyo..
bi sahile iniyo ne bileyim o bile yetiyo.. ama burda öyle bişey yok ki
olsada tadı yok :KK14:

Burdakilerin ici gecmis be türkiye gibi olurmu hic

Bende kendimi burda ayni bir ot gibi hissediyorum, hicbirseye motive olamiyorumki. Türkiye gidince insana yasama sevinci geliyor resmen. Ben burda üniversite okuyorum, offf kendimi ispatlamaya calismaktan biktim usandim. Öyle zihniyetler varki, aman Türkten ögretmenmi olurmus diyorlar.
Ondan sonra bir entegrasyon askidir tutturmus gidiyorlar.
Entegrasyon onlara göre bizim geldigimiz yerleri, memleketimizi, dilimizi, dinimizi, herseyimizi birakmamiz.
Bumudur yani? Bana göre entegrasyon birbirini saygiyla karsilamaktir. Haaa bide su var. Herseyi bizden bekliyorlar, ama bizi kabul etmekte en cok onlar güclük cekiyor. Genelleme yapmiyayim ama cogunlukla öyle insanlarla karsilastim

Türkiye ile almanya arasinda bariz farkiliklar var ama
tam olarak anlatamadigimiz birseyler daha var havasi mu suyu mu bilmiyorum..
Ancak bu özlemi cekenler bilir bunu..

Gurbet zor hemde cookk..

Maalesef..
Sonradan gelenler hic alisamiyor tamam ama ya almanyada doguyup büyüyenler..?
Peki sizler almanya dogumlu musunuz ?

Maalesef..
Sonradan gelenler hic alisamiyor tamam ama ya almanyada doguyup büyüyenler..?
Peki sizler almanya dogumlu musunuz ?

Sonradan gelenler mi?
Ben burda doğdum ama hala alışamadım.. olmuyor.
Zaten zorlamaya da gerek yok ben düzenimi orda kurucam.
Bu benim hep en büyük hayalim olmuştu çocukluğumdan beri :KK43:

X