• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Türkiye'de kürtaj 'gizlice' yasaklandı ,

Keske begenme butonu olsaydi tesekkurler fosforumsu

kürtajın serbest olduğu bütün ülklerde hafta sınırlaması vardır zaten. mesela abd de sınır on beş haftadır yani türkiye de çok farklı bir uygulama yok bu konuda.
ben bazı ülkelerde olduğu gibi tamamen yasaklandı zannetmiştim, tabi doğru anladıysam..

benimde merak ettiğim , neden bu kadar beleşe düşkünüz neden her şeyi başkalarından bekleriz...düğün yaptım kaynanamlar para vermedi ev tuttum annemler kirayı vermedi kürtaj olacağım neden devlet ödemiyor....prezervatif ile korunuyoruz bunun parası neden benim cebimden çıkıyor....yahu spiral keyfi bir uygulama çocuk istemiyorsan taktırdığın bir şey bunun parasını neden bir başkası ödesin onu anlamış değilim...sigorta deyip duruyorsunuz ama emekli olduğunda o kesilen paralar sana çalışmadığın halde dönecek zaten...:ssz:

benimde merak ettiğim , neden bu kadar beleşe düşkünüz neden her şeyi başkalarından bekleriz...düğün yaptım kaynanamlar para vermedi ev tuttum annemler kirayı vermedi kürtaj olacağım neden devlet ödemiyor....prezervatif ile korunuyoruz bunun parası neden benim cebimden çıkıyor....yahu spiral keyfi bir uygulama çocuk istemiyorsan taktırdığın bir şey bunun parasını neden bir başkası ödesin onu anlamış değilim...sigorta deyip duruyorsunuz ama emekli olduğunda o kesilen paralar sana çalışmadığın halde dönecek zaten...:ssz:

bu yorumunuza verilecek tek cevap sosyal devlettir arkadasım. sosyal devleti arastırırsan dedgmi anlayacaksın... zaten asalak gbi baskalarının üstünden gecinme (kira-dügün-vs) bahsedilmiyor... bir kesim dünyaları yerken bir kesim ay sonunu nasıl getrcem derdinde.... üc gün sonra 10 hafta gecmeden kürtaj olmak isteyenler astronomk paralar ödemeye baslarsa, yine zengne bişey olmaz. yine ezilen sen ben gbi insanlar olur... keske parası olan düdüğü calmasa..... maddi durumu kötü,evli kişilerde fırsat esitliginden yararlansa....

bkz:sosyal devlet:)))hayatımda bu kadar absürt bir yorum okumadım kusura bakmayın konudan sapmış olacağız ama emekli olmayalım da ölene kadar çalışalım mı?sizin anneniz babanız kaç yaşında hala çalışıyorlar mı merak ettim:)neyse bu kadar saçma bir yoruma çok bile..

Herhalde 3. bir 'sosyal devlet' cevabına ihtiyacınız kalmamıştır. ;)

bkz:sosyal devlet:)))hayatımda bu kadar absürt bir yorum okumadım kusura bakmayın konudan sapmış olacağız ama emekli olmayalım da ölene kadar çalışalım mı?sizin anneniz babanız kaç yaşında hala çalışıyorlar mı merak ettim:)neyse bu kadar saçma bir yoruma çok bile..

Evet bence de yorumunuz çok bile olmuş...
kadın açık açık.. emekli olunca çalışmadığınız halde para alacaksınız diyor :1::1: onu bile çok görüyor bu beyin
bir zahmet 70 inden sonrada çalışmasın insanlar... yazıktır ya

yorumlarınız konuyu tam okumadan alakasız bicimde 10haftadan sonrası keyfidirler ile doluyken ucret konusunu yeni anlayabildiniz demek. fakat onda da ev kirasini aileden beklemekle, saglık hizmetlerini devletin karsılamasını bir tutuyorsunuz ya... ne denirse densin anlayabileceginizden şüpheliyim.

annem babam ben eşim bu ülkeye hizmet eden memurlarız...kürtaj paralı olacak diye ayaklanmıyoruz, bu konudaki düşüncelerimiz sizden biraz farklı...şu an bildiğim bir şey var şu konuda bana saçma gelen hiç bir yoruma saçma demedim....gözümdeki saygısızlık ifadesi de çok ayrı...dilediğiniz gibi bir sosyal devlet oluşturabilirsiniz umarım...çünkü size zıt gidecek fikirlere saygısızlık edecek kadar alçalıyorsunuz...herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil mi..siz dilediğiniz yorumu yapın muhalefet olmasın sakın sakın...çağdaşlık anlayışınız mükemmel ötesi ayakta alkışlıyorum sizi...yapın siz çocukları olun kürtajı devlet ödesin kardeşim bana g....ni ç...nı var sanki ..afiyetle bol kürtaj dolu günler size.

yorumlarınız konuyu tam okumadan alakasız bicimde 10haftadan sonrası keyfidirler ile doluyken ucret konusunu yeni anlayabildiniz demek. fakat onda da ev kirasini aileden beklemekle, saglık hizmetlerini devletin karsılamasını bir tutuyorsunuz ya... ne denirse densin anlayabileceginizden şüpheliyim.

sağlık hizmeti değil hanımefendi kürtaj hizmeti ile alakadar konuşuyorum..kürtaj bir sağlık hizmeti değildir elzem durumlar söz konusu olmadıkça.

annem babam ben eşim bu ülkeye hizmet eden memurlarız...kürtaj paralı olacak diye ayaklanmıyoruz, bu konudaki düşüncelerimiz sizden biraz farklı...şu an bildiğim bir şey var şu konuda bana saçma gelen hiç bir yoruma saçma demedim....gözümdeki saygısızlık ifadesi de çok ayrı...dilediğiniz gibi bir sosyal devlet oluşturabilirsiniz umarım...çünkü size zıt gidecek fikirlere saygısızlık edecek kadar alçalıyorsunuz...herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil mi..siz dilediğiniz yorumu yapın muhalefet olmasın sakın sakın...çağdaşlık anlayışınız mükemmel ötesi ayakta alkışlıyorum sizi...yapın siz çocukları olun kürtajı devlet ödesin kardeşim bana g....ni ç...nı var sanki ..afiyetle bol kürtaj dolu günler size.

offf off kürtaj yasaklanmasın derken bunu kastediyodu kamu oyu işte..

Size diyebileceğim tek şey, 'yazık'.

sağlık hizmeti değil hanımefendi kürtaj hizmeti ile alakadar konuşuyorum..kürtaj bir sağlık hizmeti değildir elzem durumlar söz konusu olmadıkça.

kurtajın saglıkla ilgisini tartısmayacagım. ancak sizin kabulleriniz uzerinden gidersek; elzem durumlar dediginiz saglık hizmeti oluyor mu peki? yasakta bunu ayıran birsey yok da...

ilaveten, kimse sizi farklı gorus nedeniyle elestirmiyor, oyle olsa benzer seyleri yazan insanlar da vardı herkes dusuncesini soyleyip geciyor. ancak siz kadınların yasadıgı/yasayacagı mevcut sıkıntılara deginmek yerine başından beri konuyu dini ve siyasi boyutta konusmak icin diretiyorsunuz, farkınız burada.
ustelik aynı konu siyaset bolumunde var yazmıstım, okumadıysanız hatırlatayım dedim.
ayrıca emekli maasları veya sosyal devletle ilgili problemleriniz varsa onlar icin de buyrun siyaset bolumune gelin...

ek: ne derseniz diyin bu size yaptıgım son yorum olacak. ilk yorumunuzda "yaratıcıyla bir tutmaya basladınız iyice" diyerek insanları dini ayrımlara sokmaya calısmanız da cabası. üstelik elzem durumlar diye siz nasıl belirtiyorsanız hicbir saglık hizmeti dahi alınmaması gerektigini dusunen insanlar da olacaktır,
hizmetler dusuncelerin farklılıgına ya da cogunluga gore degil tum gorusleri kapsayıcı bicimde yapılır/yapılmalıdır.
bir uyenin yazdıgı gibi, zengin olan yine parasını verip olacak, zaten devlete gitmiyordu ki, sorunun asıl muhattabı düsük veya orta gelirli insanlar.

Son düzenleme:
kurtajın saglıkla ilgisini tartısmayacagım. ancak sizin kabulleriniz uzerinden gidersek; elzem durumlar dediginiz saglık hizmeti oluyor mu peki? yasakta bunu ayıran birsey yok da...

ayrıca kimse sizi farklı gorus nedeniyle elestirmiyor, oyle olsa benzer seyleri yazan insanlar da vardı herkes dusuncesini soyleyip geciyor. ancak siz kadınların yasadıgı/yasayacagı mevcut sıkıntılara deginmek yerine başından beri konuyu dini ve siyasi boyutta konusmak icin diretiyorsunuz, farkınız burada.
ustelik aynı konu siyaset bolumunde var yazmıstım, okumadıysanız hatırlatayım dedim.
ek olarak emekli maasları veya sosyal devletle ilgili problemleriniz varsa onlar icin de buyrun siyaset bolumune gelin...

uyarınızı dikkate alıp çekiliyorum bu sayfadan kırdığım arkadaşlar varsa affola hoşçakalın

kibliyorum sizi. erkeğe böyle konuşmak yakışmaz da bayana hiç yakışmıyor ..:31:

kibliyorum sizi. erkeğe böyle konuşmak yakışmaz da bayana hiç yakışmıyor ..:31:

haklısınız ama dedirtene kadar uğraştılar sağolsunlar yazdıklarımın siyasete ve dini içeriğe kaydığını farkedemediğimden ötürüde biraz sabrım zorlandı...:ssz:

Valla eğri burunları düzeltmek, akne ve ben aldırmak, estetikleri tanıdık doktorlarla gerekli göstermek gibi durumlarda elzem değil ama 18 yıldır ırgat gibi çalışan ben, yan gelip yatan ana babasının maaşından geçinen, hayatında bir gün işe gitmemiş bir sürü asalağın masraflarını ödüyorum. Onlar ne olacak ????

Son düzenleme:
Kusura bakma bakamayacagin cocuguda rahmine sokma inlemini al senin bes dk lik keyfinin cezasini o cocuk odememeli onemli saglik sorunu olmadikca evet kurtaj yasaklanmali kendinizi yaratici ile bir tutmaya basladiniz iyice ...cocuk yapayim yok ben bakaamam aldirayim..pazrdan aldigin armut curuk cikdi ver pazarciya degil bu.

Yok arkadasim durduk yere kurtaj olayim diyen cok emin ol....istenmeyen gebelik nasil olur diye dusunuyorum oluyomus kazalarla ok amenna ama bir insani silahla vurup oldurmekten ne farki var on haftadan sonra zaten ruhu ufleniyor bu yavrunun on haftadan onvlce yapacagini yaptir..on haftada da farket bi zahmet hamile kaldigini..

Tedbirini al tevekkulu Allah a birak o ol dediyse muhakkak olur....bu kadar onlemede oluyosa yapacak bir sey yok ben aldirmasinlar demiyorum sakatti gelismemistir annenin sagligi tehlikededir alinsin istenmemistir on haftadan once aldirsin ama sonrasi icin benim gozumde cinayetten farksizdir cunku ruhu var artik onun....ama bu ulkede bes dklik keyfin ardindan kuttaja gelen cooook insan var bana yok demeyin...bu saydigim sistemin disinda yasaklanmali kesinlikle saglik bakanligi prezervatif dagitiyo al onu saglik ocaklari spiral takiyo oralara git devlet bu hakki vermis yok deniyosa da bir kac gun iliskiye girme bi zahmet bekle gelsin isini hallet oyle yap...

Kurtaja gelene kadar bir cok birimi ucretlendirdiler zaten o da hukumetin ayibi 30 martta insallah sandikta cevabi verilir diyorum...bu arada hamamdami oldugumu soran arkadas evet benim uslubumde bu hamamdayim sakincasi mi var bende kendi fikirlwrimi yazmakta ozgurum ciekinlesmenin manasi yok ne dusunuyosanyazarsin farkli fikirdeki insanlara direrrigimi soylemenizden ffarksiz bu tabiriniz...

Evet bende sonradan farkettim ama salsiri aniden basladi yapacak bir sey yok ne demek istedigimi anlayanlara tesekkurler:))on haftadan oncesine mutabikiz kizlar ucretlendirme olayinida az kaldi on yedi gun sonra topluca hesaplasiriz helallesiriz olur biter diye umit ediyorum

neden yazık lehinize bir dilek bu ...ağzımla kuşta tutsam yaranamam ben size:52:

Vajinamızın hesabını da sandıkta vereceksek vah ki ne vah...İkisi arasında bir bağ kurmaya çalışıyorum ama ıııhh,yok olmuyor.

Korunduğu halde hamile kalanlar ne yapsın ? Prezervatif yırtılmıştır,hap korumamıştır,spiral işe yaramamıştır.

Kimsenin ne şartlar altında yaşadığını bilemezsiniz.

Back