Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Tek vaka ve ona ilintililerde hafif tedirgindim.
Ama bu geceki haberle birçok farklı virüs kaynağıyla baş edemeyiz.
Ayrıca daha 5 günde 18 sayı aşırı fazla.
18 olarak düşünme, 8 olarak düşün. 10u ithal çünkü, burada yakalanmadılar.

Benim asıl merak ettiğim bu yurtdışından gelen 10 kişi uçaktan direkt karantinaya alınıp mı pozitif çıktı, yoksa evlerinde otururken kendileri mi hastaneye gittiler?

Ölmek mesele değil ki, bulaştırabileceğiniz konu komşunun çocuğu, anneannesi, kız kardeşin, en yakın dostum vs.
Toplu katliam gibi bir şey bu.
Ölmek o ızdıraptan kurtulmak sadece.
İyileşen hastalarda çeşitli sıkıntılar olduğuyla alakalı bir haber vardı bugün, ciğerlere kalıcı olarak hasar bırakıyor sanırım.
O iyileşen hastalar bir daha normal hayatlarına geri dönemiyorlar, merdiven çıkma, spor aktivitesi gibi şeylerde solunum yetmezliği çektikleri gözlemlenmiş.

Kaostan beslenmeyin korku panik iyiye değil kötüye sürükler bunu anlayamadınız hala provokasyonlara geliyosunuz olayın ciddiyetini merak ediyosanız biraz araştırıp yaşanan virüslerin akıbetlerine bakarsınız, bahsedilen şey sükunettir hadi yaşlılar ölsün demedi kimse boş yapmayın

benim gördüğüm ABD liler havaalanında çalışanlar direk geldikleri gibi odaya alındı
diğerlerini italyadan gelen başvurmuş galiba

Benim bulunduğum şehirde İtalyaya gitmiş Afgan göçmenler varmış
Hastanede test sonucu bekliyorlarmış yüzde 80 bulaşmış deniliyor

Bakanlık mi insanları paniğe sürüklüyor?
Bugün İtalya da 360 kişi ölmüş virüsten.
Bende çok panik değilim ama devlet bakanlık yapması gerekeni yapıyor, daha da artabilir yapılanlar duruma göre.
Siz nasıl kendinizce tedbir alıyorsanız devlette almak zorunda.
Kahveleri de kapatmaları lazım bu süreçte, umarım ona da el atarlar.

İnsan önce tedbiri alacak. Sağlık bakanlığı insanları paniğe sürüklemiyor aksine işini yapıyor hepimiz için. İnsan önce tedbirini alır sonra ecel der tevekkül eder.

Karantinaya uyulmadı diyorsunuz da insanlar çalışıyor. İşe gidiyorlar. Devlet kamu personelleri için idari izin kararını daha cuma günü açıkladı, özel sektör hala devam ediyor. 14 gün çıkmasın iyi güzel de nasıl? Rapor almak çözüm değil, hastalık şüphesi olan insanları doktoların ve hasta insanların olduğu yere bile bile göndermek işe göndermekten daha tehlikeli. Kaldı ki son 1 haftadır işin ciddiyetine varıldı. Dediğiniz gibi 2 aylık mesele olsaydı uçuşlar çok önce iptal edilir şu an ülkede son 14 gün içinde yurtdışında bulunan vatandaş da olmazdı.

Burada yakalanmadılar mı?
Ülkeye girmeden havaalanında mı aldılar?
O 8 vaka da korkutucu aslında, tek hastadan hala pozitif çıkabiliyor.

İnsta da bakıyorum, sanatçılar vs uçak bulup akın akın geliyorlar, yahu koymayın şunları ülkeye, alın en ücra otele götürün yani.

sahi yurtdisindan gelenler test yapiliyor mu hemen? ya da karantina vs? bilmedigimden soruyorum.

eger olmuyorsa vay halimize. havallanindan cikip havaslarla yaymaya baslarlar...

zaten univ tatil edilmesiyle, kamil koc butun ulkeye virusu gumbur gumbur tasidi

Hanımlar burada yazanların ne kadar sakin ya da ne kadar panik olduğunu nasıl anlıyorsunuz meraktan soruyorum? Sükunet dediğiniz şey sosyal medyada yazmayarak olmaz ki. Benim eşim panik atak hastası, çok fazla konuşmuyoruz onunla bu konuları paniklemesini istemiyorum çünkü, evimde gayet sakin oturuyorum ve burada tedirginliğimi dile getiriyorum. Araştırıyoruz da akıbetine de bakıyoruz. Anlayamadığım çok rahat görünen, amaaaan ne kadar uzattınız yaa diyenler neden hala bu topiği takip ediyor. Cidden meraktan soruyorum bunları. Herkes her olay karşısında farklı tepkiler verir neden birbirimize anlayış gösteremiyoruz?

Karantina şuan için söylemiyorum, bu virüs kendi kendine üreyen bir şey değil.
Yurt dışından gelen her insan 2 aydır elini kolunu sallayarak giriyor, termal kamera ancak 5 ya da 6. Gününde tespit edebiliyor.
Giriş yapan herkese devlet bir alan sağlayacak ve orada tutacaktı.
Yoksa normal vatandaş zaten işe güce gitmek zorunda ve bu hastalık zaten ülke dışından geliyor.
İlk önlem uçaktan ineni karantinaya almaktı, evinde oturan halkı değil.

Bende tansiyon hastasıyım Diyabet tip 2 var.. Ama psikolojimi bozarsan Akıl sağlığından olurum. Herkes psikolojisini sağlam tutmalı panik yapmanalı. Ne diyeyim şimdi? Akıl sağlığı daha önemli. Hijyen kurallarına uyumak lazım.. Tedbir bizden Takdir Allah tan. Ben hiç sokağa çıkmam çıkarsamda sürekli ıslak mendil kolonya ile gezerim. Çok sosyal biri de değilim çünkü burda çevrem hiç yok. Eşim kahvehaneden çıkmaz ellerini yıkamaz. Risk altında bu kadın demez bencilim teki... Ne yapayım şimdi?

Burada yakalanmadılar mı?
Ülkeye girmeden havaalanında mı aldılar?
İşte onu soruyorum ben de. Uçuşa kapatılan ülkelerde kalan son Türkler geliyor birkaç gün daha. 14 gün karantinada kalma koşuluyla alıyorlar. Mesela onların arasından mı çıktı pozitifler? Yoksa 10 gündür evinde oturanların arasından mı çıktı? O önemli bence.

Ki Normal bireylerde Herhangi bir grip gibiymis
Normal grip grip sonrası ciğerlerde kalıcı hasar mı bırakıyor?
Bakanlık mı insanlığı paniğe sürüklüyor?
Gerçekten mi??
Çin ya teknoloji devi Çin koca şehrini karantinaya aldı.
İtalya karantinaya aldı.
Fransa sınırlarını kapattı.
Ama paniğe sürükleniyor öyle mi?
Durumun ne kadar önemli olduğunu görmüyor musunuz gerçekten?

İnsan önce tedbiri alacak. Sağlık bakanlığı insanları paniğe sürüklemiyor aksine işini yapıyor hepimiz için. İnsan önce tedbirini alır sonra ecel der tevekkül eder.
Tedbir alsaydı Devlet Çıktığı günden itibaren Yurt dışından gelen herkesi Karantinaya alırdı?

Bence gayet evinde oturanlardır.
Dünkü umre vakası olana kadar gelen yolculardan hiçbiri alınmadı, evlerine gitti.
Dün gece yeni kafileler alındı.
Bundan sonra girecekler de öyle.
Ama 4 gün önce girenler nerede, tabi ki evinde.
Bir üye yazmış burada 2 3 gün önce hayırlı olsuna gittik diye, daha nolsun.

Yani inşallah evindedir, işin bir de o boyutu var.
Senle benle aynı market, cafe toplu alanda bulunmamıştır.

Sakinliği nasıl koruyorsunuz evde ya da eşiniz nasıl koruyor? Ben panik atak hastası değilim fakat hiç iyi değilim de. Çevreme belli etmiyorum ama gün içinde sürekli aklımda.

Korkmayan kişiler gelip de amaaan amma buyuttunuz yazmasının hiçbir anlamı yok cidden insanlar sıkıntılarını korkularını paylaşıyorlar burada.

Tedbir alsaydı Devlet Çıktığı günden itibaren Yurt dışından gelen herkesi Karantinaya alırdı?
bugun umreden gelen karantinaya alinanlardan birinin yazisina denk geldim. heryer pis kontrol yok yemek yok filan diye sovuyordu.

insanlari memnun etmek zor... ne yazikki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…