Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
arkadaşlar test kiti yoktu zaten ankara istanbul izmir ve adanada vardi daha yeni diger illere dağıtıldı bence sayi katlanarak cogalmaya devam edilecek ya herkes birlesse sokaga cikma yasagi istesek ya ben evde oturuyorum hadi ama esim calisiyor ee ne anladim evde oturduğum ozaman boyle olmaz ki
Aynen öyle ben doğum iznindeyim haftaya bitiyor eşim de çalışıyor annem risk grubunda çocuğuma o bakacaktı nasıl olacak böyle

Umreden annesi teyzesi babası dönemeyen karantinada olan arkadasi aradım muhabbet ettik. O kadar kafası orumceklesmis ki konuşamadık bile .. mantıklı olan orada tutulmaları sağlık için dedikçe düşman mı onlar .. vs.. işkence insanlara birsuru şey dedi sinirim.bozuldu... bu kadar cahillik neden yaa
İnanamıyorum ya onların iyiliği için önlem alınmıyor onlar isyan ediyor... Bı barakaya kapatmadilar aç susuz bırakmıyorlar nasıl böyle derler.. bugünde bir video gördüm umreciler yurttan kaçmak için kapıya dayanmış poliste onları engellemeye çalışıyor gerçekten biz virüsle savaşmiyoruz cehaletle savaşıyoruz yardımcı olacaklarına işi zorlaştırıyorlar.. çıkmayın ya yurt dışına gitmeyin umreye yani kaç aydır var bu virus niye toplumu riske atıyorlar

İsteklerimiz hiç bitmiyor. Önce okullar kapansın dedik, o bitti toplu alanlar kapatılsın, şimdi de sokağa çıkma yasağı gelsin. Sokağa çıkma yasağı gelse onu da delmeye çalışır bizim insanımız çok da umutlanmayın yani. Çünkü kimse bir oturayım da yayılıma katkıda bulunmayayım demiyor. Keyfine dışarıda gezen çok.

Nişanlım sağlık personeli, onun izin alma ya da evde durma gibi bir şansı yok maalesef. Sağlık çalışanları benden sizden daha çok stres altında inanın. Serinkanlı olmak zorundayız, ben Mayıs-Haziran gibi ilk dalganın biteceğini ve ilacın bulunacağını tahmin ediyorum. Seneye kışa kadar ikinci dalga gelmeden aşı da bulunur sanırım.

simdi benim merak ettigim bisey var,

3 aydir bu virus mevcut, bunca aydir da yurtdisindan gelis gidis gayet oluyordu. hic vaka cikmadi.

sonra bi tane vaka cikti, sonra bi bakiyoruz 6 gun sonra vaka 47 ye cikti...

simdi, aylardir geliyordu gidiyordu bu yurtdisi baglantili virus hic cikmiyordu da, 1 haftada birbirinden bagimsiz 47 kisi mi cikti yani.... yurtdisi baglantili hepsi ama birbiriyle baglantisiz... yani bilemedim bi gariplik var sanki
Çin’in saklaması ve dünyaya duyurulana kadar bize ulaşmaması resmen mucize.
Ondan sonrakiler de biraz termal kamera biraz uçuşları durdurma, biraz da şans.
Ülke olarak bir bayram ya da resmi tatilimiz olsaydı o zaman görürdüm avrupada ilk kime geliyor.

Şuan bağımsız olmaları normaldir, Serra Yılmaz bile gelmek istiyormuş yurda😂
İlk vakaya kadar resmen bir elmas değerindeydik ülke olarak, herkes biletini ayarlamasını yaptı yola çıktı ama onların geldiği ülkede zaten yaygındı vs.
Normaldir yani bağımsız olması, resmen göç alıyoruz şuan.

Kızlar ablam doğuda öğretmen. Yeğenimde 6 aylık.
Yarın uçakla buraya geliyorlar. Gelmelerinin sebebi özel bir durum, gelmek zorundalar. İstanbul havalimanı da malum.. Sizce iptal mi etseler? Çok endişeliyim..
maske falan taksinlar bende cuma gunu havalannda olacagim kesinlikle kolonya dezenfktanlari olsun ucaga en son binsinler mumkunse chek inde en onu alsinlar ben oyle yaptim en son binip ilk inmeye caliscam havalanndada cok beklemesinler ucak saatine yakin gitsinler

İnanamıyorum ya onların iyiliği için önlem alınmıyor onlar isyan ediyor... Bı barakaya kapatmadilar aç susuz bırakmıyorlar nasıl böyle derler.. bugünde bir video gördüm umreciler yurttan kaçmak için kapıya dayanmış poliste onları engellemeye çalışıyor gerçekten biz virüsle savaşmiyoruz cehaletle savaşıyor ne demek seni kontrol
O kadar cahil konuştu ki .. bir de iyi eğitim.almis birii öyle dusun

bu tabloya bakarsak biz mahvolacağız gibi duruyor
Ben çok sinirleniyorum bu tarz tablolar çok saçma.. italyyayla yada başka bir ülkeyle biz bir miyiz acaba????
Temizlik hijyen ,dikkat önlem.konusunda.. Türkiye'nin eline su dokebilirler mi temizlikte.. Avrupa'yı gören biri olarak söylüyorum bizzat.. ins. Burada durum farklı olacaktır ..

İtalya'ya göre vaka toplam sayısı kıyaslaması:

İtalya Türkiye
1. Gün 3 1
3. Gün 3 5
5. Gün 21 18
6. Gün 21 47
10.Gün 323
20.Gün 3089
25.Gün 10149
30.Gün 27980
Ama şöyle bir durum var, onlar ülkeden çıkmaya çalışıyordu.
Bizim ülkemiz 1 aydır resmen istila ediliyor, hem kendi vatandaşları geri geliyor hem de güvenli bulup gelenler mevcut, umre zaten kavimler göçü.
Diğer avrupa ülkeleri göç almadı ya da vatandaşları geri dönüş yapmadı.

Ben çok sinirleniyorum bu tarz tablolar çok saçma.. italyyayla yada başka bir ülkeyle biz bir miyiz acaba????
Temizlik hijyen ,dikkat önlem.konusunda.. Türkiye'nin eline su dokebilirler mi temizlikte.. Avrupa'yı gören biri olarak söylüyorum bizzat.. ins. Burada durum farklı olacaktır ..
Tamam biz farklıyız. Ama hala dikkate almayan çok insan var. Bir şey olmaz diyenler, abartıyorlar diyenler, ev gezmelerinden eksik olmayanlar azımsanmayacak sayıdalar maalesef..

Bizim ülkemiz 1 aydır resmen istila ediliyor, hem kendi vatandaşları geri geliyor hem de güvenli bulup gelenler mevcut, umre zaten kavimler göçü.
Bilmiyorum filmdelisi filmdelisi ama bir ay sonunda nasıl olacak durumunuz çok merak ediyorum.

aynen bu yuzden bizde ki artış daha fazla olacak cunku umreden gelenlerde hep var aciklandikca yeni umre vakalari çıkıyor farkindaysaniz daha kac yuz kisi var birde kacmak istiyorlar ya

Tamam biz farklıyız. Ama hala dikkate almayan çok insan var. Bir şey olmaz diyenler, abartıyorlar diyenler, ev gezmelerinden eksik olmayanlar azımsanmayacak sayıdalar maalesef..
Haklısınız sonuna kadar o kadar cahil insan var ki doğum günü partisi yapıp kafe kapatani gördüm.bugun hatta yargıların elestrdim diye .. bir dünya kavga ettim.kocamla cnku( arkadaşının karısı) (koyluuuusuu)!zoruna gitti

O tabloyla kıyaslama yapmak çok saçma. İtalya Çin'de vakalar deli gibi artarken "Burada bir şey yok hepimiz çok iyiyiz lay lay lay" diyerek insanları turizm için ülkeye çağırıyordu; meydanda herkes dipdibe otururken videolar paylaşıyordu; havaalanları Çince "İtalya'ya hoşgeldiniz" pankartları ile doluydu. İnanmayan buradan baksın 28 Şubatta ne yapıyorlarmış, nasıl ülkeye çağırıyorlarmış:

Hükümetin politikalarını seversiniz sevmezsiniz onu bilemem ama bu konuda gerçekten erken önlem almaya çalışıyorlar. İtalya'ya göre gayet iyi durumdayız. Kontrollü artış olacağını umuyorum. Hiç vaka olmaması zaten imkansız, artacak yani. Kontrollü artması önemli olan.

X