Türkiye'ye temelli dönüş

Yani gördüm tabii, bı sebeple buraya gelip kültüre düşünce yapısına ayak uyduran farklı milletlerden çok insan var...ama mesela bize sığınan afganlar ve Suriyeliler de de 3. Nesil doğmak üzere ve en ufak adaptasyonlari yok çoğunun.... Hatta neredeyse bizim onlara adapte olmamızı isteyecek durumdalar...Burda bazı insanlarda rahatsızlık yaratmalarinin en büyük nedeni de bu oluyor genelde....
Onlar burda da öyle
Ama burada kimse hareketlerine bir şey demiyor
Çok çocuk yapıp buradaki nesili ayakta tuttukları için
Bu Türkiye’de sanırım tam tersi
Çocuk sayısı gayet iyi ve onlara bana dıştan bakan bir olarak ihtiyaç yok
Tam tersi onlar yüzünden Türk vatandaşları hep geri plana atıldı
Bu burada da böyle
Bursa büyütenler tamamen ikinci plan oldu

Bu yanlış mı sence?
Bana sorarsan evet çok yanlış .
Sanırım ikiniz de müslümansınız
Dinini yaşarsın yaşamasın
O kul ve yaratan arasında
Ama başkalarına benzersen veya onların yaşamı gibi yaşarsan direk onların dinini de yaşa
Bu benim fikrim
Her dine de saygım sonsuz

Bana sorarsan evet çok yanlış .
Sanırım ikiniz de müslümansınız
Dinini yaşarsın yaşamasın
O kul ve yaratan arasında
Ama başkalarına benzersen veya onların yaşamı gibi yaşarsan direk onların dinini de yaşa
Bu benim fikrim
Her dine de saygım sonsuz
Anladım. Onlar gibi yaşamak ve düşünmeyi sadece onların inancına dahil olmak olarak tanimliyorsun. Kültür ve inancı eşdeğer görürsen haklısın tabii ama ben buna pek katılmıyorum sanırım,Ondan sordum. Teşekkürler.

Anladım. Onlar gibi yaşamak ve düşünmeyi sadece onların inancına dahil olmak olarak tanimliyorsun. Kültür ve inancı eşdeğer görürsen haklısın tabii ama ben buna pek katılmıyorum. Ondan sordum. Teşekkürler.
Herkes dininde ve düşüncesinde özgürdür

Anladım. Onlar gibi yaşamak ve düşünmeyi sadece onların inancına dahil olmak olarak tanimliyorsun. Kültür ve inancı eşdeğer görürsen haklısın tabii ama ben buna pek katılmıyorum sanırım,Ondan sordum. Teşekkürler
Almanlar yaşam disiplin ve düzen olarak bizden daha iy yaşıyorlar
O konuda onlardan daha iyi bir halk tanımam
Neden 90 veya bazen nadir de olsa 100 yıl yaşıyorlar bunu hiç düşündün mü ?

Her yaşlarında düzenli yaşadıkları için
İşe her gün aynı saatte giderler
Kahvaltı yemek akşam yemeği aynı saatte
Az çocuk yaparlar hayatını kariyere verirler
Doğada çok gezerler
Beslemeye çok dikkat ederler ki ilerki Yaşlarda şeker tansiyon çıkmasın
Ve disiplin desen 💯
Herşey kuralında ve tertibinde yapılacak
Uzun yaşama sebebleri bunlar
Bunların hepsine biz Türk halkı olarak bende yüzde yüz dikkat etmiyoruz

Her yaşlarında düzenli yaşadıkları için
İşe her gün aynı saatte giderler
Kahvaltı yemek akşam yemeği aynı saatte
Az çocuk yaparlar hayatını kariyere verirler
Doğada çok gezerler
Beslemeye çok dikkat ederler ki ilerki Yaşlarda şeker tansiyon çıkmasın
Ve disiplin desen 💯
Herşey kuralında ve tertibinde yapılacak
Uzun yaşama sebebleri bunlar
Bunların hepsine biz Türk halkı olarak bende yüzde yüz dikkat etmiyoruz
E ne güzel işte...onlara benzemenin, onlar gibi düşünüp yaşamanın pek zararı yok o zaman...hele ki onların arasında doğan sizin kuşak için çok zor olmasa gerek

Covid zamanı Türkiye de yatan memurlar kimler? Sağlıkçılar eğitimciler ve kolluk kuvvetleri değil çünkü, kesin bilgi....kayinlariniz nerde yattı tam olarak?

Bir de haftada 6 gün 10 saat çalışmak çok acayip bişey değil bizim için de ama yine de siz birsiniz
Müfettiş, öğretim üyesi.... Burada fabrikalarda torna tesviye wood metal gibi saatlerce çalışılıyor...

O yönlerden yok tabikide
O yönlerden biraz benzersek ne mutlu bize
Bilimde teknolojide eğitimde sanatta felsefede sanayide siyasette tarih boyunca güçlü kalmalarına da şaşmamak gerek..." Onlar" gibi olmayı bir daha düşün bence. Kendin için değil belki ama çocukların için doğru olan budur belki....

kanada çok karışık arkadaşlar orada yaşayan yakınlarım var her ülkede çeşitli sıkıntılar oluyor insanların olduğu heryerde problem olur... şaşıranlar olmuş da yaşayanlar biliyor dışardan konulara yaşayanlar kadar vakıf olamıyoruz ...
Teşekkürler

Kanada nin mufettisleriyle öğretim üyeleri de pandemide torna tesviyede mi çalıştı? :KK57:
Memurlar burdada çalışmadı devlet ödedi, bizim gibi hizmet sektöründe olanlar çalıştı, 3 yıldır devam eden mahkememiz var hala kapalı mahkemeler covid yüzünden, aile doktorları yuzyuze randevuya başlamadı reddediyorlar görüşmeyi.... Kısacası burada yaşamayan bilmez, türkiye'dekinide orada yaşamayan bilmez

Memurlar burdada çalışmadı devlet ödedi, bizim gibi hizmet sektöründe olanlar çalıştı, 3 yıldır devam eden mahkememiz var hala kapalı mahkemeler covid yüzünden, aile doktorları yuzyuze randevuya başlamadı reddediyorlar görüşmeyi.... Kısacası burada yaşamayan bilmez, türkiye'dekinide orada yaşamayan bilmez
Memurlar da işçiler de burda it gibi çalıştı valla...hala da 3 kurusa çalışıyorlar...en azından yüzde sekseni ....kayinlarinizi örnek gösterip orda memurlar yatarak maaş aldı dediğiniz için söylüyorum. Siz biraz karistiriyorsunuz çünkü sapla samanı

işte türkiyede de acil bir iş yapmayan memurlar çalışmadı. benim kardeşim 1 sene çalışmadı mesela, valilikte memur, acil bir işi yoktu. sadece o değil biriminde kimse çalışmadı. çok gereken işleri evden hallettiler.

orada da mahkemeler ve aile hekimleri çalışmıyormuş mesela, eski sisteme dönememiş veya
sizin sorununuz şu, siz orada memur veya beyaz yakalı veya devletten geçinen birisi değilsiniz.
buradaki kayınlarınız gibi siz de orada memur olsaydınız ve çalışmıyor ama geçiniyor olsaydınız miss ne güzel diyecektiniz

ama
türkiyeye gelseniz siz yine hizmet sektöründe, özel sektörde olacaksınız %99 ve bu durumda 6 gün 12 saat çalışmaya devam. dğeil mi? buraya gelince devlette daire müdürü mü olacaksınız?

siz sanıyorsunuz ki türkiye gelince sizin 3 hafta tatile geldiğiniz gibi olacak
kimse çalışmayacak ama herkes gezip tozacak....

gurbetçilerin genel sanrısı bu zaten
onlar geldiğinde herkes izin alıyor ya onlarla takılıyor ,ağırlıyor ya, tam tatil mevsimi zaten
sanıyorlar yıl boyu kimse çalışmıyor.

Burada da yaşam çok zor
Ne oyunlar dönüyor bir bilseniz
Ben Almanya’larım günde kaç konu işliyorum
Artık burda Türk Alman kardeşliği bitti
Sadece Türkiye mi pahalı yada ekonomik kötü
Siz bakmayın Almanlar hiç birşeye dışarıya yansıtmıyor
Kimse mağdur değildir bana göre
Eğer yaşıyorsak daha kimse zor durumda değildir
Yazdığınızdan hiç birşey anlamadım
Tam olarak nolmuşda almanlar dışarıya yansıtmamış? Kim zor durumda değildir? Türk-alman kardeşliği ile ne ilgisi var o_O

X