• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'de kürtaj 'gizlice' yasaklandı ,

Evet bir emekli annenin ya da babanın sigortasına yaslanıp, eli ayağı tuttuğu halde çalışmayıp, estetiğini bile devlete karşılatan, ömrü boyu devlete yaslanan herkesi asalak olarak görüyorum ve onlara hakkımı helal etmiyorum. (özürlü ve bakıma muhtaçları dahil etmiyorum tabi ki) İnanmadığım bir sözü ağız dalaşı olsun diye söylemem. Asla çalışmayıp ana-babasından dolayı emekli maaşı alanlar da bu sözüme dahildir. 18 yıldır çalışıyorum, 1,5 yıl sonra günlerim dolacak ve 13 yıl emekli maaşı almak için yaş bekleyeceğim, bu arada sağlık hizmeti almak istiyorsam da yüksek bedelden ödenen primlerimin üzerine devlete aylık 50 TL ödeyeceğim. Benim gibi bir vatandaş için bahsettiğim insanlar asalaktır. Bunları öderken ödenen kürtaj paraları da hiç kanıma dokunmuyor, en azından bakamayacakları çocuğu dünyaya getirmemiş insanlar.

görüşünüze saygı duyuyorum KEYFİ KÜRTAJ da benim için bu kefede görüşlerimiz bu birbirimizi değiştiremeyiz tabiki size saygı duyuyorum...

İşte ; sonuç her ne olursa olsun kimsenin sorunu değil ki bu? Yani kimse sırf günah diye benim bedenime müdahale edemez. Günahsa bana günah, kimseyi bağlamaz. Ayrıca, bu ülke de herkes müslüman değil. Müslüman olmayan birine, bunu nasıl anlatacaksınız acaba? işte bu bakımdan devletlerin dini olmaz.

Ve sonuç olarak, ben böyle düşünüyorum diye kimse böyle düşünmek zorunda değil. Yani siz kürtaja karşı olabilirsiniz, ama benim kendi bedenim üzerimde ki haklarımı siz belirleyemezsiniz, bende size bir şey diyemem. İşte asıl mesele bu. İnsanların bulunduğu şartları, yaşadıklarını asla bilemezsiniz. Bugün , sokaklar tinerci olarak dolaşan, esrarkeş olan, uyuşturucu taşımacılığında kullanılan, dilencilik için kullanılan , ufacık bedenlerin günahını kim ödeyecek o zaman??? Bu gün ülkemizde ki yetiştirme yurtlarının hali ortada maalesef. Hiç gittiniz mi? Bursa'da pek çok defa gittim, her yılbaşı oyuncak ve kıyafet yardımı yapıyoruz arkadaşlarla. Bacaklarınıza atlıyor o çocuklar, beni götür buradan diye ağlıyorlar. Hiç kimsenin ufacık bir bedene ve ufacık bir ruha bunca bedeli ödetmeye hakkı yok.

Bunun tek yolu aslında, ne kürtajı serbest bırakmak ne de kürtajı yasaklamak. Asıl mesele eğitim. Her yaşa uygun cinsel eğitim, cinsel hastalıklar, cinsel hastalıklardan korunma yolları, gebelik, gebelikten korunma yolları. Tüm bunları bilerek bilinçli yetişen bir genç nesil olsun istiyorum ben. Yoksa kürtajı yasaklayamazsınız, ancak merdiven altı doktorların ekmeğine yağ sürersiniz, bilinçsizce cinsellik yaşayan onlarca çocuk yaşta genç kız o merdiven altı kürtajlarında ölür gider. Sadece biraz anlayış, biraz eğitim fazlasına gerek yok.

Ben doğum kontrolü olsun, kaç çocuk yapılacapı olsun, evlilik dışı cinsel ilişki olsun devletin karışmaması taraftarıyım. Ama söz konusu bir canlı ise ben benim dediğim bedeni başka bir canlı ile paylaşıyorsam onun canına kıyma hakkı gene bende midir? Yani karındaki bebek ne zaman tam bir birey olarak düşünülür? Benim bu konuda kafam çok karışık da.

Ben doğum kontrolü olsun, kaç çocuk yapılacapı olsun, evlilik dışı cinsel ilişki olsun devletin karışmaması taraftarıyım. Ama söz konusu bir canlı ise ben benim dediğim bedeni başka bir canlı ile paylaşıyorsam onun canına kıyma hakkı gene bende midir? Yani karındaki bebek ne zaman tam bir birey olarak düşünülür? Benim bu konuda kafam çok karışık da.

Bakın işte bunun net bir cevabı yok maalesef, verilen tüm cevaplar tamamen duygusal ve dini açıdan bakılarak verilen cevaplar. Sonuç olarak örneğin ben şuan 1 aylık hamileyim ve henüz kalp atışı dahi yok, tıp bilimine göre bu bir Zigot, kalbi atmaya başladığın ise cenin oluyor. Tam bir birey olması üzgünüm ama artık annenin bedeninden ayrıldığı andır. Nefes alıp verdiği, ağız yoluyla beslendiği andır tam bir birey olması. Tabi bu işin bilimsel bakış açısı, duygusal olarak bakarsak "benim mercimeğin henüz kalbi atmıyor ama o benim biricik meleğim, hayatım herşeyim", dini açıdan bakarsak ise bazı kaynaklar ruhun 40 günlükken üflendiğini, bazı kaynaklar ise 120 gün sonra üflendiğini söylüyor.

Ama gerçek olan şu ki, benim bedenime bağlı olduğuna göre, vereceğim karar beni ilgilendirir. Günah ise ben çekerim. Anlatmak istediğim bu, ayrıca tekrar söylüyorum 10 haftalığa kadar olan kürtajdan bahsediyorum şuan.

Sizin dusuncenizde insanlar oldugu surece hersey kadinlarin sucu. Yaziktir yapmayin bir kadin olarak oncelikle kadinlarin haklarini savunmali, karsilarinda degil yaninda durmaniz lazim. Ve unutmayin ki insan kinadigini yasamadan olmezmis. Buyuk konusmayin, yarin obur gun Allah korusun cocuklarinizin basina gelirse ozaman anlarsiniz " Benim bedenim benim kararim" ideolojisini.

pardonda hanfendi kim dedi size kınadıgımı hemen olayı çarpıtıyosunuz benim kınadıgım ettigim yok o zaman her kürtaj olan kınadıgı için kürtaj oluyooo büyük konuştum ettimde yok bende bilmedne hamile kaldımm napim aldırimmi yani allah layık görmüş vermişş erken olsada artı ben herşey kadınların suçu die bişi yazmadımm yazımda kürtajı bile devletin üstüne atmalarına benm kızgınlıgımm bende olsam önlemimi alaydmda kalmayaydımm yapacak bişi yok burda devletin sucu yokk ben hamile kaldımm vayyyy devlet suçlumu diyim bu kadarrr da düşman olmayın allah aşkına ya eskide hastanelerin önündeki kuyrukları çabuk unuttunz eskidenn ilaç bullunmuyordu şimdii bulunmayan ilaç yokkk halen inkar ediyosunuz

BDV'de dini ve siyasi konular açılması yasaktır.

Hadi bilmeden açılmış, sizler kadın olduğunuza emin misiniz? Ne kadar çirkin sözler söylemişsiniz, erkek söylemez sizin söylediklerinizi.

Konu yasak olduğundan kapatılacak ve konudaki yorumlar değerlendirilecektir.

Back