Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İsvec . Gerçi burada halkın 80% virüsü kapacağı bekleniyor nerdeyse tüm tanıdıklarım covid suan. Sanırım bu şekilde sonlanacak diye tahmin ediliyor.
Asiyla olmayacak bence..surekli tekrar asi isteniyor.. varyantlari asililar cikariyor deniyor.. o yuzden bencede suru bagisikligi son cozum
Sanirim.. kimisi 2023 un sonunda bitecek diyor.. kimisi daha uzun yillar bitmeyecek deniyor..

Birkaç gun once evde yaptigimiz testler sonucu negatif cikmisti ben de sevinmistim . Pcr testi yaptirdik gene de cocuklara , birinin test sonucu geldi, maalesef sonuc pozitif .
Digerininki henuz gelmedi . Ben ve esim de yaptiracagiz bugunden itibaren hergun .
Oglum da ilk iki gun yuksek olmayan ates belirtisi oldu . Grip yok , hafif bas agrisi ve hafif Ishal oldu . Biraz da halsiz. Umarim boyle hafif sekilde atlatir.
Evde yapilan hizli testlere guvenmiyorum artik .En güveniliri pcr testi yaptirmak .

Asiyla olmayacak bence..surekli tekrar asi isteniyor.. varyantlari asililar cikariyor deniyor.. o yuzden bencede suru bagisikligi son cozum
Sanirim.. kimisi 2023 un sonunda bitecek diyor.. kimisi daha uzun yillar bitmeyecek deniyor..
Aynen. Zaten bu son varyant diğerlerinden hafif geçiyor , ciğerlere inmiyor. Sanırım covid hayatımızdan asla çıkmayacak bundan sonra normal influenza gibi algılanacak.

Çok geçmiş olsun. Evde yapılan testler yanlış çıkabiliyor ama pozitifse muhakkak pozitiftir. Benim oğlanda da hiç bir semptom yok hatta hasta emin olmak icin pcr yaptırdık. Ben ona göre çok daha ağır geçiriyorum. Daha doğrusu sadece düşmek bilmeyen yüksek ateş ve baş agrısı. Ama bunlar hafif semptom sayılıyor. Tüm hastalara allahım acil şifalar versin.

Teşekkürler , size de çok geçmiş olsun . Çocuklar daha hafif geçiriyormuş herhalde . Öyle umuyorum inşallah hafif geçirirler .
İnşallah siz de en kısa zamanda atlatırsınız .Ben de ilk iki gece yanında yatmıştım oğlumun ateşı artar haberim olmaz diye .
Kardeşi de hep yanındaydı zaten . Bakalım bize de geçecek mi .
İnşallah herkes en hafif şekilde atlatır . Görünüşe göre kaçış yok .

Benim kuzenim kizi dururken birden burnu akmış, sonra basim agriyor deyince hızlı test yapmıştı pozitf cikti.daha sonra pcr yaptırdı onda da pozitif cikti. Acaba tam sürüntüsünu mu alamadınız.

Benim kuzenim kizi dururken birden burnu akmış, sonra basim agriyor deyince hızlı test yapmıştı pozitf cikti.daha sonra pcr yaptırdı onda da pozitif cikti. Acaba tam sürüntüsünu mu alamadınız.
Hızlı testler pcr teste göre daha az hassas. Örnegin pozitif olduğunuz halde negatif çıkabiliyor.

Hızlı testler pcr teste göre daha az hassas. Örnegin pozitif olduğunuz halde negatif çıkabiliyor.
Olabilir benim ailemde biraz getirdi yurt dışından ama.hic kullanmadım. Gerci pcr da da yanilma olabiliyor. Ne olursa olsun sonunda kolaylikla atlatilma olsun insan korkuyor.
Sizin aşınız var miydi?

Olabilir benim ailemde biraz getirdi yurt dışından ama.hic kullanmadım. Gerci pcr da da yanilma olabiliyor. Ne olursa olsun sonunda kolaylikla atlatilma olsun insan korkuyor.
Sizin aşınız var miydi?
Haklısınız. Evet iki doz aşı olmustum ama aradan 8 ay geçti. 3. Dozu gecen ay olacaktım ama aksilik babam hastanınca ağar topar Türkiye’ye gelmek zorunda kaldım. Bu hafta tekrar zaman aldım ama yine aksilik covid oldum

Artik gerek yok doğal aşılanma geçmiş olsun Inşallah kolaylıkla geçer gider

Aslında şimdi düşündümde belki de tam sürüntüsünü alamamış olabiliriz , doğru düşünmüşsünüz .
Bazı zamanlarda test yaptığımızda burunları kanıyordu . O yüzden fazla zorlamadı sanırım babaları testi yaparken .

7 aylık hamileyim 15 gün önce biontech oldum,2 gün önce doktor kontrolüm vardı d dimer(kanda pıhtılaşma) değerime baktırdım ki ben istemesem doktorun umrunda değil.0-500 arası olması gereken değer 2032 çıktı hemen kan sulandırıcı iğneye başladım.Aşı olanlar mutlaka d-dimer değerine baktırsın.Hemşire aşının etki ettiğini şuan test yaptırsam pozitif çıkacağını söyledi anlamadım aşı olmakla iyi mi ettim kötü mü

İstanbul’a geldim 180gün içinde covid geçirenlerin aşı ve pcr zorunluluğu yokmuş. E-nabız sayfanızdan barkodlu pcr testinizi baskı alıp uçağa binmeden görevliye gösterin dediler.
Uçağa binerken havalimanında kimse hes kodu yada belge sormadığı için gerek kalmadı . Maskeyi de uçağa binene kadar kimseye sormuyorlar. Uçakta takmak zorundasınız. Yemek ikramı kaldırılmıştı herkese dağıtıldı ve uyarıya rağmen herkes aynı anda ikramlarını yedi, bu işten hiç bişey anlamadım.
Dönüşte kesin pcr belgesi sorarlar burada bankaya bile hes kodu olmadan girilmiyormuş. Farklı bir ülkede gibiyim

bir arkadaşım çok seyahat ettiği br iş yapıyor, sürekli uçakta desem yeri. daha geçen sene seyahatler açıldığında bile bana bir videolar atıyordu ki bakarken daha covid olurum sandım.
ne yazık ki önlem konusunda hiçbir zaman başarılı olamadık ülkecek.

Benim kronik hastalığım ömür boyu dikkat etmem lazım. Aşı konusuna çekimser davranıyor doktorlar. Kimi ol diyor, kimi veriler kesin değil sen bilirsin diyor
Kayınvalidemin de beynıne pıhtı atmıstı ıkı sene bırseyı yoktu kan sulandırıcı ıcıyordu sonra iki doz aşı oldu aşının uzerınden bır hafta geçti aynı belırtılerı tekrar yaşadı doktora gttık pıhtı atmış 1 ay once bırseyı yokken asıdan sonra pıhtı atması ben asıdan sonra kotuleştım dıyor ınsan kendısını bılır

Yanlışlıkla Pcr belgesi isterler demişim. Sadece Barkodlu Covid pozitif belgesi istiyorlar covid geçirenlerden. Benden onu da istemediler gelirken. Herkese bol sağlıklı günler dilerim

Burdan bir komsu ablanin annesi asidan sonra beyne pihti atip öldü.
32 yaşında bir tanidigim da suan beyne pihti attigi icin hastanede. Ne tesaduf ki o da asi sonrasi oyle oldu.
Doktor duzelebilir ama duzelmeyebilir de demis. Gozlerini tavana dikmis. Gormuyorum duymuyorum diyormuş. Arada yarinizi goruyorum yarinizi görmüyorum diyormuş yanindakilere..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…