Kürtaj konusunda kafam karışmış durumda, yasaklanmasına karşıyım ama sen olsan kürtaj olur musun derseniz olmam, kızıma hamileyken evde köpek beslediğim ve sürekli hayvanlarla iç içe olduğum için doktorum toksoplazma testi yaptırtmıştı, test sonucu pozitif çıkarsa bebeği düşürebileceğimden tutunda engelli olabileceğine kadar tüm riskleri anlatıp kürtaj olabileceğimi, istersem 20 haftalık olduğunda doğum yaptırarak gebeliği sonlandırabileceklerini söylemişti, kızımı ultrasonda görmüştüm, üstelik 12 haftalık olmuştu, kafası, gözleri, herşeyiyle capcanlıydı, eve döndüğümüzde ağladığımı, bebeğimi aldıramam dediğimi biliyorum, engelli de doğsa bebek benim bebeğimdi.
Ama öte yandan insan tecavüzleri, sağlık sorunlarını düşününce, kadın bedeni üzerinde söz sahibi olmalı düşüncesindeyim, tecavüz başlı başına bir travma zaten
(( kadınlar eşi tarafından da tecavüze uğruyor, size zorla sahip olan, boşanmak istediğiniz birinin bebeği kullanarak evliliği devam ettirmek istemesi veya boşanırsan çocuğu senden alırım yüzünü bile göremezsin tehditlerine maruz kalmak ne kadar kötü.
Ya erkek çocuk doğurana kadar sağlıkları hiçe sayılarak her yıl hamile bırakılan kadınların durumu
((
O yüzden ben kürtaj konusuna keskin cümlelerle hayır kesinlikle karşıyım diyemiyorum. Kürtajı yasaklamak yerine kadın ve erkeklere doğum kontrol yöntemleri öğretilmeli, bazı tabular yıkılıp cinsel eğitim verilmeli çünkü sonuçta istediğiniz kadar kaş çatıp parmak sallayın, ayıplasanızda ayıplamasanızda gençler ilişki yaşıyor ve çevrelerine de sorup doğru dürüst öğrenemediklerinden istenmeyen gebelikler artıyor, gebelik arttıkça otomatikman kürtaj olmalarda çoğalıyor, şu sitede bile yaşı 20-25'lere ulaştığı halde erkek arkadaşıyla yaşadığı yüzeysel ilişkiden hamile kaldığını zannedip korkan, tedirgin olan kadınlar var.
Yasaklamak çözüm değil hatta yasaklamak daha kötü sonuçlara yol açar, illegal yollardan gebeliği sonlandırmaya çalışanlar hem bebeklerinden hem canlarından olacak, camii avlusuna, hastane bahçesine, çöp konteynırlarına bırakılan bebek sayısı artar, gizli saklı doğum yapıp sonra o bebeği öldürüp kurtulmak isteyenler çoğalır.
Ülkemizin sahipsiz kalmış doğum sonrası terk edilmiş bebeklere değil, aile ortamında bilinçli yetiştirilmiş nesillere ihtiyacı var.