Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bizim millet biraz kurtlu duramaz pek yerinde. İtalyanlarla benzer yönümüz var maalesef . Akdeniz insanıyız sonuçta. Fakat bugün yayınladıkları üzere italya el yıkama oranı en düşük ülkelerden biri imiş. Türkiye ise en yüksekler arasında. Bilemiyorum belki etkisi vardır .

Etkilenebileceği sahneler var.
Çok da belgesel tadında değil, tekrarlardan ibaret zaten ama aradan bölümler seçebilirsiniz.
Avusturalya laboratuvar sahnelerinde bilim insanlarının nasıl önlemlerle çalıştığı bölümü izleyebilir.
Wuhan şehrinin şuanki durumu var, onları görebilir.
En azından tehlikenin boyutu hakkında fikir sahibi olur ve kendi önlemlerini aksatmadan hayatına devam eder.

Ben de endişeliyim ve okulların tatil olması bunu arttırdı maalesef.
Çevremde çoğu insan sosyal izolasyona uymuyor, olduğu gibi hayatına devam ediyor.
Çocukları evde tutamayız deyip daha bugünden attılar kendilerini dışarı.
Sürekli arayıp ‘gelsenize’ ye maruz kalıyoruz.
Elbet evlere kapanmayacağız ama hepimiz evimize yakın park bahçe alanlarında yürüyüş, hava alma, piknik gibi evden hazırladıkları sandviçlerle günü geçirmeye çalışsa, biraz sağlık temalı orman doğa ziyaretleri vs yapsa amenna.
Terminaller havaalanları doldu taştı, millet tatil ayarlıyor.
Bunları yapmadıkları için Avrupa bu halde, ilk defa hükümetimiz doğru bir hareketle olaya yaklaşırken, insanlarımızın aşırı duyarsızlığı beni fazlaca korkutuyor.

Bağışıklığı mi dusuk acaba?
23 yaşında ölen sporcu bir genç kadın da var.
Evet ölüm oranı gençlerde çok çok az ama yok değil.
Virüsün akyuvar yıkımı yapmasıyla, akciğerde toplanan suyun ölümlere yol açtığı söyleniyor.
Her bedenin de böyle bir şoka verdiği tepki aynı değil.

Panik yapmamak lazım

Kim bağışıklığının bu hastalığa karşı dirençli olabileceğinden emin olabilir ki zatenDaha önce vücudunun hiç tanımadığı farklı bir virüs bizim milletin diline dolanmış bağışıklık düşükse gençlerde öldürücü oluyormus peki bunu söyleyen kaç kişi bağışıklığının durumundan haberdar?

Kan değerleri dusuk de olabilir o halde

Hamama gıtsem bişey olurmu

Çevremde cocuklarini alıp disari cikanlar
Parka, kv, alisverise gezmeye ve hatta denize gidenleri gördükçe sinirleniyorum

Çok degil 15 gün sonra sokaga çıkma yasagı gelir bu gidişle
O zaman anlar millet artık

Yurtdışından geldik 14 gün evdeyiz. Türkiye’ye döndükten sonra yurtiçi gezi planımız vardı iptal edip apar topar evimize döndük kapattık kendimizi. Semptom falan yok ama belli mi olur kimsenin vebalini alamam vallahi. Devletin virüsle ilgili kriz yönetimini de çok başarılı buluyorum. Umarım kayıpsız atlatırız bu süreci.

Harika
Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa

Hamama gıtsem bişey olurmu
Ben gitmezdim.
O sıcaklıkta mikrop yaşamasa da şu durumdayken herhangi bir şekilde hasta olabileceğim bir aktivite yapmam.
Mesela hamamdan çıkıp üşütebilirsiniz malum hala havalar soğuk, dolayısıyla hastaneye yolunuz düşecek ya da kendiniz grip semptomları gösterdiğiniz için vicdanınız rahat durmayacak.
Yabancı basında klorlu suda bütün mikroplar ölür bol bol yüzün yazıyordu ama ne derece doğru, bilemiyorum.
Havuz benim çocuklarıma büyüyene kadar yasak, ne zaman girseler virüslü bir hastalık kaptılat.

Harika
Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa
Uçaktan iner inmez kendini karşılamaya gelen yakınını şapır şupur öpenler vardı. Biz aile fertlerimizi bile başımızla selamlayıp arabaya binip uzaklaştık. Tecrit durumu vatandaşın insafına bırakılmış durumda ne yazık ki. Biz çıkış yaparken olaylar bu noktada değildi, gittiğimiz ülkede kimse maske falan takmıyordu hayat normal şekilde devam ediyordu. Dönüşümüze 2 gün kala birden patladı resmen. Bütün ülkeler tedbirler almaya başladı. Dedik kaldık herhalde burada dönemeyeceğiz. İnince bizi neyin beklediğini bilmiyorduk, karantinaya alınmayı göze almıştık ama hiçbir şey olmadı. Havalimanı ana baba günü ne kontrol yapıldı ne bir şey. Uçaktayken semptom gösteren olmayınca işlem de yapılmıyor sanırım. İnsanların sorumluluk bilinciyle kendini tecrit etmesi gerek. Bilemiyorum ne kadarı yapar.

Ay evet havuzlar çok tehlikeli ya . Bir spor yapılacaksa açık hava yürüyüşü en ideali bence. Bende havuzdan uçuk kapmıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…