• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj Gizlice Yasaklandı

canın fıstığı bana sorarak yazmışsın dün çıkmak zorunda kaldım şuan bakabildim siteye mune bir nevi söylemek istediklerime tercuman olmuş gibi ben kürtaj günah değil katta yaptırın gibi bir kelime etmedim rabbim o durumda bırakmasın kimseyi tek dileğim budur kürtaj karşıtı biri oldugumuda söyledim ama öyle durumlar olurki zorunda kalırsa diyorum yasak olarak hüküm verilmesini yanlış görüorum 10 haftalık olana kadar anlışılır sanırım hamilelik olay 10 haftalıkken aldırmak 15 haftalıkken aldırmak değil kürtaj olmak zaten günah ister 10 haftalık ister daha öncesi olsun tekrar söylüorum bence günah kürtajı savunmuyorum ama bunu yasak olarak sunmalarına tepkiliyim anlatabildim umarım

Öncelikle lütfen polemik gibi algılamayın. Asla böyle bir niyetle yazmıyorum. Şöyle söyliyim günah olduğunu düşündüğüm her şey yasaklansın demem. En basitinden alkol benim için günahtır ama yasaklanması özgürlüklerin kısıtlanmasıdır. Ama kürtaj benim için alalade bir günah değil. Ortada bir can var. Eğer cenin can değildir diyorsanız tamam. Bunun ciltteki bir beni aldırmaktan farkı yoktur ve kimin vücudundaysa o karar verebilir. Ama cenin bir candır diyorsanız o canın alınmasının yasak olmasını yadırgamanızı anlamıyorum. Hani alkol tüketmek kişinin kendi tasarrufudur ama alkollü araç kullanmak yasaktır. Neden başka insanların hayatını da tehlikeye atarsınız. Eğer cenin cansa, o canı almanın kararı nasıl tek bir kişide olur. Tekrar belirtiyorum cenin can değil derseniz sıkıntı yok.

Kürtaj konusu neden bu derece insanların içine dert oldu ben bir türlü anlayamadım. Daha doğmamış çocuğun derdine düşüp ah vah edenler, senelerdir kürtaj yasağını gündeme getirenler keşke doğmuş ve istismar edilen onca çocuğu da bu derece düşünse. Bir yandan 15 yaşındaki genç kıza tecavüzü "kendi rızasıdır" diyip meşrulaştırırken bir yandan kürtaj yasağı koymaya çalışması dini duygu sömürüsünden başka bir şey değildir bana göre.

Öncelikle lütfen polemik gibi algılamayın. Asla böyle bir niyetle yazmıyorum. Şöyle söyliyim günah olduğunu düşündüğüm her şey yasaklansın demem. En basitinden alkol benim için günahtır ama yasaklanması özgürlüklerin kısıtlanmasıdır. Ama kürtaj benim için alalade bir günah değil. Ortada bir can var. Eğer cenin can değildir diyorsanız tamam. Bunun ciltteki bir beni aldırmaktan farkı yoktur ve kimin vücudundaysa o karar verebilir. Ama cenin bir candır diyorsanız o canın alınmasının yasak olmasını yadırgamanızı anlamıyorum. Hani alkol tüketmek kişinin kendi tasarrufudur ama alkollü araç kullanmak yasaktır. Neden başka insanların hayatını da tehlikeye atarsınız. Eğer cenin cansa, o canı almanın kararı nasıl tek bir kişide olur. Tekrar belirtiyorum cenin can değil derseniz sıkıntı yok.

cenin can değil kürtaj günah deil demiyorum diye üzerine 2 defa basmışım zaten yazımda ama tam olarak okumuyosunuz yazılarımı sanırım bana göre kürtaj yapılması doğru değil evet ama bunun yasaklaştırılması abes diyorum

cenin can değil kürtaj günah deil demiyorum diye üzerine 2 defa basmışım zaten yazımda ama tam olarak okumuyosunuz yazılarımı sanırım bana göre kürtaj yapılması doğru değil evet ama bunun yasaklaştırılması abes diyorum

Tamam güzel arkadaşım kızma. Ben de diyorum ki bir canın alınmasının yasaklanması neden abes?

Diğer şeyleri belirtmemin sebebi biri çıkıp işte bu son yorumu okusa sadece, alıntı yapıp ama o bir can değil falan diyecek uzayacak da uzayacak. Sonuçta yazığım mesajı sadece sen görmüyorsun.

Son düzenleme:
Tamam güzel arkadaşım kızma. Ben de diyorum ki bir canın alınmasının yasaklanması neden abes?

kızmıyorum sadece derdimi anlatamadığım için zorluyorum gerçekten çok zor durumda kalanlar oldugu için ve buna şahit oldugum için yasak olmamasını istiyorum herkezin kendi günahı herkezin kendi kararı bunu yasaklaştırarak daha fazla cazip hale getirilmesi çok saçma senin iraden kuvvetliyse zaten o bebeği ister 5 haftalıkken ister 15 haftalıkken aldırmazsın yada bakacak gücün kuvvetin varsa

Ben sunu soylemek istiyorum. Bu ulkede tecavuz edenlerin oldurulmesi bile yasalarin onunde suc, cinayet. Onlar bile adam yerine konuluyor.

kurtaj kadının hakkıdır isteyen dogurur ıstemeyen dogurmaz bukadar bunun hakkında aksi yorum yapmakta kimseye dusmez
kimseyide ilgilendirmez at gözluguyle bakmayın artık bazı seyleree lutfen!!!

Ben de bugün gazetede okudum
Kürtaj hala serbestmiş "10 hafta" olarak belirlenmiş ve yeni uygulamadan geçmiş
Devlet halen ücretsiz kürtaj hizmeti verecekmiş lakin özel hastanede yine belli bir aralıkta ücret talep edilecekmiş
Acaba hangisi doğru :53:

Ben de bugün gazetede okudum
Kürtaj hala serbestmiş "10 hafta" olarak belirlenmiş ve yeni uygulamadan geçmiş
Devlet halen ücretsiz kürtaj hizmeti verecekmiş lakin özel hastanede yine belli bir aralıkta ücret talep edilecekmiş
Acaba hangisi doğru :53:

kürtaj sgk kapsamına girmiş
bence yasak filan yok
özelde ücrete tabi olabilir zaten orda herşeye fazla ödüyoruz

Back