Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İnşallah öyledir. Tartışma programı sürerken alt yazı geçti ve kalktı zaten, sonra bakanın tweeti gösterildi. Televizyonda boş yere yayınlamazlar diye düşünüyorum.

Çoğu yaşlı insanlar umreden gelenler. Umarım korkulan olmaz.
Tek vaka ve ona ilintililerde hafif tedirgindim.
Ama bu geceki haberle birçok farklı virüs kaynağıyla baş edemeyiz.
Ayrıca daha 5 günde 18 sayı aşırı fazla.
Ülke nüfusumuz, metropol nüfuslarımız çok fazla.
Kırsal alanlar daha güvenli ama ülke olarak sonumuz hayrola.
2 aydır gösterilen özen, şu ülkeye girenlerin uymadıkları karantinadan bitti ya!
83 milyon onların vebalini ödeyecek, şaka gibi!!!

Zorla Getirdiler virüsü :) Korkmayın prof Dr yavuz Dizdar ı dinleyin.. Daha önceden zaten bize bu virüsü vermişler etki etmemiş
Her drnin söylediği güvenilir olmuyor turklere bulasmiyor diyen biri vardı yine dr ama fos çıktı Hem etki etmediyse şimdi neden çıktı ve artıyor vakalar?

Tek vaka ve ona ilintililerde hafif tedirgindim.
Ama bu geceki haberle birçok farklı virüs kaynağıyla baş edemeyiz.
Ayrıca daha 5 günde 18 sayı aşırı fazla.
Ülke nüfusumuz, metropol nüfuslarımız çok fazla.
Kırsal alanlar daha güvenli ama ülke olarak sonumuz hayrola.
2 aydır gösterilen özen, şu ülkeye girenlerin uymadıkları karantinadan bitti ya!
83 milyon onların vebalini ödeyecek, şaka gibi!!!

Tek yapabileceğimiz mümkün olduğu kadar kimseyle temasa geçmemek. Kendim veya çocuğum için endişelenmiyorum dışarı çıkmak zorunda değiliz şimdilik, eşim de homeoffice sistemine geçti gidip gelirken de temizliğine özen gösteriyor, zaten hep gösterirdi hiç şüphem yok ama sevdiğim birsürü insan var, kardeşim işe gitmek zorunda, astım hastası, babam koah hastası. Bekleyip göreceğiz artık başka çare yok.

Almanya bugunden itibaren sinirlarini ve okullari kapatacak.. 4000 bin enfekte olduktan sonra.

Gecen günlerde zengin ülkeyiz dediler haberlerde.. bekliyorum isyerlerinin kapanmasini:KK51:
Birde eyaletten eyalete kararlar vermeye ugrastik mübarek.. kararlar cikana kadar hasta olan oldu artik.

Sinirlendim gece gece yine..

Bu gibi zamanlarda saglam psikoloji sart gercekten.
Belirsizlik de yoruyor insani.. hergün de yeni gelismeler bekliyoruz yeni haberler cikiyor. Hop oturuyoruz hop kalkiyoruz. Karantinaya alinsak da tarih verseler su su zamana kadar diye bende evde kitap okusam aklimi baska konulara yorabilsem keske...
Corona asagi corona yukari biktik:KK53:

Tek yapabileceğimiz mümkün olduğu kadar kimseyle temasa geçmemek. Kendim veya çocuğum için endişelenmiyorum dışarı çıkmak zorunda değiliz şimdilik, eşim de homeoffice sistemine geçti gidip gelirken de temizliğine özen gösteriyor, zaten hep gösterirdi hiç şüphem yok ama sevdiğim birsürü insan var, kardeşim işe gitmek zorunda, astım hastası, babam koah hastası. Bekleyip göreceğiz artık başka çare yok.
Kronik hastalığı olanlara devlet izin verdi, sokağa çıkmamaları için başvurmaları gerekiyor.
Tam detayları hatırlayamıyorum ama bir araştırın mutlaka.
Engelli, 65 yaş, kronik hastalığı olanlara ilaç bile kapılarına gelecek vs diye haber dinledim.
Ama bir yandan çocukların kuruyemişle yere yaptığı havuzu temizliyordum, beynim yanık yani😂

Kronik hastalığı olanlara devlet izin verdi, sokağa çıkmamaları için başvurmaları gerekiyor.
Tam detayları hatırlayamıyorum ama bir araştırın mutlaka.
Engelli, 65 yaş, kronik hastalığı olanlara ilaç bile kapılarına gelecek vs diye haber dinledim.
Ama bir yandan çocukların kuruyemişle yere yaptığı havuzu temizliyordum, beynim yanık yani😂

Kardeşimin kendi yeri sayılır, sahaf. Dükkan tamamen kapanırsa kendisi de eve kapanır ancak :) babamın da kendi yeri, doğuda bir şehirde muhtemelen o da kapatır bu hafta. Bugün ilk defa tedirgin oldum gerçekten. İnşallah tedavisi bulunur biran evvel

hanimlar cikmayin. mumkun oldugu kadar herkes evinde olsun. işe gitmek zorundaysaniz soyleyecek bir seyim yok ama en ufam bir imkaniniz varsa gitmeyin işe. ben ev hanimiyim bu ara. sadece cocugumu yuruyese cikartiyorum. parka bile gotmiyoruz cunku oyuncaklarda virus olabilir, malum metalde 24saat yasayabiliyor.

sicaklardan umit duymayin nitekim dubaide, singapurda, filipinlerde ve avustrulayada da var hastalik.

tek cozum kendini izole etmek, yayilma hızını düşürmek, ilac beklemek. cin çözdü gibi vakalari. 80000kisiden 60000kisi iyileşti. korkmayin ama tedbirli olun.

Her drnin söylediği güvenilir olmuyor turklere bulasmiyor diyen biri vardı yine dr ama fos çıktı Hem etki etmediyse şimdi neden çıktı ve artıyor vakalar?
[/QUOTE
Yalnız şunu unutuyoruz bu ülkede sadece Türk ırkından insanlar yok hatta kacimiz yüzde yüz Türk irkindaniz.Anlatilan şuydu sarı ırkta çok daha yıkıcı etkileri olduğu ,beyaz ırkta daha az etkili olduğu söyleniyordu.Sonucta tüm dünyayı kavuruyor bu hastalık şu anda.Önemli olan enfekte olanların hastalığı en az hasarla atlatmasi.İleri yaş ve ikincil hastalıklari olanlar tehlike altında.Onun için ben gencim nasıl olsa beni etkilemez diye düşünmeyip, etrafımızdaki insanların hayatını da önemseyip ona göre davranmak.

Şu konu hakkında okuduğum en mantıklı yorum👏🏻

Nesi mantıklı Allah aşkına? Yayılırsa bu anlayış yüzünden yayılacak zaten. Yaşlı anne babanız da mı yok anlamıyorum ki. Yoğun bakım servisleri dolunca nerede tedavi görecek mesele trafik kazası geçiren? Bu açıdan bile baksanız durumun ne kadar ciddi olduğunu anlarsınız. Kendiniz korkmuyor olabilirsiniz başkaları için öldürücü olabilir bu virüs. Elma ile armudu kıyaslamayın. Trafik kazası bulaşıcı değil yani ne alakası var

Yalnız şunu unutuyoruz bu ülkede sadece Türk ırkından insanlar yok hatta kacimiz yüzde yüz Türk irkindaniz.Anlatilan şuydu sarı ırkta çok daha yıkıcı etkileri olduğu ,beyaz ırkta daha az etkili olduğu söyleniyordu.Sonucta tüm dünyayı kavuruyor bu hastalık şu anda.Önemli olan enfekte olanların hastalığı en az hasarla atlatmasi.İleri yaş ve ikincil hastalıklari olanlar tehlike altında.Onun için ben gencim nasıl olsa beni etkilemez diye düşünmeyip, etrafımızdaki insanların hayatını da önemseyip ona göre davranmak.
Kesinlikle. irklarla çok ilgili olduğuna inanmıyorum Bende

Kardeşimin kendi yeri sayılır, sahaf. Dükkan tamamen kapanırsa kendisi de eve kapanır ancak :) babamın da kendi yeri, doğuda bir şehirde muhtemelen o da kapatır bu hafta. Bugün ilk defa tedirgin oldum gerçekten. İnşallah tedavisi bulunur biran evvel
Çok zor, en en erken 6 ay.
Valla çocuklarla evde daha 2 gün oldu, o kadar zorluk çekiyoruz ki coronadan değil başımıza ev kazasından iş gelecek.
Gazi gibiyim, ayaklarım kesik içinde çürük ve şiş, kollarımda morluklar, sürekli havada uçuşan nesneler adeta kaleci gibi tutmaya çalışan ben.

Bazen düşünmüyor değilim, sal çayır çimene Allaha emanet diye ama evde gerçekten geçmez, 3 hafta nasıl yapacağız bilmiyorum.

Nesi mantıklı Allah aşkına? Yayılırsa bu anlayış yüzünden yayılacak zaten. Yaşlı anne babanız da mı yok anlamıyorum ki. Yoğun bakım servisleri dolunca nerede tedavi görecek mesele trafik kazası geçiren? Bu açıdan bile baksanız durumun ne kadar ciddi olduğunu anlarsınız. Kendiniz korkmuyor olabilirsiniz başkaları için öldürücü olabilir bu virüs. Elma ile armudu kıyaslamayın. Trafik kazası bulaşıcı değil yani ne alakası var

Daha bugün Italyadan bir doktor yazmış uzun uzun, salgın haline geldiğinden beri ameliyatlar yapılamıyor, bütün doktorlar sadece bu salgını engellemeye, insanları kaybetmemeye çalışıyor diye. Ülkemizde normalde bile yoğun bakım bulunamıyor, anneannem acil servisin yoğun bakımında 3 gün bekledi sevk edilemedi başka hastaneye, yer olmadığı için. Coronavirus evet öldürmeyecek belki ama tıbbi destek alınamazsa-ki bu hızla yayılırsa İtalyada olduğu gibi seçim yapmak zorunda kalacaklar, kime tıbbi destek sağlanacağı hakkında - işimiz zor... Kabul etsek de etmesek de, panik olacak birşey yok zaten olan oldu, panik sadece daha çok artıracak sıkıntılarımızı, ama hafife almak da yanlış.

Birde ben merak ettim neden hep gece yarısı açıklıyor bakan benim gördüğüm Amerika dan gelenler perşembe oglendi

Birde ben merak ettim neden hep gece yarısı açıklıyor bakan benim gördüğüm Amerika dan gelenler perşembe oglendi
Muhtemelen test sonucu pozitif çıkanlar ve yakın çevresini karantinaya alıp, gerekli her şey yapıldıktan sonra ve genel olarak insanların paniğini arttırmamak için gece açıklanıyor.
Gün sonu hesap kesimi gibi.

Valla canım Vebali Yurt dışına çıkıp Getirenlerin.. Paniklrmeye gerek yok. Ben eşime kahveye gitme Belki gebe olabilirim diyorum adamın umrunda bile değil saçma sapan konuşuyor. Kafama takarsam psikolojim bozulur. Çok şükür ben kendi hijyenime dikkat ediyorum. Ölürsem vebali düşüncesiz eşimin.. Ki Normal bireylerde Herhangi bir grip gibiymiş.. Sağlıkbakanlığı da insanları paniğe sürüklüyor. Ecel geldi ise Sebeb Covid 19 bahane...

Her gün yeni bir şey çıkıyo çok şükür 👏🏻👏🏻 Hastalıktan korkmuyorum da hastalığın yaşamımıza verdiği etki cidden bunaltıcı ya 😢
Sıkıldım ya bir gün yüzü göremedik offf aman hayat mı bayat mı belirsiz ayyyyy .
Doların euronun hali, hastalık, ekonomik kriz, mülteciler, savaşlar, şehitler, aaaaaaaaaaaaa

Çok zor, en en erken 6 ay.
Valla çocuklarla evde daha 2 gün oldu, o kadar zorluk çekiyoruz ki coronadan değil başımıza ev kazasından iş gelecek.
Gazi gibiyim, ayaklarım kesik içinde çürük ve şiş, kollarımda morluklar, sürekli havada uçuşan nesneler adeta kaleci gibi tutmaya çalışan ben.

Bazen düşünmüyor değilim, sal çayır çimene Allaha emanet diye ama evde gerçekten geçmez, 3 hafta nasıl yapacağız bilmiyorum.

Çok zor evet çocuklar hava alamıyor, enerjilerini harcayamıyorlar. Şu güne kadar en azından sokakta yürütüyorduk, insanlardan uzak bir şekilde ama artık onu da yapmayacağım çünkü leş insanlar sokaklara tükürüp duruyor. Artık evde zıplar tepinir durur, arada balkona hava almaya çıkarız ne yapalım

Evet gerçekten saçmaladı insanlar. Darbe girişiminde de marketlere koşan, atmlerde kuyruk oluşturanlar aynı kişiler sanırım. Yani siyasi birşey için söylemiyorum bunu ama, bunu düşünebilmek önce marketlere vs koşmak akıl alır gibi değil benim aklıma gelmiyor.

Bizim stok yapacak bir paramız yok açıkçası, çoğu kişinin de olduğunu zannetmiyorum bulunduğumuz yerde. Günlük yapıyoruz alışverişi, sadece geçen gün kızım için kıyma, et, tavuk, süt gibi şeyleri alıp dolaba koydum. Bulunduğumuz yerde herşey var, kimse stok yapacak güce sahip değil zaten.

Ama bu tip insanlar yüzünden durduk yere zaten pahalı olan herşey daha da zamlanıyor. Parası olan neyse ama parası olmayan da mağdur oluyor, bunu düşünen yok. Keşke insanlar artık bir saçmalamasa. Çok meraklıysan stok yapmaya etini, balığını filan at buzluğa. Çünkü makarnayı pirinci her türlü devlet yedirir zaten herkese.
Markette her şeyin fiyatı 5 kat yükselmişti sayelerinde
10 - 15 paket makarna kilolarca un yağ alanlar varmış
Arz talep dengesini bozmaktan başka bir şeye yaramadı yaptıkları

X