Türkiyeye kesin dönmeyi düsünenler...

Izmir Guzeli

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2007
272
3
32
Mutlaka bir cogunuz türkiyeye dönmeyi istiyordur...
Ama nedense cogu hep lafta kaliyor, kimse dönemiyor:sm_confused:
Peki ablalarim aranizda sabit planlari olanlar varmi...Yani ben gercekten gidecegim diyenler??

bizimde hep hayalimiz aslinda ,cocuklarimi vatanimizda buyutmek istiyorum,ama her niyette bi engeller cikiyo......iyisallah en yakin zamanda o engeller kalkarda gideriz,,,,umarim her istiyende umutlarina kavusur,,,,

bizimde hep hayalimiz aslinda ,cocuklarimi vatanimizda buyutmek istiyorum,ama her niyette bi engeller cikiyo......iyisallah en yakin zamanda o engeller kalkarda gideriz,,,,umarim her istiyende umutlarina kavusur,,,,

Allah insallah en kisa zamanda size hayirlisiyla nasip eder...:Saruboceq:
Ben Gymnasium'u bitirip, Abitur yaptiktan sonra Allah bir mani cikarmazsa gidecegiz...
Artik biktim buralardan, biran önce memleketimde yasamak istiyorum..kaydirigubbakcemile2

Allah insallah en kisa zamanda size hayirlisiyla nasip eder...:Saruboceq:
Ben Gymnasium'u bitirip, Abitur yaptiktan sonra Allah bir mani cikarmazsa gidecegiz...
Artik biktim buralardan, biran önce memleketimde yasamak istiyorum..kaydirigubbakcemile2

iyisallah canim...ne mutlu sana o zaman,,,,
Allah biran once gidip saglikla mutlulukla yasamak nasip etsin....
buralarda yasamak cok zor,ama cekip gitmek bi o kadarda zor,her ne kadar hergece ruyanda vatayaninda yasadiginida gorsen,her duanda birgun donusude dilesen yinede cok zor.....
senin adina inan cok sevindim canima.s.

Iyi dileklerin icin cok tesekkür ederim...
Allah tüm isteyenlere nasip etsin.a.s.

iyisallah canim...ne mutlu sana o zaman,,,,
Allah biran once gidip saglikla mutlulukla yasamak nasip etsin....
buralarda yasamak cok zor,ama cekip gitmek bi o kadarda zor,her ne kadar hergece ruyanda vatayaninda yasadiginida gorsen,her duanda birgun donusude dilesen yinede cok zor.....
senin adina inan cok sevindim canima.s.

:slm güzel bir soru 1980 de geldim ömür gecti ve artik dönmeyi düsünüyorum kismetse bu sene hazirlik basladi memleket gibisi varmi

tesekkürler izmir güzeli darisi herkesin basina insallah herkes döner vatanina burda hayat kalmadi cekmeye deymez

iki oglum var biri icin gec kaldim ama kücük kalsin istemiyorum dönüs kararim onun icin bide vatan özlemi

biz de dönmeyi düsünüyoruz. insanin kendi memleketi gibisi var mi. kismetse 4. ayda gitmeyi düsünüyoruz. insallah hic bir sorun olmaz

Merhaba kizlar, bende dönmek isteyenlerdenim aslinda, lakin bildigniz gibi öyle kolay degil..

Iki kizim var biri gecen sene burda okula basladi, okulunu hic sevemedi malesef, yigenimde o okula gidiyor 3 sinifa oda memnun degil, cevremden duydugum kadariyla bircok velide okuldan sikayetci, gereken hassasiyeti göstermiyorlar cocuklara...

Almanyanin okul sistemini biliyorsunuz piramid seklinde iyiler yükseliyor, iyi olmayanlar daha cok zamana ihtiyaci olanlarda direkt baska okullara atiliyor, nice yabanci ülkeden gelen aslinda pirlanta gibi ve zeki olan cocuklarin okul hayatini öyle mahfettiler...:çok üzgünüm:

Kiziminda bu konuda zorluk yasayacagindan korkuyorum, gecenlerde kaynananmla konustum telefonda yolla burda okusun kizim diyor, babanla bende yanliziz hem bizede bir ugras olur bir nese olur evde diyor...kizim dünden razi babaannesini dedesini cok asiri seviyor hele türkiyeye hasta...oraya gittigmiz zaman sanki yerine bambaska bir cocuk geliyorbenneyaptımki

Bilmiyorum ne yapsam! Siz olsaniz yollarmisiniz kizlar? Bir yandan yollayim diyorum belki benim gitmemede bir vesile olur, herseyde bir hayir vardir ya, bir yandanda onun özlemine nasil dayanirim ki diyorum...orda okuyabilirmi? yapabilirmi diyorum?

...Burda okusa yarin öbür gün ayni bir alman gibi yetisecek ne türk kültürünü ne dini imani dogru düzgün ögrenemeyecek, bundan eminim cevremede görüyorum, cocuklar onlarin egitimini kültürünü aliyor onlar gibi olmak istiyor bir zaman sonra...Fikirlerinizi merak ediyorum bu konuda kizlar, yardimci olun bana!!

gülsümcüm gercekten karar vermek cok zor. ama neden sende kizinla beraber gitmiyorsun onu anlayamadim. evlat hasretine dayanmak cok zor. ben böyle bir seyi kesinlikle yapamam. annemler bana da diyor. cocuklari gönder 2 3 haftaligina diye. ama ben dayanamam die göndermiyorum.
hem kizinda cok istiyormus madem hepberaber gidin bence. tabi baska sorun var mi bilmiyorum. kizini tek basina göndericeksin ama bu seferde kizin sensiz durabilek mi. bence cok iyi düsünmelisin canim

slmlar güzel topic acmissiniz... tebrikler

ayrica tesekkürler bu konu icin a.s.

dönenler, dönme asamasinda olanlar
yasadiklarini, korkularini, sevinclerini burdan bizimle paylasirlarsa;
niyetlenenlere yada istiyenlere yol göstermis olurlar...

arkadaşlar bende yurt dışından döndüm.Doğma büyüme oralıyım..3 sene oldu döneli..Almanyayı çok sevmiyordum..ama yine çok zor geldi dönünce..Sanki bi yarım orada kaldı .Belki doğma büyüme oralı olduğum için buraya tam adaptasyon olamıyorum.Duygusal biri olarak doğduğum yerleri zaman zaman çok arıyorum.Derlerdi ya biz ne tam türkiyeliyiz..nede almanyalı işte öyle arada kalmış gibi hissediyorum kendimi.
İyi düşünün derim..herşeyin hayırlısı.Dönsenizde oturumunuzu öldürmeyin.

biz de dönmeyi düsünüyoruz. insanin kendi memleketi gibisi var mi. kismetse 4. ayda gitmeyi düsünüyoruz. insallah hic bir sorun olmaz

Gercekten cok sevindim...
En azindan bir gurbetcimiz daha memleketimize kavusuyor...
Hayirlisi olsun sizin icin

arkadaşlar bende yurt dışından döndüm.Doğma büyüme oralıyım..3 sene oldu döneli..Almanyayı çok sevmiyordum..ama yine çok zor geldi dönünce..Sanki bi yarım orada kaldı .Belki doğma büyüme oralı olduğum için buraya tam adaptasyon olamıyorum.Duygusal biri olarak doğduğum yerleri zaman zaman çok arıyorum.Derlerdi ya biz ne tam türkiyeliyiz..nede almanyalı işte öyle arada kalmış gibi hissediyorum kendimi.
İyi düşünün derim..herşeyin hayırlısı.Dönsenizde oturumunuzu öldürmeyin.

Bende pek sevmiyorum burasini ama eminimki Türkiyeye dönsek bile azda olsa özleriz buralari...
Cünkü senelerimiz, genclik caglarimiz, egitimimiz felan hep burda geciyor...

gülsümcüm gercekten karar vermek cok zor. ama neden sende kizinla beraber gitmiyorsun onu anlayamadim. evlat hasretine dayanmak cok zor. ben böyle bir seyi kesinlikle yapamam. annemler bana da diyor. cocuklari gönder 2 3 haftaligina diye. ama ben dayanamam die göndermiyorum.
hem kizinda cok istiyormus madem hepberaber gidin bence. tabi baska sorun var mi bilmiyorum. kizini tek basina göndericeksin ama bu seferde kizin sensiz durabilek mi. bence cok iyi düsünmelisin canim

Bensiz durur, Babaannesini asiri seviyor yani anlatamam, kadin üzerine titriyor inan...:nazar:

Benden ondan daha cok özlerim eminim bundan..benim endisem türkiyedeki okul sistemi nasil ordaki disipline falan alisabilecekmi?fisfisfis

Benim hemen gitmem mümkün degil canim issiz gücsüz ne yapariz orda, gitmesine cok istiyorum gitmeyi ama bir zemin hazirladaman gitmek pek mantikli gelmiyor bana acikcasi, rabbim yüzümüze baksin tüm gitmek isteyenlere nasip etsin insallah.:Saruboceq:

Bensiz durur, Babaannesini asiri seviyor yani anlatamam, kadin üzerine titriyor inan...:nazar:

Benden ondan daha cok özlerim eminim bundan..benim endisem türkiyedeki okul sistemi nasil ordaki disipline falan alisabilecekmi?fisfisfis

Benim hemen gitmem mümkün degil canim issiz gücsüz ne yapariz orda, gitmesine cok istiyorum gitmeyi ama bir zemin hazirladaman gitmek pek mantikli gelmiyor bana acikcasi, rabbim yüzümüze baksin tüm gitmek isteyenlere nasip etsin insallah.:Saruboceq:[/QUO

haklisin canim. orda bir zemin hazirlamadan gitmek olmaz. ama cok iyi düsünmelisin. insallah hersey istedigin gibi olur.

Benim hemen gitmem mümkün degil canim issiz gücsüz ne yapariz orda, gitmesine cok istiyorum gitmeyi ama bir zemin hazirladaman gitmek pek mantikli gelmiyor bana acikcasi, rabbim yüzümüze baksin tüm gitmek isteyenlere nasip etsin insallah.:Saruboceq:

canim türkiyedeki okul sistemi tamamen sans olayi
devlet okullarindan bahsediyorum
kimi cok iyi kimi cok kötü....
yani bence sans isi

ama özele gönderirsin o baska...
benim halamin kizi özel okulda
birinci siniftan beri ingilizce ögreniyor, sanirim devlet okulunda bu yok...
sonra sürekli aktiviteleri var, geziler filan, müzelere olsun, tiyatrolara olsun,
hafta sonlari spor aktiviteleri var voleybol, futbol, basketbol, yüzme

ben gittim gördüm okulu... süper bi okul....
servisleri görsen :-) o kadar cok ki...
sonra bütün arazide sigara yasagi var....
güzeldi ama iste bi o kadar da masrafli...

devlet okuluna yollicaksaniz sanirim yeni bir yasa var... en yakin okula yollamak sartmis
seninle dergisinde okudum.... o okulun ögretmenlerini önceden gidin görün konusun derim ben.... velilerler ögretmenlerin iletisimine ne kadar önem veriyorlar... bunlar cok önemli bence

he birde su etken var... okulun mesafesi... bence okula gitmek icin onlarca saat servisle gitmek cok yorucu birsey... onu birak okul disinda arkadaslariyla bir paylasimda bulunamiyacak cocuk...

X