Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Aynen, form doldurtuluyor uçakta. İletişim bilgilerinizi de yazıyorsunuz. Kişinin beyanına göre yani. Herkesi muayene etmeleri mümkün değil tabi ki.

Çarşamba günü evden çıkma yasağı gelir mi sizce ? Alt yazı geçti cbaşkanı çarşamba günü yeni tedbirleri ilan edecek diye. Ne ilan edecek ki ? Geriye bi evden çıkma yasağı kaldı.

Aynen, form doldurtuluyor uçakta. İletişim bilgilerinizi de yazıyorsunuz. Kişinin beyanına göre yani. Herkesi muayene etmeleri mümkün değil tabi ki.
Elbette herkesi tek tek muayene imkansız, umarım herkes doğru bilgi girmiştir.

Etrafımdaki herkesin benim kadar titiz ve dikkatli olduğunu bilsem, koronavirüsten asla korkmazdım, ama benim bu tedbirli halime gülüp geçen var, takıntılı olduğumu, abarttığımı düşünen var.
Umursamıyorlar, şaşkınlıkla izliyorum, umurlarında bile değil?
Tamam panik yapmak yanlış ama bu rahatlık da beni korkutuyor. Çarşılar hala insan dolu, gezmenizden, keyfinizden biraz fedakarlık edin, biraz endişe edin ama yok...

İnşallah, ama ben şu son karantina olaylarından sonra artık kimsenin semptom gösterse bile söyleyeceğini sanmıyorum. Karantinaya alınırım korkusuyla hastaneye gitmiyor insanlar.
Ama bu da kötü, hem tedavi haklarını kendi elleriyle yok ediyorlar hem de toplum sağlığını hiçe sayıyorlar, ben hiç yurtdışına çıkmadım, bırakın yurtdışını son 2 aydır şehirdışına bile çıkmadım, avm vb yerlere gitmedim ama markete gidiyorum mecburum, şimdi virüs taşıyan biriyle yan yana durduysam ve enfekte olduysam bilemeyeceğim, ki Singapur'da mıydı yoksa Kore mi? Corona görünen bir vaka kaçmış, AVM'ye gitmiş, gezmiş tozmuş, yaklaşık 8000 kişiye onun bulaştırdığı düşünülüyormuş, karantinaya alınma korkusu yalnızca bize değil diğer insanlara da zarar veriyor.
Az evvel bir arkadaş da profilimde yazmış, karantinadan kaçmak isteyenler polislerin yüzüne tükürüyormuş bize bulaştıysa size de bulaşsın diye, bu kadar da bencil olmamalıyız, aramızda hamileler var, minicik bebekleri olanlar var, hasta olanlar var, ailemize bulaşsa nasıl endişe edeceksek aynı endişeyi toplum için de duyup herkesi düşünerek hareket etmeliyiz.

Makarnayı bir derece anladım da tuvalet kağıdını ben de anlamlandıramıyorum

Yani öyle kıyametvari zombi filmi gibi olsa tuvalet kağıdını totomuza sürüp mutlu mu olacağız anlamadım
Çok da kullanırlar ya normalde.. şimdi kıymetli oldu hesabı ...

Doğum günü partileri yapanlar var kafe kapatıp bugun

Evet tabi ki katılıyorum. Ama insan psikolojisi işte.

Ben başta endişeli değildim bu kadar ama italyanın durumunu görünce endişelendim baya, sayılarımız aynı hemen hemen, İtalyanlarda bizim gibi yakın temas kurmayı samimiyet gören bir millet, herkes maskesini taksın zorunlu olmadıkça çakmasın dışarı..

Bende 5 aylık hamileyim. Endişenizi anlıyorum ve paylaşıyorum. İçinde can taşıyınca bu tip durumlarda stressiz olunmuyor malesef. Ona birşey olursa korkusuyla savaşmak kolay değil. Hele ki benim eşim polis. 500 kişi bir şubede duruyorlar, sürekli suçlularla temas halindeler, haberlerde karantinadan kaçanları durduran polisleri gördükçe bu gece uyku muyku kalmadı zaten
Benim doğumum nasipse temmuzda. İnşallah o zamana kadar düzelir umudu taşıyorum. Bir arkadaşım bu haftanın sonuna doğru doğum yapacak o ne yapsın..
Nasıl bir dönemde gebe kalmışız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…