Çok teşekkür ederim. ve
madonnamiss size de geçmiş olsun. Bundan 2 sene önce biz ilk kez eve kapandık. Başlangıçta bu hastalık çok ürkütücüydü, bir sürü acı kayıplar verildi. Bugüne kadar korunduk ancak bu aşırı titizlik ile olacak bir şey değil. Aşı bence korunmada çok önemli bir unsur. Aşıdan sonra da maske mesafe ve el hijyeni çok önemli, bunlara dikkat edildikten sonra da bulaş olması durumunda alınan virüs yükünün az olması nedeniyle hafif geçirileceğine inanıyorum. Omikron varyantı çoğu insanda saçma sapan bir saman nezlesi gibi geçtiği için bir çok kişi habersiz geçiriyordur ve çoğunluk test de yaptırmıyordur. Kayınpederimin akciğer kanserinin nüksetmesi nedeniyle biz kayın ailemin memleketine geldik. Kayınvalidemde de belirtiler oldu, sağlık ocağına gitti doktor anjin teşhisiyle antibiyotik verdi test bile yapılmadı. ayakta geçirdi bir şeyler, çok şükür ki kayınpederime bulaşmadı. Bana ya kayınvalidemden ya da görümcemin kızından bulaştığını düşünüyorum. Görümcemin kızının okulda samimi olduğu iki arkadaşı covid oldu ve yeğenim de yorgan döşek yattı ( o daha ağırdı) test yaptırdı negatif çıktı (negatif test sonucunun %30 yanılma payı var) hiç maske takmadı, hijyene de dikkat etmedi, aynı ev ortamında maskesiz saatlerce oturduk beraber. Bende bir gün süren, başımda bir ağırlık hissi, boğazımda da örgü yünü varmış gibi bir his oldu, dizlerim hafif üşüdü, battaniye sarmak istedim. O kadar. Ertesi gün görümcemin evinden kayınpederimin evine geçeceğimiz için bir şey varsa kayınpederime bulaşmasın diye ben test yaptırmak için ısrar ettim ve pozitif çıktım. Şimdi görümcemin kullanılmayan misafir salonunda izole şekilde yaşıyorum. Bugün 4. günüm hasta değilim sadece hafif bir saman nezlem var gibi. Aynı ortamda eşime ve görümceme ise hiç bulaşmadı. Aşılarımı yaptırdığım için ve herşeye rağmen dikkat ettiğim için mutluyum. Şu an bir çok kişinin bilmeden bu omikron varyantını geçirdiğine inanıyorum.
madonnamiss eğer kendinizi iyi hissediyorsanız herhangi bir test yaptırmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum ama doktorunuza danışın tabi ki. Sadece uzunca bir süre hergün bir tane coraspin içmekte fayda olduğu söyleniyor, hatta öneriliyor. Geçmiş olsun.