• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiyeye kesin dönüs. Masraflar?

Öncelikle hayırlı olsun masraf derken örneğin mobilya masrafı kişiden kişiye değişir yeni gelin gibi duzeceksen eğer evini bu size pahalıya patlar ama benim gibi bütün eşyalarını 2. El veya hayırseverlerin kullanmadıklarıni kabul Edip kullanırsan bu sana en fazla 2 yada 3 bine mal olur ama ben senin yerinde olsam asla donmem çünkü şuan Türkiye'nin her yerinde kiralar ateş pahasi evini görsen iti bağla yemin olsun 5 dakika durmaz sobalı rutubetli 780 lira kirası var ayrıca Anadolu'da iş imkanı kısıtlı insanlar metropole görüyorlar sırf bu sebepten ötürü iyi düşün çocuklarının geleceğini Türkiye'de işsizlik yüksek düzeyde üniversite mezunu onlarca arkadaşım özel sektörde can çelişiyor mobbing var çünkü hakkında hayırlısı olsun

İkea gibi yerlerden alırsanız beyaz eşyaları da orta halli alırsanız 25-30 bine evin temel ihtiyaçlarını halledersiniz.

Ama dönmek ne kadar mantıklı?
Güzel bir eğitim sistemi var almanyanın
Türkiyede her geçen gün niteliksizleşen okullar, değişen sınav sistemi gibi şeylerle karşılaşacaksınız.

Ailelerden farklı bir şehirde yaşayacaksanız yine misafir gelmez ki.

6 senedir evliyim
Bi kere teyzem geldi (o da bayramda annem bizdeydi onu ziyarete geldi)
Daha da misafirim olmadı
İyi günde de kötü günde de yalnızız
Çok fark etmiyor bence sırf yalnızız diye dönecekseniz dönmeyin

Temel ev esyalari icin soyle bi fiyat cikardim.
Gercekcekcimi?
Tv buzdolabi ve camasir makiansi var
Mutfak dolaplarinindanda evde olsugunu farzedeiyorum

Antre:
-Mobilya 1000
-Hali 100
-Avize 50

Mutfak:
-Firin 800
-Bulasik makinesi 1000
-Masa+Sandalye 300
-Hali 100
-Avize 50
-Perde 100
-Bardsk tencere vs 1000

Oturma odasi
-Koltuk 3000
-Yemek masasi sandalye 600
-Avize 100
-Vitrin 300
-Hali 100
-Sehpa 150
-Perde 200

Cocuk odasi 2 oda
-Mobilya 3000
-Hali 200
-Avize 100
-Perde 200

Yatak odasi
-Mobilya 2000
-Hali 100
Peree 100
-Avize 50

Yaklasik 15.000 tl

İkea gibi yerlerden alırsanız beyaz eşyaları da orta halli alırsanız 25-30 bine evin temel ihtiyaçlarını halledersiniz.

Ama dönmek ne kadar mantıklı?
Güzel bir eğitim sistemi var almanyanın
Türkiyede her geçen gün niteliksizleşen okullar, değişen sınav sistemi gibi şeylerle karşılaşacaksınız.

Ailelerden farklı bir şehirde yaşayacaksanız yine misafir gelmez ki.

6 senedir evliyim
Bi kere teyzem geldi (o da bayramda annem bizdeydi onu ziyarete geldi)
Daha da misafirim olmadı
İyi günde de kötü günde de yalnızız
Çok fark etmiyor bence sırf yalnızız diye dönecekseniz dönmeyin
6 yılda hic misafırınız gelmesimi şoktayım

Çorlu epey küçük bir yer. Kiralarinin pahali olacağını hiç sanmıyorum. Orta halli çocuk odasi, yatak odasi, salon, beyaz esya, halı, perde, tencere tava vs 35 40 bin eder.
Geri kalanı bufeye yetmesi için, nerede olacagindan, neler satilacagina değişir tabii

Temel ev esyalari icin soyle bi fiyat cikardim.
Gercekcekcimi?
Tv buzdolabi ve camasir makiansi var
Mutfak dolaplarinindanda evde olsugunu farzedeiyorum

Antre:
-Mobilya 1000
-Hali 100
-Avize 50

Mutfak:
-Firin 800
-Bulasik makinesi 1000
-Masa+Sandalye 300
-Hali 100
-Avize 50
-Perde 100
-Bardsk tencere vs 1000

Oturma odasi
-Koltuk 3000
-Yemek masasi sandalye 600
-Avize 100
-Vitrin 300
-Hali 100
-Sehpa 150
-Perde 200

Cocuk odasi 2 oda
-Mobilya 3000
-Hali 200
-Avize 100
-Perde 200

Yatak odasi
-Mobilya 2000
-Hali 100
Peree 100
-Avize 50

Yaklasik 15.000 tl
Bence gözünüzle evi görmeden fiyat listesi yapmayın evdeki hesap çarşıya uymaz derler,halı-perde hesapladığınızdan daha fazla tutabilir perde halı vs bunlar ölçü hesabına göre olur misal perdeye en düşük 100 demişsiniz de o pencerenin ölçüsünü bilmiyorsunuz evin büyüklüğü küçüklüğü çok önemli,aynı metrekare eve bile halı ve perdeler uymuyor bazen.

Valla arkadaşım biz sırf çocuğumuz için (3 yaşında sayılır)kirada değildik, arabamız vardı , herşeyi sattık eşim iş teklifi aldığı için kalktık başka bir Avrupa ülkesine geldik.Üstelik yerel dili henüz bilmiyoruz ama dil öğrenilir.Alacağınız karar çocuklarınızın tüm hayatını etkileyecek bir karar.Dönmeden önce araştırmanız gereken şey büfe açmak değil de eğitim nasıl, çocuklar için sosyal hayat nasıl o olmalı bana göre.Sonra çok pişman olabilirsiniz.

hayat nerde olursan ol zor. Almanya gercekten cok pahlı bende almanyadayım. Kiralar cok fazla daire almak imkansiz gibi birşey oturdugum şehirde.
Bence önemli olan siz nerde doğup büyüdünüz eşinşzle? Bende eşimde almanyada doğup büyüdük o yüzden kesim dönüş aklımın ucundan dahi gecmedi.
ama Trde yaşamışlıgınız varaa aılenıze corludaysa anca öyle olaBilir. Ben sizin yerinizde olsam almanya ıcı sdaha büyük bir şehire kreşker cünki aksam saatını kadar acık şehirlerde. Herkes kari koca calışıyor evde oturan yok ki .

hayat nerde olursan ol zor. Almanya gercekten cok pahlı bende almanyadayım. Kiralar cok fazla daire almak imkansiz gibi birşey oturdugum şehirde.
Bence önemli olan siz nerde doğup büyüdünüz eşinşzle? Bende eşimde almanyada doğup büyüdük o yüzden kesim dönüş aklımın ucundan dahi gecmedi.
ama Trde yaşamışlıgınız varaa aılenıze corludaysa anca öyle olaBilir. Ben sizin yerinizde olsam almanya ıcı sdaha büyük bir şehire kreşker cünki aksam saatını kadar acık şehirlerde. Herkes kari koca calışıyor evde oturan yok ki .

Almanyada ortalama kira ve ev fiyatları ne kadar ?

100 bin butce ile hem bufe acilacak hem ev kurulacak ustune de 4 kisilik aile. Hayalperestlik olur ancak.
Almanyada misafir gelmiyor diye corluya yerlesmeyin bence. Misafir gelse noolur Turkiye burasi. İleri gitmezsiniz ama geriye gideceginiz kesin. Uste trilyon verseler donulmez buraya sahsen

1.5 yil once arkadasim 2 çocuğuyla hollandadan kesin donus yapti, simdi aynen geri donecek, ben boyumun olcusunu aldim diyor.
Ki onun esi cok iyi geliri olan ve prestijli meslek sahibi bir adam, ama buranin egitim sistemi bile kacarak geri donmek icin yeterli...

Back
X