- 27 Mart 2017
- 9.509
- 48.093
Sizin evden kimse dışarıya çıkmıyor mu ? Onunla birlikte ev halkı içinde 14 gün kuralı var .
Durum çok fena değil Çin’de bu yüzden bu kadar vaka arttı işte. İnsanları başta paniğe sürüklediler sonra hastalığa yakalananları veya şüphelendiklerini ölüme terk ettiler. Geçen bi video izledim daha ölmeden yakıyorlarmış hastaları. İnsanları bu kadar korkutup sonra ben hastayım diye haber vermelerini beklediler galiba. Şimdi hayat normale dönüyormuş Çin’de. Yapılan hastanedeki doktorlar görevlerini bitirdiklerini ve başardıklarını bildirmişler. Demekki buldular bişey. Yoğun olarak görüldüğü bi dönem varmış o dönem atlatıldıktan sonra bişey olmadığını söylemişler. Biz kurtulduk sıra dünyada demeye getirmişler yani.Düne kadar çok paniğim yoktu, öyle alış veriş falanda yapmadım, temizliğe dikkat etmek yeterli geliyordu ancak dün gece tlc de bir belgelesel izledim çinin durumu ile ilgili; kapılarına kaynak yapılan evler, yaka paça yerlerde sürüklenerek karantinaya alınan insanlar, istiflenerek ölüme terk edilenler ... resmen psikolojim bozuldu, durum çok fena
Tlc korona virüs gerçeği yayınlandı dün akşam.Sars ile %76 benzerlik gösteriyor, SARS Corona Virüs'e göre daha az bulaşıcı fakat daha öldürücü, Corona ise tam tersi, öldürme oranı düşük ancak SARS'tan çok daha bulaşıcı. Yani evet senin dediğin gibi.
Bu belgeselde de doktor yabani hayvanların bir çoğunda bu tür virüsler bulunur ancak hayvanların kafeslerde hepsinin bir arada tutulması hayvanlar arası mutasyona uğraması ve insana geçme riskini arttırıyor demiş. Çin şimdilik yasal ve yasadışı yabani hayvan satışını yasakladı. Bu salgından sonra bu yasağın kalıcı olması yönünde baskılar yapılıyor. Zira yanlış hatırlamıyorsam Sars'ta Çin'den yayılmaya başlamıştı.
Sende belgeselin linkini atabilir misin? Hepimiz bilgilenelim.
En azından durunun ciddiyetini benim gibi farkeden arkadaşlar olacaktır.
İki hafta sonra tehlike geçmiş olacak mı acaba ?Evim cok islek bir caddeye bakiyor.
Cumartesileri araba kuyrugu olurdu,bugun 1-2 araba ancak gecti..
Izole tatilini sosyallesme olarak algilayanlarin kafasinda problem olmali, hele ki yasli aile uyeleri varsa.
0-9 yas risk grubunda degil, semptomlari grip gibi atlatiyorlarmis ama bu demek olmuyor ki tasiyici degiller.
Evde 2 hafta takilcaz, bunu kabullenmek lazim.
Ben çok severim afyon gazlı gol şifa kaynağı tek kabinlilerde var mayoyla gidince şimdiye kadar iyiydi ama bu süreçte gitmemSadece bu virüs için değil hiç bir zaman gitmeyin, hamamlar temiz ve güvenilir mekanlar değil, her türlü mikrobu alabilirsiniz
İki hafta sonra tehlike geçmiş olacak mı acaba ?
Bende aynı durumdayım ya gidemiyorum değerlerim be durumda bilmiyorum insülin değerimi zar zor düşürmüştüm. Süt kanallarım tıkalı çok ağrı yapıyorBen bu hafta kontrollere gidecektim. Takipli hastayim diabet ve tiroid degerlerimde kan degerlerimde cok sorun vardi. Zorla alt sinirlara cekmistim 3 ayda bir gidecektim
Simdi hem kan degerlerimi hem insulini hemde t3 tsh t4 leri cok merak ediyorum. Gogsumde kitleler var son 3 aydi ameliyat isteniyordu ama gidemiyorum korkuyorum. Sadece bagisiklik acisindan korkuyorum doktora 3 ay once yalvarmistim diabet ilaci baslayacakti son 3 aydi.
Bende aynı durumdayım ya gidemiyorum değerlerim be durumda bilmiyorum insülin değerimi zar zor düşürmüştüm. Süt kanallarım tıkalı çok ağrı yapıyor
ev halki icin de 14 gun kurali oldugunu sizden duydum ama ben zaten tek yasiyorum ve kardesimi evde tek birakmam. yani cikmadim, eger bu kural beni de kapsiyorsa tabi ki cikmam. disaridan da eve sadece babami almayi dusunuyorum ki o durumda da temkinli davraniyoruz.
Bence virüsün yapısı incelendikçe farklı detaylar ortaya çıkıyor, daha önce söylenen tahminler çürütülüyor.Tlc korona virüs gerçeği yayınlandı dün akşam.
Tam belgesel denemez, gerçek kesit ve röportaj diyebiliriz.
Ama başlangıcına, o süreç nasıl yönetilemediye dair pek çok bilgi içeriyor.
Az önce haberlerde Belçika dan ilaç müjdesi geldi, eğer denekler üzerinde etkili olursa üretimine başlanacakmış.
Yine haberde İran’da 3 yaşında bir çocuğun öldüğü, 1 günlük bebeğin de corona kaptığına yer verildi.
Sürekli mutasyona mı uğruyor nedir, artık riskli grup yok, her can riskli.
Evet geçerli Çünkü ev halkı da taşıyıcı oluyor bu durumda eğer varsa.
Korona virüsün tespit edildiği Evde komple apartman karantinaya alındı.
Ne düğünü yahu bizim insanımız hala durumun ciddiyetine varamamış galiba
Şu ana benim bulunduğum ülkede düğün ve benzeri organizasyonların hepsi yasaklandı
Ya ertelenecek yada sade bir nikah
Ben olsam asla gitmezdim
anladim. buyuk ihtimalle kardesime de sali gunu test yapilacak, biz ailece bu durumu en iyi sekilde kontrol ediyoruz zaten. ilginiz icin tesekkurler. :)
Herhangi bir belirti yok değil mi kardeşinde?
hayir sadece korkmus durumda. zaten biz bu virus fransada peak yapmadan once kardesime butun uyarilari yapmistik, dikkat ettigine de eminim akilli bir cocuktur. kendisiyle ilgilenen biri de vardi orada, ateslense vs bilirdik. bilemiyorum test yaptirabilecegimizi dusunuyorum ama belki belirtileri yok diye yaptiramayacagiz bile.