Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Venöz yetmezlik oğlum da var ama şuan yaşı kucik olduğu ve sorun olmadığı için sadece uzun süre ayakta kalmamasını söylediler ..

Ben kolay kolay hastaneye gitmezdim gripleri bitki çayı ile evde atlatırdim

Hastane kaydı olarak doğum kontrollerim vardı son 3 senedir haddi hesabı yok hastane kayıtlarının :KK43: rabbim daha beterini yasatmasin aratmasın ama ugratmasin da :KK43:
Merhaba venözün belirtisi nedir nasıl ayırt edilir ?

Geçmiş olsun inşallah kolaylıkla atlatırsınız. Ara ara bilgilendirin bizleri
Merhaba arkadaşlar
2 yıldır evliyiz ve artık bebek planlıyoruz. Doktora gittik eşim ve ben test verdik sorun yok dedi doktor.Fakat 3 aydır deniyoruz ama olmadı.
Bazı sorular vardı aklımda ve buradaki tecrübeli ya da bilgili arkadaşlarıma danışmak isterim.
☆3 aylık folik asit doluyor daha almam gerekir mi?
☆3 ay elbette kısa süre ama doktora ne zaman gitmeliyim? (Daha detaylı tahliller için)
☆önceden geçirdiğim bir Dvt vardı ve buna bağlı varis. Bu sebeple bana ecopirin vermişti 1 aylık 2 aydır almıyorum ve devam etmeli miyim?
☆yumurta çatlatma ve yumurta gelişmesi için bazı konuları okudum ve hatta incir havuç vs bilgileri de var bu konuda bilginiz var mıdır?
☆Varis ile hamilelik geçiren annelerden tavsiye ve öneriler nelerdir? Doğumda sizi etkiledi mi?
.
Özetlemek gerekirse bu bir süreç ve bu süreçte sabırlıyım. Fakat her gün yeni bir bilgi öğrendikçe ne kadar derin bir süreç olduğunu görüyorum. Amacım ise yeteri kadar bilinçlenip süreci olabilecek en iyi şekilde yaşamak. Bu yüzden tecrübelerinize ve benim gibi gebelik planlayan arkadaşlarımın fikirlerine ihtiyacım var.
Teşekkürler
Merhaba geçmiş olsun dvt belirtiniz neydi acaba
Merhaba arkadaşlar
2 yıldır evliyiz ve artık bebek planlıyoruz. Doktora gittik eşim ve ben test verdik sorun yok dedi doktor.Fakat 3 aydır deniyoruz ama olmadı.
Bazı sorular vardı aklımda ve buradaki tecrübeli ya da bilgili arkadaşlarıma danışmak isterim.
☆3 aylık folik asit doluyor daha almam gerekir mi?
☆3 ay elbette kısa süre ama doktora ne zaman gitmeliyim? (Daha detaylı tahliller için)
☆önceden geçirdiğim bir Dvt vardı ve buna bağlı varis. Bu sebeple bana ecopirin vermişti 1 aylık 2 aydır almıyorum ve devam etmeli miyim?
☆yumurta çatlatma ve yumurta gelişmesi için bazı konuları okudum ve hatta incir havuç vs bilgileri de var bu konuda bilginiz var mıdır?
☆Varis ile hamilelik geçiren annelerden tavsiye ve öneriler nelerdir? Doğumda sizi etkiledi mi?
.
Özetlemek gerekirse bu bir süreç ve bu süreçte sabırlıyım. Fakat her gün yeni bir bilgi öğrendikçe ne kadar derin bir süreç olduğunu görüyorum. Amacım ise yeteri kadar bilinçlenip süreci olabilecek en iyi şekilde yaşamak. Bu yüzden tecrübelerinize ve benim gibi gebelik planlayan arkadaşlarımın fikirlerine ihtiyacım var.
Teşekkürler
çok geçmiş olsun merhaba. Size bir şey danışmak istiyorum. Sadece otururken ya da ayaktayken bacaklarımda soluk beyaz lekeler beliriyor. Ayaktayken bacağım biraz kızarıyor ve sanki bazı yerlere kan gitmiyor gibi beyaz solgun lekeler ortaya çıkıyor düğme bozuk para büyüklüğünde. Uzanıp yatınca hemen kendiliğinden geçiyor kaşıntı kabarıklık yok. Damar tıkanıklığı belirtilerinden biri mi bu durum ? Sizin de böylemiydi

Ben hala çok kötüyüm son gücümle ayaktayım aşırı halsizlik kaldı. Öksürük her solunum yolu hastalığında olurdu yine tetikleniyor azaldı ama hala kesilmedi
Bana ilk gün kan sulandirici önerdiler mide tedavisi görüyordum oda önerdi/ sonrasında göğüs hastalıkları uzmanıda önerdi ztn ddimer üst sınırda çıktı
Karaciğer enzimlerim 6 katına çıkmıştı
İyi hissetseniz de enfeksiyon ya da dahiliye uzmanına gidip kan vermeniz faydanıza olacaktır ben şu an halsizligi karaciğere bağlıyorum ve ona göre besleniyorum bunun için birsey önermedi bekleyelim dedi
Herkese çok geçmiş olsun benim eşim çok sağlamdır ama her gün biryerim ağrıyor diye geliyor mutlaka vitaminlere devam edin ( sentetik vitamine karaciğer yuku diye baksam da mecburuz )
Çok geçmiş olsun biz de bu pazartesi gidecegiz dahiliye ve göğüs hastalıklarına bir baktiracagiz,Allahim sifacimiz olsun...

Ben hala çok kötüyüm son gücümle ayaktayım aşırı halsizlik kaldı. Öksürük her solunum yolu hastalığında olurdu yine tetikleniyor azaldı ama hala kesilmedi
Bana ilk gün kan sulandirici önerdiler mide tedavisi görüyordum oda önerdi/ sonrasında göğüs hastalıkları uzmanıda önerdi ztn ddimer üst sınırda çıktı
Karaciğer enzimlerim 6 katına çıkmıştı
İyi hissetseniz de enfeksiyon ya da dahiliye uzmanına gidip kan vermeniz faydanıza olacaktır ben şu an halsizligi karaciğere bağlıyorum ve ona göre besleniyorum bunun için birsey önermedi bekleyelim dedi
Herkese çok geçmiş olsun benim eşim çok sağlamdır ama her gün biryerim ağrıyor diye geliyor mutlaka vitaminlere devam edin ( sentetik vitamine karaciğer yuku diye baksam da mecburuz )
E Esila09 iyimisin biraz:KK200:

Herkese merhaba ve hasta olan herkese şifalar diliyorum. Korktuğum başıma geldi ve annem pozitif cikti. Tahminim %99 geçtiğimiz carsamba temas günü. O gün bir arkadasi anneme geliyor davetiye getirmek için gelmişken cay kahve içiyorlar. Pazar günü anneme gittim, gözümde bir yanma var dun cok camasir suyuyla uğraştım o yuzden heralde dedi. Dikkate almadık. Pazartesi yani dün, ziyaret eden o arkadaşı annemi arayıp pozitif olduğunu söylemiş. Annemle babam da hemen çıkıp test yaptırmışlar. Annem pozitif, babam şükür negatif. Test sonucu çıktığında da annemin bir belirtisi yoktu. Dün gece sesi gitti ve boğazı acımaya başladı halsizligi var. Onerebileceginiz doğal bitki çayı vs var mi? Sizlere iyi gelen. Bu arada 3 doz biontech asisi var son asisi olalı 3 ay ya da 2.5 ay olmuştur.

Covid geçiren herkese geçmiş olsun.
Benim de kayınvalidem covid oldu. 3 aşısı vardın . Bir hafta hastanede yattı zatürreye çevirmişti çünkü. ziyarete giden herkes covid oldu . Eşim pozitif oldu. Abisi de covid oldu ve yeni doğan bebeğine bulaştırdı. Bebeği de hastanede geçirdi süreci. Ateşi düşmemişti, gözlem altındaydı.
Hadi onlar annesine mecburdu baktı . diğerleri ne diye gittiyse geçmiş olsuna hepsi nasibini aldı. Doğrun düzgün Karantina kuralı olmadığı için bol covidli günler geçiriyoruz.
Eşim ayakta hafif atlattı bu arada çok şükür. . bulaşmayı etkilemiyor bu aşı meselesi. Neden karantina uygulaması kişiye göre / aşıya göre yapılıyor bu memlekette anlamıyorum ???
Merhaba kayinvalidenizin belirtileri neydi acaba hangi gün kötü oldu?

Herkese merhaba ve hasta olan herkese şifalar diliyorum. Korktuğum başıma geldi ve annem pozitif cikti. Tahminim %99 geçtiğimiz carsamba temas günü. O gün bir arkadasi anneme geliyor davetiye getirmek için gelmişken cay kahve içiyorlar. Pazar günü anneme gittim, gözümde bir yanma var dun cok camasir suyuyla uğraştım o yuzden heralde dedi. Dikkate almadık. Pazartesi yani dün, ziyaret eden o arkadaşı annemi arayıp pozitif olduğunu söylemiş. Annemle babam da hemen çıkıp test yaptırmışlar. Annem pozitif, babam şükür negatif. Test sonucu çıktığında da annemin bir belirtisi yoktu. Dün gece sesi gitti ve boğazı acımaya başladı halsizligi var. Onerebileceginiz doğal bitki çayı vs var mi? Sizlere iyi gelen. Bu arada 3 doz biontech asisi var son asisi olalı 3 ay ya da 2.5 ay olmuştur.
Geçmiş olsun

Aşı sonrası delta varyantına yakalandım.Test yapma sebebim ameliyat öncesi tetkik😊O olmasa covid olduğumu bile anlamazdım.
Ben etkili olduğunu düşünüyorum.
Merhaba, covidden dolayi ameliyatiniz ertelendi mi? Ben covid+ temasliyim, belirti olmadigi icin test yapmiyorlar. 2 hafta sonra da ameliyatim var, erteleyip ertelememek konusunda kararsiz kaldim

Merhaba, covidden dolayi ameliyatiniz ertelendi mi? Ben covid+ temasliyim, belirti olmadigi icin test yapmiyorlar. 2 hafta sonra da ameliyatim var, erteleyip ertelememek konusunda kararsiz kaldim
Evet testim pozitif çıktığı için 20 hün karantinada kaldım.Delta varyantıydı.
Daha sonra doktor ciğerler hasar görmüştür bekleyelim dedi ve 8 ay geçti ben fırsat bulup ameliyat olamadım 🤷🏻‍♀️
Ağrılarımla geziyorum.
Bunu doktorunuza söyleyin o size en doğru bilgiyi verecektir.
Aslında ben 1 ay önce falan 3.kez vovid oldum.
Bu hafta doktor görüşmelerim olacak ve farklı sorun çıkmazsa bayram sonu ameliyat olmayı düşünüyorum.

Evet testim pozitif çıktığı için 20 hün karantinada kaldım.Delta varyantıydı.
Daha sonra doktor ciğerler hasar görmüştür bekleyelim dedi ve 8 ay geçti ben fırsat bulup ameliyat olamadım 🤷🏻‍♀️
Ağrılarımla geziyorum.
Bunu doktorunuza söyleyin o size en doğru bilgiyi verecektir.
Aslında ben 1 ay önce falan 3.kez vovid oldum.
Bu hafta doktor görüşmelerim olacak ve farklı sorun çıkmazsa bayram sonu ameliyat olmayı düşünüyorum.
Doktorumun asistaniyla gorustum, problem olmayacagini, ameliyat oncesi pcr testi yapilacagini soyledi. Yasadigim ilcede ozel saglik merkezi yok, devlet hastanesi de belirtisiz test yapmadigi icin pozitif olup olmadigimi bilmiyorum hala. Bir de ameliyatimi martin basinda olacaktim, sigorta provizyonu geciktigi icin 1 ay ertelenmis oldu. Doktorum daha fazla ertelemek istemiyor ama arastirmalarda da, covidden en az 8 hafta sonra operasyon olunmasi gerektigi yaziyor. Ne yapmam gerektigine karar veremiyorum, bir kac gun daha genel saglik durumumu gozlemleyip ona gore ilerleyecegim sanirim. Size de cok gecmis olsun, dilerim kolaylikla atlatirsiniz🍀

Merhaba ben maceralarima macera eklemeye devam ediyorum😆
Cuma Sabah yorgun kalkmistim neyse 1 gün dedim isim ztn hafif.
Otobüste önce aa çabucak uyumuşum dedim yolu yarilamisim bence o zmnda bayıldım
Sonra fenalık geldi cama saldırdım gücüm yetmedi arkadaşıma seslenirken bayılmışım
Yaklaşık 10 dk kadar kalmışım istifra ile kendime geldim otobüsü hastahaneye çektiler üstüm başım batmış herkes korkmuş iş yeri karışmış annem ayrı geldi eşim ayri sonradan gülesim geldi
arkadas bu sene kollarımın moru damar yolu açmaktan hiç geçmedi bagimli gibi geziyorum :KK70:
Kardiyoloji enfeksiyon göğüs uzmanları hiç bisey bulamadı. Herkes normal olduğunu uzun süreceğini söylüyor.
6 Ay kadar ücretsiz izin alacağım şu an evdeyim bu hafta dinlenir haftaya bakarım
Bugün ilk defa oruç denedim simdilik iyiyim
Cumartesi dışarıda olsam yine bayılırım dediğim 2 an oldu.
Hani yorgunluktan şimdi bayılırım deriz ya ben bayıldım gerçek oldu.
Yeni maceralara buluşmak dileğiyle

Merhaba ben maceralarima macera eklemeye devam ediyorum😆
Cuma Sabah yorgun kalkmistim neyse 1 gün dedim isim ztn hafif.
Otobüste önce aa çabucak uyumuşum dedim yolu yarilamisim bence o zmnda bayıldım
Sonra fenalık geldi cama saldırdım gücüm yetmedi arkadaşıma seslenirken bayılmışım
Yaklaşık 10 dk kadar kalmışım istifra ile kendime geldim otobüsü hastahaneye çektiler üstüm başım batmış herkes korkmuş iş yeri karışmış annem ayrı geldi eşim ayri sonradan gülesim geldi
arkadas bu sene kollarımın moru damar yolu açmaktan hiç geçmedi bagimli gibi geziyorum :KK70:
Kardiyoloji enfeksiyon göğüs uzmanları hiç bisey bulamadı. Herkes normal olduğunu uzun süreceğini söylüyor.
6 Ay kadar ücretsiz izin alacağım şu an evdeyim bu hafta dinlenir haftaya bakarım
Bugün ilk defa oruç denedim simdilik iyiyim
Cumartesi dışarıda olsam yine bayılırım dediğim 2 an oldu.
Hani yorgunluktan şimdi bayılırım deriz ya ben bayıldım gerçek oldu.
Yeni maceralara buluşmak dileğiyle
Esilam geçmiş olsun.Şimdi nasılsın?

X