Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ne okudun sen ?
Buda SAN A son cevabım
Tıbbi bilgin nerden ?
İnternetten belli
Hadi iyi günler

Ne okudun sen ?
Buda SAN A son cevabım
Tıbbi bilgin nerden ?
İnternetten belli
Hadi iyi günler
Sizin tıbbi bilginiz yok ki
Virüsün vücuttan tuzlu suyla gargara yapılarak atılacağını düşünüyorsunuz.
Biyoloji böyle okunuyorsa ben aliyim teşekkür ederim

Sizin tıbbi bilginiz yok ki
Virüsün vücuttan tuzlu suyla gargara yapılarak atılacağını düşünüyorsunuz.
Biyoloji böyle okunuyorsa ben aliyim teşekkür ederim
Okuyamazsın zaten
İstesende canım
Senden fazla bilgim olduğu kesin
Virüs nedir aç oku öğren
Sonra gel karşıma
Tuzlu su iyi gelmiyor ama siz yine de gargara yapın diyorsun
Amaç ?
Tuzlu suyun virüsü öldürdüğüne dair kesin bilgi yok ama öldürmeğine de yok
Antiseptik özelliği var ama
Yani bunun kanıtlanmamış olması olmadığı anlamına gelmez
Boğazdayken virüs ciğerlere işlemeden giderilebilir bu bir ihtimal herkeste aynı sonuç olmayabilir
O yüzden tuzlu su yararlıdır boğaz enfeksiyonu nda
Bayan çok bilmiş google kurdu

Son düzenleme:

Bahardan ötürü insanın canı dışarı istiyor.
Ben depresyon zamanları evden pek çıkmam, evde yaptığım şeyleri anlatıvereyim:

1)Boyama-resim
Tual, saksı boyama vb. bunları boyarım, aklıma estiğince.
Varsa evinde silikon tabancası ya da akrilik boya (En basitinden bir akrilik boya-bally filan alsan) saksılar varsa istediğin renk ve şekle göre boyarken vakit geçer. Örnek atayım:

Bunlar düz kahverengi saksılardı, sandalye minderlerime uyumlu hale getirdim.
Bu daha özenli çalıştığım farklı bir saksı:

Vs... Bunlar çok güzel oyalıyor insanı.

2)Evde form tutmaca-dans
Leslie videoları açarak form tutmaya kendini alıştırabilirsin, kalçan forma girdikçe bu geçişten sonra belki rutinin olur devam edersin.

3)İnternette ilginç video ve belgeseller var, onları keşfedip kurcalayabilirsin "Home" "Madonna ağlıyor" vs güzel, hayata dair belgeseller var ve bunlar youtubetan direkt izleniyor.

4)Mesleğinle ilgili search yapabilir, bilgini katlayabilirsin bu dinlenme sürecinde, farklı bakış açıları toplayabilirsin vs vs..

İnsan kendini oyalamak istesin, buluyor mutlaka bir şeyler. Saksıları vb. şeyleri elden geçirmeni tavsiye ederim iyi kafa boşaltıyor. Pano hazırlayabilirsin vs.

İşte insanın zoruna giden de bu toplanıp sabah kahvaltıları bilmem neler gerçekten bu kadar bencil ve cahillermiş saçma sapan şeylerden birlik olurlar en ciddisini umursayan kitle çok az belkide onlara bişey olmazda evde korkan masumlara olur adaletsiz dünya

Okuyamazsın zaten
İstesende canım
Hanımefendi okuduğunuzu anlamıyorsunuz hala savunuyorsunuz ya pes.
Okulda tuzlu gargarayla bulaşıcı virüsün vücuttan atıldığını öğretiyorlar ise (ki öyle birşey olmadığına eminim) okumam zaten. Bu arada tıp okuyacak kadar puanım vardı ancak kendi seçimim. Bu da sizi pek ilgilendirmez ama neyse.
Sizinki yanlışlık değil, bilerek üste çıkmaya çalışma
Haksız olduğunuz yanlış bildiğiniz halde hala üste çıkmaya çalışıyorsunuz
Zerre inanmıyorum biyoloji okuduğunuza
Biyoloji okuyan insan tuzlu gargara vücuttan coronayı atıyomuğğğşş diye birşey iddia etmez.
Daha fazla yazmayın bir zahmet.

Saksıya bayıldım bende vakit olunca hemen kitaplara dalıyorum iki senedir hayatım oldu kitaplar

Daha önce 3 boyutlu puzzle alıp yapan oldu mi? Evde sıkılıyorum coronovirus günlerinde puzzle yapmaya karar verdim internetten almayı düşünüyorum ama bilemedim yani nasıl birşey gelir acaba.

Aynen öyle.
Bir arkadaşım da sürekli yok virüs seni bir durtsun yok virüs şöyle böyle yapsın deyip duruyordu, görüşmeyi azalttim..
Benim iki tane çocuğum var biri 4 biri 2bucuk aylık..
Bana birşey olsa gelip sen mi bakican..
Kafalar pırıl pırıl..

Bakan belgenin sahte olduğuna dair açıklama yaptı...
Yokuspokus Çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık

Ben şimdilik adet olmadım gecikti depresyondayım İnşallah olursam temizliğe başlayacağım

Onun dışında çocuklarla oynuyorum.. kitap okuyup tembellik yapıyorum..

Virüs küçücük çocuklara kadar bulaşıyorken böyle kafa ütüleyen, moral ve sinir harbi yaşatan insanlarla görüşmemek en doğrusu.
Böyle bir konuda mizah yapılmasını doğru bulmuyorum ben
Boşverin en iyisi bu

Üniversite puanın beni ilgilendirmez eğitim almadığın bir konuda konuşamazsın bu bir
Ben ihtimal verdim
Kesin birşey demedim
Dünden beri yazdıklarımı çürütmeye çalışmak nasıl bir piskoloji anlamıyorum
Zaten aramızda doktor varsa çıksın konuşsun dedim
Coronayı tuzlu su geçirir yaaa falan diye basit bir cümle kurmadım
Heee buna şiddetle karşı çıkıp alınacak önlemlerde tuzlu su yapın diyen ben değilim
Daha fazla beni anlamayan hiçbir eğitim almadığı halde sadece okuduğu kaynaktan bana ukalalık yapan birine cevap vermiyorum
Biz çalışıyoruz malum

Bence yayanlar hakkında işlem başlatılmalı. İnsanları korkutmaya hakları yok.

Saksıya bayıldım bende vakit olunca hemen kitaplara dalıyorum iki senedir hayatım oldu kitaplar

Her yanımız saksı dolu; bunları insta üzerinden alış-verişe de döktüm çünkü yapıyorum sonu gelmiyor, 20yi bulmuş, geçmiştir muhtemelen. :)))
(İkinci eklediğim türden yapıyorum insta için, boyamalar ve daha özenli çalışmalar)
Kitap çok ilgimi çekmediği sürece maalesef okumuyorum, nadiren elime aldığımda sararsa devamı geliyor. Net okuyucusu-genel izleyici kitlesi oldum çıktım iyice. Bu da sanırım öğrenme yolu ve keyif farkı.

Evde de yapacak çok şey var, insan kendini tanısın bulsun yeter ki.
Kardeşim de kitap okur full, bir yandan yeni yemek tarifleri dener; onun stili o da. :)

Ben biyoloji okumadım ama malesef ki sizinde okuduğunuzu sanmıyorum
Ancak sizin kadar basit cümleler de kurmadım.
Biyoloji mezunu değilim evet, ancak gayet okurum, bilgi ve kaynak araştırırım. Sadece bu konuda değil her konuda. Ayrıca demek ki sizde biyoloji okumanıza (?) rağmen doktor bilgisine ihtiyaç duyuyorsunuz, demekki sizde bu konuda yeterince bilgili değilsiniz.
Bakın beni anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz.
Ben tuzlu su yapmanıza hiçbirşey demedim, hatta iyi geliyor dedim. Ancak virüse DEĞİL.
Bakın sizin iddianız şu
Kuru öksürüğü olanlar
Hemen sirkeli tuzlu suyla gargara yapın
Virüs girmişse ciğerlere girmeden vücuttan atılıyormuş
Kuru öksürüğü olanlar
Hemen sirkeli tuzlu suyla gargara yapın
Virüs girmişse ciğerlere girmeden vücuttan atılıyormuş
İlk 4 gün boğazda tutuyormuş virüs
Benim söylediğim ise bu:
Tuzlu suyla gargara yapılması doğru ancak virüsü öldürdüğü falan yok.
Ve siz yine:
Biz doktor değiliz
Demişsiniz. Demek ki sizde biyoloji okumanız rağmen bu konuda bilgili değilsiniz. Değil mi? Hepimiz kaynaklardan duyduğumuzu, okuduğumu ve araştırdığımızı söylüyoruz. Ben gidip yabancı sayfaları okuyorum mesela, gidip güncel haberlere bakıyorum. Bunları gelip aktarıyorum. Emin olmadığım hiçbir bilgiyi paylaşmıyorum. Sizde CANAN KARATAY'dan duyduğunuzu. Yani sizinde bilgileriniz kendi bilgileriniz değil. İkimizinde bu konuda ahkam kesmeye gerek var mı? Yok. Ben sizi ne rencide etmek istedim, ne de kırmak. Sadece söylenen bir yanlışı düzeltmek istedim. Ama siz ısrarla bunu anlamıyorsunuz.
Malesef bende sağdan soldan televizyondan duyduklarıyla bana gelip ukalalık taslayan birine daha fazla cevap veremeyeceğim. Zira herşey, alıntılar ve yazılar neyin ne olduğunu gözler önüne seriyor.

Ihlamur zencefil vs de alın, biz her akşam içiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…