- 22 Ocak 2019
- 2.924
- 1.695
Anladım canım saol ulkece paranoyak oldukSanmıyorum, yurt dışı geçmişi olanlar karantinaya alınıyor genelde.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anladım canım saol ulkece paranoyak oldukSanmıyorum, yurt dışı geçmişi olanlar karantinaya alınıyor genelde.
Annem benim takıntılı olduğumu düşünüyor, sırf eve gelince kıyafetlerimi odamın dışında çıkardığım ve evde cep telefonuna elimi sürmediğim için. Anlatamıyorum dışarıda kullanılan cep telefonunun ne kadar mikrop dolu olduğunu. Anlatmaktan da vazgeçtim zaten.Ve ben bunu söyledim diye suçlu oldum bugün.. sanane millet ne yaparsa yapsın diyorlar en yakınlarım bile...
Cok merak.ettim neler oluyor?
Konudan bağımsız olacak, konu sahibinden özür dileyerek; aslında anlatılacak çok şey var ama şöyle özetleyeyim;
Herşey ortalama 1,5 ay önce ilk vakanın açıklanmasıyla başladı. Ortalık sakindi. Her geçen gün vaka sayısı artıyor ancak ölüm olmuyordu. İlk ölüm çinli bir turistti. Arkasından bir fransız geldi ancak ölüm sayısı da vaka sayısı da azdı. ‘Biz de bir şey olmaz yaa’ cılardandık :)
Bu şekilde 2 hafta sakin geçti. Vakalar yavaşça arttı. 2 hafta önce ailemle telefonda konuşurken (ailem türkiye de ben iş sebebiyle avrupadayım) insanlar abartıyor burada hiçbir şey yok diyordum. Tabi televizyonlar sürekli kamu spotu gibi elinizi yıkayın, önlem alın, maske takın gibi uyarılar yapıyordu. Metro ve tramvay durakalrında bilinçlendirici anonslar yapılıyordu. Tek tük maske takan insanlar görmeye başladık. İtalya da durumlar kötüydü ancak hergün 350 ölüm yoktu henüz. Fransa daha yolun başındaydı 19 ölüm vardı.
Aradan 1 hafta geçti.
Haftanın başında hem vaka hem ölüm sayıları hızla artmaya başladı. En büyük sebeplerinden birinin taşıyıcı olan çocuklar olduğu düşünülüp perşembe akşamı okulların cuma gününden sonra süresiz bir şekilde kapanacağı bildirildi.
Cuma hepimiz pazartesi işe döneceğimizi sanarak ofislerimizden çıktık. Sokaklarda sık sık ambulans sesleri duyuluyordu artık.
Cumartesi günü önce barlar, restorantlar, kafeler, avmler kapandı, etkinlikler iptal edildi. Sadece eczane, market ve bankalar açık kaldığından sokaklarda in cin top oynamaya başladı. İnsanlarla kaldırımda denk gelirseniz kaldırım değiştirmeye başladılar. Sokağa çıkanların %90 ı maske ve eldivenliydi. Uçuşlar iptal edildi. Muhtemelen doğuma da ailemden kimse gelemeyecek.
Pazar akşamı iş yerlerinden mailler geldi. İşe ikinci bir talimat gelene kadar dönmeyeceğimiz bildirildi. Evden çalışma sistemine dönüldü.
Bugün Pazartesi saat 20:00 de Macron ulusal karantinayı ilan etti. Şimdilik 15 gün sürecek karantina ancak ucu açık. Kendisi açık açık şu an bir savaşın içindeyiz, savaş tedbirleri alacağız dedi. Yani yaşanan şey sadece bir grip virüsü değil.
Market ve eczanelerde yaşanan izdahama değinmiyorum bile. Zaten raflar artık bomboş. İnsanlara da kızamıyorum. Çoluk çocuk eş evde olmak demek en az 3 öğün evde yemek pişmesi demek. Bu da ciddi bir erzak alışverişi gerektiriyor en az 15-20 günlük. Kronik hasta olanlar da ilaç depolamak zorunda çünkü sürecin ne zaman biteceği belirsiz. Mama bez stoğu da yaptı tabi insanlar.
Demek istediğim 1 günde çok şey değişiyor. 2 hafta önce hiçbir şey yok gibi gelirken dün uzun zaman sürecek karantinadan önce son kez sokağa çıktık. Maalesef insanlar hala bilincinde değil bazı şeylerin ne kadar hızlı değişebileceğinin. Türk nüfusunun yarısı şeker diyabet hastası. Bir o kadar kalp, tansiyon hastası var ülkemizde. Bunların hepsi riskli grup.
Üstelik maalesef türkiye nin vaka ve ölüm konusunda şeffaf olacağına inancım da pek yok. Şu an adını unuttum ama çok gezenti programının sunucusu da koronaya yakalanmış 5 gün kendisinden gizlemişler hastanede. Ne zaman sosyal medya da sonucumu söylemiyorlar diye video koydu hemen corona pozitif teşhisi kondu. Ayrıca yurt dışından gelip 15 gün ev karantinasına uymayan o kadar insan var ki.. Umarım insnalar kendine gelir. Çünkü bu rahatlık italyanın sonunu getirdi.
Türkiye erken tedbir aldı ancak devletin yapabilecekleri çok sınırlı. Herkesi tek tek denetlemesi imkansız. Önemli olan halkın bilinçlenmesi. Hala komşuculuk oynuyor insanlar. Hala aile büyükleriyle çocukları gençleri bir araya getirecek organizasyonlar yapıyorlar. Sosyal medyada kendi çevremde görüyorum herkes geziyor hala. Toplu taşıma kullanıyor.
Avrupa da diğer semptomları göstermese de biraz ateşi çıkan herkes ambulansla soluğu hastanede alıyor. Umarım türkiyede de en kısa zamanda bu bilinç oluşur, insanlar evde hastalık geçirmeye çalışmaz, karantinadan kaçmayı bırakırlar ve hiçbir zaman hiçbiriniz bu günleri görmezsiniz.
Nasıl yani, evde cep telefonunuzu kullanmıyor musunuz dışarıda kullandığınız için?Annem benim takıntılı olduğumu düşünüyor, sırf eve gelince kıyafetlerimi odamın dışında çıkardığım ve evde cep telefonuna elimi sürmediğim için. Anlatamıyorum dışarıda kullanılan cep telefonunun ne kadar mikrop dolu olduğunu. Anlatmaktan da vazgeçtim zaten.
Arkadaşlar çok komiksiniz:) insanlar ne halde sizin takıldığınız şeye bakın. Merak etmeyin o çok pis sandığınız insanların sokakları da, kıyafetleri de, dişleri de, kendileri de oldukça temiz. Ortaçağ avrupasında yaşamıyoruz :) kimse afedersiniz totosunda b.kuyla gezmiyor :) taharet musluğu kültürel olarak yok evet ama duş başlığı gibi minik bir aparatları var tuvalete takılan. Ayrıca tuvalete atılabilen sabunlu temizlenme mendilleri ve sadece özel bölgeleri için yapılmış şampuanları var :)) temizleniyorlar üzülmeyin yani :))Tuvalet kağıdı kullaniyorlar miydi ki ?
Ülke de yine enteresan şeyler olmaya başladı.Ahmet Çakar 2 ölü var demiş programında.Buraya kadar normal garip olan bunun bir spor programı olması ve bu açıklamanın Ahmet Çakar’ın üstüne vazife olmaması.
Evde telefon kullanmamaya özen gösteriyorum, telefonla işim olursa, bıraktıktan sonra ellerimi yıkıyorum.Nasıl yani, evde cep telefonunuzu kullanmıyor musunuz dışarıda kullandığınız için?
Şaşırdım, peki.Evde telefon kullanmamaya özen gösteriyorum, telefonla işim olursa, bıraktıktan sonra ellerimi yıkıyorum.
Okudum da şunu farkettim fransada görece geç alınan önlemler burda çok daha erken alınmaya çalışıldı aslında, ve bakanımız inanın çok şeffaf şuan. Olduğu gibi bilgilendiriyor insanları. Ortalığı karıştırmaya çalışanlar sağdan soldan bir şeyler uyduruyor işte.
Umarım bu insanlar şu evinde kalma işine sadık kalır ve türkiye çooook az hasarla atlatır.. gezen tozan insanları görünce sinirim hopluyor bugün 15 e yakın liseli gördüm sigara içen gülen eğlenen.. anaları babaları sahip çıksa keşke
Kendinize çok çok dikkat edin.. bi anda hızla arttığı gibi azalır umarım. Sağlıcakla doğurun
Bu virüs yüzeylerde uzun süre kalıyor, dikkatli olmakta fayda var.Şaşırdım, peki.
Ha siz corona sürecinde mi öyle yapıyorsunuz, o zaman tamam.Bu virüs yüzeylerde uzun süre kalıyor, dikkatli olmakta fayda var.
Yaz ayında geçmesse o kötüBenim de haziranda düğünüm var inşallah ama ben bu kadar düşünmedim.
Düğün doğumdan daha tehlikeli, malum kalabalık ortam.
Ülke de yine enteresan şeyler olmaya başladı.Ahmet Çakar 2 ölü var demiş programında.Buraya kadar normal garip olan bunun bir spor programı olması ve bu açıklamanın Ahmet Çakar’ın üstüne vazife olmaması.
Gittin gördün yaşadın yani sıkıntı yok o zaman .. ben gttigim için yorum. Yaptım .. anlattiklarin her yerde yok malesf ayrıca domuz kokusundan gezilmiyor kafe restoran larda avmlerdeArkadaşlar çok komiksiniz:) insanlar ne halde sizin takıldığınız şeye bakın. Merak etmeyin o çok pis sandığınız insanların sokakları da, kıyafetleri de, dişleri de, kendileri de oldukça temiz. Ortaçağ avrupasında yaşamıyoruz :) kimse afedersiniz totosunda b.kuyla gezmiyor :) taharet musluğu kültürel olarak yok evet ama duş başlığı gibi minik bir aparatları var tuvalete takılan. Ayrıca tuvalete atılabilen sabunlu temizlenme mendilleri ve sadece özel bölgeleri için yapılmış şampuanları var :)) temizleniyorlar üzülmeyin yani :))