Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sosyal medyada coronoyla ilgili provokatif paylaşımları nedeniyle 19 kişi gözaltına alınmış.
Ahmet Çakar'ın da başı belaya girer muhtemelen. Böyle bir şey varsa bile bu duyuru resmi kanallarla yapılır. Umarım belaya da girer açıkçası, bu günlerde böyle panik yaratacak bir şey söylenemez.

Şöyle ben sağlıkçıyım biraz işin içini bildiğimden aktarayım, şüpheli vakalar vardı benim olduğum hastaneden şüpheli olup nakil edilenler de oldu. Muhtemelen ilk testi pozitif olup netleşmesi için ileri aşama teste gidenlerin sonuçları açıklanmadan o açıklamayı yapmıştı bakan. Yani büyük ihtimalle coronavirüs, klinik şüphe yüksek ama var demeden elinde net bir şey olmalıydı sonra yok değilmiş biz yanlış anlamışız demek daha da kötü çünkü. Bizim ülkemizde ilk vakayla ilk orta ileri öğretime ara verildi basit kararlar değil..

Şuan da durumu kötü hastalar var yoğun bakımda demekki her an her şey olabilir diye hazırlıklı olmamızı söylüyor. Ölmeden öldü diyemez değil mi? Ama durumu ağırsa ağırdır..

Biz dua edelim nereden bulaştığı belli olmayan insanlar çıkmasın. O zaman işte problem olur sokağa çıkma yasağı vs gündeme gelir halkın içinde yurtdışı teması olmayan vakalar çıkarsa iş çığrından çıkmış demek olacak.

Bir de rica ediyorum yok işte 10 kişi ölmüş de saklıyorlarmış falan bunlara kanmayalım insanların eşi dostu yakını var kimseye anlatmayın coronavirus olduğunu diye nasıl ikna edecekler ? Karantina da kimin yakını ölse neden öldüğünü anlar ve kim ne derse desin gerçeği o anki acıyla saklamaaz.. birini ikna etseniz öteki yayar ama yayar.
dijital çağdayız her şey ne kadar saklanmak istense de saklanamaz.
Hatırlatmak istemiyorum ama o kara gün 33 şehit verdiğimiz gün de bir tabur asker falan deniyordu sonra ne oldu? İsimleri yayınlandı her şey ortaya çıktı.. ailelerini bile izledik her gün tek tek..

İnsanlar ortalığı velveleye verip karıştırmaya çalışıyor aman kanmayın. İtalya bunun canlı örneği. Bi bölgede virüs fazla yayıldığı için insnalar arası söylenti çıkmış burası kırmızı bölge olacak tüm hastalar burda toplanacak bıraya kapatacaklar burda öleceğiz diye ve resmi açıklama falan olmadan ordan herkes toplanıp farklı yerlere göçmüş her yere virüsü böylece taşımışlar..

Girsin bence. İnsanları korkutarak prim kasmanın ne alemi var. Korksun insanlar eczaneleri marketleri talan etsinler herhalde amaç bu.

Sakin sakin evde oturacağız lazım olunca markete gidip ihtiyacımız kadarını alacağız çok basit aslında ama anlatamadık gitti.

İnanın sadece gerçekten çıkması gerekenler işe gidenler falan çıksa hiç problem yaşamazdık

Gittin gördün yaşadın yani sıkıntı yok o zaman .. ben gttigim için yorum. Yaptım .. anlattiklarin her yerde yok malesf ayrıca domuz kokusundan gezilmiyor kafe restoran larda avmlerde
Domuz satan kasaplar kokuyor evet bize göre kokusu ağır gerçekten. Ancak kafelerde oturulmayacak bir durum yok yapmayın :) Gittim gördüm 3 farklı avrupa ülkesinde yaşadım hem eğitim hem iş için. Şu an da 4 senedir fransa da yaşıyorum :) tuvalet kağıtı kullanmayan insan görmedim. Aksine genelde sabah akşam duşunu alan, sporunu yapan, diş bakımını yapan insanlar. O baksettiğiniz pislik içinde yaşadıkları dönemler ortaçağ da kalmış :)

Biz ne yapalım 37 haftalık hamileyşm en sıkıntılı sürece geldik hastaneye gidemiyorum sizin daha çok varmış endişelenmeniz normal ama doğumu dert etmeniz saçma o zamana kadr bazı şeyler çoktan yoluna girer Merak etme

Evet italyanların en büyük sorunu okullar kapandıktan sonra da sürekli sokaklarda, birbirlerinin evinde toplanmaları, toplu taşıma kullanmaları oldu. Bunu dediğiniz gibi panikten yapan da oldu, keyiften yapan da oldu çünkü önlerinde kötü bir örnek yoktu çin dışında.
Türkiye konusunda ise elbette herşey bir gün ortaya çıkar sonsuza kadar saklanamaz. Ama ilk etapta hep yumuşatılır bizde haberler aynı verdiğiniz şehit örneği gibi. Türkiye de ölü sayısı bir tabur denirken biz burada gerçek rakamı yabancı basından öğrenmiştik bile. Tabii ki kimse şu kadar ölü var vs haberlere inanmasın ancak corona da açıklanmadan benim ailemden bir doktor bize tanı konulduğunu söylemişti. 1 hafta kadar sonra resmi açıklama geldi. Bu tür olaylar çok yaşandığından insanların bazı şeylere güveni kalmıyor. Dolayısıyla göreceğiz yaşayıp. Umarım herkes, herşey iyi olsun

Gezmiyor tv programı yapıyor.Ayrıca insani açıdan hasta olmuş bir insan oh olsun demek bana ters.Zaten karantinaydadılar.
Oh olsun demedim sevinmedim de ama bu virus 4 aydır var hadi ciddiyeti son 1 ayda anlaşılmış olsun biz kendimizi yirtiyoruz kaç haftadır yurtdışına çıkışlar kapatılsın devlet el atsın diye butun önlemler geç geldi ve ne olacağımız belli değil bu virüs dünyanın her yerinde bir anda çıkmadı wuhan da çıktı ve insanların tek yapacağı şey gezmemekti kimse ciddiye almadı hala da almiyolar bir kişiye bile keyiften bulaştıran biri varsa dünyadaki hakkımı helal etmiyorum onlar yuzudnen korku içindeyiz İtalya daki hastanelere bakıp geleceğimizi görüyorum uzulecekseniz bir ay sonra ölecek binlerce yaşlımiza uzulun hicbi günahı olmayan

Bende çok korkuyorum benim de 10 hafta kaldı ve çok kritik bir dönemdeyiz uyuyamıyorum geceleri jadtaneler İtalya gibi olurs a nasıl dogurcam diye

Turkiyedekiler de o kadar cahil ki asla anlamiyolar durumun ciddiyetini herkes dışarda bugün minibüste para üstünü alırken poşetle tuttum diye Allah korkusuna varana kadar yorumlar oldu ya diyorum topunuz hasta olacaksınız da bize de bulaştırcaksiniz daha kötüsü lanet olsun cahilliklere
Urfa'da da toplu cemaatle kilinmaya devam edicez diye isyan baslatmislar ne diyim bu millete ya

Evde telefon kullanmamaya özen gösteriyorum, telefonla işim olursa, bıraktıktan sonra ellerimi yıkıyorum.

sil bacim sirkeyle eve gelince.

ben bugun markete gittim. market dönüşü once burnumu tuzlu suyla yikadim. sonra icime sinmedi sirkeli su ile gargara yaptim. markete giderken de eldiven taktim, toplu tasima kullanmadim ve burnum ne kadar kasinirsa kasinsin ellemedim. bunlar alinmasi gereken cok basit bireysel onlemler. gorustugumuz insan sayisini da cok azalttim. kimse ile gorusmezsek kafayi kirariz bir sure sonra. ama gerekirse onu da yapariz tabi. bugun markete gidip bu hafta yiyecegimiz kadar yiyecek aldim. birdaha haftaya gider alisveris yaparim. haftaya kadar sadece yuruyuse cikariz.

Su umrecilerle ilgili: adamin biri cikip isyan etmisti ya yurt pis diye.. baska biride odasini videosunu cekmis ve nevresimlerinin yeni oldugunu her gun yemeklerinin ayagina kadar geldigini anlatmis. Vallahi onlara tek dusen oturup o karantina zamaninda ibadet edip yeyip icip uyumakti..kolay degil 2 hafta ama.. krizi firsata cevirselerdi iyiydi. Vallahi saglik bakaninin son halini gordum icin acidi uykusuzlugu bi yana canla basla calisti adam.

Avrupa basbakanlari gibi korku salsa iyiden hapi yutmustu bizim millet anlasilan. Hele bu halde o mikrofon davasi calan gazeteci. Koyun can derdinde, kasap et derdinde. Bu is muhalefet filan olayi degil bi gorun bi zahmet.. adamin yaptiklarini gormemek icin ya vicdansiz ya kör olmak gerekir.

herkes keyfi gezmeyi biraksin evinizde oturun. 1 saat kimsenin olmadigi yerde gezdirin cocuklari.. valla pencereyi acip aglayasim geliyor benimde bazen..meger ne bolluk icindeymisiz.. insan kaybedince anliyormus.. sevdiklerimizle doya doya korkusuzca gorusmek istedigimiz bir yerde kahve icmek hayal gibi artik..Allahim sonumuzu hayir etsin, bir an once bitsin bu kodes gunlerimiz. Bunun icin evde kal

Son düzenleme:

Mikrofon davası ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…