Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Anlamadığım şey, arkadaşımın eşi bu sabah Almanya'dan geldi, muayene edilip, yaş itibariyle risk grubunda olmadığı için eve gönderilmiş. Tedbirler bu insanlar için neden uygulanmıyor ?

Hangi birine tedbir uygulasınlar. Bireysel tedbir almalı herkes. Yurtdışından gelen herkes 14 gün kuralını uygulamalı.
İnsanlar neden hala yolculuk yapıyor anlamıyorum. Kardeşimin arkadaşı da 2 çocukla Romanya’dan geldi. Sebep kızı çok sıkılmış gelmek istemiş.

Yurtdışı veya yurtdışı temaslılar olması bir nebze iyi. Çünkü ülke içinde yayılmamış halen. Esas yurtdışı teması olmadan pozitif olanlar olursa olay kopmuş demek.
Ben yayımladığını düşünmüyorum, fazla iyimser olur. Bu insanlar geçen hafta mı girdi yurda yoksa 2 ay önde mi biliyor muyuz?

Umreciler insallah son gelen karantinadaki gruptandir
Her gun 3 katina cikiyor artis cok hizli
Hala sansimiz var. Yurt disi baglantisi olmadan atesle hastahaneye gidip tani konulan yok sanirim
Yani otobuste markette bulasma yok. Yada kulucka suresinde..
Allahim sen yardim et.
Var galiba ilk 18 kişi arasından haberlerde öyle birşey gördüm inşallah yanlıştır

Hangi birine tedbir uygulasınlar. Bireysel tedbir almalı herkes. Yurtdışından gelen herkes 14 gün kuralını uygulamalı.
İnsanlar neden hala yolculuk yapıyor anlamıyorum. Kardeşimin arkadaşı da 2 çocukla Romanya’dan geldi. Sebep kızı çok sıkılmış gelmek istemiş.
Nerdeee o tedbir uygulayacak insanlar.. Şurada bile yazan belli üyeler. Halkın çoğu vurdumduymaz malesef

47 kisi var şuan resmen dün 18 di bugun 47 italyadan belliydi zaten cok hizli artacağı bence bir an once sokaga cikma yasagi gelmeli yoksa mahvolacağız

Ben gelen çoğu kişinin evde kalacağını kalsa bile evde gerekli izolasyonu sağlayacağını düşünmüyorum.
Devlet hangi birine tedbir alsın kısmı doğru ama bu kadar duyarsız ve idraksiz olursak bu sayı daha çok artar.

Ben yayımladığını düşünmüyorum, fazla iyimser olur. Bu insanlar geçen hafta mı girdi yurda yoksa 2 ay önde mi biliyor muyuz?
Açıklanana inanmak durumundayız. Halen sadece yurtdışı temaslılarda varsa kontrolsüz yayılmaya başlamadı demektir.
Ben de bu kişilerin evinden kalkıp gidenler mi yoksa halihazırda karantina altındakiler mi olduğunu merak ediyorum.

Yalnız şu var. Genelde onlara test yapılıyor. Ülkede olanlar ağırlaşmadan test yapılmıyor ki
Gerçi evet, orası öyle. Yurtdışı hikayesi olmayanlara corona testi yapılmadığı söylenmişti.

Dünya genelinde toplam vaka 181.127
Toplam ölen kişi sayısı ise 7.114 :KK43:
Bu virüsü atlatanların sayısı ise 78.085

Gerçekten durum çok kötü.
Bazı insanlar hala hafife alıyor, aman bize bulaşmaz modundalar. O kadar yanlış ki..

Açıklanana inanmak durumundayız. Halen sadece yurtdışı temaslılarda varsa kontrolsüz yayılmaya başlamadı demektir.
Ben de bu kişilerin evinden kalkıp gidenler mi yoksa halihazırda karantina altındakiler mi olduğunu merak ediyorum.

Gerçi evet, orası öyle. Yurtdışı hikayesi olmayanlara corona testi yapılmadığı söylenmişti.
Bugün burak akkul vakası vardı, testler sonrası eve gitmiş, kötüleştiğinde hastaneye kendi başvurmuş.

Yani anladığım kadarıyla kişinin kendi insafında.

X