• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj Gizlice Yasaklandı

Spiral takmak ta ucretli...yakinda prezervatif de satisi durdurulur. Kadinlar korunamaz. Istedikleri bu.evde oturalim. Cocuk bakalım. Pasifize olalim.bunlarin uretkenlikten anladiklari sadece cocuk doğurmak.oysaki bir kadin çocuk dogurmadan da pek ala üretken olabilmeli.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu ulkede hersey kadina yasak yasamak yasak olmek yasak ise girmek yasak sokaga cikmak yasak

Türk Jinekoloji Derneği’nden yapılan açıklamada, ‘Yasal olarak belirlenmiş 10 haftalık sürede kürtaj talep edenlere’ hizmet verilememektedir’ denildi

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, kürtaj uygulamasının gizlice yasaklandığını belirterek, “Medula Hastane sistemi olarak bilinen GSS ( Genel Sağlık Sigortası ) ile sağlık tesisleri arasında, hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş sistemde kadın doğum doktorları kürtaj işlemi yapamamaktadır. Medula sisteminden kürtaj için gerekli ‘tıbbi tahliye’ bölümünün silinmesi ile ‘Yasal olarak belirlenmiş 10 haftalık sürede kürtaj talep edenlere’ hizmet verilememektedir” dedi.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, yazılı bir açıklama yaparak kürtaj uygulamasının gizlice yasaklandığını söyledi.

TJOD Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir’in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Kürtaj uygulaması sessiz sedasız kaldırıldı. Kamu hastanelerinde Sosyal Güvence kapsamında 10 haftaya kadar ücretsiz uygulanması gereken ” kürtaj” uygulaması hiç yasal dayanak olmaksızın sona erdirildi. Online kayıt sisteminde kürtaj işlemi için kullanılan ” tıbbi tahliye kodu” kaldırılınca bu konuda yapılan tüm tetkik ve hizmetler otomatik olarak durdurulmuş oldu. Medula Hastane sistemi olarak bilinen GSS ( Genel Sağlık Sigortası ) ile sağlık tesisleri arasında, hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş sistemde kadın doğum doktorları kürtaj işlemi yapamamaktadır. Medula sisteminden kürtaj için gerekli ” tıbbi tahliye ” bölümünün silinmesi ile “Yasal olarak belirlenmiş 10 haftalık sürede kürtaj talep edenlere ” hizmet verilememektedir.

Hekimlerin eli kolu bağlandı

Bu durum kişi hak ve özgürlüklerini ihlal ettiği gibi hekimin hasta sağlığı ile ilgili çok önemli bir konuda elini kolunu bağlamakta ve mesleki sorumluluğunu yerine getirmesini engellemektedir. Öte yandan ” spiral ” olarak da adlandırılan ve kamu hastanelerinde kadınlara ücretsiz olarak uygulanması gereken rahim içi araçlar ( RİA) da doktorlar tarafından yazıldığı halde hastaneler fatura edemediği için ancak ücret karşılığı takılabiliyor. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği olarak hiçbir yasal dayanağı olmaksızın hastayı ve hekimi zor durumda ve karşı karşıya bırakan bu keyfi uygulamaların bir an önce düzeltilmesini ve konuyla ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yapılmasını Sağlık Bakanlığı’ndan talep etmekteyiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
http://www.tjod.org/kurtaj-gizlice-yasaklandi/

KURTAJ EN DOGAL HAKTIR BNCE BU COCUK ISTEM DISI OLABILIR TECAVUZ SONUC OLUSABILIR YADA BAKACAK MADDI MKANI OKSA NAPSIN KADIN BU COCUK ACLIKDANDA OLEBILIR BNCE BUNUN TERCIHI ANEDE KALMALI BELLI AYLAR DAHILINDE TABIKI SONRASI ICIN KNUSMUYORUM B HAK KADINLARIN EN DOGAL HAKKIDIR BU YAPILMAZSA KADIN OLUMLERI ARTACAK BU ACIDAN DUSUNDUNUZ MU MERDIVEN ALTI ISLEMLER GERCEKLESECEK KANAMA SONUCU KADINLAR HAYATINI KAYBEDECEK YADA COCG DURUSMEK ICIN CANINDAN OLACAK BURDA KK AILESI OLARAK KADINLARIN ACISINDAN DUSUNMEMEI EN DGRUSU OLACAK:kkk:

Bakanlıktan 'kürtaj' açıklaması!

AA | 12 Mart 2014 Çarşamba - 16:11
Sağlık Bakanlığı, 10 haftadan önce yapılan yasal kürtaj işlemlerinin, Bakanlığa bağlı hastanelerde yapılmasında herhangi bir kısıtlama bulunmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı meslek kuruluşlarının açıklamalarından hareketle medyada 'kamu hastanelerinde kürtajın yasaklandığı' yönünde iddiaların yer aldığı belirtilirken, bu iddialara açıklık getirildi.

ÖDEME KAPSAMINDAN ÇIKARTILDI

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde, 31 Mart 2003 tarihli Genelge ile hekimin uygun gördüğü vakalar için hastaların ücretini kendilerinin karşılaması kaydıyla isteğe bağlı kürtaj işlemi yapıldığı hatırlatılan açıklamada, 2007 yılında yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile gebeliği 10 haftanın altında olanlara yapılabilen isteğe bağlı kürtaj işlemlerinin ödeme kapsamından çıkarıldığı ve SGK tarafından sadece tedavi amaçlı yapılan rahim tahliyelerinin geri ödemesinin karşılanmaya başlandığı belirtildi.

Bakanlığın Sosyal Güvenlik Kurumuna 'isteğe bağlı rahim tahliyesi', işleminin SUT'ta yer alması için talepte bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, SGK ile yapılan görüşme sonrası isteğe bağlı kürtaj işlemlerinin yeniden SUT kapsamına alındığı, Resmi Gazetede yayımlanmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, 'Yapılacak düzenlemeyle, ücreti hasta tarafından karşılanarak yapılan 10 haftanın altındaki isteğe bağlı rahim tahliyesi işlemlerinin ücretleri artık SGK tarafından karşılanacaktır' ifadesine yer verildi.

Bu bağlamda 10 haftadan önce yapılan yasal kürtaj işlemlerinin Bakanlığa bağlı hastanelerde yapılmasında herhangi bir kısıtlama bulunmadığı vurgulanan açıklamada, ayrıca doğum kontrol yöntemlerinin Bakanlığa bağlı birinci basamak sağlık kuruluşlarına başvuran tüm hastalara ücretsiz olarak uygulanmaya devam ettiği bildirildi.

AA | 12 Mart 2014 Çarşamba - 16:11
Sağlık Bakanlığı, 10 haftadan önce yapılan yasal kürtaj işlemlerinin, Bakanlığa bağlı hastanelerde yapılmasında herhangi bir kısıtlama bulunmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı meslek kuruluşlarının açıklamalarından hareketle medyada 'kamu hastanelerinde kürtajın yasaklandığı' yönünde iddiaların yer aldığı belirtilirken, bu iddialara açıklık getirildi.

ÖDEME KAPSAMINDAN ÇIKARTILDI

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde, 31 Mart 2003 tarihli Genelge ile hekimin uygun gördüğü vakalar için hastaların ücretini kendilerinin karşılaması kaydıyla isteğe bağlı kürtaj işlemi yapıldığı hatırlatılan açıklamada, 2007 yılında yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile gebeliği 10 haftanın altında olanlara yapılabilen isteğe bağlı kürtaj işlemlerinin ödeme kapsamından çıkarıldığı ve SGK tarafından sadece tedavi amaçlı yapılan rahim tahliyelerinin geri ödemesinin karşılanmaya başlandığı belirtildi.

Bakanlığın Sosyal Güvenlik Kurumuna 'isteğe bağlı rahim tahliyesi', işleminin SUT'ta yer alması için talepte bulunduğuna dikkat çekilen açıklamada, SGK ile yapılan görüşme sonrası isteğe bağlı kürtaj işlemlerinin yeniden SUT kapsamına alındığı, Resmi Gazetede yayımlanmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, 'Yapılacak düzenlemeyle, ücreti hasta tarafından karşılanarak yapılan 10 haftanın altındaki isteğe bağlı rahim tahliyesi işlemlerinin ücretleri artık SGK tarafından karşılanacaktır' ifadesine yer verildi.

Bu bağlamda 10 haftadan önce yapılan yasal kürtaj işlemlerinin Bakanlığa bağlı hastanelerde yapılmasında herhangi bir kısıtlama bulunmadığı vurgulanan açıklamada, ayrıca doğum kontrol yöntemlerinin Bakanlığa bağlı birinci basamak sağlık kuruluşlarına başvuran tüm hastalara ücretsiz olarak uygulanmaya devam ettiği bildirildi.

madem bi yasak yok millet niye çıkıp o yasak bu yasak diye galeyena getiriyo insanları
işte bu yüzden artık gördüğüm hiçbir habere yorum yapasım gelmiyo
biri de doğum kontrol yöntemlerinin ücretli olduğunu yazmıştı o da ücretsizmiş işte

madem bi yasak yok millet niye çıkıp o yasak bu yasak diye galeyena getiriyo insanları
işte bu yüzden artık gördüğüm hiçbir habere yorum yapasım gelmiyo
biri de doğum kontrol yöntemlerinin ücretli olduğunu yazmıştı o da ücretsizmiş işte

Bir doktor olarak yorum yapmak istedim. Basitçe açıklamaya çalışacağım.

Kaldırdıkları seçenek opsiyonu nedeniyle şu an sistemden rahim tahliyesi seçeneğini sağlık nedeniyle de olsa yapmak mümkün değil, SGK kapsamında. SGK bu açıklamayı tepkiler yüzünden mi yaptı, yoksa sisteme zorunlu nedenden diye yeni bir seçenek mi eklemeyi düşünüyor,bilemiyorum. Ancak bu haberle birlikte bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Artık devlet hastanelerinin çoğunda doktorlar korkudan kürtaj yapmıyorlar. Bununla ilgili çıkan bir çok haber, yapılan başvurular var ancak başbakanın açıklamalarından sonra devlet hastaneleri çekiniyor ve yapmamayı tercih edip özele yönlendiriyorlar.

Doğum kontrolu konusunda yaptıkları açıklama ise felaket. Evet sağlık ocaklarına gidip doğum kontrol hapları yazdırabilirsiniz bu bir marifet değil çünkü spiral taktıramazsınız. Ağır maddi yük getiren de kalıcı yöntemler zaten. Amaç ne bilemiyorum ancak sonuç bu haber için de, doğum kontrol yöntemleri için de mahalle baskısı oluyor.

Bir doktor olarak yorum yapmak istedim. Basitçe açıklamaya çalışacağım.

Kaldırdıkları seçenek opsiyonu nedeniyle şu an sistemden rahim tahliyesi seçeneğini sağlık nedeniyle de olsa yapmak mümkün değil, SGK kapsamında. SGK bu açıklamayı tepkiler yüzünden mi yaptı, yoksa sisteme zorunlu nedenden diye yeni bir seçenek mi eklemeyi düşünüyor,bilemiyorum. Ancak bu haberle birlikte bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Artık devlet hastanelerinin çoğunda doktorlar korkudan kürtaj yapmıyorlar. Bununla ilgili çıkan bir çok haber, yapılan başvurular var ancak başbakanın açıklamalarından sonra devlet hastaneleri çekiniyor ve yapmamayı tercih edip özele yönlendiriyorlar.

Doğum kontrolu konusunda yaptıkları açıklama ise felaket. Evet sağlık ocaklarına gidip doğum kontrol hapları yazdırabilirsiniz bu bir marifet değil çünkü spiral taktıramazsınız. Ağır maddi yük getiren de kalıcı yöntemler zaten. Amaç ne bilemiyorum ancak sonuç bu haber için de, doğum kontrol yöntemleri için de mahalle baskısı oluyor.

görünürde herşey normalmiş gibi yapılan bi açıklama yani bu
spiral neden taktırılamıyo ilginç eskiden bi sorun olmuyodu sanki
üzüldüm şimdi teşekkürler cevabınız için

Ooooooohh iyi olmuş valla. Bi hastalık olmadıktan sonra kürtaj da neymiş ? Kim almaya teşebbüs edebilir rabbimin verdiği canı. Madem çocuk sahibi olmak istemiyorsun muhafaza et kendini yada ceremesini çek.!

sizin için ne kadar kolay söylemesi....öyle şeyler yaşanıyor ki Allah başa vermesin umarım bu söylediğiniz lafları bir gün toplamak zorunda kalmazsınız..

Hangi anne bakalabilecek durumu varken çocuğunu aldırmak ister ki ?
Bıktım bu adamın kadınların cinsel organına cinsel obje muamelesi yapmasından !

Ooooooohh iyi olmuş valla. Bi hastalık olmadıktan sonra kürtaj da neymiş ? Kim almaya teşebbüs edebilir rabbimin verdiği canı. Madem çocuk sahibi olmak istemiyorsun muhafaza et kendini yada ceremesini çek.!

Sadece istenmeyen gebeligin sonlandirilmasi icin gerekli degil kurtaj. Olu bebekleri de normal dogumlarda kullanilan suni sanci ile dogurtmaya calisip yasanan yikimi uzatmanin kime ne faydasi var?
Tek tarafli dusunmemek lazim ve hic bir zaman buyuk konusmamak elbette.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

doğurun doğrun, siz bakamazsanız devlet en güzel şekilde bakar merak etmeyin:37::37:

doğum kontrolu günahdır diye fetva çıkarsa yakında şaşırmıcam, aaa günahmış kız, korunmayalım o zaman diyen de bi ton kadın çıkar:27::27:

korunmak yasak, istenmeyen gebelige ve saglık tehlikesi olusturan durumlarda mudahale yasak.
ama öldürmek olunca söz konusu, kim kimi nicin nerde öldürmüs soruları baslıyor... baktın ki begenmedin, failimeçhul listesine adını yazdırırsın geçer.

peki yaşam hakkının anne karnında basladıgı savunuyorlarken bunun devamı icin ne yapılıyor?
halkın sosyoekonomik duzeyi yerlerde sürünüyor, ama dogurması icin binbir yasak konulurken o aileyi açlıktan ölüme terketmek yasak degil.

Arkadaslar yapmayin lutfen her cikan habere itibar etmeyin lutfen.kamu hastanelerinde istege bagli kurtaj ne zaman yapilmiski simdi yasaklansin.kamu hastanelerinde tibbi bir zorunluluk olmadan hicbir zaman kurtaj yapilmadi ustelik ucretlide olsa.suan oyle bir durumdayizki ortaya surekli biseyler atiliyor.lutfen secici olalim.r soylenene itibar edip galeyana gelmeyelim.

''İnsanların günah işleme özgürlüğüne neden müdahale ediliyor'' demezler mi adama ?:ssz:

Günahını tabiki kendi boynuna insanın. Ama biri şunu diyebilir mi. Ben annemi öldürdüm ama anne benim annem, günahını ben çekeceğim devlet bana ceza veremez. Ya da daha uç ama daha yakın bir örnekte yapışık ikizlerden biri benim günahım intahar etmek istiyorum diyebilir mi? Yani tabi bütün bunlar o mercimeği bir can kabul edip etmemekte bitiyor. Bana 1 tanecik hücreyken bile bir can gibi geliyor. O yüzden benim için hamile bir kadın, bedenini başka bir canlı ile paylaşan biridir. Çift canlıdır. O yüzden misal hamile bir insan, ya da hamile bir canlı ölünce daha buruk olur insan, iki can birden gitmiştir. Bu şekilde sürekli iki canlı olarak koşullanmışken o canlardan birinin ölmesi kararını almak kimde olmalı bilemiyorum. Bu arada asla ben şöyle yaparım ben böyle yaparım diyemem. Sadece Allah'a dua ederim beni bu acıyla bu kararla sınamasın.

Günahını tabiki kendi boynuna insanın. Ama biri şunu diyebilir mi. Ben annemi öldürdüm ama anne benim annem, günahını ben çekeceğim devlet bana ceza veremez. Ya da daha uç ama daha yakın bir örnekte yapışık ikizlerden biri benim günahım intahar etmek istiyorum diyebilir mi? Yani tabi bütün bunlar o mercimeği bir can kabul edip etmemekte bitiyor. Bana 1 tanecik hücreyken bile bir can gibi geliyor. O yüzden benim için hamile bir kadın, bedenini başka bir canlı ile paylaşan biridir. Çift canlıdır. O yüzden misal hamile bir insan, ya da hamile bir canlı ölünce daha buruk olur insan, iki can birden gitmiştir. Bu şekilde sürekli iki canlı olarak koşullanmışken o canlardan birinin ölmesi kararını almak kimde olmalı bilemiyorum. Bu arada asla ben şöyle yaparım ben böyle yaparım diyemem. Sadece Allah'a dua ederim beni bu acıyla bu kararla sınamasın.

Eğer benim yorumuma istinaden yazdıysanız ben zaten ironi yapmıştım.
siyaseti takip ediyorsanız anlamanız gerekirdi.:34:

Back