Merhaba arkadaslar,
Ben 1 yillik bir surenin sonunda ve ertelenen ucuslarim sonrasinda bir aylik bir izinle Turkiye'ye geliyorum, gelis tarihim 1 eylul.
Gelmeden once COVID testi yaptiracagim zorunlu olarak yani ucaga binmeden once. 7 saatlik bir ucak yolculugu var.
Sonrasinda ailem Istanbul'da Istanbul'da 14 gun karantina surem var sanirim... Bu karantina suresini kardesimin tek yasadigi evde (ev arkadasi da var ama sanirim o evde olmayacak) gecirmek istiyorum cunku babam kanser atlatmis ve cok buyuk riski olan biri. O sirada annemi babami gorur muyum onu da bilmiyorum. Nasil yapsam sizce?
Sonrasinda ailemle arabayla guneye tatile gitmek istiyoruz, Airbnbden tum daire veya mustakil ev kiralayarak yani ucak vb kullanmayacagiz ve otelde de kalmayacagiz.
Ama sorun su ki benim gelisimi bekleyen bir suru arkadasim var, cok yakin bir arkadasimin 13 eylulde dugunu var ki karantina surem bitmemis oluyor. Baska bir cok yakin arkadasim o tarihlerde is basvurulari icin Istanbul'da oalcak, gorusmezsem cok alinir... (Normalde bizde kalirdi gelince cunku su an is arama surecinde ve Istanbul'da kalacak yeri yok, ama babamdan dolayi kalamaz.)
Ama ben evde risk grubunda babam oldugu icin kimseyle cok gorusemeyecegim... Annem maskeyle uzak durarak acik alanlarda istedigin kisilerle gorusebilirsin dedi ama zaten cok zamanim da yok. Iki seneye yakin suredir kimseyi gormedim, bu sefer de gormezsem vakit ayirmazsam kusebilirler diye korkuyorum hem kendim de cok ozledim cok yakin arkadaslarim ama babama virus bulastirmaktan daha cok korkuyorum. Adamin akcigeri yok oyle soyliyim.
Izne cikma hevesim tamamen gecti bu konu yuzunden ama ucak biletimi aldim artik, ustelik kullanmadigim izinlerim yaniyor. Bulundugum ulkede tatil yapayim desem burda her yeri gordum, ustelik yapayalnizim artik sikildim cok. Yakindaki ulkelere gideyim desem korona var o da sorun.
Ne onerirsiniz sizce tatilimi nasil planlayayim? Karantina konusunda bilgisi olan var mi? Gelince de test yaptirsam mesela? Test yaptirilabiliyor mu oyle kafana gore? Kusura bakmayin cok bildigim konular degil, yasadigim ulkede virus bu kadar yaygin da degil zaten kucuk bir yer. Turkiye'de bu kadar yaygin olmasi korkutuyor beni cok.