Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Biz önlem almıyoruz mu dedik ? Önlemimizi alıp sakince duruyoruz yerimizde sizin gibi ortalığa panik saçmıyoruz, ayrıca virüsü araştırın demedim pandemi olan virüsleri araştırırsanız coronayı dünyanın sonu diye adletmezsiniz.

Maskeyi siz takın, tesisatçı gidince sirkeli güzel bir temizlik, havalandırma bitti gitti.

Bende sen gibi düşünüyorum da tebki alıyorum :)

Çok büyük şanssızlık olmuş gerçekten. dezenfektan varsa bol bol sıkacak artık usta eve girmeden başka yolu yok gibi

Topikte gezmiyorum bildirim geldi cevap vermeye girdim, velveleci insanlara anlayış gösteremiyorum malesef çünkü virüs gibi bulaşıcı olan bişey de bunun tellallığını yapmak

Bütün topiği okumadım ama kim ortalığı velveleye verdi onu anlamadım? Benim gördüğüm kadarıyla herkes birbirine tavsiyelerde bulunuyor, dikkat etmeyenleri eleştiriyor vs

Üzerine konuşulmasın mı istiyorsunuz siz? Hani şey gibi mi, bebekler gözlerini kapatınca görünmediklerini zannediyorlar ya, onun gibi sanırım :)

Twitter da #sokağaçıkmayasağı diye tag açılmış, bu da tt olmuş. Gelir mi kızlar böyle birşey? Daha hiçbirşeyim tam değil ya hemen olmasın bu yasak.

Yorumlarınızdan biliyorum sizi. beni anlayan, bu konuda olayı küçümsemeyen birilerinden bunları duymak biraz daha iyi oldu, teşekkür ederim.

Kimsenin amacı burda insanları paniğe sürüklemek değil Endişe ettiğimiz bir olay karşısında istişare etmek. Banada kaynana gelin konularından oyk geldi artık ki beni ilgilendirmiyor da girmiyorum o konulara veya konuya girip aman nolacak herkesin kaynanası aynı gibi gereksiz saçma sapan ise yaratmayacak yorumlar yazmiyorum bu yüzden tepkimiz

Twitter da #sokağaçıkmayasağı diye tag açılmış, bu da tt olmuş. Gelir mi kızlar böyle birşey? Daha hiçbirşeyim tam değil ya hemen olmasın bu yasak.
Bakanlık tahminimden erken alıyor tedbir kararlarını. Vaka sayısı yükselirse bir hafta on güne gelebilir bence. Ben ülke ekonomisi böyle bir şeyi kaldırmayacağı için sokağa çıkma yasağı koymayacaklarını düşünüyordum birkaç gün önceye kadar ama şu an yapabilirler diyorum çünkü beklentimin dışında sıkı tutuyorlar bu sefer.

Ha ekonomik olarak fena göçeceğiz, o ayrı.

Yorumlarınızdan biliyorum sizi. beni anlayan, bu konuda olayı küçümsemeyen birilerinden bunları duymak biraz daha iyi oldu, teşekkür ederim.
Ben bilmediği şeyden daha korkan bir tipim, sürekli araştırıyorum.
Boş her anım bununla geçiyor, tüm belgesel ve videoları izlemeye çalışıyorum ve kendimce ülke stratejilerini, yapılan hataları, toplumsal olarak süreç yönetmeyi çıkarımlıyorum.
Herkes böyle olmak zorunda değil, kimi endişe duyar kimi kaale almaz.

Ama bir sürece girdik, bencillikten uzak herkesin dikkat etmesi gereken şeylerin olduğu zorlu bir sınav bu.
Zorumuz ise hijyen ve az insan teması.
Mümkün mertebe şehir dışı çıkmamak, belirli açık alanlarda zaman geçirmek, eve giren her şeyi temizlemek, el vücut temizliği gibi.

Bizler için en zoru işte sosyalleşmek kısmı, artık 3 hafta dayanacağız ama sonrası ne olur meçhul.
Ülkece pek seviyoruz konu komşu cafe restoran gezmeyi
Ben bile zorlandım yani 5 günde, bunaldım.
Hava güzel olunca ilk planım evden sandviçler hazırlayıp gazete, çocuklara top vs eşliğinde bir mesire alanına gitmek olacak, Allahın herhangi bir ormanı olabilir.
Yeter ki dibimde insan olmasın.

Ben yarın sabah erkenden gidip alacaklarını alayım yola çıkalım o zaman. :/
Yapacak birşey yok, korkuyorum
Ekonomi hepimizi etkiler ama en çok düşük maaşla ev geçindirenleri etkiler. Umarım yayılmadan kontrol altına alınabilir virüs.

Maskeyi siz takın, tesisatçı gidince sirkeli güzel bir temizlik, havalandırma bitti gitti.

Çok büyük şanssızlık olmuş gerçekten. dezenfektan varsa bol bol sıkacak artık usta eve girmeden başka yolu yok gibi

Sormayın tam vaktini buldu ya. Neyse artık ellerini iyice yıkatıp maske takarak yanında duracağım. İnşallah alınmaz ya da huylanmaz usta benden maske takınca.

Bizler için en zoru işte sosyalleşmek kısmı, artık 3 hafta dayanacağız ama sonrası ne olur meçhul.
Ülkece pek seviyoruz konu komşu cafe restoran gezmeyi
Kapattıkları barları salgın geçince vakitlice geri açsınlar da
Pavyonlar neyse de barlar kötü oldu Dün son biramı içmişim bilmeden, vay anasını.

Sormayın tam vaktini buldu ya. Neyse artık ellerini iyice yıkatıp maske takarak yanında duracağım. İnşallah alınmaz ya da huylanmaz usta benden maske takınca.

Alınmasın yahu esas onların düşünmesi gerek bu süreçte. Kendi sağlıkları için de gerekli, kaç kişiyle muhatap oluyorlar günde kim bilir.

Su cinlilerin yuzunden neler geldi yaaa allah hepimizin yardımcısı olsun disari cikmak zorunda olanlar yanınızda kolanya alin surekli elinize sıkın 2 gundur dsari çıkmıyorum tedirginim allah hepimizin yardimcisi olsun

Umarım sokağa çıkma yasağı durumuna gelmeyiz. Bizi çok ağır etkiler bu. Toparlayacak kapasitemiz de yok maalesef.

Sokağa çıkma yasağı demek birçok küçük ve orta ölçekli işletmenin, esnafın iflası veya büyük zarara uğraması demek. Büyük firmalar için de küçülmek, eleman çıkarmak demek. Böyle geniş bir şey hepimize vurur.

Restoran sahibi işletmesini kapatacak, para kazanamayacak. Kirasını faturalarını borçlarını ödeyemeyecek. Ondan ödeme alamayan alacaklıları kendi çarklarını döndüremeyecek, borçlarını ödeyemeyecek. Böyle dalga dalga gidecek. O yüzden sokağa çıkma yasağına varmadan önünü alabilirler umarım.

Beni hiç zorlamadı ya normalde de asosyal bir insanım, aksine vah vah dışarı çıkamıyoruz dedikleri için dışarı çıkasım geliyor 2 ay dışarı çıkmasam bıkmam sanırım, tek sorun çocuğu hava almaya çıkartamamak onu da güneş olunca balkona çıkartırız ne yapalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…