Türkiye'ye temelli dönüş

Herkes gitmek için çabalarken neden dönesiniz? Ülke de 100 m2 ev 3,5 trilyon, kiralar 6 ile 10 bin civarı oldu. Büyükşehirlerde tabi. Sakın duygusallığa kapılmayın. Dönünce de ne yapayım biz hasretik öylesine dediydik derler. Yerinizde olmak isteyen bir sürü insan var. Bekar kardeşiniz yarın evlenir gider. Hiç gerek yok düzen bozmaya. Sağlık sıkıntısı da yokmuş. Aklınızı başınıza alın mantık dahilinde düşünün.

öğretim üyesi dememiş
öğretim görevlisi demiş
belki ingilizcesi bile yok adamın...
Aa pardon. Benim abim de post doc a gittiğinde Dr ogr uyesi ataması yapılmamış ar.gör dü. Sanırım öğr görevlisi oluyor bu durumda. Ama dediğiniz gibi, bölümünde İngilizce kullanabilen, makale yazan, yurtdısı kovalayan kimse yoktu. Kanada'daki üniversite ve laboratuvar ortamını gördükten sonra da buradaki üniversite ortamından iyice soğudu

Hemen gelin, dakika bile beklemeyin. Burada refah, huzur var. İnsanin vatani gibi olur mu? Sizler gelin, gercekten hak edenler gidip hayatini kurabilsinler. Yurt disi kotu diye dusunen tum gurbetcilerimizin ulkeye donmesi gerekli.

Yazdığınızdan hiç birşey anlamadım
Tam olarak nolmuşda almanlar dışarıya yansıtmamış? Kim zor durumda değildir? Türk-alman kardeşliği ile ne ilgisi var o_O
Almanlar mesela burda bazı zamanlar Türklere yapılan ırkcı saldırılar gibi şeyleri asla dışarıya yansıtmıyorlar
Türk Alman kardeşliği 1960 dan itibaren vardı
Şuan bitmiş durumda

Bilimde teknolojide eğitimde sanatta felsefede sanayide siyasette tarih boyunca güçlü kalmalarına da şaşmamak gerek..." Onlar" gibi olmayı bir daha düşün bence. Kendin için değil belki ama çocukların için doğru olan budur belki....
Hayır zaten çoğu konuda burda doğup büyüyenler zaten onların okullarında ve disiplernde onlara benziyorsun
Benim mesela Türkler benzemesin dediğim şeyler bambaşka
Mesela onlar çok alkol tüketiyorsa birimde tüketmemizi yanlış buluyorum (bu sadece misal)
Yanl yemek saatleri ve diğer saydığım şeyler zaten yeterince onlara benzemişiz :)

işte türkiyede de acil bir iş yapmayan memurlar çalışmadı. benim kardeşim 1 sene çalışmadı mesela, valilikte memur, acil bir işi yoktu. sadece o değil biriminde kimse çalışmadı. çok gereken işleri evden hallettiler.

orada da mahkemeler ve aile hekimleri çalışmıyormuş mesela, eski sisteme dönememiş veya
sizin sorununuz şu, siz orada memur veya beyaz yakalı veya devletten geçinen birisi değilsiniz.
buradaki kayınlarınız gibi siz de orada memur olsaydınız ve çalışmıyor ama geçiniyor olsaydınız miss ne güzel diyecektiniz

ama
türkiyeye gelseniz siz yine hizmet sektöründe, özel sektörde olacaksınız %99 ve bu durumda 6 gün 12 saat çalışmaya devam. dğeil mi? buraya gelince devlette daire müdürü mü olacaksınız?

siz sanıyorsunuz ki türkiye gelince sizin 3 hafta tatile geldiğiniz gibi olacak
kimse çalışmayacak ama herkes gezip tozacak....

gurbetçilerin genel sanrısı bu zaten
onlar geldiğinde herkes izin alıyor ya onlarla takılıyor ,ağırlıyor ya, tam tatil mevsimi zaten
sanıyorlar yıl boyu kimse çalışmıyor.
Ben asla o ağırlanan “gurbetçi “ ailesinden olmadım ve olmak da istemem
Cünkü gün gelir ninem gibi 40 yıldır babama Türkiye’ye geldiğinde hizmet eden kadın gelir bir gün sana “bıktım size hizmet etmekten “ der
Ve sen tamamen orda istenmediğini ve sana kimsenin hizmet etmesini istemesin
Ben gelirim tatilimi sessizce yaparım
Hiçbir akrabayı da ziyaret etmem
Zira herkes seni gurbetçi veya Almancı olarak görüyor
Ve ben oraya gidip de hizmet bekleyen ve ailelerine tatil aldırıp kendine hizmet ettiren herkesi kınıyorum 💯

Dostlar sağ olsun
Hepimizin yani 3. Nesin’in sonu o uçaktaki tabut

Alın bir yazlık ev, yazları gelin hem işten güçten kalmazsınız hem de hasret giderirsiniz:) Uçakla her yer çok kolay artık, siz de 2 ülkede yaşayın:KK36:
Ben de sanayide usta bir abiyle ara sıra muhabbet ediyordum, 3 çocuğu varmış hepsini evlendirdim dönücem diyordu. Coronaya yakalanmış maalesef o da uçak altında döndü :110:

Alın bir yazlık ev, yazları gelin hem işten güçten kalmazsınız hem de hasret giderirsiniz:) Uçakla her yer çok kolay artık, siz de 2 ülkede yaşayın:KK36:
Ben de sanayide usta bir abiyle ara sıra muhabbet ediyordum, 3 çocuğu varmış hepsini evlendirdim dönücem diyordu. Coronaya yakalanmış maalesef o da uçak altında döndü :110:
Çok şükür iki dairemiz var
Birisi kirada
Biriaini de hayrına muhtac bir aileye verdik
Şimdi de boşaldı sattık
Pandemi de o aileye destek amaçlı verdim
Niyetimde var yazlık almak
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Ailen cok bencil once esini ve kendini dusunmelisin kardesinde ne garip cocuk gibi neden yanliz kalamiyormussunuz ne alaka yani kendisi evlensin bakin bakalim bulabilecekmisiniz. İki gunde bir konusup bu baskilara maruz kalmak zorunda degilsiniz net bir sekilde donmeyeceginizi soyleyin isterlerse kendileri zoyarete gelsinler. Hem gitsenizde bu aile size rahat vermez

20 sayfayı üşenmedim okudum tek tek.

Yaşadığı, hatta genelde doğup büyüdüğü gurbet(?)e uyum sağlayamıyor olmanız sorun.

İnsan senelerce dağda yaşasa dağ şartlarına uyum sağlar. Sağlamalı da.
Olayı inanç falan zanneden olmuş arada.
Biz Türkiye'de devamlı yöresel yemek yapıp yiyormuşuz gibi bir sanrı var resmen :KK70: ülkede açlık oyunları filmi çekiliyor her gün oysa.

Herkesin aklı var fikri var.

Konu resmen köy okulunda öğretmen olmaması ile kolejde yemekhanede en az 4 çeşit vegan yemek olmaması kıyası gibi şey.

Bu arada burada pandemide bazı memurların çok da çalışmadığı doğru. Hak yemeyeyim.

Babam memur, maliyeci. Haftada 1 falan sırayla gittiler işe. Ama sağlıkçı da memur yani, olay memurlar yattı değil tek başına. Ki eminim o da şef insiyatifi falandır.

Çok şükür iki dairemiz var
Birisi kirada
Biriaini de hayrına muhtac bir aileye verdik
Şimdi de boşaldı sattık
Pandemi de o aileye destek amaçlı verdim
Niyetimde var yazlık almak
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
Bakın ne kadar güzel,iki dairenin var,bir de yazlık alacağım kısmetse diyorsunuz.Ben yıllardır kiraciyim,bir ev alırız diyordum ama o da artık hâyâl oldu.İki sene önceye kadar 300.000 lira olan evler şu anda en az 1.5 milyon.Bu saatten sonra edileceğimiz tek yer iki karış mezar olur herhalde.Evet siz de orada kolay kazanmıyorsunuz ama biz artık sadece karin tokluğuna çalışıyoruz ve geleceğe dair ümidimiz yok.

Aa pardon. Benim abim de post doc a gittiğinde Dr ogr uyesi ataması yapılmamış ar.gör dü. Sanırım öğr görevlisi oluyor bu durumda. Ama dediğiniz gibi, bölümünde İngilizce kullanabilen, makale yazan, yurtdısı kovalayan kimse yoktu. Kanada'daki üniversite ve laboratuvar ortamını gördükten sonra da buradaki üniversite ortamından iyice soğudu
öğretim görevlisi o değil
öğretim görevlisi eski okutmanlar. Tarih-Türkçe -İngilizce ve meslek yüksek okulu derslerine girerler ya da uygulamalı birimlerde çalışanlar. doktora yapmaları da zorunlu değil isterse yapar.

Sizin abiniz ar görlükten yar doç luğa geçmişse "öğretim üyesi" olmuş "görevlisi" değil

evet ben de fen bilimleri mezunu olduğu için yurtdışında yaptım doktorayı çoğu arkdaşım da pos doc yaptı değişik ülkelerde ama üniversitede teknik olmayan , laboratuvarı filan olmayan alanlarda sosyalde dilde vs. pos doc yeri bulmak da zor...mühendislik ve fen kolay pos doc yapılan alanlar, çalışacak adam hep lazım olduğu için. yani ben sizi anladım da, öğretim üyeleri bile yutrdşında pos doc kovalamazken öğr. görevlileri hiç kovalamaz doktora yapması bile ekstra yani...onu demek istedim.

Bakın ne kadar güzel,iki dairenin var,bir de yazlık alacağım kısmetse diyorsunuz.Ben yıllardır kiraciyim,bir ev alırız diyordum ama o da artık hâyâl oldu.İki sene önceye kadar 300.000 lira olan evler şu anda en az 1.5 milyon.Bu saatten sonra edileceğimiz tek yer iki karış mezar olur herhalde.Evet siz de orada kolay kazanmıyorsunuz ama biz artık sadece karin tokluğuna çalışıyoruz ve geleceğe dair ümidimiz yok.
Evet sizi çok iy anlıyorum
Geleceğiniz için en iyisini dilerim
Umarım herşey gönlünüzce olur 🥰

öğretim görevlisi o değil
öğretim görevlisi eski okutmanlar. Tarih-Türkçe -İngilizce ve meslek yüksek okulu derslerine girerler ya da uygulamalı birimlerde çalışanlar. doktora yapmaları da zorunlu değil isterse yapar.

Sizin abiniz ar görlükten yar doç luğa geçmişse "öğretim üyesi" olmuş "görevlisi" değil

evet ben de fen bilimleri mezunu olduğu için yurtdışında yaptım doktorayı çoğu arkdaşım da pos doc yaptı değişik ülkelerde ama üniversitede teknik olmayan , laboratuvarı filan olmayan alanlarda sosyalde dilde vs. pos doc yeri bulmak da zor...mühendislik ve fen kolay pos doc yapılan alanlar, çalışacak adam hep lazım olduğu için. yani ben sizi anladım da, öğretim üyeleri bile yutrdşında pos doc kovalamazken öğr. görevlileri hiç kovalamaz doktora yapması bile ekstra yani...onu demek istedim.
Evet dediklerinizde haklısınız. Maalesef ben de sizi anladım :KK43: ...

Allah Allah
40 senedir farklı bir Almanyada yaşiyorum demekki
Wenn du in Bayern lebst dann hast du das bestimmt mit ausländerfeindlichkeit auf der Steaße erlebt und es wurde nicht in den Medien darüber gesprochen
Also tu nich so bitte…
Nichts wird öffentlich in die medien getan

Dostlar sağ olsun
Hepimizin yani 3. Nesin’in sonu o uçaktaki tabut
Başınız sağolsun, babanızın mekanı cennet olsun.
Ama çok dramatize ediyorsunuz. Birkaç yerde daha görüyorum gurbetin sonu uçakla tabut ile memlekete dönmek diye. Bana çok gereksiz demagoji geliyor. Benimde babaanem ve dedem almanyada vefat etti, cenazelerini Türkiye getirdik, orda gömülmek istedikleri için. Halam Ankarada vefat etti, onuda uçakla memlekete getirdik. Oldukları yerede gömülebilirlerdi, tercih meselesi.
Herkes doğdu yerde yada memleketinde vefat etmiyor neticede, bukadar dramatik hale getirmeye gerek yok. Allah hayırlı ölüm versin, kimi kazada vefat ediyor cesedi bile bulunmuyor, kimi yanarak vefat ediyor kül olup gidiyor. O yüzden tabutla uçakla getirdik muhabbetini sevmiyorum.

Wenn du in Bayern lebst dann hast du das bestimmt mit ausländerfeindlichkeit auf der Steaße erlebt und es wurde nicht in den Medien darüber gesprochen
Also tu nich so bitte…
Nichts wird öffentlich in die medien getan
Almancamı yazışıcaz?
Ja, ich lebe in Bayern und habe davon nichts mitbekommen?! Wieso Bayern eigentlich, gibt es Ausländerfeindlichkeit nur in Bayern? In Baden-Würtemberg nicht, oder wie?? Warum sollte ich so tun? Yalan borcummu var

X