Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Kendini karanlıklar içinde hisseden tek benmiyim? :KK43:
Yok o kadar da değil.
Evet, hasta olabiliriz.
Ve yine evet, sokağa çıkma yasağı bir sonraki adım olabilir.
Ama karanlık değil, ölüm oranı çok az bir salgın hastalık bu.
Benim ölmeyeceğim garanti değil ama hastalığa yakalanmadan da ölebilirim, o mantıkla bakarak virüsü öcüleştirmektense mümkün mertebe korunarak, en azından tedavisi bulunana kadar bu süreci hasta olmadan geçirmek gerek.

simdi benim merak ettigim bisey var,

3 aydir bu virus mevcut, bunca aydir da yurtdisindan gelis gidis gayet oluyordu. hic vaka cikmadi.

sonra bi tane vaka cikti, sonra bi bakiyoruz 6 gun sonra vaka 47 ye cikti...

simdi, aylardir geliyordu gidiyordu bu yurtdisi baglantili virus hic cikmiyordu da, 1 haftada birbirinden bagimsiz 47 kisi mi cikti yani.... yurtdisi baglantili hepsi ama birbiriyle baglantisiz... yani bilemedim bi gariplik var sanki

3 aydir bu virus mevcut, bunca aydir da yurtdisindan gelis gidis gayet oluyordu. hic vaka cikmadi.

simdi, aylardir geliyordu gidiyordu bu yurtdisi baglantili virus hic cikmiyordu da, 1 haftada birbirinden bagimsiz 47 kisi mi cikti yani.... yurtdisi baglantili hepsi ama birbiriyle baglantisiz... yani bilemedim bi gariplik var sanki
Test kiti yoktu ki...

Yok o kadar da değil.
Evet, hasta olabiliriz.
Ve yine evet, sokağa çıkma yasağı bir sonraki adım olabilir.
Ama karanlık değil, ölüm oranı çok az bir salgın hastalık bu.
Benim ölmeyeceğim garanti değil ama hastalığa yakalanmadan da ölebilirim, o mantıkla bakarak virüsü öcüleştirmektense mümkün mertebe korunarak, en azından tedavisi bulunana kadar bu süreci hasta olmadan geçirmek gerek.
Kendimi düşünmüyorum ki,yaşı ilerlemiş akrabalar ebeveynler var:KK43:

Ya herkes neden ölmekten bahsediyor
biraz sakin yahu
biraz paniksiz..
herkes korkuyor ama maşallah markette ağız ağıza ben bunu anlamıyorum. stok çabasında
arkadaşlar bu virüs bulaştığını öldürmüyor sakin olun.
ne olur evden çıkmayın tek yapmanız gereken sosyal izolasyon. komşu bile kabul etmeyin
muhtemelen çarşamba sokağa çıkma yasağı gelecek, korku panik her zaman daha çok zarar verir, buna hazırlıklı olun lütfen bu yasak gelecek belli.
bunu başka türlü kontrol altına alamayacağız
Çin binlerce vakayı kontrol altına aldı unutmayın her şey bizim elimizde birazda

Umreden annesi teyzesi babası dönemeyen karantinada olan arkadasi aradım muhabbet ettik. O kadar kafası orumceklesmis ki konuşamadık bile .. mantıklı olan orada tutulmaları sağlık için dedikçe düşman mı onlar .. vs.. işkence insanlara birsuru şey dedi sinirim.bozuldu... bu kadar cahillik neden yaa

O gariplik tüm dünyada aynı.diğer ülkelerde de yeni yayılmaya başladı. Çin’de sokaklarda olduğu yere yığılarak yada titreye titreye ölen insanların videoları vardı. Başka bir ülkede bu tür manzaralar yok.

Umreden annesi teyzesi babası dönemeyen karantinada olan arkadasi aradım muhabbet ettik. O kadar kafası orumceklesmis ki konuşamadık bile .. mantıklı olan orada tutulmaları sağlık için dedikçe düşman mı onlar .. vs.. işkence insanlara birsuru şey dedi sinirim.bozuldu... bu kadar cahillik neden yaa
çomar diyom kızıyorlar :KK53: işkence he vay arkadaş..

Kendimi düşünmüyorum ki,yaşı ilerlemiş akrabalar ebeveynler var:KK43:
İşte diyorum ya, ölüm oranı az bir hastalık.
Kapan ölüyor diye bir şey yok.
Yani nasıl diyeyim, elbet paniğim var.
Elbet korkularım var hele babam tek başına şuan, her gün sokakta, dünya hastalığı var.
Kaptığı gün akşamı göremez öyle söyleyelim.
Ama belirsizlikten ya da olmamıştan korkmak panikletir insanı.
Tedbir bizden, sonrası aynı hayat gibi meçhul.
Sakin sakin yaşayıp göreceğiz.

arkadaşlar test kiti yoktu zaten ankara istanbul izmir ve adanada vardi daha yeni diger illere dağıtıldı bence sayi katlanarak cogalmaya devam edilecek ya herkes birlesse sokaga cikma yasagi istesek ya ben evde oturuyorum hadi ama esim calisiyor ee ne anladim evde oturduğum ozaman boyle olmaz ki

Kızlar ablam doğuda öğretmen. Yeğenimde 6 aylık.
Yarın uçakla buraya geliyorlar. Gelmelerinin sebebi özel bir durum, gelmek zorundalar. İstanbul havalimanı da malum.. Sizce iptal mi etseler? Çok endişeliyim..

Şu corona muhabbeti hiç canımı sıkmıyordu. Herkes tedbirini alır birbirini düşünür ona göre davranır diyordum ki....
Umreden dönüp karantinaya alınmış adamın polisin yüzüne tükürdüğünü görene kadar.
Ne diyim ki Allah kabul etmiştir umarım...

çomar diyom kızıyorlar :KK53: işkence he vay arkadaş..
Bir şey diyemedim bile sesini yükseltti benı uygulamadan memnunum dedikçe resmen .. kısa kesti kapattı tel.i .. yok gelsinler yüzlerce hasta olalım.memnun olacaklar snaoriim.. cddi cddi bunu düşünüyorum..ardından da coooookk kiisi ölecek coookkkk dedi .. bir şey demedim

X