Türkiye'ye temelli dönüş

Hâlbuki Almanya'da Avrupa'da doğup buyuyenlerin o toplumun kurallarına entegre olmuş olması, bize disiplin ve toplumsal yaşam konusunda örnek olmalarıni bekliyoruz değil mi? Tatile gelen saf Almanlar öyle mesela. Uyuyorlar kurallara

Evet aynen, ama bana denk gelenler hep bir taşkınlık peşinde ya, sanki oranın hıncını alıyor gibi

Evet aynen, ama bana denk gelenler hep bir taşkınlık peşinde ya, sanki oranın hıncını alıyor gibi
O insanlar tam paranın içinde yüzüp 3 haftalık tatilinde sanki özgürlüğe kavuşmuş gibi davrananlar
Ben iyi ki onlardan değilim
Ama dediğim gibi kardeşim
3. Nesil olmak bazen zor
Evet burda meslek yaptık
Para kazanıyoruz
Belki Burda devlet daha çok yardım ediyor
Evet herşey çok doğru
Ama asla o içindeki ukde gitmiyor

O insanlar tam paranın içinde yüzüp 3 haftalık tatilinde sanki özgürlüğe kavuşmuş gibi davrananlar
3. Nesil olmak bazen zor
Evet burda meslek yaptık
Para kazanıyoruz
Evet herşey çok doğru
Bişey sorucam , evli misiniz?

Evet haklısınız
Ama gelin bakın burda bir çöp atıyorlar mı
Asla
Burada biliyorlar cünkü kurala uymayan ceza yer diye
Burda tam buranın vatandaşı gibi davranıyorlar nr yazıkki
orada tam oranın vatandaşı gibi davranmalarında sorun yok, tabii ki davransınlar, kurallara uysunlar sosyal devleti istismar etmesinler
ama buraya gelince de burada iyi kötü bir kurallar bütünü var, bir ucundan onlara da uysalar fena olmaz.
hani biz zaten kuralları uygulamakta zorlanıyoruz da halk kural bilmiyor filan diyoruz. ama tüm kuralları bal gibi bilan almanyada yaşayan türkler hiç bi taraflarına takmıyorlar buradaki kuralları. bu bile bile yaptıkları bir şey...
böyle afedersiniz ipini koparmış gibi davranmasalar aşırı gürültülü ve görgüsüz davranmasalar burada kimse düşmanlık beslemez
aslında düşmanlık da beslenmiyor da tatilde buraya gelip böyle bangır bangır davrananların genel olarak tipi, giyimi, konuşması, tarzı hep böyle karbon kopya...bunlar da bize komik geliyor. çünkü koca koca 20-25 yaşında delikanlılar ortaokul çocuğu gibiler mesela zeka ve davranış olarak. e bu da komik yani... yoksa düşman değiliz.

3. Nesil olmak bazen zor
Evet burda meslek yaptık
Para kazanıyoruz
Evet herşey çok doğru

Yoo onu anlıyorum haklısınız ztn
En son ne zaman geldiniz bilmiyorum ama inanın kıyaslamaya bile girmeyin bol bol çalışın hayatınızı planlayın buraya sık sık tatile gelin almanyadan gelmek nispeten daha kolay
Şu an koşa koşa kaçacağınız durumdayız hiç gerek yok üzülmenize

orada tam oranın vatandaşı gibi davranmalarında sorun yok, tabii ki davransınlar, kurallara uysunlar sosyal devleti istismar etmesinler
ama buraya gelince de burada iyi kötü bir kurallar bütünü var, bir ucundan onlara da uysalar fena olmaz.
hani biz zaten kuralları uygulamakta zorlanıyoruz da halk kural bilmiyor filan diyoruz. ama tüm kuralları bal gibi bilan almanyada yaşayan türkler hiç bi taraflarına takmıyorlar buradaki kuralları. bu bile bile yaptıkları bir şey...
böyle afedersiniz ipini koparmış gibi davranmasalar aşırı gürültülü ve görgüsüz davranmasalar burada kimse düşmanlık beslemez
aslında düşmanlık da beslenmiyor da tatilde buraya gelip böyle bangır bangır davrananların genel olarak tipi, giyimi, konuşması, tarzı hep böyle karbon kopya...bunlar da bize komik geliyor. çünkü koca koca 20-25 yaşında delikanlılar ortaokul çocuğu gibiler mesela zeka ve davranış olarak. e bu da komik yani... yoksa düşman değiliz.
Peki eşiniz türk mü alman mı özel olmazsa?
Benim gibi burda doğmuş büyümüş türk evladı :)

Yoo onu anlıyorum haklısınız ztn
En son ne zaman geldiniz bilmiyorum ama inanın kıyaslamaya bile girmeyin bol bol çalışın hayatınızı planlayın buraya sık sık tatile gelin almanyadan gelmek nispeten daha kolay
Şu an koşa koşa kaçacağınız durumdayız hiç gerek yok üzülmenize
En son geçen sene geldim
Canım babamı uçakta tabutuyla götürdüm
Çok acı bir sahneydi benim için
O da buraya hayatını adamış bir insandı
Ta ki kendisi uçağa binmeyip bağaca koyulup onu ben oraya götürene kadar
Bana vasiyeti vardı
Kızım beni Türk topraklarına defnet diye

En son geçen sene geldim
Bana vasiyeti vardı
Başınız sağolsun

Anladım. Geleneklere bağlısiniz hala anladığım kadarıyla ne güzel....peki bir almanla evlenmek isteseydiniz mümkün olur muydu bu?
Çok şükür kültürüne daha bağlı olan bir ailede büyüdüm .
Mümkün değil bana sorarsanız
Almanlar bambaşka yaşıyorlar bizden
Var evlenen ama
Analar bu kadar çok Türk çocuğu yetiştirmekte
Neden yabancı 🥰

En son geçen sene geldim
Bana vasiyeti vardı

Başınız sağolsun
Geçen sene ile kıyaslanamaz bir fark var. Orada olabildiğince imkanları kullanarak keyifle yaşayın bu yıl ne anlatsam ne söylesem
Artık bir çok şey bizim için hayal.

Başınız sağolsun
Geçen sene ile kıyaslanamaz bir fark var. Orada olabildiğince imkanları kullanarak keyifle yaşayın bu yıl ne anlatsam ne söylesem
Artık bir çok şey bizim için hayal.
Sizin için ve gelecek nesiller için en iyisini diliyorum
Ümitsiz olmayın desem şimdi linç yerim
Burda imkanlar var evet ama artık daha çok Suriye ve Ukrayna ya sunulacak
Demedi demeyin
Nesili devam ettirecek onlar cünkü

Çok şükür kültürüne daha bağlı olan bir ailede büyüdüm .
Mümkün değil bana sorarsanız
Almanlar bambaşka yaşıyorlar bizden
Var evlenen ama
Analar bu kadar çok Türk çocuğu yetiştirmekte
Neden yabancı 🥰
İşte Almanlar sizin babalarinizdan dedelerinizden bambaşka yasiyordular belki ama, siz niye hala bambaşka yasayasiniz ki? 3 ömürluk zamanda aranızdaki farkları kapatsaydiniz daha iyi olmaz mıydı sizin için?

İşte Almanlar sizin babalarinizdan dedelerinizden bambaşka yasiyordular belki ama, siz niye hala bambaşka yasayasiniz ki? 3 ömürluk zamanda aranızdaki farkları kapatsaydiniz daha iyi olmaz mıydı sizin için?
Bence hayır
İnsanın Aslı neyse öyle yaşamalı
O zaman bu iş yine dini şeylere girer
Siz hiç bizim gibi yaşayan bir Alman gördünüz mü
Yada bize benzemeye çalışan
Ben görmedim
Ama çok Türk gördüm
Onlara benzeyen ve onlar gibi yaşayan

Bence hayır
İnsanın Aslı neyse öyle yaşamalı
O zaman bu iş yine dini şeylere girer
Siz hiç bizim gibi yaşayan bir Alman gördünüz mü
Yada bize benzemeye çalışan
Ben görmedim
Ama çok Türk gördüm
Onlara benzeyen ve onlar gibi yaşayan
Yani gördüm tabii, bı sebeple buraya gelip kültüre düşünce yapısına ayak uyduran farklı milletlerden çok insan var...ama mesela bize sığınan afganlar ve Suriyeliler de de 3. Nesil doğmak üzere ve en ufak adaptasyonlari yok çoğunun.... Hatta neredeyse bizim onlara adapte olmamızı isteyecek durumdalar...Burda bazı insanlarda rahatsızlık yaratmalarinin en büyük nedeni de bu oluyor genelde....

X