• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyeye kesin dönüs. Masraflar?

Tek cocuk odali 65m2 daireye 670€ oduyorum
Daire almak istersen 1+1 150.000€ civari
Dogru duzgun evler 300.000den basliyo
Aylik gelirimiz 2300€ giderimiz 3000€
Peki baska şehire taşınmayı neden dusunmuyorsunuz. Araştırıp bakabilirsiniz. Yani istanbulda hayat çok pahali ama ufak kasabalarda degisik. Almanyada boyle. Ben cocuklar icin kalirdim. Ufak kasabalarda 3 4 odalı daireler en en fazla 400 euro

Kizlar Türkiyeye kesin donus yapan varmi?
Ciddi ciddi dusunuyorum bu aralar
Donersek is kurariz kucuk bi bufe vs
Fazla imkan yok
Ev duzme masrafi nedir? Mobilyalar ve gereken diger seyler orta halli
Ve aylik gider
Paylasirsaniz sevinirim.bi fikir edinmis olurum

Ben de donmeyi dusunuyorum ancak benim cocugum yok. Cocugunuz varsa donmeyi 10 kere dusunun. En azindan Almanya'nin egitim sistemi kaliteli. Misafir acigini onunla kapatirsiniz.

Peki baska şehire taşınmayı neden dusunmuyorsunuz. Araştırıp bakabilirsiniz. Yani istanbulda hayat çok pahali ama ufak kasabalarda degisik. Almanyada boyle. Ben cocuklar icin kalirdim. Ufak kasabalarda 3 4 odalı daireler en en fazla 400 euro
Zor. Hem taainam.masragi hemde esimin isi burda yeniden is bulmasids zot almancasi cok iyi olmadigi icin

Tek cocuk odali 65m2 daireye 670€ oduyorum
Daire almak istersen 1+1 150.000€ civari
Dogru duzgun evler 300.000den basliyo
Aylik gelirimiz 2300€ giderimiz 3000€

Anlıyorum ama burdada eğer eli ayağı düzgün bir ev almaya kalksanız yine 150 binden aşağı alamassınız. Ayrıca burda ekonomi kötü durumda, siz gelip büfe açmayı, esnaflık yapmayı istiyorsunuz fakat gelin görünki burada millet kepenk kapatıyor. Dönemiyorlar çünkü.

Almanyada ortalama kira ve ev fiyatları ne kadar ?
şehirden şehire cok fark var. Benim oturdugumun dairenin yaninda daire yapılıyor satış 4 oda 97 metre kare 970.000 Euro:) ama köy gibi daha dişarlara gidersin 200-300.000 Euroyabulursun. aslınsa Trde ki gibi. İstanbulda pahli daha ugak yerler daha uygun burdada öyle

Çocuklarınızın eğitimi için biraz daha sabretmenizi öneriyorum. Ha yok dayanılacak gibi değil diyorsanız elinizdeki parayla iyi kötü bir düzen kurarsanız,ileriye kaçmamak şartıyla. Artık dünyanın çoğu yeri kötü ve maalesef tek tük kalan iyi yerlerde ise yabancılar istenmiyor.

Kizlar Türkiyeye kesin donus yapan varmi?
Ciddi ciddi dusunuyorum bu aralar
Donersek is kurariz kucuk bi bufe vs
Fazla imkan yok
Ev duzme masrafi nedir? Mobilyalar ve gereken diger seyler orta halli
Ve aylik gider
Paylasirsaniz sevinirim.bi fikir edinmis olurum
hangi şehre geleceksiniz.

şimdi gördüm corluymus. ev tutma depozitosu ücreti emlak ücreti 4.000, 2 odalı bir ev döşeseniz ucuz halli bir mobilyadan perdesi halisi 15 bin. is kurmak için fikrim çok olmasada sanırım 40 50 binden aşağı başlangıcı olmaz diye düşünüyorum. çorlu gibi bir yerde de tahmin ediyorum aylık 3 bin tl geliriniz olsa rahat yaşayabilirsiniz diye dusunuyorum

Temel ev esyalari icin soyle bi fiyat cikardim.
Gercekcekcimi?
Tv buzdolabi ve camasir makiansi var
Mutfak dolaplarinindanda evde olsugunu farzedeiyorum

Antre:
-Mobilya 1000
-Hali 100
-Avize 50

Mutfak:
-Firin 800
-Bulasik makinesi 1000
-Masa+Sandalye 300
-Hali 100
-Avize 50
-Perde 100
-Bardsk tencere vs 1000

Oturma odasi
-Koltuk 3000
-Yemek masasi sandalye 600
-Avize 100
-Vitrin 300
-Hali 100
-Sehpa 150
-Perde 200

Cocuk odasi 2 oda
-Mobilya 3000
-Hali 200
-Avize 100
-Perde 200

Yatak odasi
-Mobilya 2000
-Hali 100
Peree 100
-Avize 50

Yaklasik 15.000 tl
100 liraya halı bulursanız bana da deyin :D hala bir odamın halısı yok yer boş. Geçen uygun ev eşyaları satan neredeyse her avm de mağazası olan bir yerden 350ye buldum o da pek kaliteli değildi. Normal halıcılara baktığımda 500 600den aşağı bulamadım halıyı.
Yatak odası 2000 tl mobilya demişsiniz ama en uygun yerlerde bile size gardrop komodin ve karyolayı 2000e vermezler türkiyede. Daha bunun yatağı da var.
Mutfak için de 12 kişilik en uygun yemek takımı düz beyaz bişey 300 400 tl. Gerisini sen düşün. Almanyada kira vs pahalı olabilir ama en azından yeme içme daha uygun Türkiyeden diye biliyorum. Tabii yanılıyor da olabilirim.
Burada etin kilosunu biliyor musunuz mesela? İki kalıp peynir 15 20 lira. Marketten bir arabayı doldurunca 150 200 liradan aşağı çıkamıyorsunuz.

100 liraya halı bulursanız bana da deyin :KK70: hala bir odamın halısı yok yer boş. Geçen uygun ev eşyaları satan neredeyse her avm de mağazası olan bir yerden 350ye buldum o da pek kaliteli değildi. Normal halıcılara baktığımda 500 600den aşağı bulamadım halıyı.
Yatak odası 2000 tl mobilya demişsiniz ama en uygun yerlerde bile size gardrop komodin ve karyolayı 2000e vermezler türkiyede. Daha bunun yatağı da var.
Mutfak için de 12 kişilik en uygun yemek takımı düz beyaz bişey 300 400 tl. Gerisini sen düşün. Almanyada kira vs pahalı olabilir ama en azından yeme içme daha uygun Türkiyeden diye biliyorum. Tabii yanılıyor da olabilirim.
Burada etin kilosunu biliyor musunuz mesela? İki kalıp peynir 15 20 lira. Marketten bir arabayı doldurunca 150 200 liradan aşağı çıkamıyorsunuz.
ben Türkiyeden takim aldim 5 parca uzunu salob icin mutfak icin vs getirdim hepsi 100 Euro tuttu. uygun halilarda var yani

100 liraya halı bulursanız bana da deyin :KK70: hala bir odamın halısı yok yer boş. Geçen uygun ev eşyaları satan neredeyse her avm de mağazası olan bir yerden 350ye buldum o da pek kaliteli değildi. Normal halıcılara baktığımda 500 600den aşağı bulamadım halıyı.
yeme icme aksine daha pahli almanyada. Türkiyede pazarlar bedava denilcek kadar ucuz. Burda Meyve Sebze ates pahi

Eğer Almanya’da ne ileri ne geri gidebiliyoruz diyen birisi bence Türkiye’de hiç yapamaz insan bu benim fikrim burda iş Türkiye’den rağmen çok daha iyi biz restoran işletiyoruz calişanlar en fazla 8 saaatin üstü calişan hiç görmedim saatli çalişıyorlar ve haftada iki gün izin iki gün izni Türkiye’de anca memur yapabiliyor özel sektörde çok imkansız kira pahali mı dersen gidip çok lüks ev istersen pahalı yani ama 500 600 Euro güzel evler bence gıda ucuz mobilya evet biraz pahalı doğrusu ama uygun olan yerlerde var Ikea gayet uygun güzel mobilyalarda var benim şahsi düşüncem burada yapamayan orada hiç yapamaz Türkiye’de hayat cidden çok pahalı özelliklede büyük şehirler uçuyor masallah her konuda kira alişveriş insanların bir cogu kredi kartıyla hayat döndürüyor eve benimde tanıdıklarım kesin dönüş yapmıştı ki Türkiye’de kaç tane evleri var kiraya bile gitmediler 1 sene demeden döndüler:halay:

Türkiye’ye dönüş yapan arkadaşımla geçen konuştuk “ keşke daha önce dönseydim “ dedi çok memnun . Bide 6 ay süre içinde gidip geldiler tam evi düzmeden yerleşmediler. Paran varsa herşekilde olur ztn para kısıtlıysa çok zor.. örnek veriyorum bnde bi süredir yurtdışındayım burda en uygun fiyatlı Ikea çok rahat alıyoruz. Ama Türkiye’de ıkeadan alışveriş yapmaya iyi bi bütçe gerek. Standartın altına düşebilirsinz.

Ben geldim Almanya’dan pişman oldum,net.

Bizde Almanya'dan Ankara'ya geldik 2 sene olacak Aralık'ta, bizim çocuklarda küçük şu an biri ilkokul biri anaokuluna gidiyor yani gelecekseniz okula başlamadan önce daha iyi yoksa bocalarlar. Ben ve eşim ikimizde orda doğduk büyüdük eşimin iyi bir işi vardı ama gönlümüz buradaydı aile akraba hiç kalmamıştı orda. Her şeyi sattık geldik burdan herşeyi sıfırdan aldık ortalama 50000 civarı gitti ama bu birazda eve bağlı biz kiradayız ve içinde dolaplar beyaz eşyalar vs vardı ve bütçene tabi 25000e de alabilirsin mobilyaları. İş konusunda bir şey diyemiyorum çünkü fikrim yok kendi işini kurma olayı olmadı bizde. Benim çevremde temelli dönenler çok var bazısı geri döndü bazısı hala burda bu birazda gelirle alakalı işi iyi olan geliri iyi olanlara Türkiye çok iyi ama para olmayınca zor. Birde düşünceyle alakası var geri dönenlerin hepsi olursa olur olmazsa döneriz düşüncesindelerdi, biz artık biz Türkiye'ye geldik buraya ayak uyduracağız diye düşündük hep ve çok şükür pişman değiliz

Back
X