Ne okudun sen ?Var tıbbi bilgim.
Tuzlu su sadece bir önlemdir,öksürüğe iyi geldiğini bende söyledim.
Ancak sizin gibi vücuda girmiş bir coronavirüsünü tuzlu suyla gargara yapmak vücuttan atıyor demedim.
Ama ne yazık ki siz yazdıklarımı anlamıyorsunuz.
Tane tane yazayım.
Bu size son yazışım.
Çünkü anlamıyorsunuz.
EL yıkamak, eli dezenfekte etmek, dışarıdan geldiğinizde duş almak, çamaşırları kaynar suda yıkamak ve tabiki tuzlu suyla gargara yapmak bunlar ÖNLEMDİR.
ANCAK sizin iddia ettiğiniz gibi, coronavirüslü bir kişi boğazını tuzlu suyla gargara yaparsa coronavirüs vücudu TERKETMİYOR.
Virüs vücuda girdikten sonra isterseniz kendinizi küvete yatırıp komple tuza yatırın yine de virüs vücudunuzdan GİTMEZ.
Umarım anlatabilmişimdir.
İyi günler dilerim.
Buyrun haber kaynağı ve size son cevabımdır Eki Görüntüle 2605547
Sizin tıbbi bilginiz yok kiNe okudun sen ?
Buda SAN A son cevabım
Tıbbi bilgin nerden ?
İnternetten belli
Hadi iyi günler
Okuyamazsın zatenSizin tıbbi bilginiz yok ki
Virüsün vücuttan tuzlu suyla gargara yapılarak atılacağını düşünüyorsunuz.
Biyoloji böyle okunuyorsa ben aliyim teşekkür ederim
Evde neler yapıyorsunuz bu arada
ben patlıyorum gelip gidip temizlik yapılacak bir yerler çıkıyor
Normalde evden 3 ay çıkmasam aramam şimdi yasak cazibesi mi nedir çıkasım geliyor
Evde ip şiş falanda yok iki atkı öreydim
İşte insanın zoruna giden de bu toplanıp sabah kahvaltıları bilmem neler gerçekten bu kadar bencil ve cahillermiş saçma sapan şeylerden birlik olurlar en ciddisini umursayan kitle çok az belkide onlara bişey olmazda evde korkan masumlara olur adaletsiz dünyaÜfff boşver kim küserse küssün kimse bu süreçte sağlıktan önemli değil
Ya ben şunu anlamıyorum
Okulların tatil olması
İnsanların birbiri ile temasını minimuma indirmek içindi
Bizim insanımız bunu gezme tozma dışarı çıkma fırsatı zannediyor
Ne yapacaksın bizde böyleyiz
Hanımefendi okuduğunuzu anlamıyorsunuz hala savunuyorsunuz ya pes.Okuyamazsın zaten
İstesende canım
Saksıya bayıldımBahardan ötürü insanın canı dışarı istiyor.
Ben depresyon zamanları evden pek çıkmam, evde yaptığım şeyleri anlatıvereyim:
1)Boyama-resim
Tual, saksı boyama vb. bunları boyarım, aklıma estiğince.
Varsa evinde silikon tabancası ya da akrilik boya (En basitinden bir akrilik boya-bally filan alsan) saksılar varsa istediğin renk ve şekle göre boyarken vakit geçer. Örnek atayım:
Eki Görüntüle 2605554
Bunlar düz kahverengi saksılardı, sandalye minderlerime uyumlu hale getirdim.
Bu daha özenli çalıştığım farklı bir saksı:
Eki Görüntüle 2605555
Vs... Bunlar çok güzel oyalıyor insanı.
2)Evde form tutmaca-dans
Leslie videoları açarak form tutmaya kendini alıştırabilirsin, kalçan forma girdikçe bu geçişten sonra belki rutinin olur devam edersin.
3)İnternette ilginç video ve belgeseller var, onları keşfedip kurcalayabilirsin "Home" "Madonna ağlıyor" vs güzel, hayata dair belgeseller var ve bunlar youtubetan direkt izleniyor.
4)Mesleğinle ilgili search yapabilir, bilgini katlayabilirsin bu dinlenme sürecinde, farklı bakış açıları toplayabilirsin vs vs..
İnsan kendini oyalamak istesin, buluyor mutlaka bir şeyler. Saksıları vb. şeyleri elden geçirmeni tavsiye ederim iyi kafa boşaltıyor. Pano hazırlayabilirsin vs.
Aynen öyle.Ne kadar duyarsız düşüncesiz bir insan ya.
Ya belki kötü ediyorum ama eğer birine bulaşacaksa bu dalga geçenlere, sana bulaştırıcamlara bulaşsın önce. Hatta kimseye bulaştıramadan karantina altına alınsınlar da görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu.
Sinir oluyorum böylelerine.
Virüs ciğerlerde kalıcı hasar bırakıyormuş. Buna rağmen hala duyarsız insan görmek ne kadar üzücü. :/ alıntılayabilirsiniz bu arada rahatsız olmuyorum :)
Virüs küçücük çocuklara kadar bulaşıyorken böyle kafa ütüleyen, moral ve sinir harbi yaşatan insanlarla görüşmemek en doğrusu.Aynen öyle.
Bir arkadaşım da sürekli yok virüs seni bir durtsun yok virüs şöyle böyle yapsın deyip duruyordu, görüşmeyi azalttim..
Benim iki tane çocuğum var biri 4 biri 2bucuk aylık..
Bana birşey olsa gelip sen mi bakican..
Kafalar pırıl pırıl..
Oldu oldukça zor ama keyifliydiDaha önce 3 boyutlu puzzle alıp yapan oldu mi? Evde sıkılıyorum coronovirus günlerinde puzzle yapmaya karar verdim internetten almayı düşünüyorum ama bilemedim yani nasıl birşey gelir acaba.
Üniversite puanın beni ilgilendirmez eğitim almadığın bir konuda konuşamazsın bu birHanımefendi okuduğunuzu anlamıyorsunuz hala savunuyorsunuz ya pes.
Okulda tuzlu gargarayla bulaşıcı virüsün vücuttan atıldığını öğretiyorlar ise (ki öyle birşey olmadığına eminim) okumam zaten. Bu arada tıp okuyacak kadar puanım vardı ancak kendi seçimim. Bu da sizi pek ilgilendirmez ama neyse.
Sizinki yanlışlık değil, bilerek üste çıkmaya çalışma
Haksız olduğunuz yanlış bildiğiniz halde hala üste çıkmaya çalışıyorsunuz
Zerre inanmıyorum biyoloji okuduğunuza
Biyoloji okuyan insan tuzlu gargara vücuttan coronayı atıyomuğğğşş diye birşey iddia etmez.
Daha fazla yazmayın bir zahmet.
Bence yayanlar hakkında işlem başlatılmalı. İnsanları korkutmaya hakları yok.Bakan belgenin sahte olduğuna dair açıklama yaptı...
Yokuspokus Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık
Ben şimdilik adet olmadım gecikti depresyondayım İnşallah olursam temizliğe başlayacağım
Onun dışında çocuklarla oynuyorum.. kitap okuyup tembellik yapıyorum..
Saksıya bayıldımbende vakit olunca hemen kitaplara dalıyorum iki senedir hayatım oldu kitaplar
Ben biyoloji okumadım ama malesef ki sizinde okuduğunuzu sanmıyorumÜniversite puanın beni ilgilendirmez eğitim almadığın bir konuda konuşamazsın bu bir
Ben ihtimal verdim
Kesin birşey demedim
Dünden beri yazdıklarımı çürütmeye çalışmak nasıl bir piskoloji anlamıyorum
Zaten aramızda doktor varsa çıksın konuşsun dedim
Coronayı tuzlu su geçirir yaaa falan diye basit bir cümle kurmadım
Heee buna şiddetle karşı çıkıp alınacak önlemlerde tuzlu su yapın diyen ben değilim
Daha fazla beni anlamayan hiçbir eğitim almadığı halde sadece okuduğu kaynaktan bana ukalalık yapan birine cevap vermiyorum
Biz çalışıyoruz malum
Kuru öksürüğü olanlar
Hemen sirkeli tuzlu suyla gargara yapın
Virüs girmişse ciğerlere girmeden vücuttan atılıyormuş
Benim söylediğim ise bu:Kuru öksürüğü olanlar
Hemen sirkeli tuzlu suyla gargara yapın
Virüs girmişse ciğerlere girmeden vücuttan atılıyormuş
İlk 4 gün boğazda tutuyormuş virüs
Ve siz yine:Tuzlu suyla gargara yapılması doğru ancak virüsü öldürdüğü falan yok.
Demişsiniz. Demek ki sizde biyoloji okumanız rağmen bu konuda bilgili değilsiniz. Değil mi? Hepimiz kaynaklardan duyduğumuzu, okuduğumu ve araştırdığımızı söylüyoruz. Ben gidip yabancı sayfaları okuyorum mesela, gidip güncel haberlere bakıyorum. Bunları gelip aktarıyorum. Emin olmadığım hiçbir bilgiyi paylaşmıyorum. Sizde CANAN KARATAY'dan duyduğunuzu. Yani sizinde bilgileriniz kendi bilgileriniz değil. İkimizinde bu konuda ahkam kesmeye gerek var mı? Yok. Ben sizi ne rencide etmek istedim, ne de kırmak. Sadece söylenen bir yanlışı düzeltmek istedim. Ama siz ısrarla bunu anlamıyorsunuz.Biz doktor değiliz
Bence yayanlar hakkında işlem başlatılmalı. İnsanları korkutmaya hakları yok.
Ihlamur zencefil vs de alın, biz her akşam içiyoruz.Kızlar birşey soracağım hazır alışveriş demişken ben
Makarna, pirinç, mercimek, salça falan aldım. Makarna 3 paket geri kalanlar birer kilo/tane.
Onun dışında şampuan, saç kremi, deterjan yumurta konserve aldım.
Anneme de aynısını aldım.
Yeter mi? Yoksa üstüne eklemem gereken birşey var mı?