Ne bilmek istiyorsun meselaE anlat bacım. Bak konu sahibi kanada hakkında epey aydınlattı bizi. Sen de Almanya yi anlat
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne bilmek istiyorsun meselaE anlat bacım. Bak konu sahibi kanada hakkında epey aydınlattı bizi. Sen de Almanya yi anlat
Az önce gülüyordunuz ben yinede cevaplayayım
Evet var ama hiçbir Alman medyası bunu hiçbir yere yazmaz
Onlar bana gülüyor, bakma sen...Ben buranin delisi gibi biseyim... senlik bişey yok üstüne alınma yani...Az önce gülüyordunuz ben yinede cevaplayayım
Evet var ama hiçbir Alman medyası bunu hiçbir yere yazmaz
Onlar bana gülüyor, bakma sen...Buranin delisi gibi biseyim... senlik bişey yok üstüne alınma
Alman medyası cevvaldir yav benim bildiğim... Yazmışlardır illa ki, yazmasalar Esila nerden duyacak?
Ben iyi dememHayır ben bilgi sahibi olmadan orası aslında iyi yaa muhabbeti yapanlara hem kızıyorum hem gülüyorum
Çünkü değil, burada iş zor yaşamı geçti 3 ay öncesi bile bambaşka imiş, şu an aklınızın mantığınızın almayacağı bir yerdeyiz .
Geçen yıl ki tatilde gördükleriniz en son gelişinizde gördüklerinizin tamamını unutun.
İnsanlar en yakın ormana gidip yeşil göreyim bile diyemiyor çoğu kişinin kendi için yaptığı keyfi yaptığı hiç birşey yok.
Mesela bild gazetesi var belki bilirsinOnlar bana gülüyor, bakma sen...Ben buranin delisi gibi biseyim... senlik bişey yok üstüne alınma yani...
Alman medyası cevvaldir yav benim bildiğim... Yazmışlardır illa ki, yazmasalar Esila nerden duyacak?
Ben iyi demem
Yıllardır Burda büyüdüm
Hep dışlandık
Biz zamanımda sadece dedelerimiz tarafından ülkeyi ayakta tutan Almancı Türkleriz
Zamanında dedelerimize yalvardılar
İşçi lazım gelin
Şimdi Ukrayna çıktı bize resmen defolun da hiristiyan bir nesil saha yetişsin dıyorlar
Biz gitmiyoruz Ama
Çünkü emeklerimiz var
Dedelerimizin
Bizim bile var
Bazen almacı kelimesi zoruma gidiyor biliyor musun
Çünkü dile kolay
Şimdi diyeceksiniz ki memnun değilsen gel Türkiye’ye
Ama Burda doğup büyüyen asla orda yapamıyor
Bu bir gerçek
Orda doğanlara hiç kıyamıyorum biliyo musun? İlk kuşak donse de bildiği yere dönecek ama siz ne oralı ne buralisiniz...zor sahidenBen iyi demem
Yıllardır Burda büyüdüm
Hep dışlandık
Biz zamanımda sadece dedelerimiz tarafından ülkeyi ayakta tutan Almancı Türkleriz
İşçi lazım gelin
Şimdi Ukrayna çıktı bize resmen defolun da hiristiyan bir nesil saha yetişsin dıyorlar
Biz gitmiyoruz Ama
Çünkü emeklerimiz var
Dedelerimizin
Bizim bile var
Çünkü dile kolay
Bu bir gerçek
Çok haklısınEvet benim akrabalarım var mesela, yitip gitmiş bir nesil tutunamadılar artık çoğunlukla buradalar ama birsürü sorun ile ugraşıyorlar
Anne baba desen yıllarca çalışmış şimdi hastalıklar ile uğraşıyorlar
Ellerinde ne var desen hiç birşey
Aynen bunu diyecektimOrda doğanlara hiç kıyamıyorum biliyo musun? İlk kuşak donse de bildiği yere dönecek ama siz ne oralı ne buralisiniz...zor sahiden
Ben iyi demem
Yıllardır Burda büyüdüm
Hep dışlandık
İşçi lazım gelin
Biz gitmiyoruz Ama
Çünkü emeklerimiz var
Dedelerimizin
Bizim bile var
Çünkü dile kolay
Bu bir gerçek
Ben o kişileri bile eleştiriyorum ki siz orda yaşayıp onları eleştirmeniz çok normalHer ülkenin iyi ve kötü yanları var ama yurtdışında yaşayan bazı vatandaşlarımızın bizimle dalga geçer gibi,orası çok iyi yaavvv,siz nankörsünüz,çalısmiyormiyorsunuz,şöyle böyle deyip,alay eder gibi konuşması bizi çok rahatsız ediyor.Biz gurbetçilere düşman değiliz.Benim de teyzem ve kuzenlerim var Almanya'da,ama sizlerin yaşamadığınız ve senede bir turist gibi geldiğiniz bir ülke için oy kullanma hakkınız olmasını istemiyorum.
Çok haklısın
Burda kalsan yabancı
Kendi toprağına gitsen almancısın sonradan gelenisin
Bu 3. Nesil olmaktan bazen nefret bile ediyorum
E oraya ait ol artık. Kopar bağını burdan çok oraya ait hissetmiyor musun zaten?Aynen bunu diyecektim
Nereye aitsin o hep belirsiz
Evet haklısınızŞöyle birşey var, mesela oturduğum sitede 20 dairede 4 daire yabancı
Senede 1 kez geliyorlar. Ve inanki tüm düzeni altüst ediyorlar. Arabaların çıkışı kapanıyor, sitede düzen değişiyor. Her yer çöp. Alt katlar gürültüden duramıyor ben mesela oda değiştirdim karşı 10 mt ötedeki binada hiç susmuyorlar.
Bazı noktalarda haklıyız, hele ki oy konusu çok saçma.
Insanın kalbi her zaman ırkı olduğu ülkeye atarE oraya ait ol artık. Kopar bağını burdan çok oraya ait hissetmiyor musun zaten?
Hâlbuki Almanya'da Avrupa'da doğup buyuyenlerin o toplumun kurallarına entegre olmuş olması, bize disiplin ve toplumsal yaşam konusunda örnek olmalarıni bekliyoruz değil mi? Sonuçta Almanya'da uymak zorundalar...Tatile gelen saf Almanlar da öyle mesela. Uyuyorlar kurallara. Ama bizim gurbetçi takımın bir kısmı burda çok relaxŞöyle birşey var, mesela oturduğum sitede 20 dairede 4 daire yabancı
Senede 1 kez geliyorlar. Ve inanki tüm düzeni altüst ediyorlar. Arabaların çıkışı kapanıyor, sitede düzen değişiyor. Her yer çöp. Alt katlar gürültüden duramıyor ben mesela oda değiştirdim karşı 10 mt ötedeki binada hiç susmuyorlar.
Bazı noktalarda haklıyız, hele ki oy konusu çok saçma.
Evet haklısınız
Ama gelin bakın burda bir çöp atıyorlar mı
Asla
Burada biliyorlar cünkü kurala uymayan ceza yer diye
Burda tam buranın vatandaşı gibi davranıyorlar nr yazıkki
Burda gavur topraklarında çöp atmayan dikkat eden ve orda her sene gidip de bunu yapan benim gözümde afedersiniz eşektir ve asla o güzel ülkeye değer vermiyordurHâlbuki Almanya'da Avrupa'da doğup buyuyenlerin o toplumun kurallarına entegre olmuş olması, bize disiplin ve toplumsal yaşam konusunda örnek olmalarıni bekliyoruz değil mi? Tatile gelen saf Almanlar öyle mesela. Uyuyorlar kurallara