Turkiye'ye gelecegim ama korkuyorum

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.851
12.411
363
Merhaba arkadaslar,

Ben 1 yillik bir surenin sonunda ve ertelenen ucuslarim sonrasinda bir aylik bir izinle Turkiye'ye geliyorum, gelis tarihim 1 eylul.

Gelmeden once COVID testi yaptiracagim zorunlu olarak yani ucaga binmeden once. 7 saatlik bir ucak yolculugu var.

Sonrasinda ailem Istanbul'da Istanbul'da 14 gun karantina surem var sanirim... Bu karantina suresini kardesimin tek yasadigi evde (ev arkadasi da var ama sanirim o evde olmayacak) gecirmek istiyorum cunku babam kanser atlatmis ve cok buyuk riski olan biri. O sirada annemi babami gorur muyum onu da bilmiyorum. Nasil yapsam sizce?

Sonrasinda ailemle arabayla guneye tatile gitmek istiyoruz, Airbnbden tum daire veya mustakil ev kiralayarak yani ucak vb kullanmayacagiz ve otelde de kalmayacagiz.

Ama sorun su ki benim gelisimi bekleyen bir suru arkadasim var, cok yakin bir arkadasimin 13 eylulde dugunu var ki karantina surem bitmemis oluyor. Baska bir cok yakin arkadasim o tarihlerde is basvurulari icin Istanbul'da oalcak, gorusmezsem cok alinir... (Normalde bizde kalirdi gelince cunku su an is arama surecinde ve Istanbul'da kalacak yeri yok, ama babamdan dolayi kalamaz.)

Ama ben evde risk grubunda babam oldugu icin kimseyle cok gorusemeyecegim... Annem maskeyle uzak durarak acik alanlarda istedigin kisilerle gorusebilirsin dedi ama zaten cok zamanim da yok. Iki seneye yakin suredir kimseyi gormedim, bu sefer de gormezsem vakit ayirmazsam kusebilirler diye korkuyorum hem kendim de cok ozledim cok yakin arkadaslarim ama babama virus bulastirmaktan daha cok korkuyorum. Adamin akcigeri yok oyle soyliyim.

Izne cikma hevesim tamamen gecti bu konu yuzunden ama ucak biletimi aldim artik, ustelik kullanmadigim izinlerim yaniyor. Bulundugum ulkede tatil yapayim desem burda her yeri gordum, ustelik yapayalnizim artik sikildim cok. Yakindaki ulkelere gideyim desem korona var o da sorun.

Ne onerirsiniz sizce tatilimi nasil planlayayim? Karantina konusunda bilgisi olan var mi? Gelince de test yaptirsam mesela? Test yaptirilabiliyor mu oyle kafana gore? Kusura bakmayin cok bildigim konular degil, yasadigim ulkede virus bu kadar yaygin da degil zaten kucuk bir yer. Turkiye'de bu kadar yaygin olmasi korkutuyor beni cok.

Son düzenleme:
Ne kadar ince düşünmüşsünüz.

Ama merak etmeyin sizden başka hiç kimse düşünmüyor. Biz burada corona yokmuşçasına yaşıyoruz. Düğünler,bayramlar tatiller tam gaz devam ediyor. Kafeler, restoranlar, sahiller tıklım tıklım. Siz dikkat etseniz de çevrenizdekiler dikkat etmediği sürece sizin benim gibi 3-5 insanın yaptığının da bir önemi kalmıyor.

Arkadaşlarınızın haberi yoksa hiç söylemeyin Türkiye’ye gideceğinizi, sizi uzakta bilsinler görüşmek istemiyorsanız. Karantinadan sonra ailenizle kafanız rahat tatil yaparsınız.
Ben de Türkiye’de olmadığım için tam emin değilim ama devlet hastanelerinde semptom olmadan test yapmıyorlar diye duydum. Sanırım özelde yaptırabiliyormuşsunuz testi semptom olmadan, ama ondan da emin değilim. Bir de yurtdışından gelince Türkiye’de karantinada kalmak gerektiğini bilmiyordum. Geçen hafta Almanya’dan bir arkadaşım gitti Türkiye’ye, karantina uygulaması olmadığını söylemişti

Siz kendinize mi karantina uygulayacaksınız? Malum yurtdışı uçağından inen plajlara gidiyor direk. Maskeyle mesafeyle kapı pencere acık hasretinizi giderin.

Evet kendime karantina uygulayacagim yani 14 gunden once tatile gitmeyecegiz kardesim annem hepsi izinlerini 15 eylule gore ayarladi. Evden de cikmayi dusunmuyorum ama 1 aylik izinde annemi babami ilk 15 gun gorebilir miyim onu bilmiyorum, kardesimin evinde kalmak en iyisi gibi geliyor...

Bence arkadaşlarınızla görüşmeyin. Şubat ayında ben de ailemin yanındaydım ama hiçbir arkadaşımla görüşmedim. O alınır, bu küser, şunun düğünü, bunun nişanı diye diye vakaları tırmandırıyor insanlar. Ortada ölümcül bir virüs var nasıl oluyor da 'ayy küscek bana' tribine giriliyor anlamıyorum. 15 gün tek kalın sonra tatile gidin rahat rahat. O arada düğünde müğünde virüs kapıp baba katili olsanız elinize ne geçecek acaba..

Evet kendime karantina uygulayacagim yani 14 gunden once tatile gitmeyecegiz kardesim annem hepsi izinlerini 15 eylule gore ayarladi. Evden de cikmayi dusunmuyorum ama 1 aylik izinde annemi babami ilk 15 gun gorebilir miyim onu bilmiyorum, kardesimin evinde kalmak en iyisi gibi geliyor...
Bence gel hemen git test yaptır sonrasın da ailenin yanına geç duruma göre

Arkadaşlarınızın haberi yoksa hiç söylemeyin Türkiye’ye gideceğinizi, sizi uzakta bilsinler görüşmek istemiyorsanız. Karantinadan sonra ailenizle kafanız rahat tatil yaparsınız.
Ben de Türkiye’de olmadığım için tam emin değilim ama devlet hastanelerinde semptom olmadan test yapmıyorlar diye duydum. Sanırım özelde yaptırabiliyormuşsunuz testi semptom olmadan, ama ondan da emin değilim. Bir de yurtdışından gelince Türkiye’de karantinada kalmak gerektiğini bilmiyordum. Geçen hafta Almanya’dan bir arkadaşım gitti Türkiye’ye, karantina uygulaması olmadığını söylemişti

Arkadaslarimi da neredeyse 2 senedir gormediklerim var cunku 1 sene onceki iznim de birkac gundu sadece ondan oncesinde 1 sene daha gelemedim. Cok ozledim ama bencillik yapip onlarla gorusup sonra babama bisey tasimak istemiyorum. Gerci babam da yakinda calismaya baslamak istiyor, ben mi fazla evham yapiyorum bilmiyorum :(

Bence arkadaşlarınızla görüşmeyin. Şubat ayında ben de ailemin yanındaydım ama hiçbir arkadaşımla görüşmedim. O alınır, bu küser, şunun düğünü, bunun nişanı diye diye vakaları tırmandırıyor insanlar. Ortada ölümcül bir virüs var nasıl oluyor da 'ayy küscek bana' tribine giriliyor anlamıyorum. 15 gün tek kalın sonra tatile gidin rahat rahat. O arada düğünde müğünde virüs kapıp baba katili olsanız elinize ne geçecek acaba..

Evet olumcul ve benim babam akciger kanseri atlatti... En buyuk risk gruplarindan biri... Ama kendisine bakiyorum arkadaslariyla piknige gitti gecen, ben calisacagim diye tutturdu, universite sinavina filan girdi... Ben mi abartiyorum acaba diyorum. Annem doktor buna ragmen boyle.

Bodrum da yasiyorum.Ruslar hava alanindan indikleri gibi plaja gidiyor.Karantina vs yok.Ben olsam gelmem.Cook kalabalik ve insanlar cook duyarsiz.Dikkat eden cok az insan evladi var.Allah yardimcimiz olsun

Keske gelmeseydim almasaydim biletimi o kadar strese girdim ki. Ama biletimi yakabilir miyim 1000 kusur dolarlik bir bilet, kullanmadigim izinlerim de yaniyor. Sartlarim da cok cok zor, artik devreleri yakmak uzereyim, cok yoruldum izne ihtiyacim var.

Öncelikle hoş gel :)

Karantina süreci 14 gün zaten o sürede kardeşinde kalacaksın bekli anneni görürsün o da gelir arada 7 gün sonuna doğru baban gelir belki onu görürsün

Düğün arkadaş toplantısı çok riskli ben olsam gitmezdim ama çok yakın arkadaş diyorsun maske takarak hiç sarılmadan belki gidilir ama riski de göze almak gerek

Şöyle yaparsın ailenle görüştükten sonra arkadaşlarla gitmene yakın buluş ki baban malum kanser hastalığı atlatmış diyorsun o açıdan daha güvenli olur sanki

İyi eğlenceler

Arkadaslarimi da neredeyse 2 senedir gormediklerim var cunku 1 sene onceki iznim de birkac gundu sadece ondan oncesinde 1 sene daha gelemedim. Cok ozledim ama bencillik yapip onlarla gorusup sonra babama bisey tasimak istemiyorum. Gerci babam da yakinda calismaya baslamak istiyor, ben mi fazla evham yapiyorum bilmiyorum :KK43:
O zaman mesafeye dikkat ederek, maskeli açık havada görüşün isterseniz, en azından riski azaltmış olursunuz. Ama o kadar uzun süre görüşmediğiniz arkadaşlarınızla o mesafeye ne derece uyabilirsiniz bilmiyorum 😞

Öncelikle hoş gel :)

Karantina süreci 14 gün zaten o sürede kardeşinde kalacaksın bekli anneni görürsün o da gelir arada 7 gün sonuna doğru baban gelir belki onu görürsün

Düğün arkadaş toplantısı çok riskli ben olsam gitmezdim ama çok yakın arkadaş diyorsun maske takarak hiç sarılmadan belki gidilir ama riski de göze almak gerek

Şöyle yaparsın ailenle görüştükten sonra arkadaşlarla gitmene yakın buluş ki baban malum kanser hastalığı atlatmış diyorsun o açıdan daha güvenli olur sanki

İyi eğlenceler

evet benim de dusuncem aslinda arkadaslarla gitmeye yakin bulusmak... Ama cok yakin bir arkadasim var Istanbul'da is basvurulari yapacak sehir disindan geliyor bizde kal derdim normalde (ailemin veya kardesimin evinde) ama diyemiyorum babamdan dolayi, kardesimin evi de cok kucuk oda yok. Bundan dolayi da strese giriyorum cunku arkadasimin kalacak yeri cok sikintili. Ama tabi ki babamin sagligi daha onemli.

evet benim de dusuncem aslinda arkadaslarla gitmeye yakin bulusmak... Ama cok yakin bir arkadasim var Istanbul'da is basvurulari yapacak sehir disindan geliyor bizde kal derdim normalde (ailemin veya kardesimin evinde) ama diyemiyorum babamdan dolayi, kardesimin evi de cok kucuk oda yok. Bundan dolayi da strese giriyorum cunku arkadasimin kalacak yeri cok sikintili. Ama tabi ki babamin sagligi daha onemli.
Hiç stres yasama durum malum
Onun da bunu bilerek beklenti içine girmemesi lazım

Evet olumcul ve benim babam akciger kanseri atlatti... En buyuk risk gruplarindan biri... Ama kendisine bakiyorum arkadaslariyla piknige gitti gecen, ben calisacagim diye tutturdu, universite sinavina filan girdi... Ben mi abartiyorum acaba diyorum. Annem doktor buna ragmen boyle.
Sizin gibi düşünceli yaşayanlar maalesef çok az.
Arkadaşlarınıza yolculuktan dolayı mecburen 14 karantina gününüz olduğunu anlatın ‘yeah bana bir şey olmaz’ derse, ‘bana ya da aileme olabilir, bu riski göze alamam’ dersiniz.

Tatil mevzusunu iyi düşünmüşsünüz, bu sene yapılacak tek tatil ev kiralama ve gözlerden uzak koylarda kendi malzemelerinizle deniz eylemidir.
Başka türlüsünü yapanın aklından şüphe ediyorum.

Merhaba arkadaslar,

Ben 1 yillik bir surenin sonunda ve ertelenen ucuslarim sonrasinda bir aylik bir izinle Turkiye'ye geliyorum, gelis tarihim 1 eylul.

Gelmeden once COVID testi yaptiracagim zorunlu olarak yani ucaga binmeden once. 7 saatlik bir ucak yolculugu var.

Sonrasinda ailem Istanbul'da Istanbul'da 14 gun karantina surem var sanirim... Bu karantina suresini kardesimin tek yasadigi evde (ev arkadasi da var ama sanirim o evde olmayacak) gecirmek istiyorum cunku babam kanser atlatmis ve cok buyuk riski olan biri. O sirada annemi babami gorur muyum onu da bilmiyorum. Nasil yapsam sizce?

Sonrasinda ailemle arabayla guneye tatile gitmek istiyoruz, Airbnbden tum daire veya mustakil ev kiralayarak yani ucak vb kullanmayacagiz ve otelde de kalmayacagiz.

Ama sorun su ki benim gelisimi bekleyen bir suru arkadasim var, cok yakin bir arkadasimin 13 eylulde dugunu var ki karantina surem bitmemis oluyor. Baska bir cok yakin arkadasim o tarihlerde is basvurulari icin Istanbul'da oalcak, gorusmezsem cok alinir...

Ama ben evde risk grubunda babam oldugu icin kimseyle cok gorusmek istemiyorum. Annem maskeyle uzak durarak acik alanlarda gorusebilirsin dedi ama zaten cok zamanim da yok. Yeteri kadar arkadaslarima vakit ayirmazsam kusebilirler diye korkuyorum ama babama virus bulastirmaktan daha cok korkuyorum.

Izne cikma hevesim tamamen gecti bu konu yuzunden ama ucak biletimi aldim artik, ustelik kullanmadigim izinlerim yaniyor. Bulundugum ulkede tatil yapayim desem burda her yeri gordum, ustelik yapayalnizim artik sikildim cok. Yakindaki ulkelere gideyim desem korona var o da sorun.

Ne onerirsiniz sizce tatilimi nasil planlayayim? Karantina konusunda bilgisi olan var mi? Gelince de test yaptirsam mesela? Test yaptirilabiliyor mu oyle kafana gore? Kusura bakmayin cok bildigim konular degil, yasadigim ulkede virus bu kadar yaygin da degil zaten kucuk bir yer. Turkiye'de bu kadar yaygin olmasi korkutuyor beni cok.
sevdiklerinizi ve kendinizi korumanız adına kurallara uymak şart. arkadaşlarınız ve aileniz durumun farkında olması gerekiyor. o yüzden alınacaklarını sanmıyorum :)

Keske gelmeseydim almasaydim biletimi o kadar strese girdim ki. Ama biletimi yakabilir miyim 1000 kusur dolarlik bir bilet, kullanmadigim izinlerim de yaniyor. Sartlarim da cok cok zor, artik devreleri yakmak uzereyim, cok yoruldum izne ihtiyacim var.
Biletinizi erteleme şansınız olsaydi keske. Inanin hic huzur yok burda .Sokaga cikiyosunuz mecburen,maskesi dirseginde,cene altinda insanlar,hatta markette bile varlar .Defalarca uyariyorum,bilmem ne gibi bakiyolar yüzüme Gecen gece adamin biri öksüre öksüre duruyodu ayakta bi barin önünde.Dibindeki masadaki insanlar da gayet istifini bozmadan keyif yapiyorlardi yemin ederim.Sizin ne isiniz var orda derseniz ; biz burda yasiyoruz ve bi banka atm sine gitmek icin bile o yoldan gecmek zorundayiz.Dedigim gibi cok rus görüyorum ve aslaa maskeleri yok.Eger bi durumlari kafaniza takacaksaniz 1000 lik biletinizi yakin yani.Yok meshur bi sey olmazcilardansaniz,gelin.Bi sey olmaz lafindan nefret ediyorum ve ülkemizde cok kullaniliyo maalesef......

Back
X