Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bunun için 9 ila 12 ay gibi bir süre veriliyor. Daha aşı bulunamadı malesef. Bulunsa dahi bütün insanlık için üretilmesi zaman alabilirmiş.

Bu sadece bizim millette yok bence.
Ünlü bir basketbolcu da ne coronası yeaa minvalinde dalga geçerek bütün mikrofonlara dokunmuştu. Sonra corona kaptı
Sağlık konusunda dalga geçilmesini doğru bulmuyorum, evet ölüm oranı %2, kurtulma oranı %98. Ama kimse %2nin içerisine girmeyeceğini garanti edemez.

İnsanlarda anlama problemi var gibi geliyor bana nasıl bu kadar umarsız olabilirler gerçekten ilginç. Çevremde iptal edilmeyen düğünler mi dersiniz bebek mevlüdü mü dersiniz orda burda cafelerde gezen mi ararsınız... hani ülkede virüs var diye zırlıyordu bunlar? Geldi işte nerede önlem? Yok. Çünkü herkes bencil. Sağdan soldan yaşlıları öldürüyormuş diye duyuyorlar halbuki o yaşlı kendi aileleri de olabilir. Sonra suçlu bakanlık oluyor adamlar daha napsın. Sen gez tatil yap diye tatil oldu okullar. Bilmiyorum ama bizim ülkemizde bu tip insanlar varken diğer ülkelerden beter duruma düşmeyiz umarım.

Öncelikle size kolaylıklar diliyorum, Allah yardımcınız olsun.
Kafam çok karışık şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca sormak istedim. Haftaya bir mr randevum var. 2 aydır sıra bekliyorum. Sıkıntı yaşadığım bir konu ama yine de acaba gitmesem mi diyorum. Sizler de sonuçta hastanede çalışıyorsunuz, sizler gidiyorsanız böyle bir durumda bizler de gidebilir miyiz? Nasıl bir tedbir almalıyım? Ya da gerçekten gitmeyip belirsiz bir zamana ertelesem mi?

Nacizane tavsiyem, zorunlu olmadıkça hastaneleri kullanmayın. Virüsün kuluçka süresi var, bu sürede semptom yani belirti vermiyor. Farketmeden kapabilirsiniz. Biz de sevgilimin başındaki kist için gidecektik ancak erteledik.

Faydası yok ama o sayısal verideki 100 de ‘2’ ben ya da çocuğum olduktan sonra, hiçbir istatistiğin bir anlamı kalmıyor.
Milyonda 1 olsa bile, o 1 çok şey ifade ediyor bence.

Cin 7 gunde hastahane insaa etti
Italyaya alalim, 12bin vakayi Turkiyeye esit yayalim.
Cikan sayiyi yasadiginiz sehirdeki hastahanelere yerlestirmeye calisin. Hastaligin seyrine gore hastahanede kalip kalinmayacagini dusunun. Acil kalp ameliyati oldugunuzu, dogum yapacaginizi, bebeginizin yogun bakimda kalacagini, yada yogun bakim kapisinda baska bir yakini bekleyemediginizi.
Su an rakamlar cok komik geliyor.
Kimseye birsey anlatamiyoruz.
Devlet hizli hareket ediyor.
Umuyorumki pazartesi sali sokaga cikanlar gozlemlenince yasak gelir, kamu minimumda calisir. belediyeler kaymakamliklar ve benzeri kurumlarda minimum personel donusumlu gelir.
Bu 24 nufuslu köyümün de sorunu, istanbulun da yabanci ulkelerin de sorunu..
Artik ölmeyiz yaa demeyi ne zaman birakacagiz.
1 gun su an ayni evde yasadigimiz insani hastahaneye gonderecegimizi dusunun lutfen

esra hanim cok önemli bir randevuysa, tekrar alamayacaksanız maskenizi takarak,döndüğünüzde tüm kıyafetlerinizi yüksek ısıda yıkayarak gidin. ama buyuk sehirlerden birindeyseniz bekleyebiliyorsanız beklemenizi tavsiye ederim. ki bu virus havada 3 saat yüzeylerde 3 gün yaşayabiliyor. Biz gidiyoruz çünkü görevimiz bu. Bu gibi duurmlar icin bu meslegi sectik, yoksa risk olmadığı için değil.

Benim de kafamda bir kemik tümörü şüphesi var. Şüphe değil aslında kesin olarak var da gelişiminin takibi gerekiyor. Off bilemiyorum, herkes maske takıp git ihmal etme diyor ama ven yine de gğvenemiyorum.
Size de geçmiş olsun.

Ben bu hafta kontrollere gidecektim. Takipli hastayim diabet ve tiroid degerlerimde kan degerlerimde cok sorun vardi. Zorla alt sinirlara cekmistim 3 ayda bir gidecektim
Simdi hem kan degerlerimi hem insulini hemde t3 tsh t4 leri cok merak ediyorum. Gogsumde kitleler var son 3 aydi ameliyat isteniyordu ama gidemiyorum korkuyorum. Sadece bagisiklik acisindan korkuyorum doktora 3 ay once yalvarmistim diabet ilaci baslayacakti son 3 aydi.

Çok sağolun. Sanırım son ana kadar karar veremeyeceğim. Riskli olup olmadığı tam belli olmasa da kafamdaki bir tümör ( iyi huylu olduğu düşünülüyor) için gitmem gerekiyordu. Büyükşehirde değilim, ama burda bile iki ay sonraya gün verilmişti. Bundan sonra ortalık da iyice karışır hiç gidemem sanıyorum ki. Bakalım artık olayların gelişimine göre son anda hareket edeceğim muhtemelen, teşekkür ediyorum cevap için.

Hemen hemen aynı aslında. Bizde de kist ve kemik büyümesi var. Bizde takip için gidecektik doktor biraz ertelememizde bir sakınca görmedi. Tabi sizin durumunuzu bilemem, çok önemli de olabilir. Çok geçmiş olsun.

rica ederim
takipli olduğunuz bir doktor varsa arayıp sorsanız yardımcı olur aslinda

Aynen yarın 2 arkadaşımın düğünü var, davetiye atıp duruyorlar
Çin'deki gibi kapıları demirle kaynakla kapatacaklar en sonunda
Ne düğünü yahu bizim insanımız hala durumun ciddiyetine varamamış galiba
Şu ana benim bulunduğum ülkede düğün ve benzeri organizasyonların hepsi yasaklandı
Ya ertelenecek yada sade bir nikah
Ben olsam asla gitmezdim

Bügün okudum, ibuprofen içmeyin. Baze genç yasta olan insanlar birden agir septomlar ile hastahaneyi kaldirildiginda, hepsi ibuprofen içtigi ortaya çikmis.

Yani ilk belirtilerde, ates felan gibisinde ibuprofen almislar. Ibuprofen corona hastaligini hizlandiriyormus.

Yani herhangi bir belirtide ibuprofen degil, paracetamol alinmasi rica ediliyormus. Bilgiyi burda paylasmak istedim.

Nefret ediyorum sokağa tüküren insanlardan. O kişi tanıdığımsa her gördüğümde aklıma geliyor ve tiksiniyorum.

Dolven kullanmamak lazim ozaman cicuklarda. Ama direncli ateside o düsürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…