• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyeye kesin dönüs. Masraflar?

Misafir gelmemesi isime gelirdi sahsen.Tam bana gore oralar.Calisirken ne misafiri.(Tabi bunu misafirlerime caktirmiyorum:olamaz:) Uzak ama tatli olmak daha guzel
Ben olsam donmem.Hatta keske oradan talibim ciksa diyorum.Birini budalalikla kacirdim da.Imkaniniz varmis guzel.

İstesen çevre de edinirdin , uzardın da. Yurtdışında arkadaş bile edinemiyorsan gel tabi buraya. Ne işin var orda?

Ne saçma iş ya.

Ama keske bu yorumlari yurtdisindaki sevgilimle görüşürken de gorseydim.Hic boyle konular cikmiyordu aksine.Konu da acmamisim.:KK61:Of of..Hem sevdigimden hem de Viyana 'dan oldum.

6 yılda hic misafırınız gelmesimi şoktayım

Gelmedi :)
babamla kardeşim geldi 4 gün kaldılar
Bi kere de eşimin kardeşi geldi 1-2 gün kaldı

Şu an 8 saat uzaktayız akrabalardan
(Gerçi yakınken de gelen olmadı)
Zaten ben misafir tantanasını sevmem işime geliyor o yüzden :)

Gelmedi :)
babamla kardeşim geldi 4 gün kaldılar
Bi kere de eşimin kardeşi geldi 1-2 gün kaldı

Şu an 8 saat uzaktayız akrabalardan
(Gerçi yakınken de gelen olmadı)
Zaten ben misafir tantanasını sevmem işime geliyor o yüzden :)
cidden tuhaf buldum. insanin hic arkadasi esi dostu olmamasi gelip gideni ... misafir bereketir

Ben Türkiyede yaşayan ve son zamanlarda ev eşyası almış biri olarak bütçeleri yazayım sen karar ver

Yatak odasına ikea dan gardrop aldık
200 cm eninde
Sürgülü kapak
2200 tl

Yatak bazası ve başlığı çift kişilik (weltew mobilya)
900 tl

Yatak (markası serta)
2100 tl

3 parça 80x120 cm yatak odası halısı
350 tl

2 komodin (ikea)
300 tl

Avize 50 tl

1+1 evde oturuyorum bu arada 800 tl kira 150 aidat
Isınma gideri de bu ay 80 geldi
200 kadar geliyor kışın

Salon halısı (ikea)
450 tl

L koltuk ve puf (orta halli bir mobilya markası)
1650 tl

Tv ünitesi ve kitaplık (ikea) 600 tl

Tv (5 sene önce alındı)
1000 tl

Avize 80 tl

Mutfak
Avize 50 tl
Halı 180 tl
Buzdolabı (5 sene önce 1400)
6 kişilik günlük yemek takımı 250 tl
6 kişilik çatal bıçak seti 200 tl

Tencereler tavalar diğer mutfak gereçleri 1000 tl

Çay makinesi 100 tl
Tost makinesi 300 tl
Bulaşık makinesi 1000 tl
Fırın 500 tl
Ocak (set üstü) 300 tl

Banyoya gelirsek
Çamaşır makinesi (5 yıllık) 750 tl

Ütü 200 tl
Elektrik süpürgesi 2500 tl (benim makine biraz özellikli model evde hayvan olduğundan bunu 750 diyelim)
1000 de perdeler olsun

Bunlar aklıma gelen büyük parçalar
Evde her şey lazım oluyor elbise askısından paspasa bunlara da 2000 tl harcasanız

1+1 ev ve çok az eşya ile 18000 -20000 tl gibi bişeye döşenir

2 çocuk varsa onlara da odasına 4000 falan gider

Kiraya gelecekseniz kiralar da çorluda nasıldır internetten bakın

Yani ev dediğin 10000 liraya da yemek odası yatak odası salon vs komple satanlar var da 2 yıla kalmadan elinde kalıyor eşyalar

Nereden biliyosun dersen ben öyle almıştım evlendiğimde

Yemek odası işine hiç girmemişim bak
Ona da 3000 falan yazmak lazım

akrabayi gectim insan yasagi sehirde hicmi cevre edinmez sasirdim acikcasi.

E çalışıyoruz sabah 8 akşam 5
Arkadaşlarla da dışarıda buluşuyoruz
Kimse kimsenin evine gitmiyor ki çevremde de
Dışarıda kafelerde, restoranlarda buluşuluyor
1 senedir bu şehirde oturuyorum zaten

E çalışıyoruz sabah 8 akşam 5
Arkadaşlarla da dışarıda buluşuyoruz
Kimse kimsenin evine gitmiyor ki çevremde de
Dışarıda kafelerde, restoranlarda buluşuluyor
1 senedir bu şehirde oturuyorum zaten
bizde calisiyoruz 2 cocuk.. hem disarda ama mutlaka evdede görüsülpr agirabir arkdaslar yemekler yalilir vs:) insanin evine hic kinse gelmemesi garip geldi bana. Ki ben almanyada yasiyorum burda hemen hemen herkes calisiyor kari koca...

bizde calisiyoruz 2 cocuk.. hem disarda ama mutlaka evdede görüsülpr agirabir arkdaslar yemekler yalilir vs:) insanin evine hic kinse gelmemesi garip geldi bana. Ki ben almanyada yasiyorum burda hemen hemen herkes calisiyor kari koca...

Çevremdeki arkadaşlarım bekar hanımlar (üniversitede çalışıyorum ve yakın arkadaşlarım içinde bir ben evliyim)
Evli birinin evine pek gelmiyorlar haliyle eşim evde diye
Eşim de askeriyede çalışıyor
Onun arkadaşları da hep erkek

Yani ortak arkadaş grubumuz yok
Biz de ayrı ayrı görüşüyoruz arkadaşlarla

bekar arkadaşlarım aileleriyle yaşadığından onlar da eve davet etmiyorlar
Dışarıda buluşuyoruz

Bir de evim 1+1
Salon mutfak birleşik
2 tane bar sandalyemiz var masamız bile iki kişilik :D küçük ve huzurlu bir hayatımız var :)
Bi gün büyük evimiz olursa gelirler belki

6 senelik evliliğimde 4 şehir değiştirdik iş dolayısıyla
Düşünsene bi yerde arkadaş oluyosun hooop seneye başka bi şehir :)

valla corluda misafir gelse ne olur bence
üstüne 100 bin verseler bile donme sakın donmeee cok pisman olursun
Gurbetçilerin hayat standardı buradan çok daha düşük oluyor. 100 bin lira para 25 bin avro para altı üstü. Almanya da o paranın çok bir değeri yoktur.

Ev eşyaları taksitle olur, ikinci el olur. Büfe deneyiminiz yoksa bence bildiğiniz bir işle devam edin. İş tutmazsa paranız boşa gider.

100 liraya halı bulursanız bana da deyin :KK70: hala bir odamın halısı yok yer boş. Geçen uygun ev eşyaları satan neredeyse her avm de mağazası olan bir yerden 350ye buldum o da pek kaliteli değildi. Normal halıcılara baktığımda 500 600den aşağı bulamadım halıyı.
Yatak odası 2000 tl mobilya demişsiniz ama en uygun yerlerde bile size gardrop komodin ve karyolayı 2000e vermezler türkiyede. Daha bunun yatağı da var.
Mutfak için de 12 kişilik en uygun yemek takımı düz beyaz bişey 300 400 tl. Gerisini sen düşün. Almanyada kira vs pahalı olabilir ama en azından yeme içme daha uygun Türkiyeden diye biliyorum. Tabii yanılıyor da olabilirim.
Burada etin kilosunu biliyor musunuz mesela? İki kalıp peynir 15 20 lira. Marketten bir arabayı doldurunca 150 200 liradan aşağı çıkamıyorsunuz.
Qonline hali satan sitelerde var :) ben uaten pek hali sevmiyorum incr makineye atilanlardan olsa yeter

Yeme icme burda pek uygun degil zaten tadida yok ne peynirin ne baska biseyin
Burda haftalik 100€ alisverise gidiyo meyvr sebze yumjrta vs tabi her gun eve giderken markete ugruyorum.en az 10€ da oyle gidiyo gunluk

Qonline hali satan sitelerde var :) ben uaten pek hali sevmiyorum incr makineye atilanlardan olsa yeter

Burda haftalik 100€ alisverise gidiyo meyvr sebze yumjrta vs tabi her gun eve giderken markete ugruyorum.en az 10€ da oyle gidiyo gunluk
ben de avrupa da gezmek amaçlı gittiğimde hiçbişeyin tadını bulamamıştım, sanırım buraya gelirsen tek avantajı da bu olur, başka da bi avantajı olmaz
eş dost akraba dersen, onların da boş olduğunu kısa zamanda anlayacaksın malesef, sadece tatillerde geldiğin görüdüğün gibi olmayacak, tatillerde bi mutluluk seli oluyordur ama zaten o da tatil olduğunu için sınırlı sürede bulunduğun için öyle, o yüzden zaten ilgi çok...
eğitim sistemi çok kötü burda, akşamdan sabaha sistem değişiyor ikinci dil bilen çocuk oldukça az, dil eğitimi yok desek yeri, çocuklarını düşünüyorsan dönmezsin
ekonomi de süper değil euro 5 lira olcak yakında, dükkan açmak tutturmakta çok kolay değil
illa gelcem diyorsan dün bi haber vardı tam ev düzmek en az 42 bin lira diye

Yeme içme uygun değil mi ????almanyada yasıyorsunuz değil mi ??1 kilo Şeker 0.55cent süt 0.50cent yumurta 1euro 10lusu domates daha cuma günü aldım penny den minik domates kutuda0.77 cent et 6 Euro bence gıda çok uygun Türk parasına çevirerek düsünmüyorsunuzdur umarım bi çoğu öyle hesap yapıyor ama saçma biz burda Euro kazanıyoruz Türkiye gıdada bence daha pahalı

Yeme içme uygun değil mi ????almanyada yasıyorsunuz değil mi ??1 kilo Şeker 0.55cent süt 0.50cent yumurta 1euro 10lusu domates daha cuma günü aldım penny den minik domates kutuda0.77 cent et 6 Euro bence gıda çok uygun Türk parasına çevirerek düsünmüyorsunuzdur umarım bi çoğu öyle hesap yapıyor ama saçma biz burda Euro kazanıyoruz Türkiye gıdada bence daha pahalı
1 euro orada 1 tl oluyor değil mi sanırım tl hesabına göre mi çeviriyorlar pahalı diyenler,50 cent 50 kuruş gibi bence daha ucuz gibi duruyor Almanya da yiyecek-içecek.

Valla şimdi halı var halı var malum burada kış mevsimi pek kolay geçmiyor o yüzden ben kalın halı bakıyorum siz daha sıcak yerde oturacaksınız ince alırsınız tabii ki. Youtube da almanya da yeme içme videoları var oradan izlediğim zaman daha uygun olduğunu görüyorum almanyanın.
Arabanız varsa da ne yapın edin Türkiye ye getirin buradaki 2.el araba fiyatına Almanya da sıfır alıyorsunuz :) hatta geçen eşim dedi yeni çıkan wolksvagen araba burada 90 binden satışı yapılacak almanyada ise 17 bin euroymuş. Paranızı türk lirasına çevirerek hesap yaparsanız hata edersiniz.
Siz kafaya koymuşsunuz sanırım gelmeyi inşallah hakkınızda hayırlısı olur pişman olmazsınız. Maddi değil de manevi düşünüyorsanız daha mutlu olabilirsiniz burada tabii ki ama işinizi iyi ayarlayın araştırın derim.

1 euro orada 1 tl oluyor değil mi sanırım tl hesabına göre mi çeviriyorlar pahalı diyenler,50 cent 50 kuruş gibi bence daha ucuz gibi duruyor Almanya da yiyecek-içecek.
Çevirenler söyle çeviriyor 1 Euro 5 tl diyelim ooo burda pahalı Türkiye’de daha ucuz dıyor ama kendinin Euro kazandığını hesaba katmıyor Tabiide burada ucuz Türk parasına çevirmek saçma çünkü biz Euro kazanıyoruz mesela 1kilo şeker 0.50 cent Türkiye’de şeker şuan kaç para tam bilemiyorum burda asgari ücretle bide çocuğun varsa geçinebilirsin çocuk parası felan da artı var ama Türkiye’de asgari ücretle geçinmek imkansız nerdeyse büyük şehirlerde kira askari ücret kadar

Valla şimdi halı var halı var malum burada kış mevsimi pek kolay geçmiyor o yüzden ben kalın halı bakıyorum siz daha sıcak yerde oturacaksınız ince alırsınız tabii ki. Youtube da almanya da yeme içme videoları var oradan izlediğim zaman daha uygun olduğunu görüyorum almanyanın.
Arabanız varsa da ne yapın edin Türkiye ye getirin buradaki 2.el araba fiyatına Almanya da sıfır alıyorsunuz :) hatta geçen eşim dedi yeni çıkan wolksvagen araba burada 90 binden satışı yapılacak almanyada ise 17 bin euroymuş. Paranızı türk lirasına çevirerek hesap yaparsanız hata edersiniz.
Siz kafaya koymuşsunuz sanırım gelmeyi inşallah hakkınızda hayırlısı olur pişman olmazsınız. Maddi değil de manevi düşünüyorsanız daha mutlu olabilirsiniz burada tabii ki ama işinizi iyi ayarlayın araştırın derim.
Arabada evet uygun burda da Malesef ehliyetim Yok benim ama Alicagim insallah :halay:burada ehliyet almak zor ve uğraştırıcı eğer ehliyetim olsa arabamı hemen alırdım istediğimi ama maleseffff:işsiz:

TL'yi Euro'ya veya Euro'yu TL'ye çevirmeye gerek yok. Türkiyede biz 1400 TL asgari ücret alıyoruz, Almanyada ortalama 1500 Euro asgari ücret mevcut. Araba işine girersek durum çok daha vahim.

Türkiyede bir vatandaşımız ortalama bir aracı almak için tam 30 ay yemeden içmeden çalışması gerekiyor. Bu da 2 yıl 6 ay demek. ( 1400 TL * 30 ay = 42.000 TL )

MaB80g.jpg

Gel gelelim aynı aracı yine asgari ücretli bir alman vatandaşı tam 3 ayda alıyor. ( 1500 Euro * 3 Ay = 4500 Euro )

9DrWQ5.jpg

Ülke dolara endeksli olduğu için her geçen gün TL'mizin alım gücü azalmaya devam ediyor. Fakat sorsanız ekonomimiz coşmuştur :) İhracatımız artmış fakat ithalattan sözeden yok. Bilmiyorlarki saman ithal ediyoruz yurtdışından :)

Back
X