ohoo bir yemeğe gittim konu uzamış gitmiş. Ben olaya kendi açımdan bakmıyorum (yani ne kürtaj oldum ne de olmayı düşünmüyorum şuan), bir devletin vatandaşları üzerinde ki dayatmalarını anlamaya çalışıyorum. Bende bir anne adayıyım, içimde henüz daha kalbi atmaya başlamamış bir minik mercimek var :)Kürtajı savunmuyorum asla, ama yaptıran yada yaptırmak isteyeni de günahkar ilan etmek benim haddim değil. Ayrıca devletlerin dini olmaz ve olmamalı. Yani hiç bir devlet, dinen günah diye herhangi birşeyi kısıtlayamaz kısıtlamamalı. Günah veya sevap insan ile Allah arasındadır. Ben kürtaj olsam kime ne???? Günahı bana, başkalarına ne oluyor ki?
Ayrıca 10 hafta sonrası kürtajın yasak olmasına herhangi bir sözüm yok, çünkü bu gibi durumlarda yapılan kürtajlar hayati tehlike riski taşıyor.
Yani demek istediğim, devlet sırf günah diye herhangi bir şeyi yasaklayamaz, sevap diye de dayatamaz. Yani , şimdi devlet çıkıp, namaz kılmak çok sevap herkes mecbur kılacak, oruç tutmak sevap herkes oruç tutacak tutmayanlar cezalandırılacak diyebilir mi?? Diyemez, çünkü devlet Laik olmak zorundadır, devlet din ilkelerine göre yasa koyamaz.
Ayrıca 10 hafta sonrası kürtajın yasak olmasına herhangi bir sözüm yok, çünkü bu gibi durumlarda yapılan kürtajlar hayati tehlike riski taşıyor.
Yani demek istediğim, devlet sırf günah diye herhangi bir şeyi yasaklayamaz, sevap diye de dayatamaz. Yani , şimdi devlet çıkıp, namaz kılmak çok sevap herkes mecbur kılacak, oruç tutmak sevap herkes oruç tutacak tutmayanlar cezalandırılacak diyebilir mi?? Diyemez, çünkü devlet Laik olmak zorundadır, devlet din ilkelerine göre yasa koyamaz.
Son düzenleme: