- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
6 yılda hic misafırınız gelmesimi şoktayım
cidden tuhaf buldum. insanin hic arkadasi esi dostu olmamasi gelip gideni ... misafir bereketirGelmedi :)
babamla kardeşim geldi 4 gün kaldılar
Bi kere de eşimin kardeşi geldi 1-2 gün kaldı
Şu an 8 saat uzaktayız akrabalardan
(Gerçi yakınken de gelen olmadı)
Zaten ben misafir tantanasını sevmem işime geliyor o yüzden :)
cidden tuhaf buldum. insanin hic arkadasi esi dostu olmamasi gelip gideni ... misafir bereketir
akrabayi gectim insan yasagi sehirde hicmi cevre edinmez sasirdim acikcasi.Yani napiyim ki akrabalar gelmiyor :)
8 saat mesafeye kim gelir yatıya falan?
akrabayi gectim insan yasagi sehirde hicmi cevre edinmez sasirdim acikcasi.
bizde calisiyoruz 2 cocuk.. hem disarda ama mutlaka evdede görüsülpr agirabir arkdaslar yemekler yalilir vs:) insanin evine hic kinse gelmemesi garip geldi bana. Ki ben almanyada yasiyorum burda hemen hemen herkes calisiyor kari koca...E çalışıyoruz sabah 8 akşam 5
Arkadaşlarla da dışarıda buluşuyoruz
Kimse kimsenin evine gitmiyor ki çevremde de
Dışarıda kafelerde, restoranlarda buluşuluyor
1 senedir bu şehirde oturuyorum zaten
bizde calisiyoruz 2 cocuk.. hem disarda ama mutlaka evdede görüsülpr agirabir arkdaslar yemekler yalilir vs:) insanin evine hic kinse gelmemesi garip geldi bana. Ki ben almanyada yasiyorum burda hemen hemen herkes calisiyor kari koca...
Gurbetçilerin hayat standardı buradan çok daha düşük oluyor. 100 bin lira para 25 bin avro para altı üstü. Almanya da o paranın çok bir değeri yoktur.valla corluda misafir gelse ne olur bence
üstüne 100 bin verseler bile donme sakın donmeee cok pisman olursun
Qonline hali satan sitelerde var :) ben uaten pek hali sevmiyorum incr makineye atilanlardan olsa yeter100 liraya halı bulursanız bana da deyinhala bir odamın halısı yok yer boş. Geçen uygun ev eşyaları satan neredeyse her avm de mağazası olan bir yerden 350ye buldum o da pek kaliteli değildi. Normal halıcılara baktığımda 500 600den aşağı bulamadım halıyı.
Yatak odası 2000 tl mobilya demişsiniz ama en uygun yerlerde bile size gardrop komodin ve karyolayı 2000e vermezler türkiyede. Daha bunun yatağı da var.
Mutfak için de 12 kişilik en uygun yemek takımı düz beyaz bişey 300 400 tl. Gerisini sen düşün. Almanyada kira vs pahalı olabilir ama en azından yeme içme daha uygun Türkiyeden diye biliyorum. Tabii yanılıyor da olabilirim.
Burada etin kilosunu biliyor musunuz mesela? İki kalıp peynir 15 20 lira. Marketten bir arabayı doldurunca 150 200 liradan aşağı çıkamıyorsunuz.
ben de avrupa da gezmek amaçlı gittiğimde hiçbişeyin tadını bulamamıştım, sanırım buraya gelirsen tek avantajı da bu olur, başka da bi avantajı olmazQonline hali satan sitelerde var :) ben uaten pek hali sevmiyorum incr makineye atilanlardan olsa yeter
Yeme icme burda pek uygun degil zaten tadida yok ne peynirin ne baska biseyin
Burda haftalik 100€ alisverise gidiyo meyvr sebze yumjrta vs tabi her gun eve giderken markete ugruyorum.en az 10€ da oyle gidiyo gunluk
Yeme içme uygun değil mi ????almanyada yasıyorsunuz değil mi ??1 kilo Şeker 0.55cent süt 0.50cent yumurta 1euro 10lusu domates daha cuma günü aldım penny den minik domates kutuda0.77 cent et 6 Euro bence gıda çok uygun Türk parasına çevirerek düsünmüyorsunuzdur umarım bi çoğu öyle hesap yapıyor ama saçma biz burda Euro kazanıyoruz Türkiye gıdada bence daha pahalıQonline hali satan sitelerde var :) ben uaten pek hali sevmiyorum incr makineye atilanlardan olsa yeter
Yeme icme burda pek uygun degil zaten tadida yok ne peynirin ne baska biseyin
Burda haftalik 100€ alisverise gidiyo meyvr sebze yumjrta vs tabi her gun eve giderken markete ugruyorum.en az 10€ da oyle gidiyo gunluk
1 euro orada 1 tl oluyor değil mi sanırım tl hesabına göre mi çeviriyorlar pahalı diyenler,50 cent 50 kuruş gibi bence daha ucuz gibi duruyor Almanya da yiyecek-içecek.Yeme içme uygun değil mi ????almanyada yasıyorsunuz değil mi ??1 kilo Şeker 0.55cent süt 0.50cent yumurta 1euro 10lusu domates daha cuma günü aldım penny den minik domates kutuda0.77 cent et 6 Euro bence gıda çok uygun Türk parasına çevirerek düsünmüyorsunuzdur umarım bi çoğu öyle hesap yapıyor ama saçma biz burda Euro kazanıyoruz Türkiye gıdada bence daha pahalı
Çevirenler söyle çeviriyor 1 Euro 5 tl diyelim ooo burda pahalı Türkiye’de daha ucuz dıyor ama kendinin Euro kazandığını hesaba katmıyor Tabiide burada ucuz Türk parasına çevirmek saçma çünkü biz Euro kazanıyoruz mesela 1kilo şeker 0.50 cent Türkiye’de şeker şuan kaç para tam bilemiyorum burda asgari ücretle bide çocuğun varsa geçinebilirsin çocuk parası felan da artı var ama Türkiye’de asgari ücretle geçinmek imkansız nerdeyse büyük şehirlerde kira askari ücret kadar1 euro orada 1 tl oluyor değil mi sanırım tl hesabına göre mi çeviriyorlar pahalı diyenler,50 cent 50 kuruş gibi bence daha ucuz gibi duruyor Almanya da yiyecek-içecek.
Arabada evet uygun burda da Malesef ehliyetim Yok benim ama Alicagim insallahValla şimdi halı var halı var malum burada kış mevsimi pek kolay geçmiyor o yüzden ben kalın halı bakıyorum siz daha sıcak yerde oturacaksınız ince alırsınız tabii ki. Youtube da almanya da yeme içme videoları var oradan izlediğim zaman daha uygun olduğunu görüyorum almanyanın.
Arabanız varsa da ne yapın edin Türkiye ye getirin buradaki 2.el araba fiyatına Almanya da sıfır alıyorsunuz :) hatta geçen eşim dedi yeni çıkan wolksvagen araba burada 90 binden satışı yapılacak almanyada ise 17 bin euroymuş. Paranızı türk lirasına çevirerek hesap yaparsanız hata edersiniz.
Siz kafaya koymuşsunuz sanırım gelmeyi inşallah hakkınızda hayırlısı olur pişman olmazsınız. Maddi değil de manevi düşünüyorsanız daha mutlu olabilirsiniz burada tabii ki ama işinizi iyi ayarlayın araştırın derim.