Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sizin evden kimse dışarıya çıkmıyor mu ? Onunla birlikte ev halkı içinde 14 gün kuralı var .

ev halki icin de 14 gun kurali oldugunu sizden duydum ama ben zaten tek yasiyorum ve kardesimi evde tek birakmam. yani cikmadim, eger bu kural beni de kapsiyorsa tabi ki cikmam. disaridan da eve sadece babami almayi dusunuyorum ki o durumda da temkinli davraniyoruz.

İstanbul 'da caddeler vs tenhalaşmış, ciddiye alınıyor demek ki biraz :)

Durum çok fena değil Çin’de bu yüzden bu kadar vaka arttı işte. İnsanları başta paniğe sürüklediler sonra hastalığa yakalananları veya şüphelendiklerini ölüme terk ettiler. Geçen bi video izledim daha ölmeden yakıyorlarmış hastaları. İnsanları bu kadar korkutup sonra ben hastayım diye haber vermelerini beklediler galiba. Şimdi hayat normale dönüyormuş Çin’de. Yapılan hastanedeki doktorlar görevlerini bitirdiklerini ve başardıklarını bildirmişler. Demekki buldular bişey. Yoğun olarak görüldüğü bi dönem varmış o dönem atlatıldıktan sonra bişey olmadığını söylemişler. Biz kurtulduk sıra dünyada demeye getirmişler yani.

Evim cok islek bir caddeye bakiyor.
Cumartesileri araba kuyrugu olurdu,bugun 1-2 araba ancak gecti..
Izole tatilini sosyallesme olarak algilayanlarin kafasinda problem olmali, hele ki yasli aile uyeleri varsa.
0-9 yas risk grubunda degil, semptomlari grip gibi atlatiyorlarmis ama bu demek olmuyor ki tasiyici degiller.
Evde 2 hafta takilcaz, bunu kabullenmek lazim.

Tlc korona virüs gerçeği yayınlandı dün akşam.
Tam belgesel denemez, gerçek kesit ve röportaj diyebiliriz.
Ama başlangıcına, o süreç nasıl yönetilemediye dair pek çok bilgi içeriyor.
Az önce haberlerde Belçika dan ilaç müjdesi geldi, eğer denekler üzerinde etkili olursa üretimine başlanacakmış.

Yine haberde İran’da 3 yaşında bir çocuğun öldüğü, 1 günlük bebeğin de corona kaptığına yer verildi.
Sürekli mutasyona mı uğruyor nedir, artık riskli grup yok, her can riskli.

İki hafta sonra tehlike geçmiş olacak mı acaba ?

Sadece bu virüs için değil hiç bir zaman gitmeyin, hamamlar temiz ve güvenilir mekanlar değil, her türlü mikrobu alabilirsiniz
Ben çok severim afyon gazlı gol şifa kaynağı tek kabinlilerde var mayoyla gidince şimdiye kadar iyiydi ama bu süreçte gitmem

Gercekten ya bnde cok korkuyorum öksuren biri görsem korona mi ki diyom

Bende aynı durumdayım ya gidemiyorum değerlerim be durumda bilmiyorum insülin değerimi zar zor düşürmüştüm. Süt kanallarım tıkalı çok ağrı yapıyor

Ya çok aklıma takılıyor. Haziran ayında yurt içi istanbul üzerinden uçağa bineceğim ama bi yandan da çok endişeleniyorum. Bileti de çoktan aldık ne yapacağımı hiç bilmiyorum

Bende aynı durumdayım ya gidemiyorum değerlerim be durumda bilmiyorum insülin değerimi zar zor düşürmüştüm. Süt kanallarım tıkalı çok ağrı yapıyor

Evde dikkatli beslenin benimde kitlelerde artis vardi krengi kisimda cikti tesadufen izinliyim hepsini halledicektim ama simdi gidemem

Evet geçerli Çünkü ev halkı da taşıyıcı oluyor bu durumda eğer varsa.

Korona virüsün tespit edildiği Evde komple apartman karantinaya alındı.

Çin’den gelen yeni resmî açıklamaya göre nisan ayında corona aşısı hazır olabilirmiş. Hadi hayırlısı.
bitecek bu korku , az kaldı.
virüsün en tehlikeli yanı yayılma hızı. Yapısının bilinmemesi. Virüs salgınları ciddi olaylardır. Korkmakta herkes haklı. Ama çözümsüz değil. Dünyada Birçok önlem alındı. En önemlisi aşı ve tedavi bulunmaya çalışıyorlar. İçimizi ferah tutmaya çalışalım.

Bence virüsün yapısı incelendikçe farklı detaylar ortaya çıkıyor, daha önce söylenen tahminler çürütülüyor.
Benim izlediğim belgeselde de hemen hemen aynı bilgileri veriyorlardı. Aynı şekilde o da ropörtaj tadında geçiyordu. İzlemeni tavsiye ederim güzel ve durumun ciddiyetini anlamak için güzel bir belgesel. Tam adı da Coronavirüs: Sessiz Katil. Senin söylediğini tivibudan açtım izliyorum şimdi.

Evet geçerli Çünkü ev halkı da taşıyıcı oluyor bu durumda eğer varsa.

Korona virüsün tespit edildiği Evde komple apartman karantinaya alındı.

anladim. buyuk ihtimalle kardesime de sali gunu test yapilacak, biz ailece bu durumu en iyi sekilde kontrol ediyoruz zaten. ilginiz icin tesekkurler. :)

Ben de gitmeyeceğim çok sevdiğim arkadaşım ama şu an zamanı değil maalesef

Herhangi bir belirti yok değil mi kardeşinde?

hayir sadece korkmus durumda. zaten biz bu virus fransada peak yapmadan once kardesime butun uyarilari yapmistik, dikkat ettigine de eminim akilli bir cocuktur. kendisiyle ilgilenen biri de vardi orada, ateslense vs bilirdik. bilemiyorum test yaptirabilecegimizi dusunuyorum ama belki belirtileri yok diye yaptiramayacagiz bile.

Anladım çok geçmiş olsun yine de umarım kapmamıştır. Canım benim korkmuştur tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…