Eşimin ailesinin bize yaptığı haksizliklar

Merhaba kızlar. Benim eşim 4 kardeş. 2 kız 2 erkek. Ben ve eşimin eşit miktarda geliri var. Yaşim 30.

Kayin pederimin 5 bin geliri var evleri kendi evi. Memlekette bos bi ev daha var onu yazları kullanıyorlar. Emekli ama hala çalışıyor. Gorunurde hic sorunumuz yok. Asla saygisizlik etmem. Gidip geliyoruz sık sık. Elimden geldigince her istediklerini yapmaya çalışıyorum. Evlenirkende sorunsuz evlendik zaten 4 yillikti iliskimiz beni istememe olayi falanda yoktu.ıyiydi yani hersey.

Simdi gelelim mevzuya... diğer tum cocuklarinin dugunlerini kendisi yapmis. Bunun disinda esimin abisinin kucuk cocuklari var esi calismiyor zorluk cekmesinler bahanesiyle 200milyarlik evlerini kayin pederim aldi evin icini dosediler yaptirdilar esyasinin gerekenini yenilediler. Sadece ev almakla kalmadilar hala bütün elleri onlarin üstünde çocuklarınin okul masrafindan tutun eltimlerin tatillerinin yol paralarına kadar kayinpederim karsiliyor genelliklede birlikte yiyip iciyorlar.(kaynim 1500 tl kazanio).eltimde kayinvalidemin işlerinde yardim ediyor temizlik v.s.

gorumcelerimede manevi destekleri büyük .gorumcelerim calisiyor die cocuklarini kayinvalidem büyüttu bakici rahatça titabilecek durumlari varken bakiciya vermeye kiyamadi kayinvalidem .keyiflerine cok duskunler gelirler oraya hazir yemek var yardim etmeden otururlar yerler icerler bisi ellemeden giderler. Bide gelinler yapsin diye sakasina takilip gülerler.kendi durumlari cok iyi onlarin 15bin gelirleri var v.s ayrintisini yazmayacagim gerisini siz düşünün :)

bize gelince eşimle ikimiz eşit miktarda para kazaniyoruz toplam 5bin civarinda gelirimiz var cok şükür. Herseyimizi dugunumuzu v.s kendimiz yaptik.evliligimizin ilk yillari hep dugun borcu odedik ay sonunda cebimizde 5kurus kalmazdi.haliniz nedir die soran olmadi siz yaparsinz dediler hep.cunku onlar kaynima aldiklari evi ödüyorlardi... düğün sirasinda kayinvalidem yazliktaki evi dosetti yeni mobilyalar v.s (sanki borc yaratmak icin) . Konusu gectiginde abisini okutmadiklarini esimi okuttularini böylelikle dengelendigini soylediler.komik gelsede sustum (sanki kaynim okumak istedide onlar okutmadi) neyse...
simdi dönüp baktikca hirslaniyorum çünkü ben zor sartlarda üniversite okudum anam agladi sirf daha guzel bi hayat diye diye...simdi tek sucum calismakmi eltim gibi evde otursam banada ev alacaklarmiydi cocuklarimi kendim buyutme imkanim olacakmiydi. Ben isi biraksam bizim sadece aylik sabit masraflarimiz 3bin yani tek maasla mumkun degil gecinemeyiz cok bariz birsey benim emegim olmadan bukadar rahat edemeyiz borclari bile tek basina oduyemezdi esim. sanki herseyi yapan onlarin ogullari.eltim evinde yatip cocuklarini rahatca buyuturken ben hasta olsam bile her sabah esek gibi işe gidiyorum.benim 200 milyarlik ev almam zaten 10 yilimi alir.

Simdi bebek düşünüyoruz ben çalışırken bebege kim bakacak kayinvalidem ben yaslandim artik bakamam diyor.
Simdi donup bakinca kizlarina ve torunlarina kiyamadi onlarlarin cocuklarina bakti.(maddi olarak bakici tutabilecek olmalarina ragmen)diger oglunun cocuklarina kiyamadi ev aldi boylelikle eltimde calismadi cocuklarini kendi büyüttü . Eeee bana ne maddi ne manevi bir sey yok :)) böyle olunca cok agirima gidiyor.

Sizce haksizmiyim. Abartiyormuyum. Siz olsaniz nasil davranirdinz. Bebek oldugunda nasil tavir almaliyim. Teşekkür ederim.
huzur cok pahali bsy arkadasim.. boyle seylerle kacirmayin onu.. elden gidince bidaha zor geliyo.. dediginize gore bi saygisizlik, sevgisizlik, manevi rahatsizlik yok.. geliriniz yeterli Allah'a sukur ve muhtacliginiz yok.. onunuze bakin ve bunlara takilmayin..

Sizin hayatınıza dahil olmamışlar, dolayısıyla karışanınız görüşeniniz yok.
Günümüz şartlarında geliriniz de oldukça iyi sayılır.
Neden çocuğunuza kayınvalideniz ya da anneniz baksın ki zaten?
Geçenlerde böyle bir konu vardı ve yorumların çoğu bakıcı tutulmasından yanaydı.
Benim şahsi görüşüm de böyledir.
Ne olursa olsun çocuğa anneanne ya da babaannenin bakması değil, daha genç ve profesyonel birinin bakmasıdır.
Koyduğunuz kurallar geçerli olur, kimseye gebe kalmazsınız ve en önemlisi evladınızı sizin istediğiniz şekilde yetiştirme lüksünüz olur.
Tam sizinkisi azıcık aşım, ağrısız başım durumu.
Çoğu kişinin isteyip, bir türlü ulaşamadığı şey...

Diğer konulara gelince, yine ilk cümleme dönüyoruz.
Maddi ya da manevi anlamda yazmanız beni ilgilendirmez ama kırgınlıklarınız olduğu belli.
Eşinizi ve kendinizi kayın aileniz tarafından diğer çocuklara göre daha değersiz hissettiğiniz alt metnini okuyabiliyorum, belki de canınızı sıkan budur.
Dahil olmayan, müdahil hiç olamaz.
Olumlu taraflarına bakmaya çalışın, canınızı sıkmayın ve kendinizi bilemeyin.

Kendi seçimleri. Sizi işgilendirmez verip vermemesi. Hayatınızı bunlara takılıp mahvetmekten zevk mi alıyorsunuz? Ne güzel her şeyi kendiniz yapmışsınız. Gurur duymanız lazım onlar gibi parazit yaşamadığınız için. Sizi daha güçlü görmüşler onlar halleder diyip es geçmişler besbelli. Evet adaletsizlik var. Ama sizi üzecek bir durum yok. Bırakın kendi vicdanları rahatsa öyle devam etsinler.

Size köstek olmuyorlar hayatınıza müdahale etmiyorlar. Yardım etmedikçe de hiçbir şeyinize karışma hakkı vermezsiniz onlara.

Sizlere anlatmaya çalıştığım şey çok farkliydi. Bari ne istedgimi yazayim da kafaniza gore yargilamayin. Suan ne para istiyorum ne pul. Umrumda degil. Umrumda olsa zaten bile bile evlenmezdim. Beni tanisanz bu yorumlari yapamazdnz zaten neyse... tek istediğim sey bebegime 1 sene bakilmasi gerekiyor. Ama bana hayir bakamam deniliyor.
Diger seyleri yazma sebebim diger torunlarina kiyamadi birine ev aldi maddi destek yapti eltim cocuklarini kendi büyüttü. Digerlerinin zaten cocuklarina bakti. Benimkisi simdi torun olmuyormu. Bu kadar basitti. Ama acikcasi yazdığıma yazacagima pisman oldum. Bugun üye olayim dedim ama sanal ortam oldugunu unutmuşum. Insanlarin kendi hayatlarina gore yorum yapacaklarini karsidakini anlamanin eziyet oldugunu ve muhalefet olmanin tatlı olduğunu karşı taraf hassasmi degilmi bu konu canini yakiyormu altinda baska şeyler varmi... sonuçta tum ayrintilarida yazamayiz... ama anladimki bunlar kimsenin umrumda değil. Kimseden beni hakli görmesini istemedim ben. Sadece anlasilmak istedim. Ama yeri burasi değilmiş demek. Tesekkurler.

Muhalefet değil. Canınızı sıktığınıza değecek bir konu olmadığını söylüyoruz. Hayatınız çok güzel. Üzülecek şey mi kalmadı. Sanal ortamı neden küçümsediniz? Burda ne dertlere çareler bulundu. Biz sizin hayatınızın anlattığınız kadarını biliriz. Hepimiz çalışıyoruz bebek düşünüyoruz. Bebeği baktırma meselesi dert ama ben ne kendi annemi ne kvyi bunun sorumluluğu altına sokmak istemem. 50 55 yaşına gelmiş insanlar zaten kaç çocuk büyütmüşler. Henğz hastalıkları başlamamışken tam gezecek zamanları. Yarın öbür gün elden ayaktan düştüklerinde üzülürüm ben. Yordum annemi diye. İş yerinden ücretsiz izin alınır bir süre, yakınlarda oturan durumu kötü tanıdık akrabaya para karşılığı baktırılır sonrasında kreş vs vs vs.. Anane babane arada kontrole gelir ama bu sorumluluk direk onlara yüklenmemeli zaten. Sonra daha çok başınız ağrır. Kv hayat boyu başına bile kakar. İnsanlar acımasız.

Ama gerçekleri yazınca siz yine bize kızın önemli değil :)

Öncelikle hayırlısıyla evlat sahibi ol da kayınailen de bakmasın arkadaşım, çalışan insanların çoğu bakıcı ve kreşlerle uğraşıyor, bebeğe kayınvalide baksa emek verse bu seferde çocuğumun herşeyine karışıyor diye isyan ediliyor? Ki anneanne-babaanne çocuğa baksa çok çok iyi olur kendi torununa anne babasından daha iyi bakarlar bence... Bakamıyorum diyorsa da yapacak birşey yok.
Şimdiden pazarlığa oturma bence doğarsa belki de kıyamaz Kadıncağız, Evdeki bakıcıyı ara sıra kontrol etse bile büyük şans.
Kaynına yardım ediyorlarmış, eltin de onlara destek oluyormuş, belki o kadın da keşke eltim gibi çalışsam kimseye Muhtaç olmasam diyordur!
1500₺ile bu devirde yaşamak zor, mantıken onlara destek olmalılar.
Görümceler de ana babasının evine rahatça gider gelir evlense de evin kızı onlar.
Düğününüzde hiç mi destek olmadılar? O kadar iyi durumda ise aile elini birşeye sürmüşlerdir muhakkak?

Kimseye Muhtaç olmadan azıcık açım ağrısız başım diyerek, minnet etmeden ama Saygı sevgi içinde yaşıyorsunuz işte, yaşlanmış artık rahat etmesi gereken onlar, biz de geleceğe yatırım yapıyoruz.

Sizlere anlatmaya çalıştığım şey çok farkliydi. Bari ne istedgimi yazayim da kafaniza gore yargilamayin. Suan ne para istiyorum ne pul. Umrumda degil. Umrumda olsa zaten bile bile evlenmezdim. Beni tanisanz bu yorumlari yapamazdnz zaten neyse... tek istediğim sey bebegime 1 sene bakilmasi gerekiyor. Ama bana hayir bakamam deniliyor.
Diger seyleri yazma sebebim diger torunlarina kiyamadi birine ev aldi maddi destek yapti eltim cocuklarini kendi büyüttü. Digerlerinin zaten cocuklarina bakti. Benimkisi simdi torun olmuyormu. Bu kadar basitti. Ama acikcasi yazdığıma yazacagima pisman oldum. Bugun üye olayim dedim ama sanal ortam oldugunu unutmuşum. Insanlarin kendi hayatlarina gore yorum yapacaklarini karsidakini anlamanin eziyet oldugunu ve muhalefet olmanin tatlı olduğunu karşı taraf hassasmi degilmi bu konu canini yakiyormu altinda baska şeyler varmi... sonuçta tum ayrintilarida yazamayiz... ama anladimki bunlar kimsenin umrumda değil. Kimseden beni hakli görmesini istemedim ben. Sadece anlasilmak istedim. Ama yeri burasi değilmiş demek. Tesekkurler.

Kızının çocuğuna bakmış sen gelinsin Kadın belki gelin kaynana çatışması istemiyor

Belki cidden yaşlandı yorulacağını güzel bakamayacağını düşünüyor
Ya da senin ona baktırmayacağını düşünüp kendi istemiyor

Bir de eşiniz en küçük galiba onlara maddi manevi destek yok beklenti çok oluyor maalesef

Yaşadikların elbette ki haksızlık. Ama bu durumu kayınvalidenle uygun bir lisanlar konuşabilirsin.neden ayrimcilik yaptiklarini,bu durumun seni rahatsız ettiğini.eminim onun da söyleyecek şeyleri vardır.
Çok şükür okumuşsun,kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadınsın.Ben de çalışan bir kadınım.yaklaşık olarak aynı gelire de sahibiz.her gün sukrediyorum Rabbim e.iyi bir eşim olduğu için.ailesine rağmen .eşimin ailesi de tarlalarını diğer çocuklarınin üstüne yaptılar. Çocuklarının maddi durumu iyi değil diye.
Canım bebeğin de hayırlı zamanda olur inşallah sağlıkla. Bakıcı olayı da korkutmasın seni.kimseye gebe kalmazsın,çocugun bakıcı da büyütülmesinin avantajları da var.Sevgiler...

Ben size sonuna kadar hak verdim.Ki şöyle bir Ayrıntı da var evlenirken dahi hiç yardımda bulunmamışlar şimdi yardım etmeyi bırak.Hadi bunların hepsini geçtim.Manevi olarak Yanımda olsunlar bari diyorsun onda da yaşlanmışmış.Bunu da söylememenin üslubu var bence.evet kızım sen de Haklısın ama ben de yaslandım ama olsun birlikte bir şekilde hallederiz sen hayırlısıyla doğur önce demek var.yakınlarıma otursun diye ağlamayı biliyor ama taşın altına elini koymak gerektiğinde kenara çekiliyor.bence hiç canınızı sıkmayın yuvanızın eşinizin kıymetini bilin olan olmuş artık boş yere üzülüp kendinizi yıpratmayın.

Canım sanırım anne babalar eşit düşünmüyorlar, daha mağdur olana içsel bir daha fazla yardım etme isteği duyuyorlar. Belki bizlerde öyle olucaz, düşünsene iki oğlun var birinin evine 5 bin giriyor birine 1.500 giriyor ev alacaksın biri kiradan kurtulsun diye, e bir ev alma imkanın var 1.500 lüğe alırsın. Btün bunlar sonuçta sen çalışıyosun diye sana ceza gibi gelebilir ama onların düşüncesi bu değil onlar sonuçta daha mağdur olana bakıyorlar. Toruna bakma mevzusuna gelince haklısın o konuda ama belki kaldıramıyor, bilemiyorum.

Esinin gorup sorun etmesi lazim o sikibti yapmiyorsa acaba evlatlikmiyim diye size dusmez tasasi. Ayrica kendi ailenden beklesen birazda onlar yardm etse

E maddi yardimdan bahsedip durmussunuz, ben niye takilayim? Zaten konu para etrafinda donuyor. :)
Siz cocuklari degilseniz zaten tam uzak durun onlarin mevzusundan. Gelinlerisiniz. Kendinizi diger eltiyle kiyasliyorsunuz o zaman? Bu daha da uygunsuz bence. Ikiniz de gelinsiniz, diger gelinle kayinvalidesinin iliskisi, sizin kayinvalideyle iliskiniz nasil, bunlar onemli. Dediginiz sey, onlarin cocuguna bakmis benimkine bakmiyor ise, bunu da aciklamislar. Bu yastan sonra daha kafa kaldirmiyor, enerjileri tukenmis demek ki. Fazla takilmissiniz. Insanlar gelinlerine de tamamen esit davranmak zorunda degil. Belli ki diger tarafla iliskileri daha iyi yani. Bir de yas meselesi.

Yasamadigim neymis? Ne kadar abartmissiniz. Ortada fitne fesat, iftiraci, ara bozan birileri yok. Basiniza gelen bir sey yok. "Onlara yaptilar, bize yapmadilar" meseleleri bana gore lukstur. Cok abartmissiniz, cok dramatize etmissiniz bazi seyleri, olan bu.
sevde hanimcim konu sahibi ile ayni seyler benim de basimda oldugundan onu anliyorum ve ona katiliyorum ben de onun gibi dusunuyorum hak veriyorum

ya konu sahibi kendi kendine yetebiliyor demekki zaten oyle yazmis burada herkesin gelirini yazmamsinin sebebi milletin anlamasi icin simdi ole yazmasa millet dicek durumlari yoktur belki falan yazacak o yuzden yazmis bence

ben merak ediyorum insanin hic mi kalbinden gecmez _ parayi istedigine verir , istedigine vermez ' iste istedigi torununa bakar istemedigine bakmaz , istediginine ev alir istemedigine almaz - yazmissiniz

merak ediyorum siz evli misiniz bilmiyorum ama evli olsaniz ayni konu sahibi gibi sizin eltinize 200 milyarlik ev alinsa siz evinizi kendiniz alip borc odeseniz , eltinizin cocuklarina bakilsa sizin de ihtiyaciniz olmasina ragmen kaynanaiz artik cocuk bakamam dese, eltinizin her turlu gecimine yardimci olunsa ama sizi kendi halinize birakilsa , siz yukari da allah var kalbinizden hic gecirmez misiniz hic alinmaz misiniz yani ? ben bunu merak ediyorum para onlarin istedikleriniz yaparlar canim kaynanam benim diyip kalbinizden gelerek can ciger olabilir misiniz ?
konu sahibi de anlatiyor bunun icin esine dir dir falan da yapmiyormus ama buraya kalbinden gecenleri icine dert ettiklerini ic dokme anlaminda yazmis ben bunu hakli goruyorum yani ortadaki kabak gibi gorunen haksizliga kim olsa anlar ve morali bozulur diye dusunuyorum
vallahi sizin gibi yazan kadinlara hayret ediyorum kendi baslarina gelse nasil davranirlar merak ediyorum

arkadaşlarm cok zor şartlarda okumamın sebebi maddi degil o da manevi 4 uni.bitirdim :)
abisine gelince elbette yardm etsin zaten bizde destek oluyoruz ama ev almayada bilirdi onu belirtmek istedim ayrica 1500 milyara çalışan herkes yasayamaz bu mantikla kaldi ki ben butun dugunum yapilsin yada banada ev alinsin demiyordum ama ufak seylerin ucundan tutulabilirdi gönül almalik. Neyse herkes çocuğunu kendi büyütmek ister benim sadece 1yil ihtiyacım var bebekken kimseye birakamam.bakici icin en az 2.5 _3 olmali bana göre. Evet o zamankinden simdi farkli olabilir hadi 1 yildada insan yaslanabilir.
ama ben bunları düşününce kırılıyorm çünkü hep maddi yapmadilar ama manevi destekleri olacak diye beklemstm.zaten o da olmuyor. Tepki gosterenleri anlayamama sebebime gelince zaten onlara bisi demiyorum icimi burda doktum.ayrıca cekememe durumu olamaz onun yaşadığı hayati yaşamak isteseydim annemin dizinin dibinden ayrilmazdm zaten.teşekkürler

Merhaba kızlar. Benim eşim 4 kardeş. 2 kız 2 erkek. Ben ve eşimin eşit miktarda geliri var. Yaşim 30.

Kayin pederimin 5 bin geliri var evleri kendi evi. Memlekette bos bi ev daha var onu yazları kullanıyorlar. Emekli ama hala çalışıyor. Gorunurde hic sorunumuz yok. Asla saygisizlik etmem. Gidip geliyoruz sık sık. Elimden geldigince her istediklerini yapmaya çalışıyorum. Evlenirkende sorunsuz evlendik zaten 4 yillikti iliskimiz beni istememe olayi falanda yoktu.ıyiydi yani hersey.

Simdi gelelim mevzuya... diğer tum cocuklarinin dugunlerini kendisi yapmis. Bunun disinda esimin abisinin kucuk cocuklari var esi calismiyor zorluk cekmesinler bahanesiyle 200milyarlik evlerini kayin pederim aldi evin icini dosediler yaptirdilar esyasinin gerekenini yenilediler. Sadece ev almakla kalmadilar hala bütün elleri onlarin üstünde çocuklarınin okul masrafindan tutun eltimlerin tatillerinin yol paralarına kadar kayinpederim karsiliyor genelliklede birlikte yiyip iciyorlar.(kaynim 1500 tl kazanio).eltimde kayinvalidemin işlerinde yardim ediyor temizlik v.s.

gorumcelerimede manevi destekleri büyük .gorumcelerim calisiyor die cocuklarini kayinvalidem büyüttu bakici rahatça titabilecek durumlari varken bakiciya vermeye kiyamadi kayinvalidem .keyiflerine cok duskunler gelirler oraya hazir yemek var yardim etmeden otururlar yerler icerler bisi ellemeden giderler. Bide gelinler yapsin diye sakasina takilip gülerler.kendi durumlari cok iyi onlarin 15bin gelirleri var v.s ayrintisini yazmayacagim gerisini siz düşünün :)

bize gelince eşimle ikimiz eşit miktarda para kazaniyoruz toplam 5bin civarinda gelirimiz var cok şükür. Herseyimizi dugunumuzu v.s kendimiz yaptik.evliligimizin ilk yillari hep dugun borcu odedik ay sonunda cebimizde 5kurus kalmazdi.haliniz nedir die soran olmadi siz yaparsinz dediler hep.cunku onlar kaynima aldiklari evi ödüyorlardi... düğün sirasinda kayinvalidem yazliktaki evi dosetti yeni mobilyalar v.s (sanki borc yaratmak icin) . Konusu gectiginde abisini okutmadiklarini esimi okuttularini böylelikle dengelendigini soylediler.komik gelsede sustum (sanki kaynim okumak istedide onlar okutmadi) neyse...
simdi dönüp baktikca hirslaniyorum çünkü ben zor sartlarda üniversite okudum anam agladi sirf daha guzel bi hayat diye diye...simdi tek sucum calismakmi eltim gibi evde otursam banada ev alacaklarmiydi cocuklarimi kendim buyutme imkanim olacakmiydi. Ben isi biraksam bizim sadece aylik sabit masraflarimiz 3bin yani tek maasla mumkun degil gecinemeyiz cok bariz birsey benim emegim olmadan bukadar rahat edemeyiz borclari bile tek basina oduyemezdi esim. sanki herseyi yapan onlarin ogullari.eltim evinde yatip cocuklarini rahatca buyuturken ben hasta olsam bile her sabah esek gibi işe gidiyorum.benim 200 milyarlik ev almam zaten 10 yilimi alir.

Simdi bebek düşünüyoruz ben çalışırken bebege kim bakacak kayinvalidem ben yaslandim artik bakamam diyor.
Simdi donup bakinca kizlarina ve torunlarina kiyamadi onlarlarin cocuklarina bakti.(maddi olarak bakici tutabilecek olmalarina ragmen)diger oglunun cocuklarina kiyamadi ev aldi boylelikle eltimde calismadi cocuklarini kendi büyüttü . Eeee bana ne maddi ne manevi bir sey yok :)) böyle olunca cok agirima gidiyor.

Sizce haksizmiyim. Abartiyormuyum. Siz olsaniz nasil davranirdinz. Bebek oldugunda nasil tavir almaliyim. Teşekkür ederim.
Haksızsınız abartıyorsunuz onların çocuklarına bakmış ok onun hesabını tutamazsınız kaynanaya anaya guvenipte çocuk yapmayın zaten böyle kinlenecekseniz uzun bir sure hiçbir şey yapmayın..şu an kocanızla huzurluysanız onların başkalarına yaptığına bu kadar takıp neden zindan geceler yaratıyorsunuz..ne kazanacaksınız böyle düşününce ne geçecek elinize.3000 lede ev geçinir ben olmasam kocam geçinemez demeniz anlamsız..geçinemeyecek adamla neden evlendiniz o zaman.

sevde hanimcim konu sahibi ile ayni seyler benim de basimda oldugundan onu anliyorum ve ona katiliyorum ben de onun gibi dusunuyorum hak veriyorum

ya konu sahibi kendi kendine yetebiliyor demekki zaten oyle yazmis burada herkesin gelirini yazmamsinin sebebi milletin anlamasi icin simdi ole yazmasa millet dicek durumlari yoktur belki falan yazacak o yuzden yazmis bence

ben merak ediyorum insanin hic mi kalbinden gecmez _ parayi istedigine verir , istedigine vermez ' iste istedigi torununa bakar istemedigine bakmaz , istediginine ev alir istemedigine almaz - yazmissiniz

merak ediyorum siz evli misiniz bilmiyorum ama evli olsaniz ayni konu sahibi gibi sizin eltinize 200 milyarlik ev alinsa siz evinizi kendiniz alip borc odeseniz , eltinizin cocuklarina bakilsa sizin de ihtiyaciniz olmasina ragmen kaynanaiz artik cocuk bakamam dese, eltinizin her turlu gecimine yardimci olunsa ama sizi kendi halinize birakilsa , siz yukari da allah var kalbinizden hic gecirmez misiniz hic alinmaz misiniz yani ? ben bunu merak ediyorum para onlarin istedikleriniz yaparlar canim kaynanam benim diyip kalbinizden gelerek can ciger olabilir misiniz ?
konu sahibi de anlatiyor bunun icin esine dir dir falan da yapmiyormus ama buraya kalbinden gecenleri icine dert ettiklerini ic dokme anlaminda yazmis ben bunu hakli goruyorum yani ortadaki kabak gibi gorunen haksizliga kim olsa anlar ve morali bozulur diye dusunuyorum
vallahi sizin gibi yazan kadinlara hayret ediyorum kendi baslarina gelse nasil davranirlar merak ediyorum

Teşekkür ederim :KK14::KK15:

Bende hanfendi adına cevap vereyim bende üniversite okudum çalışıyorum evliyim hatta hamileyim bakın..sizin düşünce yapılarınız bana aşırı rabbena hep banacılık geliyor...bebim duğunumde kayınailem kendine ev aldı hemde eşimin evine konarak o hengamede tapuyu üstlerine aldılar sattılar ev aldılar kocam bilezik taktı hemen aldılar geri ustune para istediler duğun zamanı para kazandılar yani .en ufak bir şeyde de istemeye devam..elaleme gosteriş tavan..umurumda mı hayır neden kocamla mutluyum..saygısızlığım yok mesafem vat farklı bir şehirdeyim..çocuğum doğduğunda da baktırmayacağım soyledimde sakın kapılmayın diye..benim gelirimde hanfendi ile aynı fazlası yok yani..buyuk bir şehirdeyim her şey ateş pahası...kimseye guvenmedim çocuğu yaparken...eltime yatırım mı yapacaklar oooo devam etsi ler umrumda değil bana bulaşmasınlar o yeter..anladınız mı ..bakın iki farklı zihniyetiz..ben mutlu olmayı becerebiliyorum.

Bende hanfendi adına cevap vereyim bende üniversite okudum çalışıyorum evliyim hatta hamileyim bakın..sizin düşünce yapılarınız bana aşırı rabbena hep banacılık geliyor...bebim duğunumde kayınailem kendine ev aldı hemde eşimin evine konarak o hengamede tapuyu üstlerine aldılar sattılar ev aldılar kocam bilezik taktı hemen aldılar geri ustune para istediler duğun zamanı para kazandılar yani .en ufak bir şeyde de istemeye devam..elaleme gosteriş tavan..umurumda mı hayır neden kocamla mutluyum..saygısızlığım yok mesafem vat farklı bir şehirdeyim..çocuğum doğduğunda da baktırmayacağım soyledimde sakın kapılmayın diye..benim gelirimde hanfendi ile aynı fazlası yok yani..buyuk bir şehirdeyim her şey ateş pahası...kimseye guvenmedim çocuğu yaparken...eltime yatırım mı yapacaklar oooo devam etsi ler umrumda değil bana bulaşmasınlar o yeter..anladınız mı ..bakın iki farklı zihniyetiz..ben mutlu olmayı becerebiliyorum.

Keşke bende diplerinde oturmasaydim. Bizimkilerle cok iyiyiz. Ben zaten kv cocuk baktrmak istemiyorum sadece 1sene onu da belki kendim istemem bi süre sonra ama simdiden böyle söylenmesi can sikici geliyor bana.
Ne güzel kendinizi teselli etmissiniz. Benim istedigimde buydu.

Keşke bende diplerinde oturmasaydim. Bizimkilerle cok iyiyiz. Ben zaten kv cocuk baktrmak istemiyorum sadece 1sene onu da belki kendim istemem bi süre sonra ama simdiden böyle söylenmesi can sikici geliyor bana.
Ne güzel kendinizi teselli etmissiniz. Benim istedigimde buydu.
Siz yine ayrıntılara takılmayın hayatı kendinize zehretmeyin bakın psikolojik bozukluklar çat diye böyle sıkıntıların ustune gelirler..o yüzden hayattan zevk alın umursamayın..en sonunda kazançlı siz çıkarsınız...eşinizle bir omur mutlu olun ..nasılsa sizin gorduğunuzu eşinizde goruyor..o anlar zamanla koyması gereken mesafeyi..ama sizden değil kendinde..anlıyorsunuz değil mi:KK66:

Bende hanfendi adına cevap vereyim bende üniversite okudum çalışıyorum evliyim hatta hamileyim bakın..sizin düşünce yapılarınız bana aşırı rabbena hep banacılık geliyor...bebim duğunumde kayınailem kendine ev aldı hemde eşimin evine konarak o hengamede tapuyu üstlerine aldılar sattılar ev aldılar kocam bilezik taktı hemen aldılar geri ustune para istediler duğun zamanı para kazandılar yani .en ufak bir şeyde de istemeye devam..elaleme gosteriş tavan..umurumda mı hayır neden kocamla mutluyum..saygısızlığım yok mesafem vat farklı bir şehirdeyim..çocuğum doğduğunda da baktırmayacağım soyledimde sakın kapılmayın diye..benim gelirimde hanfendi ile aynı fazlası yok yani..buyuk bir şehirdeyim her şey ateş pahası...kimseye guvenmedim çocuğu yaparken...eltime yatırım mı yapacaklar oooo devam etsi ler umrumda değil bana bulaşmasınlar o yeter..anladınız mı ..bakın iki farklı zihniyetiz..ben mutlu olmayı becerebiliyorum.[/QUOTE
Ben de mutluyum
Benim demek istediğim bu değil
Benim de eltimle yapılıyor ve ben de sizin gibi daha da ona yapılması için dua ediyorum çünkü ona yapsınlar ve beni unutsunlar ki yapışmasınlar yeter
Benim kaynanam çok yapışkandır ister ki hep beraber olalım ve oba başımız da kendisi olsun bizi yönetsin ama ben kime yediriyorsa o halde ona yapışsın diyorum
Mesela Bayram geliyor isterki gelinler evini temizlesin hem de etrafa karşı hava Atsın işte bende bana yapmadıkları şeyleri eltim e yaptıkları için yardımı ondan beklesin diyorum ve iyiki yapmıyor diyorum
Yanı Rabbena bilmem ne değilim
Anlatmak istediğim sizde buraya yazmışsınız iste bakın size yaptıkları şeyleri bunun neticesinde de mesafe koymuşşunuz yanı diyebiliyor musunuz canım kaynanam ister yapar ister yapmaz diye? İşte kalpten gelmiyor değil mi? Bunu diyorum
Ve dua edin farklı sehirdeymişşinix aynı yerde olsaydınız ve hep hatırlasaydınız daha kötü olurdu

Yazdıklarını bire bir beni anlatıyor.Derdinizin para olmadığını öyle iyi anlıyorum ki.Düğünumuzu kendimiz yaptık.Eşimin ailesinin nişana gelirkenki yol masraflarını bile biz karsiladik.Benim ailem kendileriyle ilgili tüm masrafları kendileri karşıladılar.

Ailemden uzak bir sehirdeyim dogum için ailem hep beraber geldiler ve altın,hediye her şeylerini yaptılar.KV ve kp eşimin beni küçük dusuruyorsunuz demesi üzerine bebeğim iki aylıkken küçük altın getirdiler.Hep saygılı davrandım ama en son gorumceme yardım ettikleri için bizden borc aldılar veririz diye ama vermediler.KV de kp de emekli.Paraları olmasa ve adil davransalar asla verilen parayı mevzu etmem ama gorumcemin düğününu kp yapmış ve hâla bizden alıp ona vermeye çalışiyor.Bu arada ben de çalışıyorum ve esimle gelirlerimiz aynı.Ama ben mesafeyi koydum artık ilgiyi kim görüyorsa itibari da ondan görsünler. Kavga etmem ama samimi de olmam.

Hiç kimsenin kendinden düşük gelirli insanları maddi olarak kiskandigini düşünmüyorum . Iste zihniye bu evet muhteşem :)

ama onlara yardim edilip bana edilmemesine bozuluyorum ikisi ayni sey degil . Maddi olmak zorunda degil herhalde. Eltimle ilgili anlatmaya calistigim sey kendi çocuklarına kendi bakabildi kayinvalideminde torundan yana ici rahat etti bu manevi bisey . Yani ev alarak maddi bi durumu eltim işe gitmeyerek cocuklarina kendi bakarak manevi bi duruma cevirdiler bunun neresi anlasilamiyor ki ? öte yandan çok yardıma muhtaç olsa kendiside çalışabilir degilmi ? Eli ayagi tutuyor aramizda 2yas var. Evde cocuk büyütmek demek rahat gelmiş . Alan memnun satan memnun. Benim zaten evde cocuk büyütmek gibi bi niyetim olsa annemin dizinin dibinden ayrilmazdm. Tek istedigim 1yil bebek bakimi. Bence diger cocuklara yapilanlarla kiyaslayinca gayet makul bi istek. Bu yuzden anliyamiyorum sizi kavga yok gürültü yok dirdir yok o yuzden bu kadar yargilamaniz cok acimasiz geldi bana kusura bakmayin. Durum kendi basiniza gelse böyle tepki veremezdiniz.

Neyse ben ailem beni ne zorluklarla okuttu demedim iyi okuyun lütfen. Ne zorluklarla okudum dedim çünkü 4 üniversite bitirdim baska detaylarida var yazmayacagim. Zaten maddi olarakta umrumda degil maasimiz suan 5bin rahatca yetiyor ama zaten 2yil sonra 8bin olacak sonrasi allah kerim maddi destege ihtiyacim yok cok şükür. Daha ne istiyim. Ben manevi destek istiyorum. Ama yinede birine maddi manevi destekte bulun oburkune hic bisey yapma bana gore adalet bu değil.

X