Turkiye'ye gelecegim ama korkuyorum

Tek sorun arkadaşlarınızsa söylemeyin geldiğinizi derim.
Babanızın sağlığı söz konusu, arkadaşın hatır gönül vakti değil. Bu da böyle bir süreç, arkadaşınıza karşı kendinizi sorumlu hissedeceğiniz bir durum yok.

Bence son iki gününüzü arkadaşlarınıza ayırın yani ailenizle tamamen vakit geçirdikten sonra arkadaşlarınızla görüşün. Arkadaşlarınızla görüştüğünüz günlerde ailenizde kalmayın.

Bence son iki gününüzü arkadaşlarınıza ayırın yani ailenizle tamamen vakit geçirdikten sonra arkadaşlarınızla görüşün. Arkadaşlarınızla görüştüğünüz günlerde ailenizde kalmayın.

İzninizi yemeyin, biletinizi iptal etmeyin. Evet tedbirli olmak lazim ama psikolojik olarak kafayı yememek de lazim. Sizin sartlariniz bizden zor, bence siz ailenizin yaninda olmayı cok hak ediyorsunuz.

Tedbirlerinizi alip icinize sindiği sekilde davranın. Arkadaslariniz kirilirsa da kirilsin.

İki hafta once ulkeye geldim karantina yok burda , bizde iki hafta disari cikmadik onlem amacli ama zaten ailemin evinde kaliyoruz hep beraberiz
Sen bu kadar ince dusune dusune kendini hasta edeceksin ben sana soyliyim , tedbirini al ama bu kadar yipratma kendini

Pansiyon kiralayın ailecek akdeniz sahilleri hem çok kalabalık değil hem çok temiz
Bıktık şu bodrum da bodrum reklamlarından sanki memlekette bir Antalyanın sahili var insanlarımız çok cahil ve araştırmacı değil bodrumdan başka bildikleri yer yok Antalya ya gitmeyin çok su kesintisi oluyor tatiliniz burnunuzdan gelir; benden söylemesi

Belki arkadaşların da seninle görüşmek istemez

Afrika dan 7 saatlik uçak yolculuğu ile gelen arkadaşımla görüşmem

Kuzen vs ile de görüşmem

Bir de bana fazla arkadaşa anlam yüklüyorsun gibi geliyor

Ne çok arkadaşın var yani bu eleştiri değil de bana aslında hoşlanmadığınız ilişkileri ittiriyorsunuz gibi geliyor arkadaşlardan kopmayalım modu

Son düzenleme:
Evet olumcul ve benim babam akciger kanseri atlatti... En buyuk risk gruplarindan biri... Ama kendisine bakiyorum arkadaslariyla piknige gitti gecen, ben calisacagim diye tutturdu, universite sinavina filan girdi... Ben mi abartiyorum acaba diyorum. Annem doktor buna ragmen boyle.

Zaten en büyük risk evdeymiş

Annen doktor ve çalışıyor baban da onunla aynı evde

Baban da bu nedenle önlem alır dışarı ile görüşürüm diyor muhtemelen

Belki arkadaşların da seninle görüşmek istemez

Afrika dan 7 saatlik uçak yolculuğu ile gelen arkadaşımla görüşmem

Kuzen vs ile de görüşmem

Bir de bana fazla arkadaşa anlam yüklüyorsun gibi geliyor

Ne çok arkadaşın var yani bu eleştiri değil de bana aslında hoşlanmadığınız ilişkileri ittiriyorsunuz gibi geliyor arkadaşlardan kopmayalım modu

Yok ya cidden cok sevdigim insanlar hepsi ben de iki senedir filan gorusmedim hani ozledim de ama suclu hissediyorum bencil buluyorum kendimi baba katili gibi.

Zaten en büyük risk evdeymiş

Annen doktor ve çalışıyor baban da onunla aynı evde

Baban da bu nedenle önlem alır dışarı ile görüşürüm diyor muhtemelen

Aynen annem calismaya basladi, babam da yakinda calisicam diyor, anlamadim ki bunlardaki kafalari.... Borclari yok biseyleri yok, emekli maaslari var, kardesimin de benim de kendi maasimiz var biseye ihtiyacimiz yok, evleri var... Anlamiyorum neden calisiyorlar hala. Annem klinikte calisiyor, patronumu yari yolda birakamam filan diyor, babam da sikiliyormus.

bizde kal derdim normalde
Şu anda "normal" de değiliz, İstanbul'da iş başvuraları yapacaksa kalması gereken yeri de ayarlamış olması lazım, yani siz yurtdışından onun kalacağı yeri düşünmek zorunda değilsiniz .
Siz bile 14 gün aileyle görüşmemeyi düşünüyorsunuz, babanızın durumunu biliyorsa sizden bir beklentiye girmesi düşüncesizce olur.

Şu anda "normal" de değiliz, istanbula iş başvuraları yapacaksa kalması gereken yeri de ayarlamış olması lazım, yani siz yurtdışından onun kalacağı yeri düşünmek zorunda değilsiniz .
Siz bile 14 gün aileyle görüşmemeyi düşünüyorsunuz, babanızın durumunu biliyorsa sizden bir beklentiye girmesi düşüncesizce olur.

Aslinda girmiyor beklentisi yok, kendi kalacagi yeri ayarlamis, ama ne bileyim garip geliyor teklif etmemek, ben bu koronayi tam anlayamadim herhalde, kafama dank etmedi henuz sanirim (maskemi filan takiyorum sosyal hayatim yok yanlis anlasilmasin).

İki hafta once ulkeye geldim karantina yok burda , bizde iki hafta disari cikmadik onlem amacli ama zaten ailemin evinde kaliyoruz hep beraberiz
Sen bu kadar ince dusune dusune kendini hasta edeceksin ben sana soyliyim , tedbirini al ama bu kadar yipratma kendini

Gercekten kafamda en kucuk seyi buyutuyorum, o ne hisseder, bu kirilir mi, kafayi yicem, su an calistigim kamptayim, irmak kenarindayiz, soyunup bagirarak nehre dogru kosasim var o kadar stresliyim (isle ilgili bazi sorumluluklardan dolayi da stresliyim, yakin bir arkadasimla sabah yazistik, bir seyler anlatti bana ona da uzuldum, ona da stres oldum...) Boyle kiyafetlerimi cikarip kosarak nehrin sularinda cirilciplak dans etmek istiyorum. Beyaz kadin temiz delirdi diye de dusunebilirler. :P

Pansiyon kiralayın ailecek akdeniz sahilleri hem çok kalabalık değil hem çok temiz
Bıktık şu bodrum da bodrum reklamlarından sanki memlekette bir Antalyanın sahili var insanlarımız çok cahil ve araştırmacı değil bodrumdan başka bildikleri yer yok Antalya ya gitmeyin çok su kesintisi oluyor tatiliniz burnunuzdan gelir; benden söylemesi

Bilmiyorum ki annem birkac ev gonderdi biri Marmaris'te mesela ama bakalim. O kadar uzun araba yolculugu yapmaya da geriliyorum iyice obsesif oldum :D

Gercekten kafamda en kucuk seyi buyutuyorum, o ne hisseder, bu kirilir mi, kafayi yicem, su an calistigim kamptayim, irmak kenarindayiz, soyunup bagirarak nehre dogru kosasim var o kadar stresliyim (isle ilgili bazi sorumluluklardan dolayi da stresliyim, yakin bir arkadasimla sabah yazistik, bir seyler anlatti bana ona da uzuldum, ona da stres oldum...) Boyle kiyafetlerimi cikarip kosarak nehrin sularinda cirilciplak dans etmek istiyorum. Beyaz kadin temiz delirdi diye de dusunebilirler. :p
Soyunmadan girin :)
Akan su negatif enerjinizi alır, daha sakin düşünürsünüz.

İnsanların normallerinden kopması tabi ki zor. Ama korkmayın üzülmeyin de tedbirli şekilde gelin. Bağışıklık sistemi için en önemli şeylerden biri sağlam ruh hali. Ben yasakların olduğu dönemde stresten egzama atakları yaşadım ve Dr a gitmek zorunda kaldım. Canınızı bu kadar yormayın. Çok güzel geçer umarım 😍

Anneniz calisiyor babaniz arkadaslari ile geziyorsa, bence siz de sosyal mesafe kurallarina dikkat ederek arkadaslarinizla gorusebilirsiniz.
Atiyorum ulkeye geldiginiz ilk 2 3 gunde onlarla randevulasin, uzaktan uzaktan yapin sohbetinizi, sonra da 10 gun tam karantinada kalirsiniz.
Hatta imkan varsa orada da test yaptirin.

Gercekten kafamda en kucuk seyi buyutuyorum, o ne hisseder, bu kirilir mi, kafayi yicem, su an calistigim kamptayim, irmak kenarindayiz, soyunup bagirarak nehre dogru kosasim var o kadar stresliyim (isle ilgili bazi sorumluluklardan dolayi da stresliyim, yakin bir arkadasimla sabah yazistik, bir seyler anlatti bana ona da uzuldum, ona da stres oldum...) Boyle kiyafetlerimi cikarip kosarak nehrin sularinda cirilciplak dans etmek istiyorum. Beyaz kadin temiz delirdi diye de dusunebilirler. :p

Valla rahatlayacaksan yap sekerim yoksa sonun tımarhane olacak

Merhaba arkadaslar,

Ben 1 yillik bir surenin sonunda ve ertelenen ucuslarim sonrasinda bir aylik bir izinle Turkiye'ye geliyorum, gelis tarihim 1 eylul.

Gelmeden once COVID testi yaptiracagim zorunlu olarak yani ucaga binmeden once. 7 saatlik bir ucak yolculugu var.

Sonrasinda ailem Istanbul'da Istanbul'da 14 gun karantina surem var sanirim... Bu karantina suresini kardesimin tek yasadigi evde (ev arkadasi da var ama sanirim o evde olmayacak) gecirmek istiyorum cunku babam kanser atlatmis ve cok buyuk riski olan biri. O sirada annemi babami gorur muyum onu da bilmiyorum. Nasil yapsam sizce?

Sonrasinda ailemle arabayla guneye tatile gitmek istiyoruz, Airbnbden tum daire veya mustakil ev kiralayarak yani ucak vb kullanmayacagiz ve otelde de kalmayacagiz.

Ama sorun su ki benim gelisimi bekleyen bir suru arkadasim var, cok yakin bir arkadasimin 13 eylulde dugunu var ki karantina surem bitmemis oluyor. Baska bir cok yakin arkadasim o tarihlerde is basvurulari icin Istanbul'da oalcak, gorusmezsem cok alinir... (Normalde bizde kalirdi gelince cunku su an is arama surecinde ve Istanbul'da kalacak yeri yok, ama babamdan dolayi kalamaz.)

Ama ben evde risk grubunda babam oldugu icin kimseyle cok gorusemeyecegim... Annem maskeyle uzak durarak acik alanlarda istedigin kisilerle gorusebilirsin dedi ama zaten cok zamanim da yok. Iki seneye yakin suredir kimseyi gormedim, bu sefer de gormezsem vakit ayirmazsam kusebilirler diye korkuyorum hem kendim de cok ozledim cok yakin arkadaslarim ama babama virus bulastirmaktan daha cok korkuyorum. Adamin akcigeri yok oyle soyliyim.

Izne cikma hevesim tamamen gecti bu konu yuzunden ama ucak biletimi aldim artik, ustelik kullanmadigim izinlerim yaniyor. Bulundugum ulkede tatil yapayim desem burda her yeri gordum, ustelik yapayalnizim artik sikildim cok. Yakindaki ulkelere gideyim desem korona var o da sorun.

Ne onerirsiniz sizce tatilimi nasil planlayayim? Karantina konusunda bilgisi olan var mi? Gelince de test yaptirsam mesela? Test yaptirilabiliyor mu oyle kafana gore? Kusura bakmayin cok bildigim konular degil, yasadigim ulkede virus bu kadar yaygin da degil zaten kucuk bir yer. Turkiye'de bu kadar yaygin olmasi korkutuyor beni cok.
Aileni riske atma.arkadaslarina gelemiyorum de geldigini soyleme.

Back
X