Benimde de aklımda deli sorular var... Madem devlet tedbirli vs.. Neden Bu virüs çıktığı gibi yurt dışından gelenleri Karantinaya almadı? kaynım İngiltere ye gitti 4 gün kaldı yeni geldi elini kolunu sallaya sallaya girdi? Direk çalışmaya başladı ve çalıştığı ortam çok kalabalık? Nerdeyse 500 kişilik ortam?Normal grip grip sonrası ciğerlerde kalıcı hasar mı bırakıyor?
Bakanlık mı insanlığı paniğe sürüklüyor?
Gerçekten mi??
Çin ya teknoloji devi Çin koca şehrini karantinaya aldı.
İtalya karantinaya aldı.
Fransa sınırlarını kapattı.
Ama paniğe sürükleniyor öyle mi?
Durumun ne kadar önemli olduğunu görmüyor musunuz gerçekten?
Sakinliği nasıl koruyorsunuz evde ya da eşiniz nasıl koruyor? Ben panik atak hastası değilim fakat hiç iyi değilim de. Çevreme belli etmiyorum ama gün içinde sürekli aklımda.
İşte siz yapmazsanız, eşiniz yapmazsa ve toplumun 3 te 1 i öyle olsa bittik biz.Bende tansiyon hastasıyım Diyabet tip 2 var.. Ama psikolojimi bozarsan Akıl sağlığından olurum. Herkes psikolojisini sağlam tutmalı panik yapmanalı. Ne diyeyim şimdi? Akıl sağlığı daha önemli. Hijyen kurallarına uyumak lazım.. Tedbir bizden Takdir Allah tan. Ben hiç sokağa çıkmam çıkarsamda sürekli ıslak mendil kolonya ile gezerim. Çok sosyal biri de değilim çünkü burda çevrem hiç yok. Eşim kahvehaneden çıkmaz ellerini yıkamaz. Risk altında bu kadın demez bencilim teki... Ne yapayım şimdi?
Belirti vermeyeni karantina altına almıyorlar. 14 gün kendilerini izole etmelerini söylüyorlar o kadar.Benimde de aklımda deli sorular var... Madem devlet tedbirli vs.. Neden Bu virüs çıktığı gibi yurt dışından gelenleri Karantinaya almadı? kaynım İngiltere ye gitti 4 gün kaldı yeni geldi elini kolunu sallaya sallaya girdi? Direk çalışmaya başladı ve çalıştığı ortam çok kalabalık? Nerdeyse 500 kişilik ortam?
Kime neye inanıcağıma şaşırdım.. Bu konu ile ilgili kafamda çok soru işareti var en güzeli Allaha sığınmak.. Doğum sebebi de belli ölüm sebebi de. Boşver Psikolojimi sağlam tut...bugun umreden gelen karantinaya alinanlardan birinin yazisina denk geldim. heryer pis kontrol yok yemek yok filan diye sovuyordu.
insanlari memnun etmek zor... ne yazikki...
Tamamen soyutlanmasın ama en azından bu kadar da aklımda olmasın istiyorum çünkü bu bana cidden çok zarar veriyor. odağımı dağıtmakta zorlanıyorum maalesef..Onunla çok bahsetmiyoruz bu konudan, film izliyoruz kitap okuyoruz, sohbet ediyoruz, bebeğimiz var onunla oynuyoruz. Farklı uğraşlar buluyoruz yani. Benim de sürekli aklımda değil açıkçası, mümkün olduğu kadar dikkatliyiz ötesinde ne yapılır bilmiyorum, tamamen soyutlamamız imkansız maalesef
bugun umreden gelen karantinaya alinanlardan birinin yazisina denk geldim. heryer pis kontrol yok yemek yok filan diye sovuyordu.
insanlari memnun etmek zor... ne yazikki...
Laf Anlatabilseydik Cahillere Bu kadar çok Yorulmazdık. Dünya güllük gülistanlık olurdu..İşte siz yapmazsanız, eşiniz yapmazsa ve toplumun 3 te 1 i öyle olsa bittik biz.
Bakın akıl sağlığımızı kaybettiğimiz yok, aksine Allah akış vermiş dünyayı izliyoruz ve öyle olmayalım diye devlet ve toplumca çabalıyoruz.
Ama eşiniz gibi kaale almayanlar insanlar sebebiyle ülke olarak sadece hasta olarak sağlık sektörü olarak değil, ekonomik kriz olarak da çökeceğiz.
Benim eşim de takmıyordu, kapıdan içeri almadım dezanfektan sıkmadan.
Bir kimseyle görüşür öpüşürse valizini alıp anasına gitmesini tembihledim ki yaparım.
Zorunlu değil çünkü çıkmaya, kendi duyarsızlığını bana ödetemez.
Tamamen soyutlanmasın ama en azından bu kadar da aklımda olmasın istiyorum çünkü bu bana cidden çok zarar veriyor. odağımı dağıtmakta zorlanıyorum maalesef..
Bakın bu düzene adapte olmak zorundayız.Tamamen soyutlanmasın ama en azından bu kadar da aklımda olmasın istiyorum çünkü bu bana cidden çok zarar veriyor. odağımı dağıtmakta zorlanıyorum maalesef..
Böyle devam edersek ikinci bir italya vakası biz olacağız. Şu iki haftalık süreçte maksimum tedbir şart yoksa kaçınılmaz son bizi bekler.Benimde de aklımda deli sorular var... Madem devlet tedbirli vs.. Neden Bu virüs çıktığı gibi yurt dışından gelenleri Karantinaya almadı? kaynım İngiltere ye gitti 4 gün kaldı yeni geldi elini kolunu sallaya sallaya girdi? Direk çalışmaya başladı ve çalıştığı ortam çok kalabalık? Nerdeyse 500 kişilik ortam?
Tedbir değil bu... Geleli 5 gün ya oldu ya olmadı.. Ve gene gidecek. Her yere girip çıkıyor dinlemiyor ki?Belirti vermeyeni karantina altına almıyorlar. 14 gün kendilerini izole etmelerini söylüyorlar o kadar.
İnşallah en kısa zamanda geçer bu kötü zamanlar. Teşekkür ederimAstoria çok güzel yazmış mesela neler yapabileceğinizi. Ben kendimden örnek vermeye kalkarsam belki size uymaz. Bir konu hakkında tedirginsem üstüne giderim, salgınla ilgili herseyi okuyup araştırıp ancak ondan sonra rahatlarım, daha çok panik olmaktansa hafifler tedirginliğim, bilmediğim şeyden korkarım çünkü. Yalan doğru bilgiyi de az çok ayırt edebiliyorum, uzun yıllardır internet kullanıcısıyım, teyitsiz bilgiler beni germiyor
Ama belki siz çok okudukça daha kötü oluyorsunuzdur, farklı bir ilgi alanı bulun tavsiyem eğer öyleyse. Bütün gününüzü buna ayırmayın, güzel bir kitap okuyun, film izleyin. Geçecek sabır biraz ❤
Elimden geldiğince ben tedbiri alıyorum, çevremi de uyarıyorum. Fakat işin psikolojik boyutunda biraz zorlanıyorum .Bakın bu düzene adapte olmak zorundayız.
1 2 aylık mesele değil bu, hijyeni aşırı arttırıp hayatımıza entegre edeceğiz.
İnsanlarla temastan kaçınarak, açık alanlarda sosyalleşerek, zorunlu olmadıkça kalabalığa girmeyerek ve her zaman bilinçli olarak bu süreci geçirebiliriz.
İlla sokağa çıkma yasağına gerek yok, bir bilinçlensek, korkmak yerine adapte olmayı denesek ve denetsek, sıkıntı kalmayacak.
Sokakta hala eldivenli, maskeli(ki hasta olmayan takmasın deniyor ama yine de bir önlem) insan sayısı aşırı az.
En azından yaz geliyor, o süreye kadar toplu görüşmeleri erteleyip, iş vs harici dikkat etsek güzel yönetiriz.
Kaostan beslenmeyin korku panik iyiye değil kötüye sürükler bunu anlayamadınız hala provokasyonlara geliyosunuz olayın ciddiyetini merak ediyosanız biraz araştırıp yaşanan virüslerin akıbetlerine bakarsınız, bahsedilen şey sükunettir hadi yaşlılar ölsün demedi kimse boş yapmayın
Keşke her koyun kendi bacağından asılabilse ancak mümkün değil. Bakanlık süreci olması gerektiği düzgün yürütmeye çalışırken bizler de bireysel olarak üstümüze düşeni yapmak zorundayız.Tedbir değil bu... Geleli 5 gün ya oldu ya olmadı.. Ve gene gidecek. Her yere girip çıkıyor dinlemiyor ki?
Topikte gezmiyorum bildirim geldi cevap vermeye girdim, velveleci insanlara anlayış gösteremiyorum malesef çünkü virüs gibi bulaşıcı olan bişey de bunun tellallığını yapmakHanımlar burada yazanların ne kadar sakin ya da ne kadar panik olduğunu nasıl anlıyorsunuz meraktan soruyorum? Sükunet dediğiniz şey sosyal medyada yazmayarak olmaz ki. Benim eşim panik atak hastası, çok fazla konuşmuyoruz onunla bu konuları paniklemesini istemiyorum çünkü, evimde gayet sakin oturuyorum ve burada tedirginliğimi dile getiriyorum. Araştırıyoruz da akıbetine de bakıyoruz. Anlayamadığım çok rahat görünen, amaaaan ne kadar uzattınız yaa diyenler neden hala bu topiği takip ediyor. Cidden meraktan soruyorum bunları. Herkes her olay karşısında farklı tepkiler verir neden birbirimize anlayış gösteremiyoruz?
Diyorum ya Cahile laf anlatılmıyor.. Bencille başa çıkılmıyor.. Ne desek boş...Keşke her koyun kendi bacağından asılabilse ancak mümkün değil. Bakanlık süreci olması gerektiği düzgün yürütmeye çalışırken bizler de bireysel olarak üstümüze düşeni yapmak zorundayız.
Ölüm oranı çok az bir kere, önce bunu kendinize izah edin.İnşallah en kısa zamanda geçer bu kötü zamanlar. Teşekkür ederim
Elimden geldiğince ben tedbiri alıyorum, çevremi de uyarıyorum. Fakat işin psikolojik boyutunda biraz zorlanıyorum .