- 27 Temmuz 2015
- 34.448
- 50.477
- 548
Valla yaa beni taaa 30 yıl önce sabah 6 buçukta bırakıyorlardı beni saat 3 de alıyorlardıne alaka kres 10 saat acık:) hic bir kreş sadece 12 kadar acık değil... en az 17h -18h kadar acık hepsi...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Valla yaa beni taaa 30 yıl önce sabah 6 buçukta bırakıyorlardı beni saat 3 de alıyorlardıne alaka kres 10 saat acık:) hic bir kreş sadece 12 kadar acık değil... en az 17h -18h kadar acık hepsi...
Peki baska şehire taşınmayı neden dusunmuyorsunuz. Araştırıp bakabilirsiniz. Yani istanbulda hayat çok pahali ama ufak kasabalarda degisik. Almanyada boyle. Ben cocuklar icin kalirdim. Ufak kasabalarda 3 4 odalı daireler en en fazla 400 euroTek cocuk odali 65m2 daireye 670€ oduyorum
Daire almak istersen 1+1 150.000€ civari
Dogru duzgun evler 300.000den basliyo
Aylik gelirimiz 2300€ giderimiz 3000€
Kizlar Türkiyeye kesin donus yapan varmi?
Ciddi ciddi dusunuyorum bu aralar
Donersek is kurariz kucuk bi bufe vs
Fazla imkan yok
Ev duzme masrafi nedir? Mobilyalar ve gereken diger seyler orta halli
Ve aylik gider
Paylasirsaniz sevinirim.bi fikir edinmis olurum
Zor. Hem taainam.masragi hemde esimin isi burda yeniden is bulmasids zot almancasi cok iyi olmadigi icinPeki baska şehire taşınmayı neden dusunmuyorsunuz. Araştırıp bakabilirsiniz. Yani istanbulda hayat çok pahali ama ufak kasabalarda degisik. Almanyada boyle. Ben cocuklar icin kalirdim. Ufak kasabalarda 3 4 odalı daireler en en fazla 400 euro
Tek cocuk odali 65m2 daireye 670€ oduyorum
Daire almak istersen 1+1 150.000€ civari
Dogru duzgun evler 300.000den basliyo
Aylik gelirimiz 2300€ giderimiz 3000€
şehirden şehire cok fark var. Benim oturdugumun dairenin yaninda daire yapılıyor satış 4 oda 97 metre kare 970.000 Euro:) ama köy gibi daha dişarlara gidersin 200-300.000 Euroyabulursun. aslınsa Trde ki gibi. İstanbulda pahli daha ugak yerler daha uygun burdada öyleAlmanyada ortalama kira ve ev fiyatları ne kadar ?
yani elinizle evlenip almanyaya getirdiniz?Zor. Hem taainam.masragi hemde esimin isi burda yeniden is bulmasids zot almancasi cok iyi olmadigi icin
Alkışlıyorum..1 hafta icinde 3 kere degisen sinav sistemine ve 15 gun icinde 3 kere zamlanan benzinimizin oldugu ulkeye gelin tabi, ama kapiyi cok sert kapamayin buradan kosarak giderken sikinti olmasin :)
hangi şehre geleceksiniz.Kizlar Türkiyeye kesin donus yapan varmi?
Ciddi ciddi dusunuyorum bu aralar
Donersek is kurariz kucuk bi bufe vs
Fazla imkan yok
Ev duzme masrafi nedir? Mobilyalar ve gereken diger seyler orta halli
Ve aylik gider
Paylasirsaniz sevinirim.bi fikir edinmis olurum
Corluhangi şehre geleceksiniz.
mesajimi duzenledim geç gördüm çorlu yazdığınızi
100 liraya halı bulursanız bana da deyinTemel ev esyalari icin soyle bi fiyat cikardim.
Gercekcekcimi?
Tv buzdolabi ve camasir makiansi var
Mutfak dolaplarinindanda evde olsugunu farzedeiyorum
Antre:
-Mobilya 1000
-Hali 100
-Avize 50
Mutfak:
-Firin 800
-Bulasik makinesi 1000
-Masa+Sandalye 300
-Hali 100
-Avize 50
-Perde 100
-Bardsk tencere vs 1000
Oturma odasi
-Koltuk 3000
-Yemek masasi sandalye 600
-Avize 100
-Vitrin 300
-Hali 100
-Sehpa 150
-Perde 200
Cocuk odasi 2 oda
-Mobilya 3000
-Hali 200
-Avize 100
-Perde 200
Yatak odasi
-Mobilya 2000
-Hali 100
Peree 100
-Avize 50
Yaklasik 15.000 tl
ben Türkiyeden takim aldim 5 parca uzunu salob icin mutfak icin vs getirdim hepsi 100 Euro tuttu. uygun halilarda var yani100 liraya halı bulursanız bana da deyinhala bir odamın halısı yok yer boş. Geçen uygun ev eşyaları satan neredeyse her avm de mağazası olan bir yerden 350ye buldum o da pek kaliteli değildi. Normal halıcılara baktığımda 500 600den aşağı bulamadım halıyı.
Yatak odası 2000 tl mobilya demişsiniz ama en uygun yerlerde bile size gardrop komodin ve karyolayı 2000e vermezler türkiyede. Daha bunun yatağı da var.
Mutfak için de 12 kişilik en uygun yemek takımı düz beyaz bişey 300 400 tl. Gerisini sen düşün. Almanyada kira vs pahalı olabilir ama en azından yeme içme daha uygun Türkiyeden diye biliyorum. Tabii yanılıyor da olabilirim.
Burada etin kilosunu biliyor musunuz mesela? İki kalıp peynir 15 20 lira. Marketten bir arabayı doldurunca 150 200 liradan aşağı çıkamıyorsunuz.
yeme icme aksine daha pahli almanyada. Türkiyede pazarlar bedava denilcek kadar ucuz. Burda Meyve Sebze ates pahi100 liraya halı bulursanız bana da deyinhala bir odamın halısı yok yer boş. Geçen uygun ev eşyaları satan neredeyse her avm de mağazası olan bir yerden 350ye buldum o da pek kaliteli değildi. Normal halıcılara baktığımda 500 600den aşağı bulamadım halıyı.
Yatak odası 2000 tl mobilya demişsiniz ama en uygun yerlerde bile size gardrop komodin ve karyolayı 2000e vermezler türkiyede. Daha bunun yatağı da var.
Mutfak için de 12 kişilik en uygun yemek takımı düz beyaz bişey 300 400 tl. Gerisini sen düşün. Almanyada kira vs pahalı olabilir ama en azından yeme içme daha uygun Türkiyeden diye biliyorum. Tabii yanılıyor da olabilirim.
Burada etin kilosunu biliyor musunuz mesela? İki kalıp peynir 15 20 lira. Marketten bir arabayı doldurunca 150 200 liradan aşağı çıkamıyorsunuz.