- 21 Kasım 2018
- 7.608
- 19.386
Bunun için 9 ila 12 ay gibi bir süre veriliyor. Daha aşı bulunamadı malesef. Bulunsa dahi bütün insanlık için üretilmesi zaman alabilirmiş.Belçika da virüsün insanlara bulaşmasını önleyen bir yöntem bulunmuş.
Son dakika: Çığır açıcı adım! Corona virüs etkisiz hale getirildi!
Son dakika haberlere göre, farklı ülkelerden bilim insanlarının attığı çığır açıcı adımla, resmi adı Covid-19 olan virüsün insan hücrelerine bulaşması önlenebilecek.www.milliyet.com.tr
Bende bundan korkuyorum ya ikiside çok küçükAynen bende korkuyorum bebegime bulaşır onsuz kalırım diye yada bana bulaşır bebegim bensiz kalır diye
Bu sadece bizim millette yok bence.Evet 50 yas alti için ölüm orani yakasik binde iki ama o 2 neden siz olmayasiniz?
Sosyal deneylerde aidsliyim diyen kadinlara "Eydis meydis bana dokanmaz" diyen tiplerin korona versiyonlari türedi simdi de. Ne acayip milletiz, kafalar bir milyon.
Öncelikle size kolaylıklar diliyorum, Allah yardımcınız olsun.bakanlığın önlemleri dikkate alınsa sorun olmayacak da insanlar hala çok rahatlar. normal gripten iki kat daha bulaştırıcı olan ve 30 kat daha ölümcül olan sadece grip değil ağır zatürre ve akciğer yetmezliği yapan bir virüsten bahsediyoruz. ama insanlar hala avm lerde cafelerde gezmeye devam ediyor. en yüksek riskli yerler hastaneler gerçekten acil değilseniz gelmeyin deniyor ama hala 1 senedir olan kabızlık için bile gelinmeye devam ediliyor. hasta ziyaretleri devam ediyor. mevlütler, günler, kısır partileri devam ediyor...Bir sağlık çalışanı olarak soyluyorum şu 1-2ay boyunca acil durumlar dışında dışarı çıkmayın, misafirliğe gitmeyin, misafir kabul etmeyin.. ellerinizi videolarda anlatıldığı şekilde yıkayın. para ve telefondan bulaş olduğunu unutmayın. öksürük ve ateşiniz varsa muhakkak maske takın. bunlara ek olarak solunum sıkıntınız varsa ya da yurtdisindan gelen biriyle temasınız varsa şehrinizde belirlenen coronovirus tarama merkezi olan hastaneye başvurun. Bu arada akliniza takilan supheli bir durumda 184 ten corona ile ilgili danışma alabilirsiniz. hepimize gecmis olsun. insallah en az hasarla atlatiriz. biz saglik calisanlarindan da dualarinizi esirgemeyin:)
Nacizane tavsiyem, zorunlu olmadıkça hastaneleri kullanmayın. Virüsün kuluçka süresi var, bu sürede semptom yani belirti vermiyor. Farketmeden kapabilirsiniz. Biz de sevgilimin başındaki kist için gidecektik ancak erteledik.Öncelikle size kolaylıklar diliyorum, Allah yardımcınız olsun.
Kafam çok karışık şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca sormak istedim. Haftaya bir mr randevum var. 2 aydır sıra bekliyorum. Sıkıntı yaşadığım bir konu ama yine de acaba gitmesem mi diyorum. Sizler de sonuçta hastanede çalışıyorsunuz, sizler gidiyorsanız böyle bir durumda bizler de gidebilir miyiz? Nasıl bir tedbir almalıyım? Ya da gerçekten gitmeyip belirsiz bir zamana ertelesem mi?
Faydası yok ama o sayısal verideki 100 de ‘2’ ben ya da çocuğum olduktan sonra, hiçbir istatistiğin bir anlamı kalmıyor.
Milyonda 1 olsa bile, o 1 çok şey ifade ediyor bence.
Benim de kafamda bir kemik tümörü şüphesi var. Şüphe değil aslında kesin olarak var da gelişiminin takibi gerekiyor. Off bilemiyorum, herkes maske takıp git ihmal etme diyor ama ven yine de gğvenemiyorum.Nacizane tavsiyem, zorunlu olmadıkça hastaneleri kullanmayın. Virüsün kuluçka süresi var, bu sürede semptom yani belirti vermiyor. Farketmeden kapabilirsiniz. Biz de sevgilimin başındaki kist için gidecektik ancak erteledik.
Çok sağolun. Sanırım son ana kadar karar veremeyeceğim. Riskli olup olmadığı tam belli olmasa da kafamdaki bir tümör ( iyi huylu olduğu düşünülüyor) için gitmem gerekiyordu. Büyükşehirde değilim, ama burda bile iki ay sonraya gün verilmişti. Bundan sonra ortalık da iyice karışır hiç gidemem sanıyorum ki. Bakalım artık olayların gelişimine göre son anda hareket edeceğim muhtemelen, teşekkür ediyorum cevap için.esra hanim cok önemli bir randevuysa, tekrar alamayacaksanız maskenizi takarak,döndüğünüzde tüm kıyafetlerinizi yüksek ısıda yıkayarak gidin. ama buyuk sehirlerden birindeyseniz bekleyebiliyorsanız beklemenizi tavsiye ederim. Biz gidiyoruz çünkü görevimiz bu. Bu gibi duurmlar icin bu meslegi sectik, yoksa risk olmadığı için değil.
Hemen hemen aynı aslında. Bizde de kist ve kemik büyümesi var. Bizde takip için gidecektik doktor biraz ertelememizde bir sakınca görmedi. Tabi sizin durumunuzu bilemem, çok önemli de olabilir. Çok geçmiş olsun.Benim de kafamda bir kemik tümörü şüphesi var. Şüphe değil aslında kesin olarak var da gelişiminin takibi gerekiyor. Off bilemiyorum, herkes maske takıp git ihmal etme diyor ama ven yine de gğvenemiyorum.
Size de geçmiş olsun.
rica ederimÇok sağolun. Sanırım son ana kadar karar veremeyeceğim. Riskli olup olmadığı tam belli olmasa da kafamdaki bir tümör ( iyi huylu olduğu düşünülüyor) için gitmem gerekiyordu. Büyükşehirde değilim, ama burda bile iki ay sonraya gün verilmişti. Bundan sonra ortalık da iyice karışır hiç gidemem sanıyorum ki. Bakalım artık olayların gelişimine göre son anda hareket edeceğim muhtemelen, teşekkür ediyorum cevap için.
Ne düğünü yahu bizim insanımız hala durumun ciddiyetine varamamış galibaAynen yarın 2 arkadaşımın düğünü var, davetiye atıp duruyorlar
Çin'deki gibi kapıları demirle kaynakla kapatacaklar en sonunda
Sokağa cıkma yasagı getirilsin gerçekten kendi insanımızdan nefret ettim hele ki yaşlı amcaları. Evden cıkamıyoruz zaten camdan da bakamıyoruz artık önüne gelen yerlere içini boşaltıyor. Az önce dısarıya bakıyorum adam geberircesine öksürüp yerlere cıkartıyor. Camdan bir kova sirkeli su dökesim geldi. Kesinlikle sokağa çıkılmamalı ceza yağmalı millet keyfi keder dışarı çıkması yasaklansın.
Belim çok ağrıyor canım ya masaj yaptırcam.
Bügün okudum, ibuprofen içmeyin. Baze genç yasta olan insanlar birden agir septomlar ile hastahaneyi kaldirildiginda, hepsi ibuprofen içtigi ortaya çikmis.
Yani ilk belirtilerde, ates felan gibisinde ibuprofen almislar. Ibuprofen corona hastaligini hizlandiriyormus.
Yani herhangi bir belirtide ibuprofen degil, paracetamol alinmasi rica ediliyormus. Bilgiyi burda paylasmak istedim.