Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bilmiyorum filmdelisi filmdelisi ama bir ay sonunda nasıl olacak durumunuz çok merak ediyorum.
Benim kendi öngörüm bir ilçe kadar insan girdi ülkeye, sayı binleri bulabilir.
Ama kendi vakaları kalır, topluma atıyorum bitlis e ilerlemez mevzu.
Gelenler kendi yakınlarına yaymayı keser, 14 kuralına uyar ya da yakınları kendilerini de karantinaya alırsa kesilir, önü kesilebilir.
Zaten bu mantıkla şuan kısıtlamalar getiriliyor, ama bizim milletin zümzüğü beynine vurup uçaktan alıp bir odaya koyup kitleyeceksin.
Doğruya doğru.
Bugün hele umre karantinasından kaçmaya çalışan amca teyzeleri gördüyse bu gözler, polislerle çatışmaya girdilerse havada paraşütle atılsak az yani.

Tamam biz farklıyız. Ama hala dikkate almayan çok insan var. Bir şey olmaz diyenler, abartıyorlar diyenler, ev gezmelerinden eksik olmayanlar azımsanmayacak sayıdalar maalesef..
Evet maalesef biri de benim annem , o kadar çıkma dışarı dememe rağmen yengesine ev oturmasına gitti , şuan o kadar sinirliyim ki ona , aklımda bin türlü sorular var , acaba yengesi umreden gelen biriyle görüştümü , toplu taşımalar kullandı kı vs vs

aynen bu yuzden bizde ki artış daha fazla olacak cunku umreden gelenlerde hep var aciklandikca yeni umre vakalari çıkıyor farkindaysaniz daha kac yuz kisi var birde kacmak istiyorlar ya
Onlardan ziyade normal sosyal hayatına hiçbir şey yokmuş gibi devam edenler mevcut. Çalışanlar ya da mecburen topluluğa karışanlar için bir şey demiyorum fakat keyfi olarak yerinde oturamayanlar gözlerini dünyaya bu kadar nasıl kapalı tutabiliyorlar :/

Arkadaslar merhaba suan 3aylık hamileyim ama bu corona böyle giderse karantinaya doğru yolumuz var hastalık cok hızlı yayılıyor şimdiden doğumumu nasıl yapacağım diye düşünmeye başladım sizce ne olur?hastanede dogum yapabilir miyim?yaparsam ne kadar güvenli olur şimdiden çok stresliyim eşim de bedelli askerlik icin gitti yanımda degil daha 5nisanda dönecek ailemin evinde kalıyorum o yokken ama yine de kendimi cok yalnız stresli hissediyorum karantina olur da o dönemezse diye ondan uzak oldugum icin üzülüyorum özlüyorum ve doğumumu kendimi dert ediyorum işte... sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim şimdiden teşekkürler

Tamam biz farklıyız. Ama hala dikkate almayan çok insan var. Bir şey olmaz diyenler, abartıyorlar diyenler, ev gezmelerinden eksik olmayanlar azımsanmayacak sayıdalar maalesef..
Ama onemli olan vaka evet ama onlari erken donemde izole etmek. Umarim vaka sayisi cogalmazz mesela guney korede vaka sayisi cok daha fazla. Ama olum daha az

tatlim doguma daha 6 ay var. sakin ol. bir ay icerisinde gprecegiz zaten afedersin ak g.t kara g.t.
sen sakin ol. evinden cikma. kimse ile gorusme. burnunu yika, ellerini temiz tut. beslenmene onem ver.
simdiden dusunme doğumu, o zamana kadar cok sey degisecek
allah kolaylik versin

Evet maalesef biri de benim annem , o kadar çıkma dışarı dememe rağmen yengesine ev oturmasına gitti , şuan o kadar sinirliyim ki ona , aklımda bin türlü sorular var , acaba yengesi umreden gelen biriyle görüştümü , toplu taşımalar kullandı kı vs vs
Haklısın sinirlenmekte. Göndermeyinn
Bir daha sesimi duyamazsın de tehdit et
Ne gezmeymiş arkadaş
Benim arkadaşlar da bebek görmeye gitti yazık ya

O tabloyla kıyaslama yapmak çok saçma. İtalya Çin'de vakalar deli gibi artarken "Burada bir şey yok hepimiz çok iyiyiz lay lay lay" diyerek insanları turizm için ülkeye çağırıyordu; meydanda herkes dipdibe otururken videolar paylaşıyordu; havaalanları Çince "İtalya'ya hoşgeldiniz" pankartları ile doluydu. İnanmayan buradan baksın 28 Şubatta ne yapıyorlarmış, nasıl ülkeye çağırıyorlarmış:

Hükümetin politikalarını seversiniz sevmezsiniz onu bilemem ama bu konuda gerçekten erken önlem almaya çalışıyorlar. İtalya'ya göre gayet iyi durumdayız. Kontrollü artış olacağını umuyorum. Hiç vaka olmaması zaten imkansız, artacak yani. Kontrollü artması önemli olan.

sen yazdıkça şu video gözümde canlandı nedense. :110:

Haberleri izliyor mu anneniz? Yani psikolojik olarak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama İtalya'nın mevcut durumunu internetten açıp gösterseniz korkarsa belki dikkat eder.. Bilmiyorum ama mümkün mertebe ikna etmeye çalışın. Bu basit bir şey değil. İnsan hayatı. Ki sadece kişinin kendisi değil çevresine de etki ediyor, çevresindekilerin de hayatını etkiliyor.

Bugün hele umre karantinasından kaçmaya çalışan amca teyzeleri gördüyse bu gözler, polislerle çatışmaya girdilerse havada paraşütle atılsak az yani.
Abi ülke çok fantastik oldu ya.

Öğrenci yurdundan kaçmaya çalışan hacı amcalar teyzeler polisle çatıştı ahfha şu cümleye bakar mısın :KK70:

Panik yapmaniz icin cok erken. Inanin haziran ayi ile birlikte bu durumlar azalacak. Dert etmeyin. Duydugumuz, okudugumuz haberler bizi cok etkiliyor. Isterseniz bir sure sosyal medya ve haberlerden uzak durun.

sen yazdıkça şu video gözümde canlandı nedense. :110:

Hahaha ayy yok böyle bir şey demiyorum tabi ki. :) Ama başlangıç koşullarının aynı olmadığı iki ülkeyi kıyaslayıp "Hepimiz ölüceeezz" diye panik yapmak daha kötü etkiler bizi. Tedbirimizi alalım, zorda kalmadıkça evlerimizden çıkmayalım, ilk dalgayı atlatırız diye umuyorum.

Ben çok sinirleniyorum bu tarz tablolar çok saçma.. italyyayla yada başka bir ülkeyle biz bir miyiz acaba????
Temizlik hijyen ,dikkat önlem.konusunda.. Türkiye'nin eline su dokebilirler mi temizlikte.. Avrupa'yı gören biri olarak söylüyorum bizzat.. ins. Burada durum farklı olacaktır ..
Ya sadece temizlik değil ki mesele
Fabrikada dip dibe çalışan insanlar var
Bi tanesinde olsa havadan geçecek 3 kişiye diyelim en az. Onlar da ailesine
Allah korusun. Biz iyi düşünelim iyi olsun yine de

Haklısın sinirlenmekte. Göndermeyinn
Bir daha sesimi duyamazsın de tehdit et
Ne gezmeymiş arkadaş
Benim arkadaşlar da bebek görmeye gitti yazık ya
Benim bir tanıdığım WhatsApp durumuna
Yeni doğum yaptığı için
Virüs nedeniyle bebek ziyaretini istemiyoruz,sağlık daha önemli gibi birşey yazmış..
Çok sevmem kendisini ama cok iyi yapmış.
Baksaniza kimse yerinde durmuyor..

Abi ülke çok fantastik oldu ya.

Öğrenci yurdundan kaçmaya çalışan hacı amcalar teyzeler polisle çatıştı ahfha şu cümleye bakar mısın :KK70:
Ben gerçekten toplumdan korkuyorum, kimden ne çıkar belli olmaz.
Ve bu corona için de muhteşem yapımlar bekliyorum.
O yaşta anarşik oldular iyi mi😂😂
Korku filmlerinin komedi geyik halleri gibiyiz.

Haberleri izliyor mu anneniz? Yani psikolojik olarak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama İtalya'nın mevcut durumunu internetten açıp gösterseniz korkarsa belki dikkat eder.. Bilmiyorum ama mümkün mertebe ikna etmeye çalışın. Bu basit bir şey değil. İnsan hayatı. Ki sadece kişinin kendisi değil çevresine de etki ediyor, çevresindekilerin de hayatını etkiliyor.
İzliyor ama klasik Türk insanı modunda maalesef, bu bir oyun diyor 🤣 ya aslında cahil bir kadın da değil ama bazen cidden böyle saçmalıklar yapabiliyor . Mesela Mart sonunda Adana’ya festivale gideceklerdi , çok kızdım olmaz dedim , bişey olacağı varsa burda da olur mantığında.. Allahtan festival iptal oldu da vazgeçtiler

X